9. etapa: Gérardmer - Mulhouse Tony MARTIN (Něm.) (kon.)
konec
9. etapa: Gérardmer - Mulhouse

Tony MARTIN (Něm.)

Neděle 13.07.2014, 13:20Tour de France
     
    Český cyklista Leopold König dojel v hlavním balíku cyklistů na 54. místě. Tři místa před ním byl Jan Bárta, jeho stájový kolega. Na vítězného Martina ztratili čeští cyklisté 7:46 minuty. Bude otázkou, jak stáj NetApp-Endura zareaguje na to, že desáté místo bral v dnešní etapě Tiago Machado, stájový parťák Čechů, díky čemuž se posunul na třetí místo průběžného pořadí. Možná se tak portugalský cyklista stane novým lídrem německého týmu.
     
    8,8
    Nelze ale zapomenout ani na Tiaga Machada, který je v současném pořadí Le Tour na 20. místě. Protože dneska dojede s náskokem zhruba 5 minut na peloton (čili i na Nibaliho a spol.), může se v pořadí posunout na druhé či třetí místo. Což by možná znamenalo, že Leopold König ztratí pozici lídra týmu NetApp-Endura.
     
    162,8
    Leopold König je ve skupince 23 jezdců, která má zhruba 10 vteřinový náskok před pelotonem!
     
    Pád opět potkal i Leopolda Königa, i když k němu přišel jako slepý k houslím. A to doslova. Doplatil totiž na nemístný způsob jízdy Andrewa Talanského, který už má letos na svědomí nejeden pád. A König si rozhodně nebral servítky. Není se mu totiž co divit, jeden čas byl při druhém ze tří stoupání hodně vidět na čele pelotonu. "V posledním sjezdu šel přede mě ten idiot Talansky a sundal mě asi v šedesátce," popsal český cyklista pro iDnes. Následně jej při nájezdu do posledního stoupání zradila technika a musel čekat dvě minuty na nové kolo. König spolu se stájí bude zvažovat, zda má ještě cenu bojovat o umístění v první desítce, které si vytyčil. Z průběžného 24. místa ztrácí na Nibaliho 7:35 minuty a na desátého Jürgena Van den Broecka přesně 4:33 minuty. Navíc nejde o jeho první karambol v závodě. Krátce na to však na svém profilu napsal: "Ještě budu bojovat! Přísahám!"

    Jan Bárta dojel do cíle v poklidu na 101. místě a v celkovém pořadí mu patří 17. pozice.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri