Atlant – Jokerit 2:3 (kon.) | Petrohrad – Záhřeb 5:2 (kon.) | Riga – HC Slovan 1:4 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Středa 08.10.2014, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní střetnutí je u konce a celkem překvapivě hladce vítězí tým Slovanu. Ten ve třetí periodě přidal čtvrtý gól a s velkým přehledem si došel pro tři body. Domácím se dnes vůbec nedařilo v útočné fázi a ani v přesilových hrách si Riga nevyprodukovala žádnou šanci. To je pro dnešek všechno. Já se vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (20:45:44)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:03
    Střelecký pokus Pujasce byl zablokován a následně se celek Slovanu osvobodil vyhozením puku do středního pásma
     
    57:56
    Následovat bude ještě vyloučení. Marley si posedí na trestné lavici za podražení.
     
    57:25
    Saulietis dokázal nabrat rychlost, dostat se přes obránce a ze strany si sjet před brankoviště, kde se snažil propálit Backlunda ranou k bližší tyči, avšak neúspěšně.
     
    56:34
    Ani tahle přesilovka se Dinamu nezdařila, a tak je téměř jisté, kdo dnes získá tři body. Domácí už nemají příliš času na to s výsledkem něco udělat.
     
    56:06
    Po vhazování před Becklundem se k puku dostal Sersen a ten okamžitě z první poslal kus černé pryže přes všechny čáry.
     
    55:34
    Je to zmar Dinama, které se neustále snaží najít nějakou skulinku k zakončení, ale Slovan bez potíží drží svého soupeře na řetězu.
     
    54:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    54:30
    Možná poslední šance pro Lotyše. Na trestnou putuje Bližňák, který se provinil hákováním.
    NETÍK - 1:4
     
    53:24
    Slovan právě vstřelil branku!
    O vítězi je s největší pravděpodobností rozhodnuto. TOMÁŠ NETÍK si nejprve sjel za obranu, kde obdržel přihrávku od Bartoviče. První střelou sice Sedláčka nepropálil, následně se ale dostal k dorážce a tu zužitkoval zakončením ke vzdálenější tyči. Na to už byl domácí muž v masce krátký. Asistence: Milan Bartovič.
     
    52:45
    Domácí se snaží, ale dnes jim prostě není přáno. Proti výborně postavené defezívě Slovanu se Dinamo prosazuje jen velmi těžce.
     
    52:08
    Štajnoch napřáhl až ke stropu a dělovkou od modré prověřil pozornost Sedláčka. Bude se vhazovat v obranném pásmu Rigy.
     
    51:19
    Vedoucí tým hraje to, co potřebuje. Zdržuje se daleko od své svatyně, je aktivnějším a lepším týmem, čímž jasně ukazuje, že chce tři body.
     
    50:25
    Netík si da kotouč elegantně pod nohy a poté pálil z úhlu. Domácí muž v masce jeho záměr vystihl a dokázal zakročit včas.
     
    49:54
    Slováci jsou již v plném počtu. I tohle oslabení zvládla Bratislava s velkým přehledem.
     
    49:09
    Chvíli na to přišla střela od modré z hokejky Cibulskise, avšak znovu byl tento projektil zablokovaný a vzápětí hosté vyhodili.
     
    48:49
    Indrašiš si sjel od mantinelu blíže ke kruhu, v němž vypálil mezi tři tyče. Pozorný Backlund ale bez potíží jeho ránu zneškodnil.
     
    47:38
    Následuje vyloučení na straně. Surový vyhodi kotouč přes mantinel a dostane dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    46:31
    Na hraně útočné třetiny vyslal tažnou střelu kapitán Rigy Pujacs, avšak ani tento pokus mezi tři tyče nezamířil, protože byl zablokován.
     
    45:36
    Už už to vypadalo, že se Slováci dostanou do dalšího zakončení, ale Vondrka nedokázal projít přes bránícícho obránce.
     
