Chorvatsko – Lotyšsko 6:3 (kon.) | Německo – Finsko 2:5 (kon.) | Slovinsko – Austrálie 8:5 (kon.)
Švédsko – Kanada 5:4 (kon.) | Rakousko – Maďarsko 5:6 (kon.) | Česko – Velká Británie 7:1 (kon.)
Japonsko – Brazílie 4:3 (kon.) | USA – Slovensko 6:0 (kon.)
konec
Švédsko
5:4 (1:1, 1:1, 2:1, 1:1)
Kanada
Úterý 03.06.2014, 16:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    47:23
    Hlavní postava dnešního mače Chris Terry napálil ležící beton švédského gólmana!
     
    47:00
    Ostřelování švédské branky pokračuje, začala poslední minuta! Leggat odjíždí z branky!
     
    46:35
    Kanada si pochopitelně vybírá oddechový čas, po něm se Leggat vrací mezi tři tyče. Výhoda jednoho hráče v poli zřejmě kanadskému mužstvu stačí.
     
    46:35
    Velká nevole se snáší na hlavu hlavních rozhodčích. Johan Lilja (SWE) dostává půl druhé minuty za podražení a nabízí tím Kanadě velkou příležitost na vyrovnání!
     
    45:28
    Terry je dnes jednoznačně nejlepším kanadským hráčem, snaží se o střelu z každé pozice! Nyní dokonce otřel kotouč o spojnici břevna a tyče!
     
    42:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Drama nám vrcholí! Zkušený švédský hokejista Dick Axelsson se nyní nechal na červené čáře překrásnou stahovačkou vykoupat CHRISEM TERRYM, který následně potáhl kotouč až mezi kruhy a přesně mířenou ranou nad lapačku nedal Krusemu žádnou šanci zasáhnout – 5:4! Asistence: Kyle Henderson.
     
    41:38
    V dobré střelecké pozici se na pravé kruhu ocitl Josh Foote, který měl před sebou poloodkrytou branku! Jeho pokus ale jeden ze švédských bránících hráčů na poslední chvíli hokejkou odrazil vysoko nad!
     
    39:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Severský výběr znovu odskakuje na rozdíl dvou branek! MARCUS NILSSON dostal přesnou přihrávku na hranici levého kruhu a tvrdou ranou propálil vše před sebou! Velké diskuze však vyvolal hráč stojící na hranici brankovišti, Kanaďané se opět zlobí. Sudí ale ukazuje na střed a posílá švédské hráče se radovat – 5:3! Asistence: Robin Sjorén.
     
    33:56
    Filip Gunnarsson ranou švihem zazvonil na tyč za brankářem Leggatem! Kanada má dnes v tomto směru velké štěstí!
     
    30:56
    Sledujeme opravdu bláznivý průběh, skórovat ze samostatného úniku mohl Marcus Nilsson, jeho zkrácená forhendová klička a následné zakončení k tyči však pátou švédskou radost nepřineslo!
     
    28:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kontaktní branka je rázem na světě! Javorové listy se druhou využitou přesilovou hru přibližují na dostřel, Terry našel najetého THOMASE WOODSE, který zakončil přesně – 4:3! Asistence: Chris Terry.
     
    28:16
    Daniel Wessner (SWE) ukončuje švédskou převahu držením a nabízí Kanadě početní výhodu.
     
    27:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Chvíli na to se však již Švédové radují z po právu uznaného gólu! Nabito křižnou přihrávku dostal DICK AXELSSON a z první poslal puk za bezmocně přesouvajícího se Leggata – 4:2! Asistence: Marcus Nilsson a Andeas Svensson.
     
    27:18
    Švédové se radovali ze čtvrté vstřelené branky, radost jim však příliš dlouho nevydržela! Střela Henrika Höglunda sice skončila v síti, v té době však byla branka Kanady vychýlená ze své pozice a gól tím pádem nemůže platit!
     
    27:03
    Henrik Höglund tvrdou ranou příklepem orazítkoval levou tyč Leggatovy svatyně!
     
    26:10
    Brendan Baumgartner (CAN) podrazil protihráče a po právu putuje na na trestnou lavici.
     
    25:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    O několik sekund později se však již skóre ve prospěch Švédska mění! Kanaďané se hodně zlobí, branka je ale uznána! Berglund se nacpal do brankoviště, při zakončení však posunul gólmana ven z branky a nabídl tak gól MIKAELU ERIKSSONOVI, který lehčí branku ve své kariéře zřejmě ještě nedal – 3:2! Asistence: Carl Berglund a Johan Erkgards.
     
    24:01
    Do třetí čtvrtiny již nenastoupil švédský brankář Ollikainen, místo něho se mezi tři tyče postavil Emil Kruse!
     
