TK k MS v hokeji v ČR v roce 2015 (kon.) | TK k Barum Czech Rally Zlín (kon.)
TK před MS judistů v Čeljabinsku (kon.) | TK HOCKEY CLUB Plzeň 1929 (kon.)
konec
Tisková konference k MS v hokeji v ČR v roce 2015

Úterý 19.08.2014, 11:00Tiskové konference
     
    Z hromadné části tiskové konference je to úplně vše, novináři teď budou s hosty dělat individuální rozhovory. My už se z hotelu Clarion Congress v Praze loučíme.

    Věříme, že si na Mistrovství světa v ledním hokeji 2015 v Praze a Ostravě najdete cestu a přijdete podpořit české hokejisty i ostatní účastníky šampionátu. Příjemný zbytek úterního dne. (11:53:25)
     
    Tisková konference skončila.
     
    Novináři už s dalšími dotazy nepřišli. Ještě jsou ale pozváni na zítřejší tiskovou konferenci ke změnám pravidel.
     
    Martin Urban: V roce 2004 bylo v tehdejší Sazka Aréně 14 100 míst, dneska je kapacita zhruba o tisíc míst menší. Ale vyšší požadavky jsou kladeny na pořadatele. V rozích budou navíc umístěny dvě škodovky, oproti roku 2004, kdy tam stála jedna.
     
    Tisková mluvčí ujišťuje, že v obou halách je zablokováno hodně místa například pro televizní společnosti. Ještě se tak mohou do prodeje uvolnit další vstupenky, to ale budeme vědět až na podzim.
     
    Další dotaz míří na zmíněnou sníženou kapacitu hal. Martin Urban by ale byl podle svých slov radši opatrný. Když se dříve ptal Reného Fasela, jak vůbec počítat diváky v hale, je to složité. Musíte tam začlenit úplně všechny, například včetně médií.
     
    Martin Urban odpovídá na otázku, jak složitá byla výměna Švýcarska a Slovenska: Bylo to jednoduché. Švýcaři do Prahy chtěli. Stačilo v podstatě podání ruky. I když i tyto výměny mají svá pravidla.
     
    V otázce ubytování máme jasno. Týmové hotely jsou určené, stejně tak hotely pro novináře. Jak jsme již zmínili, zástupci k nám už přijíždějí na prohlídky.
     
    Na otázku ohledně železniční dopravy odpovídá Markéta Štěrbová: Budeme spolupracovat s Českými drahami. Plánujeme posílit vlaková spojení Praha – Ostrava, dojde k navýšení počtu spojů.
     
    Jak říká Tomáš Král, máme nastartováno k tomu, abychom rekord překonali. Martin Urban podotýká, že rekord, kterého dosáhl Minsk, byl možný pouze v podmínkách socialismu. Nedovede si představit, že by do haly třetinu fanoušků pouštěli bez vstupenek.
     
    Další otázka z řad žurnalistů: Jak velká výzva je získat zpátky divácký rekord?
     
    Další dotaz míří na variantu permanentky na celý šampionát. Jak říká Martin Urban, takoví fanoušci si zkrátka musejí kupovat denní balíčky, třeba na každý den. Permanentní vstupenky na mistrovství nebudou.
     
    Martin Urban doplňuje: Odhad by byl velice subjektivní. Zároveň chceme umožnit přístup fanouškům, zároveň pomoci naplnit pokladnu Českého svazu ledního hokeje.
     
    Tomáš Král na otázku ohledně výše zisku: Přání a realita jsou dvě věci. Do organizace MS jsme šli se základním cílem být v plusu. Všechno se bude odvíjet od úspěšnosti prodeje, a kolik prostředků se nám podaří získat ze státních peněz. Přístup jak od měst, krajů a státu je výborný. Nemáme si na co stěžovat. Očekávám zisk, ale jeho výši nejsem schopen říct.
     
    Nyní přichází řada na dotazy novinářů.
     
    Další informace, kterou přidala tisková mluvčí Martina Kučerová, je krátká, ale důležitá. Organizátoři spustili oficiální webové stránky mistrovství světa, které budou ve spojení s Facebookem a Twitterem tvořit zásadní komunikační kanály. Web běží v českém a anglickém jazyce.
     
    Mistrovství světa je tu jednou za jedenáct, dvanáct let. Chceme určité prostředky vydělat. Ty pak budou využity pro rozvoj českého ledního hokeje.
     
    Bohužel, i když kapacita haly v Praze je papírově cca 17 500 diváků a v Ostravě 9 500 diváků, ne všechna místa budou obsazena platícími diváky. V Praze půjde do prodeje asi 13 000 vstupenek, v Ostravě těsně pod 6 000 lístků.

    Martin Voltr

    Jan Šimek

    bahis siteleri