Kazachstán – Česko 2:4 (kon.) | Island – Nizozemsko 2:0 (kon.) | Lotyšsko – Turecko 1:1 (kon.)
Andorra – Izrael 1:4 (kon.) | Bosna – Belgie 1:1 (kon.) | Wales – Kypr 2:1 (kon.)
Chorvatsko – Ázerbájdžán 6:0 (kon.) | Malta – Itálie 0:1 (kon.) | Norsko – Bulharsko 2:1 (kon.)
konec
Lotyšsko
1:1 (0:0)
Turecko
Pondělí 13.10.2014, 20:45 • Skonto Stadions, Riga, Litva • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Hamit Altintop po udělení červené karty pro Freimanise do lotyšského beka pořádně šťouchl a dostává žlutou kartu.
     
    90+2
    Gints Freimanis byl sice dnes na hřišti až od 38. minuty, utkání však po druhé žluté kartě nedohraje. Nejsem si nyní jistý, oč šlo. Řekl bych že o protesty mezi ním a Hamitem Altintopem.
     
    90+2
    Lotyšsko mohlo rozhodnout, což by byl obrovský šok! Ikaunieksův centr se ve skluzu snažil usměrnit do branky Kaspars Dubra, ale Volkan Babacan předvedl dobrý reflex a míč chytá!
     
    87
    Turecko bude mít velkou šanci. Gorkšs totiž fauloval zhruba osmadvacet metrů před brankou Umuta Buluta a je z toho přímý volný kop z výborné pozice!
    Turan mohl rozhodnout!
     
    85
    Obrovská šance Turecka! Arda Turan si naběhl ve vápně na centr a hlavičkou posílá míč těsně vedle pravé tyče Koļinka, který by se natahoval marně, kdyby se střela tureckého špílmachra vešla mezi tři tyče.
     
    83
    Další vynucené střídání domácích. Z placu odchází právě Artürs Zjuzins, kterého nahrazuje Viktor Morozs. Střídání záložníka za záložníka.
     
    80
    Lotyšsko podruhé střídá. Útočník Eduards Višņakovs odchází deset minut před koncem řádné hrací doby z placu a nahrazuje jej Deniss Rakels, také forvard.
     
    72
    Zatočenou ránu vyslal na branku Aleksandrse Koļinka střelec zatím jediné branky Turecka, záložník Bilal Kisa. K jeho smůle se míč stočil směrem vedle pravého horního rohu lotyšské branky.
     
    70
    Gökhan Töre, který se dnes dostal nejen do několika slibých rozehrávek, ale také sám vystřelil na branku, přepouští své místo v záloze Hamitu Altintopovi.
     
    67
    Jenže Turci propadli na pravé straně v bránění, Eduards Višņakovs dostal přihrávku do běhu a z úhlu velkého vápna z pravé strany vyzkoušel pozornost Volkana Babacana, který likviduje jeho střelu.
     
    65
    Krátce za půlící čarou se odkopnutého míče ujal Jānis Ikaunieks, jež pocítil, jak bolí, když jej zastaví Bilal Kisa. Jasná žlutá karta po zastavení slibně se rozvíjející akce.
     
    64
    Hned několik zápletek bylo k vidění před lotyšskou brankou po výborně kopnutém rohu v podání Töreho. Asi v té největší se před branou ocitl nehlídaný Büyük Adem, který vška trefil pouze Koļinka.
     
    59
    Před jeho zahráním Turci střídají. Büyük Adem, posila do útoku, střídá Olcay Şahan.
     
    54
    Gökhan Töre zřejmě po odpískané penaltě neřekl hlavnímu sudímu příliš hezkých věcí a dostává žlutou kartu.
    Valērijs ŠABALA - 1:1
     
    54
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Míč si na značku pokutového kopu postavil VALERIJS ŠABALA a střelou ze svého pohledu k pravé tyči nedal Volkanu Babacanovi šanci, ten totiž skákal na opačnou stranu.
     
    53
    Jānis Ikaunieks krásně prostrčil míč do vápna pro Aleksejs Višnakovse, kterého doslova zkosil zezadu Ozan Tufan.
     
    53
    Byla nařízena penalta pro Lotyšsko.
     
    52
    Poté vznikla před gólmanem Koļinkem pořádná mela, v níž si nejvíce dovolovali kohouti Arda Turan a Gints Freimanis. Oba po zásluze vidí kartonek žluté barvy.
    Bilal KISA - 0:1
     
    47
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Turecko nachází v tomto zápase nového hrdinu. Střídající BILAL KISA vyslal zhruba pětatřicet metrů od branky pumelici a jeho žíně zapadla přesně pod břevno. Aleksandrs Koļinko se natahoval marně, byl doslova přehozen.
     
