Dubnica – Pohronie 1:3 (kon.) | Šaľa – Skalica 0:0 (kon.) | L. Mikuláš – Trebišov 1:2 (kon.)
Dolný Kubín – Prešov 0:3 (kon.) | Poprad – Bardejov 2:0 (kon.) | Nitra – Sereď 0:2 (kon.)
Michalovce – MFK Košice B 2:1 (kon.)
konec
MFK Dynamo Dolný Kubín
0:3 (0:1)
FC Tatran Prešov
sk Sobota 02.08.2014, 16:30 • Štadión MUDr. Ivana Chodáka Dolný Kubín (Dolný Kubín) • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Vítame všetkých divákov, ktorí sa rozhodli kliknúť na prenos zo zápasu II.DOXXbet ligy, v ktorom na seba narazia domáci MFK Dolný Kubín a hostia 1.FC Tatarn Prešov. Výkop zápasu je naplánovaný na 16:30, hrať sa bude na Štadión MUDr. Ivana Chodáka. Vďaka nášmu prenosu sa dozviete priamo z dejiska to najdôležitejšie.

    Hlavný rozhodcom zápasu bude Peter Krivošík, ktorému na čiarach budú asistovať Henrich Mikulaj a Andrej Hrmo. Štvrtým náhradným rozhodcom bude Michal Očenáš.
     
    Oba tímy majú za sebou už po jednom zápase v tejto lige. Predtým než si o tých zápasoch povieme, rád by som Vás informoval o oboch aktéroch a aj o ich príprave.

    MFK Dolný Kubín:
    Domáci tím sa po ročnej pauze vracia do druhej najvyššej súťaže, keď sa po vypadnutí do III.ligy Východ dokázal čo v najkratšom čase opäť vrátiť vyššie po obsadení 3.miesta a tak budú môcť diváci zažiť opäť druholigovú atmosféru.

    V Dolnom Kubíne si už fanúšikovia zvykli na to, že po každej sezóne prichádza informácia o zániku klubu kvôli finančným problémom. Našťastie na radosť všetkých divákov, sa vždy nejaká cesta na pokračovanie nájde, otázka však znie, že dokedy. Druhým problém je tiež neskoršie začatie prípravy a problém s hracím kádrom, aj to sa však tiež vždy vyrieši.

    Príprava domáceho tímu na sezónu 2014/2015:
    5.7.2014 (sobota – hralo sa v Terchovej)
    D.Kubín – Karviná 0:1 (0:0)

    8.7.2014 (utorok – hralo sa v Ždani)
    Žiar n.Hronom/D.Ždaňa – D.Kubín 0:2 (0:1)
    Góly: Sani, Čučka

    12.7.2014 (sobota – hralo sa v D.Kubíne)
    D.Kubín – Oravská Jasenica 4:0 (1:0)
    Góly: Podolský, Mihálik, Laura, Otruba

    15.7.2014 (utorok – hralo sa v D.Kubíne)
    D.Kubín – Martin 1:3 (1:0)
    Gól: Kliment

    19.7.2014 (sobota – hralo sa v D.Kubíne)
    D.Kubín – Ružomberok U-19 3:0 (2:0)
    Góly: Sani, Kliment, Podolský

    Káder MFK Dolný Kubín:

    Brankári: Ivan Trabalík, Jozef Kapičák (hosťovanie z TJ Družstevník Mútne, Patrik Osadský

    Obrana: Ján Mihálik, Michal Drengubiak, Martin Čučka, Peter Sopúch, Samuel Lacko (hosťovanie z MFK Ružomberok), Peter Ličko

    Záloha: Ľuboslav Laura, Ján Krišanda, Patrik Murín, Mikuláš Bumbera, Ján Beňuš, Juraj Buška (návrat z hosťovania v ŠK Slovan Bratislava), Andrew Kliment (návrat z hosťovania v Partizán Bardejov), Filip Kolorédy (hosťovanie z MFK Ružomberok), Matúš Otruba (návrat z hosťovania v FK Dukla Banská Bystrica)

    Útok: Siradji Sani, Marek Žákovič

    Prezident klubu: Ján Beňuš
    Tréner: Jozef Šino
    Asistent trénera: Pavol Bača

    Odchody hráčov: Ján Podolský – TJ Tatran Oravské Veselé (hosťovanie do 1.9.2014), Ján Jurky – Genclikspor Bad Tölz (Nemecko prestup), Dominik Callo, Tomáš Jašica (?)

