Slovensko – Francie 3:5 (kon.) | Švýcarsko – Bělorusko 3:4 (kon.) | Česko – Kanada 3:4 (kon.)
Rusko – USA 6:1 (kon.)
konec
Slovensko
3:5 (1:0, 2:1, 0:4)
Francie
Pondělí 12.05.2014, 15:45 • Hala Čížovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Francie právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné se stává skutečností, Francie podruhé na tomto turnaji šokuje hokejovou veřejnost. Do prázdné brány uklízí kotouč ANTOINE ROUSSEL a je rozhodnuto. Bez asistence.
     
    56:19
    Francie právě vstřelila branku!
    V Čižovce se dějí neuvěřitelné věci. Francie před touto třetinou prohrávala 1:3, ale necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny vede 4:3! Guttigovu střelu vyrazil Laco pouze před sebe a všudybyl DAMIEN FLEURY šokoval všechny přítomné diváky. Asistence: Anthony Guttig, Teddy Da Costa.
     
    50:56
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak to je šok pro slovenský výběr, který během šestadvaceti vteřin přichází o dvoubrankové vedení. Francie zhodnotila nejprve dvojnásobnou přesilovku, následně se radovala i v té klasické. Od modré vypálil Besch a sám před Lacem změnil směr padajícího touše ANTOINE ROUSSEL. Neskutečné, je vyrovnáno. Asistence: Nicolas Besch.
     
    50:30
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie je zpátky ve hře. Slováci doplácí na nedisciplinovanost a nemilosrdně je za to trestá obránce BAPTISTE AMAR. Ten se trefuje podruhé v tomto zápase, tentokrát to bylo přesným průstřelem z mezikruží. Laco vůbec nic neviděl a dvojnásobná přesilovka je tak využitá. Asistence: Anthony Guttig.
     
    36:11
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka Slovenska je využita velmi rychle. Pěknou kombinační akci zakončil přesně do brány MIROSLAV ŠATAN, který svůj dnešní výborný výkon okořenil gólem. Krom toho má i asistenci. Dobrou práci předvedl i Miklík, který se neukvapil, nezachoval se jako sobec a místo střely volil přihrávku. Vyplatilo se. Asistence: Michel Miklík, Juraj Valach.
     
    26:23
    Francie právě vstřelila branku!
    Ovšem, jestli toho klidu nebylo až přespříliš. Francie využívá přesilovku a vrací se zpátky do zápasu. BAPTISTE AMAR vypálil od modré čáry, Laco vůbec nic neviděl a možná s lehkou tečí slovenského obránce skončil puk za je zády. Slováci tak musí znovu výrazně zapnout. Asistence: Julien Desrosiers, Teddy da Costa.
     
    23:31
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se dočkali druhého gólu. LADISLAV NAGY si najel před Huetovu bránu a z bezprostřední blízkosti překonal francouzského brankáře. Pochvalu zaslouží perfektní nahrávka Miro Šatana, který prokázal obrovský přehled. Uviděl svého spoluhráče volného a ten toho dokonale využil. Asistence: Miroslav Šatan.
     
    15:36
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko otevírá v první třetině gólový účet dnešního duelu, prosadilo se dokonce ve vlastním oslabení! Po pravém křídle prchl LADISLAV NAGY a přesně umístěnou střelou přes obránce propálil francouzského brankáře Hueta. Asistence: Karol Sloboda.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 16. Nagy (Sloboda), 24. Nagy (Šatan), 37. Šatan (Miklík, Valach) – 27. Amar (Desrosiers, T. da Costa), 51. Amar (Guttig), 51. Roussel (Besch), 57. Fleury (Guttig, T. da Costa), 60. Roussel


    Slovensko: Laco (Janus) – Ďaloga, Sloboda, Marinčin, Brejčák, Švarný, Valach, Čerešňák – Hrivík, Šatan (C), Nagy – Viedenský, Pánik, Tatar – Miklík, Marcinko, Réway – Skokan, Tybor, Šťastný – J. Mikúš. (náhradník: Július Hudáček). Trenér: Vladimír Vůjtek.
    Francie: Huet (Hardy) – Manavian, Amar, Auvitu, Besch, Janil, Chakiachvili, Dieudé Fauvel – Y. Treille, Meunier (C), Desrosiers – S. da Costa, Roussel, Bellemare – Fleury, Guttig, T. da Costa – Berthon, Henderson, Ritz, Raux. (náhradníci: Tardif, Quemener, Moisand).Trenér: Dave Henderson.

    Rozhodčí: Kaval, Patifie (oba USA) – Dědulja (BLR), Fluri (SUI)

    Diváci: 5358
    bahis siteleri