Písek – Horní Bříza „B“ 2:3 (0:1 po s.s.) | Horní Bříza "A" – Litvínov 1:0 (kon.) | Slavia Praha – Ďábelské Fretky 6:0 (kon.)
Svítkov – Horní Bříza „B“ 8:0 (kon.) | Písek – Svítkov 0:4 (kon.) | Litvínov – Ďábelské Fretky 0:1 (0:1 po s.s.)
Horní Bříza "A" – Slavia Praha 0:4 (kon.)
konec
TJ ZKZ Horní Bříza "A"
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Litvínov
Neděle 08.06.2014, 09:00 • Horní Bříza • Finálový turnaj Ligy žen
     
    Už za malou chvíli odstartují boje o mistrovský titul, v prvním semifinále se utká domácí Horní Bříza, která patří k velkým favoritům na zisk mistrovského titulu, s Litvínovem, který včera také předvedl velmi dobré výkony. Utkání začíná v 09:00.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ ZKZ Horní Bříza "A": Jandová – Krauzová, Cerbičová, Moravjaková, Štípková, Ciňková, Bartůňková, Zikmundová, Nárožná, Šmajdová, Bucifalová, Vonková, Martinková, Rejlová, Vojtková, Dvoráková, Volková.

    Litvínov: Tydlitátová – Lásková, Zechovská, Bezoldová, Ajchlerová, Brotánková, Jurčová, Bublová, Budilová, Cornová, Kunstová, Neubauerová, Bartošová, Pátková.

    Rozhodčí: Hofmeister, Michailidis.
     
    Vyřazovací boje se budou hrát na třetiny, přičemž každá bude trvat 15 minut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Rozhodčí musely poprvé přerušit hru, když ukončily dlouhý a urputný souboj o míček u hrazení ve středním pásmu, do kterého se zapojilo hodně hráček.
     
    00:42
    Litvínov se pokouší přejít do útočného pásma, Horní Bříza zatím velmi dobře hlídá svou obrannou modrou čáru a soupeřky nepouští do blízkosti gólmanky Jandové.
     
    00:49
    Míček opustil hrací plochu, buly proběhne ve středním pásmu.
     
    00:57
    Domácí výběr rozeběhl rychlý útok zakončený svižnou střelou z mezikruží, s níž si gólmanka Tydlitátová poradila svou připravenou lapačkou.
     
    01:20
    Horní Bříza se drží v útočném pásmu, ale k zakončení se zatím neprotlačila.
     
    01:30
    Nebezpečně zahrozil teď Litvínov, který založil rychlý útok a zápěstní střela z mezikruží proletěla kousek nad horní tyčkou brankářky Jandové.
     
    02:03
    Domácí tým se usadil v útočném pásmu, míček zatím drží v jeho rozích.
     
    02:27
    Severočešky jsou stále pod tlakem, nedaří se jim získat balonek a musejí držet na uzdě střelkyně Horní Břízy, které od úvodního vhazování hýří pohybem.
     
    03:00
    Nyní sledujeme útočné snažení hráček ve žlutočerném, domácí se ale brání zatím dobře.
     
    03:40
    Andrea Nárožná se sice nejdříve k zakončení nedostala, když nestihla doběhnout rychlou nahrávku podél hrazení, ale gólmanka Tydlitátová zanedlouho vyrazila tvrdou ránu od modré čáry a útočnice Horní Břízy s reprezentačními zkušenostmi ještě dorážela bekhendem.
     
    04:19
    I nyní pozorujeme atraktivní hokejbal, plný pohybu a slibných střeleckých příležitostí na obou stranách. O něco aktivnější jsou zatím domácí hokejbalistky.
     
    04:55
    Litvínov se ubránil, Horní Bříza střídá a pouští na hrací plochu čerstvé síly.
     
    05:34
    Mnohem více práce má zatím gólmanka Tydlitátová, jež schovala ve své náruči další štiplavou střelu, jež na ni vyletěla ze skrumáže u modré čáry.
     
    05:57
    Litvínov dokázal trochu otupit tlak svého soupeře, ale prostor u gólmanky Jandové mu zůstává v těchto chvílích zapovězený.
     
    06:35
    Přeci jen se musela po delší době zapojit do hry i gólmanka Jandová, která si vyběhla z brankoviště proti nahozenému míčku, který raději přidržela ve své výstroji až do přerušení hry.
     