    44:50
    Chvíli na to vypálil z mezikruží Jeglic. Jeho tvrdá střela zaplula přímo do připravené lapačky Sedláčka. Opět se přerušuje, hra je v této chvíli dost rozkouskovaná.
     
    43:26
    Netík vypálil od modré čáry. Svým střelecký pokusem ale branku netrefil, jelikož byl kotouč zablokován a mezi tři tyče tak nezamířil.
     
    42:35
    Hosté zatím působí lepším dojmem a i nadále hrozí v obranném pásmu svého soupeře. Lotyši se musí herně zvednout, pokud pomýšlejí na body.
     
    41:25
    Následovat bude vhazování v útočném pásmu Bratislavy. Po nahození Vondrky podržel český brankař puk a vyčkal na přerušení.
     
    40:23
    Sersen nahodil kotouč od modré čáry podél mantinelu, avšak kus černé pryže zachytil číhající Pujacs. Zaútočit může Riga.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči jsou již na ledě. Za malý okamžik odstartuje třetí perioda.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda nabídla rozhodně zajímavější hokej, než v předchozí čásit. Do dvoubrankového vedení poslal hosty Murley. Následně ale domácí dokázali snížit zásluhou Skvorcova. Chvíli na to ale musel Sedláček tahat opět puk ze své sítě, když přesilovou hru Slovanu využil Murley. Třetí třetina začne v 20:10.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Hosté v plném počtu.
     
    37:50
    Znovu se ale prokazuje silná stránka Slovanu, která tkví v defenzívě. Hosté bez potíží odpálili puk přes všechny čáry.
     
    37:27
    Sersen putuje na lavici hanby. Za podražení obdrží dvě minuty a následuje další početní výhoda pro Rigu.
     
    36:25
    Mezi kruhuy si najížděl Netík. Ten se k zakončení sice nedostal, ale puk se poté odrazil ke Štajnochovi, který vypálil, avšak trefil jen stojícího protihráče před sebou.
     
    35:23
    Celek Lotyšů se pokouší opět rychle vrátit do zápasu, avšak defenzíva Slovanu brání výborně a domácí se jen těžce dostávají do zakončení.
    MURLEY - 1:3
     
    34:00
    Slovan právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je velice rychle využita. Od modré čáry napřáhl Nagy. S tím si domácí gólman dokázal poradit, jenže kotouč se následně dostal ke zcela osamocenému MATTU MARLEYMU a ten se v předbrankovém prostoru nemýlil a z dorážky doklepl puk za záda bezmocného brankaře. Bez asistence.
     
    33:22
    Jenže hrá v plném počtu příliš dlouho nevydržela. Bude se vylučovat na domácí straně. Redlihs zahákoval soupeře a dostane dvě minuty.
     
    33:06
    Hosté v plném počtu.
     
    32:50
    Tvrdou ránu vyprodukoval od modré čáry Sotniesk. Puk srazil Backlunda k zemi, ale nikdo z dorážejících nedokázal kotouč doklepnout za jeho záda.
     
    32:15
    Jenže paradoxně je v oslabení aktivnější Slovan, který se dostal do útoku zásluhou Murleyho, jenž zakončoval do lapačky Sedláčka. Ten raději přerušil hru.
     
    31:06
    A domácí budou moci vyrovnat. Na trestnou totiž putuje Nagy, který se provinil hákováním.
    SKVORCOV - 1:2
     
    30:15
    Riga právě vstřelila branku!
    Velmi rychle se domácí dokázali oklepat a snižují. Výborna individuální akce GUNARSE SKVORCOVSE. Hráč čtvrté formace obkroužil branku, poté si sjel před Backlunda, kterého dokázal překonat přesnou ranou z bekhendové strany díky které dokázal kus černé pryže poslat ke vzdálenější tyči. Bez asistence.
     
    29:29
    Z úhlu pálil Netík. Jeho bekhendová rána zamířila do připraveného beton Sedláčka. Domácí míří do protiútoku.
     
