Písek – Horní Bříza „B“ 2:3 (0:1 po s.s.) | Horní Bříza "A" – Litvínov 1:0 (kon.) | Slavia Praha – Ďábelské Fretky 6:0 (kon.)
Svítkov – Horní Bříza „B“ 8:0 (kon.) | Písek – Svítkov 0:4 (kon.) | Litvínov – Ďábelské Fretky 0:1 (0:1 po s.s.)
Horní Bříza "A" – Slavia Praha 0:4 (kon.)
po s.s. (0:1)
HC ŠD Písek
2:3 (2:1, 0:1)
TJ ZKZ Horní Bříza „B“
Neděle 08.06.2014, 08:00 • Horní Bříza • Finálový turnaj Ligy žen
     
    Hezké slunečné ráno! Je mou milou povinností vás přivítat u druhého hracího dne mistrovství České republiky v hokejbale žen, které hostí západočeské město Horní Bříza. Dnešní program začne zápasem o předposlední místo, v němž se střetnou týmy Horní Břízy B a Písku, které dosud nedokázaly získat ani jeden bod a nepodařilo se jim ani jednou skórovat. Utkání začíná v 08:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ŠD Písek: Berendová – Kocourková, Kvíčalová, Merglová, Blažková, Holečková, Novotná, Samková, Pletková, Butulová, Heindlová, Slámová, Běličková.

    TJ ZKZ Horní Bříza „B“: Kulhánková (Zapadlová) – Janoušková, Kondratová, Chodetová, Radová, Rozhoňová, Svobodová, Štrofová, Kuželová, Suchanová, Uherková, Havlová, Hrůšová.

    Rozhodčí: Vais, Martis.
     
    Na hrací ploše právě probíhá předzápasové rozcvičení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Písek právě vstřelil branku!
    Tak to byla rychlost, Jihočešky jdou do bleskového vedení! Písek se usadil v útočném pásmu, zpoza branky předložila před branku přesnou nahrávku Radka Kocourková a MARTINA BUTULOVÁ zblízka pohotově uklidila míček k tyčce gólmanky Kulhánkové! Asistence: Radka Kocourková.
     
    01:26
    Domácí béčko se snaží o bleskovou odpověď. Usadilo se v útočném pásmu a hledá si cestu k ohrožení brankářky Berendové, ale její obrana je zatím pevná.
     
    01:56
    Tak přeci jen už Berendová musela předvést zákrok, ale se střelou z mezikruží si hravě poradila, když míček vyrazila na hole svých spoluhráček.
     
    02:40
    Hra se přesunula na opačnou stranu hřiště, nyní se musí mít ve střehu brankářka Kulhánková, kolem níž Písek zatím přesně kombinuje.
     
    03:23
    V dosavadním průběhu zápasu sledujeme vyrovnaný hokejbal se šancemi na obou stranách betonové plochy. Obě brankářky už musely několikrát předvést své umění.
     
    03:49
    Horní Bříza B právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno, poprvé se může radovat z gólu i domácí B-tým! Denisa Králová posunula míček na VĚRU SVOBODOVOU, která měla v levém kruhu dostatek času a prostoru, čehož využila ke svižné zápěstní střele, jež zapadla přesně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Denisa Králová
     
    04:20
    Západočešky jsou na koni a i nadále pokračují v útočné aktivitě. Písek se musí i nadále soustředit na hlídání svých zadních vrátek.
     
    05:38
    Stále se hraje v blízkosti brány hokejbalistek od řeky Otavy, které se nemohou vymanit z pevného objetí svých soupeřek, jimž po úvodní trefě doslova narostla křídla.
     
    06:43
    Hraje se nahoru – dolů, přičemž hra má velmi plynulý spád a svižné tempo. Obě gólmanky teď ale mají minimum práce, oba týmy si počínají ve finální fázi nepřesně.
     
    07:36
    Písek právě vstřelil branku!
    Soubor z jihu Čech si vytvořil drtivý tlak, jemuž nakonec domácí hráčky neodolaly! Při obrovském zmatku kolem brankářky Kulhánkové se dostala ke střele zblízka MARTINA BUTULOVÁ, která nekompromisně skórovala přesně k tyčce! Bez asistence.
     
    08:25
    Přihlížíme teď spíše bojovné partii, míček se nejčastěji zdržuje ve středu hrací plochy, kde o něj hráčky obou mužstev bojují a pravidelně se o něj střídají.
     
    09:26
    Obrázek hry se nemění. I přesto, že spolu hrají dva nejhorší týmy na turnaji, utkání má velmi slušnou úroveň a pro přihlížející diváky je určitě atraktivní.
     
    09:58
    Hokejbalistky Písku teď trochu zaváhaly na své modré čáře při rozehrávce a ztratily míček, jenže domácí béčko toho nedokázalo využít ve svůj prospěch.
     