    06:53
    Západočeškám to teď zaskřípalo při přechodu do ofenzivní fáze, když vyhodily balonek přes celou délku hřiště jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    07:11
    Severočešky si nyní počínají mnohem aktivněji, daří se jim držet útočné pásmo a hledají si cestu ke střele. Horní Bříza trpělivě čeká na rychlé protiútoky.
     
    07:30
    Vpřed teď uháněla reprezentantka Dominika Lásková, která na turnaji nezvykle nehraje za svou Slavii Praha, která má hodně široký kádr, ale za Litvínov. Obrana Horní Břízy ji ale zpacifikovala dříve, než stihla vystřelit.
     
    08:27
    Domácí výběr přesunul hru na opačnou stranu betonové plochy a opět prověřil připravenost gólmanky Tydlitátové, jež předvedla své umění proti ráně z levého kruhu.
     
    08:40
    Domácí hráčky se s ničím dlouho nemazaly a ihned po vyhraném vhazování zakončily, ale brankářka Tydlitátové ztlumila puk hrudí a vzápětí bleskově zalehla odražený míček.
     
    09:07
    Horní Bříza je v dosavadním průběhu boje o finále o poznání aktivnější, naopak Litvínov je dost pasivní a soustředí se hlavně na obranu. Zatím může děkovat své brankářce Tydlitátové, jež drží domácí střelkyně na uzdě.
     
    09:49
    Soubor ze západu Čech pokračuje ve střelecké aktivitě, ale většina projektilů není moc nebezpečná, protože postrádá o něco větší přesnost.
     
    10:21
    A opět se blýskla ve skvělém světle maskovaná opora Litvínova Alena Tydlitátová, jež si nadvakrát poradila s nepříjemnou střelou z prostoru mezi kruhy.
     
    10:45
    A máme tu první vyloučení utkání. Litvínov si zahraje přesilovku, na lavici hanby usedá ke dvěma minutám za sekání Martina Vonková (HBR).
     
    11:09
    Horní Bříza nakonec dokázala přerušit dlouhou kombinaci Severočešek a okamžitě se osvobodila dlouhým vyhozením.
     
    11:35
    Litvínov už si znovu vyměňuje míček v postavení velkého pětiúhelníku, ale nebezpečnější střelu zatím ze své aktivity vyprodukovat nedokázal. Domácí se dobře brání.
     
    11:55
    Horní Bříza je hodně nebezpečná i přesto, že má vyloučenou hráčku. Gólmanka Tydlitátová řešila nepříjemnou ránu z kruhu a nyní míček proletěl jen těsně vedle její branky!
     
    12:30
    Andrea Nárožná teď sklidila zasloužený potlesk domácího publika, když obětavě skočila do tvrdé střely Litvínova, jež vyletěla od modré čáry. Míček proletěl nad brankou gólmanky Jandové.
     
    12:56
    Horní Bříza už je sice kompletní, jenže Litvínov se naladil přesilovkou na příznivou útočnou vlnu a i při hře 5 na 5 pokračuje v obléhání brankářky Jandové.
     
    13:29
    Pokud bychom měli jmenovat nějakou silnou zbraň Horní Břízy, tak bychom musely určitě zmínit bleskový přechod do útoku, který je možný díky velké rychlosti hráček, a velmi častá a tvrdá střelba ze všech možných pozic.
     
    13:55
    Hokejbalistky v černožlutých dresech jsou zatlačeny do hloubi svého obranného pásma, nyní se osvobodily jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    14:15
    Rozhodčí přerušili dlouhý a urputný souboj o míček v blízkosti pásma Horní Břízy a nařídili vhazování ve středním pásmu.
     
    14:40
    Brankářka Jandová si nechtěla zbytečně komplikovat situaci, když dalekonosné nahození ukryla ve své výstroji a před dobíhajícími protihráčkami raději přerušila hru.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní patnáctiminutovka nabídla atraktivní hokejbal. O něco aktivnější byla domácí Horní Bříza, která se mnohem častěji dostávala do zakončení a vytvořila si velké šance. Její střelkyně zatím ale marně hledají recept na skvěle chytající gólmanku Tydlitátovou, jež nepochybně těží i ze svých reprezentačních zkušeností.
     