    28:41
    Celek hostů je i nadále lepším týmem. Po vstřelené brance ožil a neustále hrozí před českým brankařem. Rize se stále nedaří v útočné fázi.
    MURLEY - 0:2
     
    27:32
    Slovan právě vstřelil branku!
    Slováci se dostávají do dvoubrankového vedení. A nutno dodat, že jim Dinamo opět velice pomohlo. Sedláček se pokoušel rozehrát za svou brankou podél mantinelu, jenže místo spoluhráčů našel jen hokejku MATTA MURLEYHO, který bez větších potíží usměrnil puk do prázdné branky. Bez asistence.
     
    26:34
    Aktivní Bartovič se dostal k odraženému kotouči, který okamžitě od modré čáry posílal na branku. V houfu hráčů byl ale kus černé pryže zablokován.
     
    25:39
    Chvíli na to Slovan vyhodil puk opět až k Sedláčkovi a vyloučený Baranka je na ledě. Tohle oslabení zvládla Bratislava bez potíží.
     
    24:13
    Od modré čáry se do kotouč opře Genoway. Jeho prudkou ránu dokázali obětaví hráči hostů zneškodnit a Backlund tak nemusel zasahovat.
     
    23:44
    U mantinelu dobře zabojoval Starosta, který vypíchl rozehrávku a dokázal puk dostat přes všechny čáry. Vzápětí Slovan stihl vystřídat.
     
    23:14
    Bude se poprvé vylučovat. Baranka se provinil podražením a odsedí si na trestné dvě minuty. Přesilová hra pro Dinamo Rigu.
     
    22:19
    Zatím co v první části se téměř vůbec nepřerušovalo, tak ve druhé třetině je to každou chvíli, čímž je hra hodně rozkouskovaná.
     
    21:16
    Vzápětí se přerušuje opět.Foster si sjel do postavení mimo hru a hra se přesune do středního pásma.
     
    20:48
    Daržinš nebezpečně dorážel před Sedláčkem, který raději podržel kotouč mezi betony a vyčkal na přerušení. Bude se před ním vhazovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je konec prvního dějství, které nám příliš hokejové krásy nenabídlo. Hosté byli mírně aktivnější a vytvořili si dvě větší šance. Ty sice nevyužili, ale mrzet je to nemuselo, protože minutu před koncem se prosadil Bartovič. Uvidíme, co nám přinese další část. Ta začne přibližně v 19:20.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Domácí se snaží vyrovnat, ale zatím jim není přáno. V útoku se jim vůbec nedaří.
    BARTOVIČ - 0:1
     
    18:38
    Slovan právě vstřelil branku!
    V samotném závěru úvodního dějství jdou hosté do vedení. Netík odvedl výbornou práci za brankou, když zachytil rozehrávku soupeře a poté v pádu přeposlat puk před brankoviště na najíždějícího MILANA BARTOVIČE, který využitou šanci zužitkoval tím nejlepším možným způsobem. Dělovkou napálil puk pod horní spojnici nad vyrážečku Sedláčka. Asistence: Tomáš Netík.
     
    17:36
    Z levé strany si sjížděl Brejčák, který poté dobře vypálil přes obránce. Gólman Rigy natáhl lapačku a bez potíží letící puk vyrazil.
     
    16:14
    Na protější straně vznikl protiútok, v němž musel Backlund notně bránit své území, protože skákavý puk se na několikrát snažil dorážet Indrašiš, ale neúspěšně.
     
    15:09
    V posledních chvílích zvýšil Slovan tlak a poměrně dlouho se zdržuje před domácím gólmane. Riga už nutně potřebuje střídat.
     
    14:06
    Tentokrát už přišla první vážnější šance! Vondrka ujížděl sám na branku, ale před Sedláčkem zastavil a pokoušel se zakončit z bekhendu. Přijíždějící obránce ho podrazil,, ale vylučovat se nebude.
     
    13:02
    Hostujícící brankař ale musel vzápětí opět zasahovat, když Redlihs obkroužil branku a poté zakončoval z brankoviště. Backlund raději podržel puk a vyčkal na hvizd rozhodčího.
     