    10:30
    Horní Bříza B neskládá zbraně a snaží se vyrovnat. Brankářka Berendová teď předvedla těžký zákrok, když vyrazila nepříjemnou střelu z blízkosti modré čáry.
     
    11:25
    Domácí si neustále hledají cestu do útočného pásma, ale obranný val Písku střeží svou modrou čáru velmi zodpovědně a soupeřky nepouští ke své bráně.
     
    12:15
    Potlesk domácích fanoušků si teď vysloužila brankářka Kulhánková, která v těžké chvíli podržela svůj tým, když se před ní ocitla protihráčka a zblízka nastřelila její betony!
     
    13:21
    Horní Bříza B se zabydlela u brány gólmanky Berendové, ale k jejímu ohrožení se přes poctivou píseckou obranu neprobila. Vzápětí se hnaly vpřed Jihočešky, ale ani ony nezakončily.
     
    14:05
    V poslední minutě první poloviny zahrozily Západočešky, které se hodně důrazně tlačily před brankovištěm k míčku. Gólmanka Berendová ale těžila ze svého dobrého postavení a přerušila hru.
     
    14:32
    Písek ještě zkouší navýšit svůj náskok, drží se na dostřel branky, jíž hájí Kulhánková.
     
    15:00
    První polovina skončila.
     
    Úvod ní polovina nabídla pohledný a atraktivní hokejbal, který rozhodně nenudil. Písek se dostal do 4. minutě přispěchala Věra Svobodová. S tím se však rozhodně nechtěla smířit Martina Butulová, jež se prosadila i podruhé.
     
    Střely na branku v 1. polovině:

    Písek – 10
    Horní Bříza B – 13
     
    Vše už je nachystáno k začátku 2. poloviny.
     
    15:01
    Začala druhá polovina.
     
    15:17
    Písek si zkusil pomoci rychlým nahozením za bránu gólmanky Kulhánkové, jenže míček končí na odpískaném zakázaném uvolnění. Buly po pravé ruce brankářky Berendové.
     
    15:34
    Máme tu první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici je vykázána za držení protihráčky Andrea Rozhoňová (HBB).
     
    16:06
    Písek se usadil u brankářky Kulhánkové, ale Horní Bříza se probila k míčku a bleskově jej odpálila přes celou délku hřiště.
     
    16:38
    Jihočešky to zkusily na druhý pokus, ale ani tentokrát si nic nebezpečnějšího vytvořit nedokázaly. Domácím se opět povedlo vyhodit.
     
    17:16
    Domácí béčko velmi dobře brání své pásmo, Písek to má proti urputné a pohyblivé obraně hodně složité. Návrat vyloučené Rozhoňové už se navíc blíží.
     
    17:34
    Andrea Rozhoňová už je zpět na hrací ploše, Horní Bříza B ustála první oslabení bez úhony, soupeřkám toho navíc moc nedovolila.
     
    18:20
    Soubor z jihu Čech se drží u míčku a kombinuje kolem brankářky Kulhánkové, jenže k jejímu ohrožení se ne a ne protlačit. Domácí se brání zodpovědně a účinně.
     
    19:26
    Horní Bříza B zamkla své soupeřky v hloubi jejich obranného pásma, ale stále se jejím hráčkám nedaří zakončit. Gólmanka Berendová se ale musí mít neustále na pozoru.
     
    19:47
    Domácí se přeci jen probily do koncovky, ale s utěšenou střelou z velkého úhlu nemohla mít brankářka Berendová větší problémy, míček vyrazila do rohu pásma.
     
    20:22
    Všichni se stěhují do obranného pásma Horní Břízy B, kde po odpískaném zakázaném uvolnění proběhne za malou chvíli vhazování.
     
    20:55
    Horní Bříza B je teď o něco aktivnějším týmem, mnohem častěji se jí daří ostřelovat branku soupeřek. Gólmanka Berendová se opět zapojila do hry, když v náruči podržela střelu z úhlu.
     
    21:21
    Domácí fanoušci jsou spokojení, jejich tým hraje opravdu dobře a cílevědomě si jde pro vyrovnání. Brankářka Berendová si poradila i s další ranou z levé strany.
     
    22:07
    Hráčky Písku musejí vyklidit pásmo, protože se vystavily do postavení mimo hru.
     
    22:33
    Hokejbalistky obou táborů hrají s velkou chutí a na hrací ploše je to hodně vidět. Do všech soubojů jdou na sto procent, což se projevuje zejména značným důrazem v prostoru u brankovišť.
     
    23:11
    Ani jednomu z mužstev se nedaří přejít do ofenzivního postavení, míček tráví nejvíce času uprostřed hrací plochy.
     
    23:43
    Brankářka Kulhánová teď vypomohla svým spoluhráčkám z pole, když proti nahození Písku, za nímž se jeho útočnice rychle hnaly, vyběhla ze svého brankoviště a odrazem o mantinel vyhodila do středního pásma.
     
