Saransk – Torpedo Moskva 1:0 (kon.) | Perm – Spartak 2:0 (kon.) | Arsenal Tula – Kubaň Krasnodar 0:1 (kon.)
konec
FK Mordovija Saransk
1:0 (1:0)
FC Torpedo Moskva
Sobota 30.08.2014, 12:00 • Start Stadium. Kapacita: 11581 diváků. • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Žlutou kartou byl v závěru potrestán brankář Kočenkov.
     
    90+1
    Ze hry odchází Vlasov, kterého nahradil Božović.
     
    90+1
    Do šance se dostal Pugin, ale trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    87
    Faulovaný byl Pugin, kterého poslal k zemi Le Tallec a rozhodčí jeho nedovolený zákrok potrestal žlutou kartou.
     
    81
    Mirzov simuloval a rozhodčí mu udělil žlutou kartu.
     
    79
    Přihrávku obdržel Lucenko, který si dělal prostor na střelu, ale nedovoleně k zemi ho poslal Kokoszka a rozhodčí mu udělil žlutý kartónek.
     
    75
    Dobře se uvolnil Kokoszka, který vystřelil zpoza vápna a nemyslel to vůbec špatně. Jeho pokus mířil pod břevno, ale Kočenkov opět svůj tým bravurně podržel.
     
    70
    Střídání v týmu FC Torpedo Moskva: ze hřiště odchází Semjon Fomin, přichází Sergej Davydov.
     
    68
    Dohráno má Sysujev, kterého vystřídal Bober.
     
    66
    Torpedo Moskva začíná na soupeře vyvíjet tlak, ale vytoužený gól stále nepřichází. Tentokrát se ve vápně dostal k odraženému míči Stevanovič, který ze své pravačky vyslal prudkou střelu, ale brankář Kočenkov byl znovu na místě.
     
    65
    V zajímavé šanci se ocitl Fomin, který měl před sebou pouze Kočenkova, ale ten ho úspěšně vychytal a stav skóre se nemění.
     
    63
    Střídá také domácí tým: dohráno má Donald, kterého nahradil Perendija.
     
    62
    Hrací plochu opouští Salugin, kterého nahrazuje Pugin.
     
    61
    Torpedo Moskva dostalo výhodu volného přímého kopu, ale stav skóre se nemění. Domácí tým byl teď hodně pod tlakem, protože balon se pořád pohyboval ve vápně, avšak hráči ve vínových dresech se se štěstím ubránili.
     
    59
    Na levém křídle dostal parádní přihrávku Mirzov, ale stopku mu vystavil Šitov, který od sudího okamžitě vyfasoval žlutou kartu. Tato karta byla pro Šitova dnes už druhá, a tak musel automaticky odejít do sprch.
     
    54
    O přihrávku si řekl Lucenko a taky ji dostal, avšak Tarakanov se provinil šlapákem a Lucenko ve hře pokračovat nemohl. Rozhodčí neváhal a vytasil žlutou kartu.
     
    49
    Hosté se postupně dostali do pokutového území svého soupeře, ale gól na 1:1 vstřelit nedokázali. Domácí fotbalisté se dobře bránili a první střelu zablokovali, avšak odražený balon se dostal přesně do míst, kde byl Fomin, jenž pálil z voleje, ale ve stoprocentní šanci branku přestřelil.
     
    47
    Aktivní Lucenko si dovezl míč do velkého vápna, kde si ho přichystal na střelu, ale branku trefit nedokázal. Rozehrávat bude brankář Budakov.
     
    40
    Ševčenka poslal k zemi Šitov a rozhodčí mu ukázal žlutou kartu.
     
    38
    Teď už se Saransk dostal na soupeřovu polovinu a prokombinoval se až do pokutového území, kde si v těžké pozici střihl nůžky Lucenko, a přihrál tak Vlasovovi, ale ten ve stoprocentní pozici branku přestřelil.
     
    33
    V obrovské příležitosti se ocitl Ševčenko, ale Kočenkov ho výtečně vychytal. Ševčenko se v pokutovém území dostal k odraženému balonu, zpracoval si ho na jedničku a poté z bezprostřední blízkosti vystřelil. Nicméně Kočenkov zasáhl opravdu skvěle, a v souboji jeden na jednoho tak zvítězil.
     