    Střely na branku v 1. polovině:

    Horní Bříza – 17
    Litvínov – 5
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:36
    Horní Bříza se snažila přejít do útočného pásma, ale bez úspěšného výsledku. Litvínov ubránil své území a nyní mže založit rychlý útočný výpad.
     
    16:08
    Domácí se opět nastěhovaly do útočného území, jenže proti urputné a úspěšné obraně Severočešek se jim vůbec nedaří vystřelit.
     
    16:45
    Červený míček se stále zdržuje u gólmanky Tydlitátové, ale ta zatím může zůstat ve svém brankovišti klidná, protože její obrana odvádí velmi dobrou práci.
     
    17:20
    Obrázek hry se nám nemění, pořád přihlížíme vyrovnané a bojovné partii, při níž se snaží diktovat tempo hry domácí hokejbalistky, ale narážejí na pevnou defenzivu soupeřek.
     
    17:57
    Gólmanka Tydlitátová se opět musela vydat na výlet ze svého brankoviště, aby vypomohla svým spoluhráčkám z pole a přikryla nahozený míček pod rukavicí.
     
    18:24
    Západočešky mají i nadále více ze hry, na rozdíl od úvodní třetiny se jim ale nedaří přesně zakončit, míčky létají daleko pod brankářky Tydlitátové.
     
    19:20
    Poprvé o sobě dávají více vědět i domácí fanoušci, kteří opět skandují hlasitý pokřik "Horní Bříza!".
     
    19:51
    Domácí výběr předvedl další ze svých rychlých protiútoků a hnal se do přečíslení dvou na jednu, jenže dopustil se přitom postavení mimo hru.
     
    20:17
    Litvínov se stále soustředí hlavně na poctivou obranu, jež je podpořena spolehlivým výkonem brankářky Tydlitátové. Horní Bříza sice pokračuje v aktivitě, ale ke střelbě se probíjí jen málo.
     
    21:20
    Dění na hrací ploše se nemění. I nadále pozorujeme územní převahu domácího týmu, který si neví rady s urputnou obranou svých soupeřek.
     
    22:00
    Litvínov se po delší době zabydlel v útočném pásmu, ale i defenziva Horní Břízy působí velmi kompaktním dojmem a soupeřkám nedovoluje zakončení.
     
    23:08
    Domácí odrazily litvínovský útok a hnaly se do dalšího svižného protiútoku, který ale nebyl podpořený dostatkem hráček, a Severočešky si tak poradily bez větších problémů.
     
    23:43
    Po delší době si připsala na konto další úspěšný zákrok brankářka Tydlitátová, jež si doslova pochutnala na ráně z mezikruží, jež směřovala do středu její svatyně.
     
    23:48
    Horní Bříza se teď probíjí do zakončení, další rána ihned po vyhraném vhazování končí v náruči připravené Aleny Tydlitátové.
     
    24:04
    První přesilovou hru má k dispozici i domácí výběr. Aneta Cornová (LTV) míří na trestnou lavici za vysokou hůl.
     
    24:26
    Horní Bříza právě vstřelila branku!
    Domácí se hlasitě radují, bleskově využily přesilovku a vedou! Veronika Volková našla svým pasem mezi kruhy úplně volnou VERONIKU BUCIFALOVOU, jež si srovnala míček na hůl a krásně jej uklidila k pravé tyčce brankářky Tydlitátové, jež nestihla zasáhnout svým betonem! Asistence: Veronika Volková.
     
    25:09
    Domácí hokejbalistky jsou jak pokropeny živou vodou, brankářka Tydlitátová si nemůže ani na chvíli vydechnout, nyní zmařila další ránu z vrcholu kruhů.
     
    25:31
    Západočešky se hodně důrazně tlačily k dorážkám před brankářkou Tydlitátovou, ale ta předvedla sérii povedených zákroků a i v pozici ležmo udržela míček před brankovou čarou!
     
    25:47
    Po delší době musela zakročit i gólmanka Jandová, která přidržela ve své výstroji míček po střele, jež na ni vyletěla z ostrého úhlu na pravé straně.
     
    26:05
    Míček už se znovu zdržuje u litvínovské branky, Alena Tydlitátová má oči na stopkách.
     
