Dunajská Streda – Nitra 1:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:1 (1:1)
FC Nitra
sk Neděle 11.05.2014, 19:00 • Štadión DAC Dunajská Streda • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. V rámci duelu 30. kola sa na domácom trávniku predstaví Dunajská Streda proti mužstvu Nitry a vám zo zápasu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Na Žitnom ostrove nás čaká dôležitý súboj tímov z úplného dna tabuľky. Štyri kolá pred koncom totiž ešte stále nie je rozhodnuté o zostupujúcom tíme z našej najvyššej futbalovej súťaže. Domáca Dunajská Streda má na svojom konte 28 bodov, no 6 z nich po skončení ročníka kvôli korupčnej afére odrátajú. Môžeme teda tvrdiť, že domáci majú bodov 22. Ich dnešný súper je na tom ešte o čosi horšie. Nitra sa počas celého ročníka trápi a nazbierala iba 19 bodov. Ak by sa Corgoňom dnes podarilo bodovať naplno, ich šance na zotrvanie v našej najvyššej futbalovej súťaži by sa výrazne zvýšili.

    Dôležitým faktorom bude psychická pohoda. Na jednej strane je tu hosťujúce mužstvo z Nitry, ktorému sa nijako nedarí odlepiť z dna tabuľky, na opačnej strane ale vidíme domácich Dunajskostredčanov, ktorí aj napriek korupčnej afére a odrátaniu bodov bojujú v každom zápase 90 minút. Sympatické výkony DAC si na svoju stranu získali aj fanúšikov, a tak sa futbalisti Dunajskej Stredy môžu spoliehať na zaplnené tribúny nie len doma, ale častokrát aj na trávnikoch súperov. Jednoducho – Dunajská Streda si našu najvyššiu futbalovú súťaž váži a pre zotrvanie v nej robí maximum.

    Ako sa v posledných zápasoch darilo obom celkom?

    FK DAC 1904 Dunajská Streda:
    29. kolo Spartak Myjava – DAC 1:1
    28. kolo DAC – Banská Bystrica 4:0
    27. kolo Trenčín – DAC 3:0
    26. kolo DAC – Zlaté Moravce 1:0
    25. kolo Senica – DAC 3:3

    FC Nitra:
    29. kolo Banská Bystrica – Nitra 0:0
    28. kolo Nitra – Zlaté Moravce 0:3
    27. kolo Žilina – Nitra 3:0
    26. kolo Nitra – Ružomberok 3:1
    25. kolo Košice – Nitra 1:0

    Jasným favoritom zápasu sú domáci futbalisti. Fanúšikmi dobre naladené mužstvo Dunajskej Stredy pasujú do úlohy papierového favorita aj stávkové kancelárie. Tie vypísali na triumf domácich kurz približne 1,6, zatiaľ čo na výhru hostí je to až 4,7. Ak si myslíte, že duel sa po deväťdesiatich minútach hra skončí nerozhodne, určite využite ponuku stávkových kancelárií pohybujúcu sa okolo čísla 3,5.
     
    -15
    Úvodné zostavy:

    FK DAC Dunajská Streda: Penksa – Ujlaky, Szabó, Turňa, Čaušič – Majerník (C), Brašeň, Gergel, Krišto – Straka, Matúš.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Klabník, Kwin Kwin, Valenta, Nurkovič, N'Guekam.

    FC Nitra: Putnocký – Pillár, Husár, Kolbas, Harbuľák – Šmehyl, Špalek, Augustín, Kostelný (C) – Mikuš, Böhm.
    Náhradníci: Stránský – Dubeň, Moravčík, Kutra, Forbs, Kotrík, Kráľ.

    Rozhodca: Kružliak – Balko, Ádám.
     
    -2
    Hráči oboch celkov už v sprievode rozhodcovskej trojice prichádzajú na trávnik. Domáci v žlto-modrej, hostia v svetlomodrej farbe.
     
