Brno – Hr. Králové 3:0 (kon.) | Slovácko – Bohemians 1905 4:1 (kon.) | Sparta – Jihlava 3:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:0 (0:0)
FC Vysočina Jihlava
Sobota 02.08.2014, 20:15 • Generali Arena • Synot liga
Předzápasové kurzy
     
    Na Letné je pro dnešek dobojováno! Sparťané poráží Jihlavu 3:0 a byť výsledek vypadá zcela jednoznačně, největší rozdíl mezi oběma celky byl především v proměňování příležitostí.

    To proto, že Jihlava odehrála na Letné velmi důstojnou roli a v prvním poločase za věhlasným soupeřem nikterak nezaostávala. Po změně stran ale zápas bleskově rozhodl dvěma rychlými góly Tomáš Přikryl a protože třetí branku ještě přidal Bořek Dočkal, vítězí sparťané nad Jihlavou 3:0.

    S konstatováním, že obhájci titulu se minimálně dočasně posouvají do čela tabulky, se loučím a přeji příjemný zbytek sobotní noci. (22:05:16)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Zatímco čtvrtý rozhodčí signalizoval nastavení jediné minuty, tak se do Vaculíkova přetaženého centru zavěsil Kryštůfek, míč ale nasměroval výrazně vedle sparťanské branky.
    Kučerova pumelice vystrašila Bičíka!
     
    90
    Kučera ránou z dvaceti metrů vystrašil Bičíka, nasměroval ji sice pod břevno, ovšem do samého středu branky a sparťanský brankář ji prodloužil nad svoji svatyni.
     
    90
    V dnešním zápase jsme neviděli sebemenší ošetřování, sudí Nenadál tak nemá důvod k delšímu nastavení.
     
    89
    Po Dočkalově pasu se do míče z velké dálky opřel Kamil Vacek, středopolař Letenských ale mířil vysoko nad soupeřovu branku.
     
    87
    Harba se pokusil o narážečku s Marcinem na hranici pokutového území, slovenský spoluhráč mu ale vracel velmi nepřesnou přihrávku.
     
    85
    Po bleskovém kontru hostů pálil zpoza pokutového území Harba, v zajímavé pozici ale zhruba o půl metru přestřelil sparťanskou branku.
     
    84
    Dočkal si před pokutovým územím Jihlavy hledal prostor k dalšímu zakončení, to ale stačil zablokovat Kryštůfek.
    Jihlavský gól správně neuznán kvůli ofsajdu.
     
    82
    Hosté poprvé dopravili míč do sparťanské sítě, když Krejčího hlavičku Bičík pouze vyrazil ke kopačce Mešanoviće, jenž snadno doklepl míč do sítě. Pomezní rozhodčí Urban však viděl v ofsajdu Harbu, jenž se do hry zapojil aktivitou před Bičíkem a proto sudí mávají, resp. pískají proti hostům.
     
    81
    Vidličku po odehrání míče nedovoleně atakoval Breznaník, hosté budou rozehrávat ze středu pole.
     
    79
    Z bojiště odchází jeden z hrdinů dnešního zápasu, Tomáš Přikryl, a závěrečné minuty odehraje na trávníku Michal Breznaník.
     
    78
    Po třetí sparťanské brance utkání ztratilo na tempu, domácí se snaží pošetřit síly na důležitý středeční souboj v Malmö, hosté jsou nejspíše trochu znechuceni dosavadním průběhem zápasu, kdy se snažili Spartě být vyrovnaným soupeřem, přesto domácí dokázali proměnit téměř všechny své šance.
     
    77
    Druhá změna v jihlavské jedenáctce, Muris Mešanović vbíhá na trávník místo Marka Jungra.
     
    76
    Hosté se usadili s míčem na útočné polovině, Kukoľův centr ale ze vzduchu zachytil brankář Bičík.
     
    75
    Kadeřábek se na pravém křídle probil kolem Vaculíka, následný centr ale adresoval Bednářovi na paty a čerstvý sparťanský hrot si s tímto pasem nedokázal poradit.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 47. Přikryl (Matějovský), 50. Přikryl (Kadeřábek), 67. Dočkal (Matějovský)

    Karty:   34. Kučera (JIH)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 11:5.
    AC Sparta Praha: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Švejdík, Nhamoinesu – Vácha – Dočkal, Matějovský, Hušbauer (62. Vacek), Přikryl (79. Breznaník) – Lafata (C) (69. Bednář).
    Náhradníci: Štěch – Brabec, Mareček, Vacek, Breznaník, Bednář, Hybš.

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Vidlička, Krejčí, Kryštůfek, Vaculík (C) – T. Marek, Kučera – Kukoľ, Jungr (77. Mešanović), Kosak (72. Marcin) – Harba.
    Náhradníci: Blažek – Šourek, Tlustý, Kliment, Koloušek, Mešanović, Marcin.

    Rozhodčí: Nenadál – Jiřík, Urban

    Diváci: 6 860
    thejrc.org