    26:39
    A připravena byla dobře, povedlo se jí zmařit tvrdou ránu z levého kruhu, proti níž měla dobrý výhled. Balonek přidržela ve své náruči až do přerušení hry.
     
    26:53
    Stejná situace jen s tím rozdílem, že tentokrát zakončila Horní Bříza z pravého kruhu.
     
    27:32
    Horní Bříza vůbec neubírá na svém svižném tempu a neustále tlačí Litvínov v hloubi jeho obranného pole. Míčky létají kolem Aleny Tydlitátové, jen to sviští.
     
    27:50
    Hned několik domácích hráček mělo dostatek místa před litvínovským brankovištěm a snažily se toho využít k navýšení svého hubeného náskoku, jenže před ležící gólmankou Tydlitátovou netrefily neposedný míček!
     
    28:31
    Severočešky alespoň na chvíli posunuly hru do útočného pásma a nechávají odpočinout své přetížené zadní řady v čele s gólmankou Tydlitátovou.
     
    29:04
    Domácí mužstvo se ještě v poslední minutě druhé třetiny snaží pojistit své vedení, ale v zakončení si počíná teď hodně nepřesně.
     
    29:50
    Litvínov stále čelí mohutnému tlaku.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla znovu převahu Horní Břízy, která se dostala do zaslouženého vedení při přesilové hře díky trefě Veroniky Bucifalové, jež se prosadila po hezké střele ve 25. minutě z mezikruží. Litvínov se stále musí bránit, dopředu se dostává jen zřídka.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Horní Bříza – 23 (40)
    Litvínov – 3 (8)
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:30
    Horní Bříza posunula hru podél levého mantinelu do útočného pásma, jenže ztroskotala na pozorném obranném bloku Litvínova, který získal míček.
     
    31:13
    Útok týmu ze severu Čech je přerušen rozhodčími pro hru vysokou holí, vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    31:29
    Gólmanka Jandová, která měla dosud jen minimum práce, teď musela vytasit ze svého arzenálu prvotřídní zákrok proti hodně nebezpečné střele ze vzdálenosti několika kroků!
     
    31:56
    Hráčky Litvínova výrazně zlepšily svůj herní projev a začínají se postupem času čím dál tím více osmělovat. Brankářka Jandová opět likvidovala betony nepříjemnou ránu zblízka, nakonec přerušila hru!
     
    32:25
    Domácí výběr se nechce nechat zahanbit a přesouvá děj hry na opačnou stranu hrací plochy k brankářce Tydlitátové, jež ve třetí části zatím moc práce neměla.
     
    33:13
    Teď ale musela naplno předvést své kvality, když na ni uháněla úplně sama jedna z protihráček. Opět ale udržela akcie svého týmu vysoko, když zasáhla betony!
     
    33:45
    Litvínov může vyrovnat při přesilové hře, rozhodčí vyloučili na 2 minuty Terezu Štípkovou (HBR) za nedovolené bránění.
     
    34:09
    Horní Bříza zatím zvládá oslabení znamenitě, drží hru daleko od své branky a šetří drahocenné vteřinky ze svého trestu.
     
    34:30
    A nejen to, dokonce se domácím povedlo i při vlastním oslabení zakončit, jenže střela od modré čáry letěla vysoko nad horní tyčku gólmanky Tydlitátové.
     
    35:13
    Litvínov už zaujal útočné pásmo, ale přesilovka s emu povážlivě krátí.
     
    35:35
    Hokejbalistky v černožlutém i nadále kombinují na dostřel brankářky Jandové, ale vůbec se jim nedaří zakončit.
     
    35:49
    Horní Bříza už je kompletní a sluší se podotknout, že oslabení zvládla na jedničku podtrženou, když Litvínov takřka vůbec k ničemu nepustila.
     
    36:27
    Západočešky zamkly své soupeřky u jejich brány, ale ani ony se stále nemohou protlačit k zakončení. Na hrací ploše teď dominují především obě pozorné obrany.
     
    36:44
    Brankářka Jandová se teď protáhla, když lapačkou zasahovala proti střele ze středního pásma. Míček se jí hravě povedlo zkrotit a přerušila hru.
     
    37:10
    Horní Bříza získala zadarmo vhazování v útočném pásmu po pravé ruce Aleny Tydlitátové, Litvínov se vymanil z tlaku jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    37:36
    Po souboji v blízkosti modré čáry Litvínova se míček odrazil směrem na branku Severočešek a gólmanka Tydlitátová zasahovala, když před svým brankovištěm přerušila hru.
     
    38:20
    Litvínov teď musí čelit tlaku, Horní Bříza je znovu při chuti a diktuje tempo hry.
     
    39:06
    Litvínov dostal hru k brankářce Jandové a svedl několik hodně tvrdých soubojů v rohu pásma, ale vše se odehrálo v rámci pravidel a vylučovat se nebude.
     
    39:31
    Soubor ze severu Čech předvádí ve třetí části v dnešním zápasu asi svůj nejlepší výkon, mnohem častěji se probíjí k zakončení. Brankářka Jandová teď zlikvidovala střelu od modré čáry.
     
    40:08
    Domácí výběr drží hru v útočném pásmu, což mu za nejtěsnějšího vedení pochopitelně nahrává do karet. Litvínovu se naopak čas na vyrovnání krátí.
     
    40:41
    Západočešky pokračují ve velmi koncentrovaném a taktickém výkonu. Nikam už se neženou, ale daří se jim držet hru v blízkosti brankářky Tydlitátové.
     
    41:08
    Kateřina Kunstová (LTV) obdržela 2 minuty za držení protihráčky, to je velká komplikace pro Litvínov.
     
    41:32
    Andrea Nárožná (HBR) vyrovnává počet sil na ledě, je vyloučena na 2 minuty za hrubost a za nemístné poznámky obdržela osobní trest na 10 minut za nesportovní chování.
     
    41:50
    Severočešky si vynutily územní převahu a brankářka Jandová se musí mít na pozoru. Koncovka základní hrací doby přinese nepochybně dramatickou podívanou.
     
    42:10
    Horní Bříza se nastěhovala k litvínovské brance.
     
    42:35
    Litvínovu se nedaří získat míček, i nadále se musí soustředit na defenzivu, což mu za nepříznivého stavu a blížící se třetí sirény pochopitelně vůbec nesvědčí.
     
    42:55
    Zakázané uvolnění Litvínova, buly proběhne po levé ruce gólmanky Tydlitátové.
     
    43:08
    Litvínov je v plném počtu a začíná mu hodně zkrácená přesilovka.
     
    43:40
    Gólmanka Jandová si teď poradila s nepříjemnou střelou z prostoru pravého kruhu, kterou podržela na své hrudi a přerušila hru. Litvínov si bere oddechový čas.
     
    43:53
    Tak teď měly domácí hráčky obrovské štěstí, Litvínov nastřelil zblízka levou tyčku gólmanky Jandové!
     
    44:11
    Severočešky pokračují v náporu, další tvrdou ránu z kruhu skvěle zmařila lapačkou gólmanka Jandová, která si vysloužila bouřlivý potlesk tribun. Horní Bříza si bere oddechový čas.
     
    44:11
    Litvínov zkouší hru bez brankáře!
     
    44:27
    Hokejbalistky Horní Břízy získaly míček a vyhodily na zakázané uvolnění.
     
    44:33
    Litvínov drží útočné pásmo.
     
    44:45
    Sledovali jsme dlouhý a urputný souboj v rohu pásma domácího týmu, který musel přerušit rozhodčí.
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Horní Bříza vítězí zaslouženě 1:0 a postupuje do finále. Radost je na straně domácích hráček bouřlivá, naopak Litvínov je smutný a zahraje si o třetí místo.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Horní Bříza – 11 (51)
    Litvínov – 9 (17) (10:43:24)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 25. Bucifalová (Volková)


    TJ ZKZ Horní Bříza "A": Jandová – Krauzová, Cerbičová, Moravjaková, Štípková, Ciňková, Bartůňková, Zikmundová, Nárožná, Šmajdová, Bucifalová, Vonková, Martinková, Rejlová, Vojtková, Dvoráková, Volková.
    Litvínov: Tydlitátová – Lásková, Zechovská, Bezoldová, Ajchlerová, Brotánková, Jurčová, Bublová, Budilová, Cornová, Kunstová, Neubauerová, Bartošová, Pátková.

    Rozhodčí: Hofmeister, Michailidis
    bahis siteleri