    Trénerom domáceho tímu ostáva po úspešnej sezóne aj naďalej Jozef Šino, asistenta mu bude robiť Pavol Bača, ktorý už ako hlavný tréner domácich viedol a v sezóne 2011/2012 obsadil s Dolným Kubínom zatiaľ najlepšie historické umiestnenie a to 3.miesto v druhej najvyššej súťaži.
     
    1. FC Tatran Prešov:
    Najstarší klub na Slovensku ide pôsobiť druhú sezónu za sebou v druhej najvyššej súťaži po vypadnutí v sezóne 2012/2013. Klub sa netají informáciou, žeby sa radi do najvyššej súťaže vrátili a budú pre to robiť maximum. V Minulom ročníku im to pri jasnej suverenite Podbrezovej nevyšlo, v tomto ročníku patrí medzi najväčších ašpirantov na postup do Fortuna ligy, avšak výrazne omladili káder a to bude zaujímavé sledovať, ako si s tým poradia. Klub navyše opustili aj dlhoročné opory ako Peter Petráš a Ján Papaj.

    Káder 1. FC Tatran Prešov:
    Brankári: Jozef Talian, Denis Barát, Milan Vinclér, Adam Jakubech
    Hráči: Michal Krajník, Dávid Leško, Peter Katona, Ľuboš Belejík, Miroslav Poliaček, Martin Pribula, Filip Voda, Peter Lipták, Artúr Benes, Patrik Jacko, Richard Kačala, Peter Zbiňovský, Ján Dzurík, Jakub Bartek, Ján Hatok, Lukáš Hruška, Pavol Šafranko, Branislav Poremba, Lukáš Micherda, Lukáš Eliáš, Ľubomír Ivanko-Macej, Róbert Lapoš

    Príprava Prešova na sezónu 2014/2015:
    Michalovce – 1. FC Tatran Prešov 1:0
    Diósgyőr VTK – 1. FC Tatran Prešov 1:1
    Ruch Chorzow – 1. FC Tatran Prešov 0:0
    1. FC Tatran Prešov – FC Otelul Galati 1:3
    1. FC Tatran Prešov – Sandecja Nowy Sacz 1:0
    1.FC Tatran Prešov – ŠK Futura Humenné 5:0
     
    Teraz sa pozrieme na to, ako sa darilo obom aktérom tohto zápasu v prvom kole DOXXbet ligy.

    MFK Košice B 4:2 MFK Dolný Kubín
    Dolnému Kubínu vstup do súťaže nevyšiel, keď prehral na pôde Košíc s domácou rezervou dosť jasným pomerom 4:2. Od úvodu zápasu boli lepší domáci, čo korunovali aj gólom. Kubín sa prebral až v závere prvého polčasu keď vyrovnal Sani a v nadstavenom čase vybojoval Laura penaltu, avšak Otrubu vychytal domáci brankár. Úvod druhého polčasu zase vyšiel lepšie Kubínu, keď sa gólom prezentoval opäť Sani a Oravci viedli 2:1. Akonáhle sa však domácemu tímu podarilo vyrovnať, už bolo na ihrisku len jedno mužstvo a to domáce. Pridali ďalšie dva góly a nebyť výborných zákrokov brankár hostí Trabalíka, mohlo byť tých gólov aj viacej.

    1.FC Tatran Prešov 5:1 FK Poprad
    Vo východoslovenskom derby si lepšie počínal domáci tím, keď zvíťazil jasným pomerom 5:1 a hattrckom sa blysol Dávid Leško. Od úvodu boli jasne na koni domáci, dopustili sa len jednej chyby a tak hostia zaznamenali aspoň čestný gól. Domáci mohli vyhrať aj vyšším rozdielom, ale ostatné veľké šance už premeniť nedokázali.
     
    Pred zápasom sa kladie hneď niekoľko otázok:
    Dokáže domáci tím odčiniť prehru s Košicami a potešiť tak domáci fanúšikov ?
    Ako napokon skončí premiéra domáceho tímu pred vlastným publikom v tomto ročníku ?
    Kto ďalší sa zapíše do gólovej listiny domáceho tímu ku dvojgólovému Sanimu ?
    Budú hostia pokračovať vo výbornom výkone z prvého zápasu a pripíšu si ďalšie body to tabuľky ?
    Koľko divákov si nájde cestu na štadión ?