    11:50
    Bukarts obdržel více prostoru na pravé straně a toho využil k tvrdému projektilu, který prověřil beton číhajícího Backlunda.
     
    11:15
    Slováci jsou stále mírně aktivnější, avšak v útoku to není ono a oba gólmani tak zatím nemají téměř žádnou práci.
     
    10:27
    Rychlou rozehrávkou hledal Foster najetého Nagyho, jenže ten nedokázal skákavý puk zpracovat. Následuje přerušení a bude se vhazovat v obranném pásmu Dinama.
     
    08:20
    Na druhé straně se snažil vypálit Starosta, nicméně neobdržel přesnou přihrávku, kotouč mu sjel z čepel a hosté se tak dostali z útočné třetiny vlastním nedopatřením.
     
    07:35
    Lotyši se déle zdrželi v útočné třetině, ale aktivní odpor Bratislavy jim nedovoluje žádný větší prostor k nějakému nebezpečnému zakončení.
     
    06:32
    Zatím nesledujeme příliš atraktivní hru. Přerušovalo se pouze jednou, avšak oba týmy na hrací ploše spíše jen krouží a vyčkávají na to, co soupeř udělá.
     
    05:25
    Až teď přišla zdárná akce na straně Rigy. Cipulis poslal přihrávku na Daržinse, který pálil z brankoviště. Backlund ale střelu druhého zmiňovaného zlikvidoval.
     
    04:21
    Surový vybojoval puk a poté si s ním najel k vrcholu kruhu, kde tvrdě vystřelil. Domácí gólman puk zachytil a raději vyčkal na přerušení.
     
    03:31
    Zatím se hraje bez jediného přerušení. Dinamo se jen těžce dostává do útočné třetiny a aktivnější je zatím celek Slovanu.
     
    02:19
    Následoval druhý útok domácích po něm z bekhendu zakončoval Vondrka, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    01:35
    První řádnou akci utkání vyprodukoval Štajnoch, který pálil z dálky. Sedláček ale bez potíží svým betonem jeho ránu zneškodnil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Sedláček (Masalskis) – Pujacs (C), Genoway, Porejs, Sotnieks, Cibulskis, Jerofejev, Grinbergs, Jelisejev – Cipulis, Indrašis, Daržins (A) – M. Redlihs, Bičevskis, Meija – Videll, Ščastlivyj (A), Bukarts – Skvorcovs, Upitis, Saulietis

    HC Slovan Bratislava: Backlund (Janus) – Sersen (A), Sigalet, Baranka, Štajnoch, Foster, Starosta, Brejčák – Nagy (A), Murley, Vondrka – Netík, Surový, Bartovič (C) – Jeglič, Tičar, White – Bližňák, Šťastný, Lunter

    Rozhodčí: Björk, Hofman – Birin, Šelianin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásné hokejové odpoledne. V dnešním střetnutí kontinentální ligy se střetne Dinamo Riga, které na své půdě přivítá celek Slovanu Bratislava. Mírným favoritem je slovenský tým. Zápasem Vás provede Martin Doležal.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 31. Skvorcov – 19. Bartovič (Netík), 28. Murley, 34. Murley, 54. Netík (Bartovič)


    Dinamo Riga: Sedláček (Masalskis) – Pujacs (C), Genoway, Porejs, Sotnieks, Cibulskis, Jerofejev, Grinbergs, Jelisejev – Cipulis, Indrašis, Daržins (A) – M. Redlihs, Bičevskis, Meija – Videll, Ščastlivyj (A), Bukarts – Skvorcovs, Upitis, Saulietis
    HC Slovan Bratislava: Backlund (Janus) – Sersen (A), Sigalet, Baranka, Štajnoch, Foster, Starosta, Brejčák – Nagy (A), Murley, Vondrka – Netík, Surový, Bartovič (C) – Jeglič, Tičar, White – Bližňák, Šťastný, Lunter

    Rozhodčí: Björk, Hofman – Birin, Šelianin
    bahis siteleri