    24:11
    Horní Bříza B právě vstřelila branku!
    A to, k čemu se už dlouho schylovalo, skutečně přichází! Mohutný gejzír radosti vybuchl na straně Horní Břízy B, když Věra Svobodová vyhrála vhazování na ANNU KUŽELOVOU, jež bez přípravy vypálila a brankářka Berendová se stihla za její dělovkou k levé tyčce jen bezmocně ohlédnout! Asistence: Věra Svobodová.
     
    25:10
    A Západočešky stále nemají dost, vyrovnání jim vlilo do žil ještě více energie a gólmanka Berendová se má ve svém brankovišti proti aktivním útočnicím co ohánět.
     
    25:50
    Jihočešky se nechtějí nechat zahanbit a přidaly teď v pohybu. Míček se jim nyní daří držet v útočném pásmu, kde o něj bojují u mantinelů.
     
    26:20
    Horní Bříza B získala balonek ve středovém kruhu a založila rychlou útočnou akci, ale zakončit střelou se jí nakonec i přes veškerou snahu nepodařilo.
     
    27:33
    Vyrovnání donutilo Jihočešky přitlačit v útočné fázi na pilu, domácí béčko se nyní musí soustředit především na obranu.
     
    27:41
    Přihlížející fanoušci ocenili předešlou akci Horní Břízy B hlasitým potleskem, domácím se povedlo zakončit od modré čáry, ale míček našel jen hruď brankářky Berendové.
     
    28:09
    Základní hrací doba spěje do finiše, Písek se usadil na dostřel gólmanky Kulhánkové.
     
    28:42
    Domácí hokejbalistky otupily písecký tlak, když posunuly hru alespoň do středního pásma, a nechaly tak vydechnout své přetížené zadní řady.
     
    28:48
    Písek si vyžádal oddechový čas, vhazovat se bude u domácí brankářky Kulhánkové.
     
    29:05
    Písek si vynutil v poslední minutě základní hrací dobu mohutný tlak a snaží se překlopit pomyslné misky vah na svou stranu.
     
    29:34
    Červený míček se zdržuje v blízkosti středového kruhu.
     
    29:54
    Tak uvidíme ještě jedno vhazování, Jihočešky vyhodily na zakázané uvolnění a oddechový čas si pro změnu bere domácí béčko.
     
    29:54
    Do druhé sirény chybí ještě 6 sekund, což je dost dlouhá doba na to, aby Horní Bříza B stihla ještě zakončit.
     
    29:57
    A skutečně se tak stalo, štiplavou ránu brankářka Berendová zkrotila ve své lapačce, což bylo hodně důležité, protože domácí se vehementně tlačily k případným dorážkám!
     
    30:00
    Druhá polovina skončila.
     
    Drama vrcholí, čekají nás samostatná střílení.
     
    Střely na branku ve 2. polovině (celkem):

    Písek – 8 (18)
    Horní Bříza – 12 (25)
     
    Věra Samková (PIS) trefila jen betony gólmanky Kulhánkové – 0:0.
     
    Anna Kuželová (HBB) rovněž nastřelila po zemi jen betony – 0:0.
     
    Martina Butulová (PIS) dnes svůj třetí gól nepřidá, míček jí při kličce utekl z hole – 0:0.
     
    Věra Svobodová (HBB) naznačila střelu a položila si brankářku Berendovou na zem, ale ani tak ji neprostřelila – 0:0.
     
    Pavlína Kvíčalová (PIS) se rychle rozeběhla, jenže betony gólmanky Kulhánkové byly na místě – 0:0.
     
    Andrea Rozhoňová (HBB) udělala hezkou kličku a podél pravého betonu gólmanky Berendové skóruje – 0:1!
     
    V samostatných stříleních zvítězil tým TJ ZKZ Horní Bříza „B“.
    Autorem branky je ANDREA ROZHOŇOVÁ.
     
    Konec zápasu.
     
    Je rozhodnuto, krásný a napínavý zápas až do úplného konce nakonec vnesl obrovskou radost do řad domácí Horní Břízy B, o jejímž vítězství rozhodla jediným úspěšným pokusem v samostatných stříleních Andrea Rozhoňová. Písek tak končí na poslední místě. Děkuji zatím za pozornost, za malou chvíli už nás čeká první semifinále. (08:57:11)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 1. Butulová (Kocourková), 8. Butulová – 4. Svobodová (Králová), 25. Kuželová (Svobodová), rozh. náj. Rozhoňová


    HC ŠD Písek: Berendová – Kocourková, Kvíčalová, Merglová, Blažková, Holečková, Novotná, Samková, Pletková, Butulová, Heindlová, Slámová, Běličková.
    TJ ZKZ Horní Bříza „B“: Kulhánková (Zapadlová) – Janoušková, Kondratová, Chodetová, Radová, Rozhoňová, Svobodová, Štrofová, Kuželová, Suchanová, Uherková, Havlová, Hrůšová.

    Rozhodčí: Vais, Martis
    bahis siteleri