    A mnoho ďalších, na ktoré dostaneme odpoveď až po skončení zápasu. Kto si cestu na štadión napokon nenájde, tak môže sledovať tento textový prenos, v ktorom sa Vám budeme snažiť priblížiť situáciu z dejiska čo najčastejšie.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Dolný Kubín: Trabalík – Mihálik, Drengubiak, Čučka, Lacko – Laura, Beňuš, Bumbera, Otruba – Kliment – Sani.
    Náhradníci: Kapičák (NB) – Sopúch, Kolorédy, Buška, Murin

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Jacko, Krajník, Belejík, Leško, Dzurík, Poliaček, Voda, Micherda, Eliáš, Ivanko Macej.
    Náhradníci: Jakubech, Katona, Benes, Hruška, Luberda

    Rozhodca: Krivošík – Chládek, Hrmo (Očenáš).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie odštartovali úvodným výkopom domáci futbalisti, ktorí nastúpili v modrých dresoch. Prešovčania zvolili na dnešný duel dresy bielej farby.
     
    5
    V úvode zápasu sledujeme vcelku atraktívnu partiu. Hra sa prelieva zo strany na stranu. Zatiaľ čakáme na výraznejšie šance.
     
    8
    Futbalisti Dolného Kubína pôsobia sviežejším dojmom. Domáci pohrozili prostredníctvom štandardnej situácie. Otruba však poslal loptu len nad bránu.
     
    10
    Kubínčania v týchto minútach prvého polčasu poriadne podkurujú pod kotol. Na center od rohovej zástavky si naskočil Bumbera, ktorého hlavička skončila len tesne nad prešovskou svätyňou!
     
    15
    Kubínski futbalisti nepoľavujú vo svojej ofenzívnej snahe. Hostia z východu Slovenska sa len bránia a často sa uchyľujú k odkopom.
     
    22
    Prešov dal gól!
    Napriek tomu, že hostia boli v prvej polovici úvodného dejstva menej aktívnym celkom, na Orave sa ujímajú vedenia! Po rohovom kope dopravil sklzom loptu za chrbát Trabalíka PATRIK JACKO!
     
    35
    Dolný Kubín je stále aktívnejším tímom. Domáci majú viac z hry, no nevedia sa presadiť vo finálnej fáze. Prešovčania sa sústredia na obranu.
     
    40
    Blíži sa koniec prvého polčasu. Domáci sa snažia o vyrovnanie. Za ich aktivitu by si ho určite zaslúžili, no potrebujú spresniť koncovku.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Do šestnástky Tatrana lietalo počas nadstavenej minútky množstvo centrov, najmä z kopačky Lauru. Kubín však nedokázal ani z tohto tlaku nič vyťažiť.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vedie Tatran Prešov na oravskej pôde nad Dolným Kubínom 1:0. S týmto stavom musia byť Šarišania maximálne spokojní, nakoľko mali za celý prvý polčas len jedinú šancu po rýchlom brejku. Z toho dokázali vyťažiť rohový kop, po ktorom sa zásluhou Jacka ujali vedenia. Dolný Kubín bol od úvodného hvizdu smerom dopredu veľmi aktívny, no chýbala mu presnosť vo finálnej fáze, a tak domácim ich tlak nebol nič platný.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas otvorili svojim výkopom hostia.
     
    50
    Domáci vstupujú do druhého polčasu s odhodlaním skórovať a zo zápasom niečo spraviť. Začali aktívne a vypracovali si aj pár sľubných šancí, ktoré však ostali nevyužité.
     
    55
    V úvode druhého dejstva zatiaľ sledujeme veľmi podobný obrázok ako v prvom polčase, s tým rozdielom, že Prešovčania viac ožívajú v ofenzíve.
     
    58
    Futbal je v týchto chvíľach trošku rozháraný. Hra sa prelieva na obe strany, no ani jeden z tímov si nevie dlhšie loptu podržať na svojich kopačkách.
     
    59
    Prvý žltú kartu v zápase inkasoval domáci Martin Čučka.
     
    60
    Prešov dal gól!
    Hostia vyrazili do rýchleho brejku, po ktorom sa dostal jeden z ich hráčov za chrbát domácej defenzívy. O ofsajdovú pozíciu sa nejednalo, LUKÁŠ ELIÁŠ tak mohol pokračovať vo svojej akcii. Prešovský hráč si poradil s kubínskou obranou a nechytateľnou strelou navýšil vedenie svojich!
     
    61
    Autor gólu na 2:0 Eliáš dostáva žltú kartu za nešportové správanie.
     
    62
    Domáca lavička chce s nepriaznivým vývojom zápasu ešte niečo spraviť, a tak pripravila striedanie. Z ihriska odstúpil Otruba, ktorý svoje miesto prenechal Kolorédýmu.
     
    65
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Ľubomír Ivanko Macej, prichádza Lukáš Hruška.
     
    66
    Belejík vidí za svoj tvrdý faul odzadu na domáceho hráča žltú kartu.
     
    67
    Striedanie v tíme MFK Dolný Kubín: z ihriska odchádza Kliment, prichádza Buška.
     
    69
    Domáci prehrávajú o dva góly, ale stále sa nevzdávajú a snažia ešte niečo s výsledkom spraviť. Bojujú a majú aj šance. Lenže, dnešným hlavným problémom domácich je koncovka.
     