    -1
    Plný štadión víta hráčov, atmosféra v Dunajskej Strede je skutočne bravúrna! Klobúk dole pred fanúšikmi, ktorí si takto vážia boj o udržanie v Corgoň lige.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti. Dunajskostredčania sa s loptou okamžite stiahli na vlastnú polovicu, odkiaľ budú rozohrávať prvú útočnú akciu.
     
    2
    Harbuľák loptu po ľavej strane nakopol na útočnú polovicu, no tam sa mu príliš nedarilo. Nitra o loptu prišla a domáci budú zakladať novú útočnú akciu.
     
    3
    Dunajská Streda začala veľmi aktívne! Brašeň z ľavej strany posielal loptu do šestnástky, no proti nemu včas vybehla dvojica súperov.
     
    4
    Matúš loptu predkopával pred seba, no jeho sľubný pas pre spoluhráča výrazne spomalila voda na trávniku. V Dunajskej Strede je veľmi zlé počasie, no my aj napriek tomu sledujeme svižný úvod duelu.
     
    5
    Dobrá šanca DAC! Z pravej strany poslal do vápna sľubný center Ujlaky, no v nebezpečnom priestore sa nenašiel nik, kto by ju dokázal umiestniť do siete.
     
    6
    Dunajská Streda sa musela stiahnuť na vlastnú polovicu. Domáci futbalisti sú oveľa aktívnejší a loptu majú plne vo svojej moci.
     
    7
    Putnocký sa teraz prezentoval! Loptu v poslednej chvíli zastavil pred Matúšom, no toho vzápätí schválil ofsajdový verdikt rozhodcu. Toto bolo veľmi tesné.
     
    8
    Dopredu chcela ísť aj Nitra. Po pravej strane to chcel popri postrannej čiare skúsiť Mikuš, no nemal podporu a o loptu prišiel. Nitra zatiaľ nič nepredviedla.
     
    9
    Neďaleko rohovej zástavky pri Putnockého bránke si Ujlaky vypýtal faul. Dunajská Streda je v úvode veľmi aktívna.
     
    10
    Veľká šanca domácich! Futbalisti DAC sa natlačili do vápna, kam prišiel prudký center Szabá. Ten v poslednej chvíli chytil do rukavíc gólman Putnocký.
     
    11
    Domáci futbalisti aj naďalej útočia, no sami sa vyhnali z vlastnej polovice. Zbytočným ofenzívnym faulom sa prezentoval jeden z domácich.
     
    13
    Domáci futbalisti opäť podnikajú novú útočnú akciu. DAC netreba vôbec presviedčať, hostia sa musia vrátiť do obrany.
     
    14
    Turňa to vymyslel parádne! Domáci hráči nedajú súperovi dýchať, teraz sme videli prudký center Turňu, ktorý iba tesne pred zakončujúcim Matúšom schoval v rukaviciach Putnocký.
     
    15
    Nitra sa konenče dostala na útočnú polovicu. Mikuš bol aktívny, no napokon loptu nezískal. Hostia sa prezentovali útočným faulom.
     
    16
    Dopredu išli opäť aj domáci. Po Ďalšom z faulov hostí sme videli center do vápna, no ten Krišto nezasiahol.
     
    17
    Obrovská šanca Dunajskej Stredy! Gergel získal loptu tesne za šestnástkou, no v rýchlosti pálil iba pár centimetrov od pravej žrde.
     
    18
    Nitra sa vzápätí pokúsila vyviesť loptu na opačnú polovicu, no opäť to skončilo iba útočným faulom.
     
    19
    Už-už sa zdalo, že hostia pôjdu dopredu. Všetko ale zmaril Szabó, ktorý si dobehol loptu a pohodlne ju vzal súperovi. Nitra už musí byť zúfalá.
     
    20
    V týchto chvíľach sledujeme iba akúsi rozhádzanú hru. Stále z nej majú viac domáci futbalisti, ktorí sú jednoznačne aktívnejší.
     
    21
    Domáci hráči boli vytlačení až na vlastnú obrannú polovicu. Tam sa ale žiadneho nebezpečenstva báť nemusia. Nitra je stiahnutá v obrane.
     