    22:01
    Série švédských početních výhod nám v závěru druhé čtvrtiny pokračuje. Za záchrannou brzdu zatáhl Kirk French (CAN), jenž zastavil průnik soupeřova útočníka nedovoleným zákrokem. Nyní již zpytuje svědomí na trestné lavici.
     
    18:31
    Chris Rauckman (CAN) nabízí soupeři další přesilovou hru, rozhodčí ho posílají na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    16:25
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z vedení se však švédští hráči příliš dlouho neradovali, Kanaďané se radují z vyrovnání! DAVE HAMMOND dostal přesnou přihrávku na kruhy, se zakončením se neunáhlil, počkal na správný moment a nekompromisně zavěsil – 2:2! Asistence: Brendan Baumgartner a Fred Corbeil.
     
    15:20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kanaďané sice oslabení dokázali přestát, chvíli na to ale inkasují podruhé! Z druhé vlny si na kruhy najel MARCUS NILSSON a střelou zápěstím zamířil přesně ke vzdálenější tyči – 2:1! Asistence: Robin Sjorén.
     
    14:50
    Vzápětí se Andreas Svensson opřel do kotouče znovu, Kanadě znovu pomohlo rameno jejich brankáře! Leggat odrazil puk až do ochranné sítě!
     
    14:03
    Jedovatá střela po křižném pasu Andrease Svenssona nadělala Leggatovi velké potíže, na poslední chvíli ji za pomoci ramene a masky dokázal vytěsnit mimo!
     
    13:34
    Johan Lilja ukončil signalizovanou výhodou střelou do Leggatovy lapačky. Na lavici hanby odchází střelec jediné kanadské branky Thomas Woods (CAN).
     
    10:51
    Ve stejném čase je nakonec ještě vyloučen Kyle Sheen (CAN) také za podražení. Pokračovat se tak bude ve třech hráčích na obou stranách.
     
    10:51
    Nepříjemnost pro výběr tří korunek. Marcus Nilsson (SWE) to přehnal s důrazem u mantinelu, rozhodčí zdviženou pravicí ihned dal najevo potrestání a posílá hráče za podražení na trestnou lavici. Toto rozhodnutí se nelíbilo Dicku Axelssonovi (SWE), který obdržel osobní desetiminutový trest.
     
    09:36
    Chris Terry se mohl podruhé zapsat mezi střelce, tentokrát jeho souboj s Ollikainenem dopadl lépe pro švédského brankáře, který jeho stoprocentní příležitost vytěsnil vyrážečkou mimo tři tyče!
     
    06:46
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Krátce po návratu Walla z trestné lavici se severský výběr prosazuje! Axelsson našel parádní přihrávku právě vracejícího ROBINA WALLA, který se sám před Leggatem nemýlil – 1:1! Asistence: Dick Axelsson a Andreas Svensson.
     
    05:10
    Robin Wall (SWE) se provinili sekáním, za což si také půjde posedět na trestnou lavici. Další šance pro hráče ze zámoří na navýšení vedení.
     
    02:13
    Nyní se však budou bránit také Kanaďané. Josh Foote (CAN) si v souboji na červené čáře pomohl podražením, za což si také odpyká trest za katrem. Podaří se hráčům tří korunek také využít přesilovou hru?
     
    01:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vzápětí se však již hráči ze zámoří radují z první vstřelené branky! Po několika rychlých přihrávkách přišlo nahození před branku, které neomylně tečoval za Ollikainenova záda THOMAS WOODS – 0:1! Asistence: Chris Terry a Dave Hammond.
     
    00:49
    Hned zkraje zápasu tu máme první vyloučení. Půl druhé minuty si za podražení odpyká Robin Sjorén (SWE).

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 7. Wall (Axelsson, Svensson), 16. Nilsson (Sjorén), 26. Eriksson (Berglund, Erkgards), 28. Axelsson (Nilsson, Svensson), 40. Nilsson (Sjorén) – 2. Woods (Terry, Hammond), 17. Hammond (Baumgartner, Corbeil), 29. Woods (Terry), 43. Terry (Henderson)


    Švédsko: Ollikainen (25. Kruse) – Lilja, Sjören, Nilsson, Höglund – Gunnarsson, Svensson, Berglund, Axelsson – Erkgards, Bejmo, Wall, Eriksson – Wessner, Johnsson, Kokkonen. Trenér: Björn Östlund.
    Kanada: Leggat (Nixon) – Terry, Woods, Henderson, French – Hammond, Baumgartner, Corbeil, Sheen – Foote, Draper, Carlson, Rauckman – Luscombe. Trenér: Jason Stephens.

    Rozhodčí: Vikman (FIN), Singer (GER).
    bahis siteleri