    72
    Strelec otváracieho gólu zápasu Patrik Jacko sa zapísal do štatistík aj menej slávnym spôsobom – inkasoval žlté napomenutie.
     
    73
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Lukáš Eliáš, prichádza Peter Katona.
     
    75
    Striedanie v tíme MFK Dolný Kubín: z ihriska odchádza Samuel Lacko, prichádza Peter Sopúch.
     
    80
    Domáci stále búšia do hosťujúcej defenzívy, no vyzerá to tak, že dnes im jednoducho nie je súdené streliť gól!
     
    80
    Žltú kartu dostává domáci Sopúch za tvrdý faul odzadu.
     
    85
    Do konca zápasu už ostáva len niekoľko minút. Hra stratila akékoľvek tempo. Domáci už akoby sa zmierili s prehrou, hostia sa za priaznivého stavu pochopiteľne nemusia za každú cenu tlačiť dopredu, a tak sa stretnutie už len dohráva.
     
    86
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Dávid Leško, prichádza Artúr Benes.
     
    87
    Domáci Buška dostáva žltú kartu, keď k zemi poslal spredu sklzom hráča hostí.
     
    90
    Prešov dal gól!
    Domáci už v samom závere stretnutia vrhli všetky sily do útoku, rozhodli sa hrať totálny vabank. Prešovčania si vyčkali na ich chybu v strede poľa a LUKÁŠ BELEJÍK strelou z centrálnej pozície po tretí krát v zápase prekonal Trabalíka!
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi domácim MFK Dolný Kubín a 1.FC Tatran Prešov sa skončil rozdielom triedy, hostia si na východ vezú 3 body, 3 strelené góly a žiaden inkasovaný. Vyhrali na pohľad presvedčivo 3:0, ale treba dodať, že v niektorých častiach hry bol domáci tím lepším tímom, hlavne prvých 20 minút zápasu. Oravcom však chýbala presná strela, alebo lepšia finálna fáza. Dokázali pritlačiť hostí aj vyslať niekoľko nebezpečných centrov do ich 16-tky, ale nik z domácich hráčov z toho nevyťažil. Najlepšiu fazónu nemal ani brankár hostí, ktorý často robil chyby, ale keďže domáci málo strieľali na bránu, tak si udržal čisté konto. Futbal sa hrá proste na góly, o čom sa dnes domáci presvedčili. Hostia trpezlivou hrou a presnými prihrávkami čakali na svoje šance, ktoré prišli a vyťažili z nich gól. Mali v podstate 3 veľké šance, ktoré všetky premenili. Inak mali len chabé pokusy ohroziť domácu bránu.

    Dolný Kubín tak ani v druhom kole nezískal žiaden bod a nerozšíril ani svoj gólový účet. Domáci fanúšikovia sú sklamaný, možno ani nie tak z hry domácich, ale z toho že vo finálnej fáze nevedel domáci tím čo spraviť. Pár sporných momentov odpískal aj rozhodca, ale to už je na posúdenie delegátov a kompetentných.

    Dolný Kubín cestuje v treťom kole do Bardejova, Prešov sa doma predstaví proti Michalovciam.

    Pekný zvyšok soboty z Dolného Kubína želá Miroslav Revaj. Dovidenia a dočítania pri ďalších prenosoch.
     
    Dnešné majstrovské futbalové stretnutie sledovalo 412 divákov. (19:52:35)

    Miroslav Revaj

    Branky: 22. Patrik Jacko, 60. Lukáš Eliáš, 90. Lukáš Belejík

    Karty:   59. Martin Čučuka (DKU), 80. Sopúch (DKU), 87. Buška (DKU) – 61. Eliáš (PRE), 66. Belejík (PRE), 72. Patrik Jacko (PRE)


    MFK Dynamo Dolný Kubín: Trabalík – Mihálik, Drengubiak, Čučka, Lacko – Laura, Beňuš, Bumbera, Otruba – Kliment – Sani.
    Náhradníci: Kapičák (NB) – Sopúch, Kolorédy, Buška, Murin

    FC Tatran Prešov: Talian – Jacko, Krajník, Belejík, Leško, Dzurík, Poliaček, Voda, Micherda, Eliáš, Ivanko Macej.
    Náhradníci: Jakubech, Katona, Benes, Hruška, Luberda

    Rozhodčí: Krivošík – Chládek, Hrmo (Očenáš)

    Diváci: 412
    bahis siteleri