    22
    Futbalisti DAC nastrelili loptu na útočnú polovicu, čo im ale vôbec nepomohlo. Nik z domácich sa k nej nedostal a zakončenie sme nevideli.
     
    23
    Úvodné tempo trochu opadlo. Stále majú viac z hry domáci hráči, no v posledných chvíľach sme žiadnu strelu nevideli.
     
    24
    Domáci hráči opäť súpera zatlačili. Harbuľák s vypätím všetkých síl zastavil center smerujúci do vápna, po ňom mohlo byť pre Nitru zle.
     
    25
    Domáci vybojovali rohový kop. Zahrával ho Szabó a bola z toho veľká šanca, no lopta napokon iba preletela celou päťkou. Putnocký je na spoluhráčov nahnevaný, teraz mu vôbec nepomohli.
     
    27
    Domáci futbalisti sú veľmi aktívni a získali výhodný priamy kop. Nitra sa opäť stiahne do obrany, nerada by inkasovala.
     
    28
    Po priamom kope sa vyznamenal iba Putnocký. Gólman Nitry všetko dobre videl a využil svoju výšku.
     
    29
    Vzápätí ale musel zasahovať aj Penksa a mimo prihrávok to bol zrejme jeho prvý kontakt s loptou. Pohodlne si s ňou poradil pred dobiedzajúcim súperom.
     
    30
    Nitra sa stále snaží, ale vôbec sa jej to nedarí. Hosťujúci futbalisti vôbec nebojujú adekvátne k dôležitosti zápasu, nedostali sa ešte ani k jednému poriadnemu ohrozeniu bránky.
     
    31
    Dunajská Streda si opäť prevzala loptu na svoje kopačky. V strede trávnika ju ale zastavil menší faul. V posledných minútach sme nedovolených zákrokov videli hneď niekoľko.
     
    32
    Žltú kartu dostává Jaroslav Kostelný (FC Nitra).
     
    33
    Veľká šanca Ujlakyho! ten má poriadne tvrdú strelu, o čom sa teraz presvedčil Putnocký. Gólman Nitry ale situáciu zvládol.
     
    35
    Veľká šanca Nitry! Z ničoho nič sa do útoku dostal Mikuš, no proti nemu bol Penksa. Ten aj napriek tomu, že nie je rozchytaný, loptu vyrazil preč.
     
    36
    Nitra pochopila, že to dnes pôjde. Práve na takéto situácie sa budú chcieť hostia spoliehať.
     
    36
    Nitra dala gól!

    Neuveriteľné! Nitra z ničoho nič otvára skóre duelu. ŠIMON ŠMEHYL využil zaváhanie súpera, obhodil brankára a lopta skončila priamo v sieti.
     
    37
    Zaujímavý vývoj zápasu. V úvode aktívnejší celok teraz prehráva a my budeme s napätím očákavať, čo bude nasledovať.
     
    38
    Dunajská Streda to vzápätí skúša nakopnutím lopty na útočnú polovicu. Lopta síce došla až k Putnockému, ale tam bol nitriansky gólman úplne sám a bude môcť rozohrávať.
     
    39
    Putnockého dlhá lopta skončila až na útočnej polovici hostí. Tam sa síce Nitra snažila, no domáci hráči žiadne nebezpečenstvo nepripustili.
     
    40
    Domáci futbalisti získali rohový kop.
     
    41
    Dunajská Streda dala gól!

    Bezprostredne po rohu ešte zakončenie neprišlo, no lopta sa potom do vápna vrátila, dostal ju na kopačku MARTIN MATÚŠ, oklamal Kolbasa a nekompromisne zakončil.
     
    42
    Veľké oslavy na domácom štadióne. Po tomto góle opäť ožili aj diváci a opäť budeme pokračovať v skvelej atmosfére.
     
    44
    Nitra stále útočí. Skúšal to Mikuš, no v dobrej pozícii mu súper loptu vzal. Nitra ukazuje, že o ničom ešte rozhodnuté nie je.
     