    32
    Máme tu další žlutou kartu, tentokrát se proti pravidlům provinil Nachušev, když se snažil ve skluzu odehrát balon, ale místo balonu trefil protihráče.
     
    30
    Máme tu první žlutou kartu, kterou vyfasoval Fomin, když poslal k zemi svého protihráče.
     
    28
    Hosté to zkoušeli znovu, ale soupeř jejich úmysl přečetl, získal míč pro sebe a vyrazil do protiútoku. Parádní přihrávku do běhu obdržel Lucenko, kterého stíhalo hned několik protihráčů, ale Lucenko se stihl dostat do velkého vápna, kde si chystal balon na střelu. Nicméně jeden z bránících hráčů mu míč na poslední chvíli vypíchl.
     
    25
    Saransk podnikl další útočnou akci, tentokrát podél pravé postranní čáry, odkud přišel do vápna nadýchaný centr. Tam se k balonu dostal Donald, ale střela mu vůbec nesedla a ve stoprocentní šanci trefil pouze boční síť.
    Jevgenij LUCENKO - 1:0
     
    21
    Mordovija Saransk právě vstřelil branku!
    Útočná akce vyšla domácím fotbalistům na jedničku. Na levém křídle se výborně uvolnil Vlasov, který se dokázal přetlačit přes bránícího protihráče a poté poslal do vápna nádherný balon, ke kterému se dostal hlavičkující JEVGENIJ LUCENKO, jenž přesnou trefou dostal míč za brankářova záda.
     
    15
    Le Tallec obdržel přihrávku a s míčem se přesouval na útočnou polovinu, avšak ve středovém kruhu ho nedovoleně zastavil Salugin a rozhodčí ho potrestal žlutou kartou.
     
    8
    Hosté podnikli další velmi zajímavou útočnou akci. Mirzov ze své kopačky vyslal parádní přihrávku do pokutového území, kde se ke střele dostal Ševčenko, ale brankář Kočenkov vytáhl další parádní zákrok a zabránil stoprocentnímu gólu.
     
    3
    Mirzov se znovu ocitl ve velmi zajímavé šanci, když obdržel přihrávku do pokutového území, kde si ukázkově zpracoval balon a poté vystřelil. Nicméně jeho střela ke vzdálenější tyči byla gólem neskončila, protože brankář Kočenkov ji stihl na poslední chvíli vytěsnit na rohový kop.
     
    2
    Terpedo Moskva vystihlo rozehrávku soupeře a vyrazilo do protiútoku. Přesnou přihrávku do velkého vápna obdržel Mirzov, jenž ze své kopačky vyslal prudkou střelu k tyči, avšak brankář Kočenkov si připsal skvělý zákrok a svůj tým podržel.

    Lucie Rapantová

    Branky: 21. Lucenko (Vlasov)

    Karty:   32. Nachušev (SNK), 40. Šitov (SNK), 87. Le Tallec (SNK), 90+3. Kočenkov (SNK) – 15. Salugin (TMO), 30. Fomin (TMO), 54. Tarakanov (TMO), 79. Kokoszka (TMO), 81. Mirzov (TMO)   59. Šitov (SNK)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 5:8.
    FK Mordovija Saransk: Kočenkov (C) – Šitov, Vasin, Nachušev, Lomić – Niasse – Vlasov (90+1. Božović), Le Tallec, Donald (63. Perendija), Sysujev (68. Bober) – Lucenko.
    Náhradníci: Cebanu, Šebanov – Božović, Dudijev, Perendija, Bober, Rustem Muchametšin, Sousa Campos, Ivanov, Markin, Ruslan Muchametšin.

    FC Torpedo Moskva: Budakov – Novoselcev, Tarakanov, Rykov, Tesák (C) – Kokoszka, Stevanovič – Salugin (62. Pugin), Fomin (70. Davydov), Mirzov – Ševčenko.
    Náhradníci: Šafinskij – Kňazev, Bagajev, Kacalapov, Pugin, Stěklov, Kulešov, Davydov.

    Rozhodčí: Moskaljov – Berezněv, Kudrjavcev
    bahis siteleri