    43
    Nitra chce okamžite odpovedať. Hosťujúci futbalisti si uvedomujú dôležitosť duelu a pokúšajú sa pohroziť pred Penksom, ale súper im priestor nenecháva.
     
    45
    Futbalisti DAC nakopli loptu na útočnú polovicu, no nedokázali ju tam spracovať.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Rozhodca nenadstavil ani minútu a prvý polčas je minulosťou. Videli sme v ňom po jednom góle na oboch stranách, a tak je vidieť, že oba celky to so záchranou Corgoň ligy myslia vážne.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom hostí. Ani jeden z trénerov nesiahol po žiadnej zmene, a tak pokračujeme v pôvodných zostavách. V Dunajskej Strede medzičasom pršať neprestalo.
     
    47
    V úvode druhej časti hry je aktívnejšia Nitra. Mikuš prihrával loptu na pravú stranu pred šestnástku, no tam ju nik z jeho spoluhráčov nedokázal spracovať.
     
    48
    Zápas sleduje priamo na štadióne podľa miestneho hlásateľa 6918 divákov. Klobúk dole, Dunajskostredčania! Na zápase o záchranu je takmer sedemtisíc ľudí v daždi a zime v nedeľu večer, zatiaľ čo včera poobede titul v slnečnej Bratislave oslavovalo iba niečo viac ako tisíc fanúšikov Slovana.
     
    49
    V skvelej atmosfére pokračujeme v bojovnom futbale. V úvode tejto časti hry sme zatiaľ veľa vzrušenia nevideli, oba celky si opäť iba zvykajú na rozmočený trávnik.
     
    50
    Domáci futbalisti útočia. Straka posielal na bránku center, no ten minul priestor troch žrdí. Nik z jeho spoluhráčov nemal šancu loptu zasiahnuť.
     
    51
    Domáci sa natlačili do zakončenia! Brašeň to vôbec nemyslel zle, na ľavej strane šestnástky si loptu hádzal z nohy na nohu, no napokon bol od lopty odstavený a skončil na zemi.
     
    52
    Skúsený rozhodca Kružliak bol blízko a situáciu dobre videl. O nedovolený zákrok nešlo a pokračuje sa v hre.
     
    60
    Ospravedlňte prosím menšie technické problémy. Za nami je už hodina hry, počas ktorej sa stav stretnutia nezmenil.
     
    61
    Naďalej sledujeme bojovný výkon na oboch stranách. Ani jeden z tímov nechce prísť o body.
     
    64
    Šmehylovi dnes zjavne jeden gól nestačil! Natlačil sa do vápna a pokúšal sa pridať druhý presný zásah, no nepodarilo sa mu to.
     
    65
    Nitra získala rohový kop. Hostia ho zahrali do vápna, no nik z hráčov v modrom drese nedokázal zakončiť.
     
    68
    Žltú kartu dostává Martin Husár (FC Nitra).
     
    69
    Dunajská Streda čaká na zaváhanie súpera. Nitra sa už prezentovala niekoľkými nepresnosťami, no teraz si dáva pozor.
     
    70
    Hostia vybojovali ďalší rohový kop a takmer z toho bol druhý gól v sieti Penksu! Šmehyl mal na kopačke druhý gól, no v páde poslal loptu tesne vedľa bránky.
     
    71
    Tak toto bola skutočne obrovská šanca Nitry. Dunajskostredčania by si mali uvedomiť, čo teraz chybou takmer spôsobili. Gólman Penksa im už čistí žalúdky.
     
    72
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Erik Ujlaky, prichádza Róbert Valenta.
     
    73
    Duanjskostredčania mali k dispozícii dva rohové kopy za sebou. Po centri od zástavky k bližšej žrdi hlavičkoval Majerník, no triafa iba sieť z vonkajšej strany.
     
    74
    Vzápätí pokus o rýchly protiútok hostí. Mikuš si pýtal loptu, no kým ju dostal, bol už dobre prykrytý a zakončovať nemohol.
     
    75
    Rozhodca Kružliak teraz pustil pomerne tvrdý zákrok zo strany domácich, čo hostia vôbec nečakali. Našťastie pre Nitru sa ale Corgoni rýchlo spamätali a otvorený priestor rýchlo uzavreli.
     
    76
    Dlhý center nemohol hosťujúceho brankára prekvapiť. Putnocký loptu schoval v rukaviciach.
     
    77
    Domáci futbalisti si opäť vypracovali dobrú šancu, no opäť boli zastavení v šestnástke. Penaltu neuvidíme ani v tomto šestnástke a Nitra loptu vyváža preč.
     
    78
    Zápas sa nám zamotáva! Nitra dohrá zápas v oslabení, za hrubý faul odchádza z trávnika Böhm!
     
    79
    Tak toto pre Nitru vôbec nie je dobrá správa. Musíme ale uznať, že červená karta je plne zaslúžená. Faul nemal nič spoločné s futbalom.
     
    80
    Dunajskostredčania majú loptu na svojich kopačkách a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Centre lietajú do vápna z pravej strany, no Putnocký si priestor stráži.
     
    81
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Jakub Brašeň, prichádza Francky N'Guekam.
     
    82
    Domáci to poriadne roztočili! Gergel i Matúš hrali veľmi obetavo v šestnástke, no nepodarilo sa im vypáliť. Druhý menovaný dokonca v šestnástke spadol, no píšťalka rozhodcu ostáva nemá.
     
    83
    Obrovská šanca Nitry na rozhodnutie duelu! Mikuš mal otvorený priestor, obrana naňho úplne zabudla, no spomínaný hráč v čistej šanci zoči-voči Penksovi minul bránku.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Radoslav Augustín, prichádza Lukáš Kutra.
     
    85
    Domáci to poriadne roztočili. Valenta poslal na Putnockého nepríjemnú strelu, hosťujúci brankár loptu vyrazil iba na rohový kop.
     
    86
    Szabó poslal loptu od rohovej zástavky priamo do vápna. Tam najvyššie vyskočil Putnocký a vyboxoval ju, no následne sme ešte videli Strakovu ranu. Tá skončila tesne vedľa bránky.
     
    87
    Brankár Putnocký sa ale nikam neponáhľa. Jeho tímu aktuálny stav síce nevyhovuje a radšej by hostia vyhrávali, no v oslabení o jedného muža toho vpredu Nitra veľa nevymyslí.
     
    88
    Domáci sú stále nasťahovaní pred súperovou šestnástkou, no Nitra sa veľmi dobre bráni. Hostia naťahujú sekundy ako sa len dá.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty. Domáci sú stále na útočnej polovici.
     
    90+1
    Futbalistom DAC sa vôbec nedarí. Loptu síce majú na svojich kopačkách, ale hostia sú stiahnutí pred šestnástkou a pokúšajú sa vybojovať jediný bodík.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Nikolas Špalek, prichádza Vladimir Soares Forbs.
     
    92+3
    Prebieha posledná minúta tohto zápasu. Domáci sú stále odhodlaní urobiť všetko, no po loptu sa musia vrátiť.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, zápas sa napokon končí deľbou bodov. Stále je teda bližšie k udržaniu najvyššej súťaže Dunajská Streda, no o ničom ešte rozhodnuté nie je.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. (20:52:48)

    Veronika Pancuráková

    Branky: 41. Matúš – 36. Šmehyl

    Karty:   32. Kostelný (NIT), 68. Husár (NIT)   78. Böhm (NIT)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Ujlaky (72. Valenta), Szabó, Turňa, Čaušič – Majerník (C), Brašeň (81. N'Guekam), Gergel, Krišto – Straka, Matúš.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Klabník, Kwin Kwin, Valenta, Nurkovič, N'Guekam.

    FC Nitra: Putnocký – Pillár, Husár, Kolbas, Harbuľák – Šmehyl, Špalek (90+2. Forbs), Augustín (84. Kutra), Kostelný (C) – Mikuš, Böhm.
    Náhradníci: Stránský – Dubeň, Moravčík, Kutra, Forbs, Kotrík, Kráľ.

    Rozhodčí: Kružliak – Balko, Ádám
    bahis siteleri