    45+2
    Jenže ten skončil ve vápně, kde z přemíry snahy fauloval Eduards Višņakovs, který předvedl na Mehmeta Topala, majícího na malém vápně míč bezpečně v moci, zákrok jak když selka seče kosou ječmen. Tohle nebylo hezké a přichází další žlutá karta zápasu.
     
    45
    Valērijs Šabala zcela nesmyslně zajel na půlící čáře skluzem do Bilala Kisy a dostává zaslouženě první žlutou kartu mače.
    Turan těsně minul.
     
    41
    Arda Turan vzal z pětadvaceti metrů odpovědnost na sebe a vypálil. Koļinko se natahoval ke střele a nejsem si příliš jistý, zda by stihl zasáhnout, kdyb míč směřoval do branky. Nakonec totiž těsně minul levou tyčku.
     
    40
    Také Turci vynuceně střídají. Oğuzhan Özyakup se zhruba před deseti minutami nepříjemně zranil na pravé noze, když při stoppingu míč podklouzl Záložník Turecka odchází z placu a nahrazuje ho "kočka" Bilal Kisa.
     
    39
    Další slibná příležitost hostí, ač to zpočátku tak nevypadalo. Gökhanu Gönülovi se centr na Buluta vůbec nepovedl, jenže trefil míč tak špatně, že se z centru nakonec vyklubala střela vedle levé tyčky lotyšské branky.
     
    38
    Vinou zranění zřejmě pravého stehna odchází z placu obránce Vladislavs Gabovs, který přepustí své místo Gintsi Freimanisovi.
     
    36
    A Turecko znovu bylo blíže k vedení. Z levé strany poblíž pokutového území poslal Caner Erkin pas před malé vápno, kde míč propadl k volnému Umutu Bulutovi. Útočník Turecka v obtížné pozici trefil míč jen slabě a Koļinko jej nemá problém pokrýt.
    Obrovská šance hostí.
     
    20
    Další velká šance Turků. Útočník Umut Bulut, který vstřelil v předchozím zápase Turecka s ČR jediný gól svého výběru, se po Şahanově prostrčení ocitl sám před gólmanen Lotyšska, jenž jeho střelu reflexivně vyráží!
     
    18
    Olcay Şahan se kličkou do pravé strany zbavil Gabovse a hned poté z hranice vápna vystřelil. Aleksandrs Koļinko se musel položit do jeho střely a vytáhnout výborný zákrok levou rukou.
    Šance Turecka.
     
    9
    Po centru do vápna se sice domácí ubránili, ale Turan poslal míč znovu do ohně a za zkoprnělou obranu Lotyšů si naběhl Umut Bulut, jehož střela lízla pravou tyčku Aleksandrse Koļinka! Zatím největší šance zápasu.

    Tomáš Lysý

    Branky: 54. Šabala (pen.) – 47. Kisa

    Karty:   45. Šabala (LAT), 45+2. Višņakovs (LAT), 52. Freimanis (LAT) – 52. Turan (TUR), 54. Töre (TUR), 65. Kisa (TUR), 90+2. Altintop (TUR)   90+2. Freimanis (LAT)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:7.
    Lotyšsko: Koļinko – Gabovs (38. Freimanis), Dubra, Gorkšs (C), Kurakins – Ikaunieks, Zjuzins (83. Morozs), Fertovs, Višnakovs – Šabala – Višņakovs (80. Rakels).
    Náhradníci: Šteinbors – Rugins, Bulvītis, Freimanis, Jagodinskis, Timofejevs, Žigajevs, Kovaļovs, Morozs, Rakels.

    Turecko: Babacan – Gönül, Topal, Kaya, Erkin – Tufan, Özyakup (40. Kisa), Turan (C) – Töre (70. Altintop), Şahan (59. Adem) – Bulut.
    Náhradníci: Zengin, Günok – Gülüm, Kurt, Çamdal, Köybaşı, Kisa, Altintop, Adin, Inan, Adem, Vural.

    Rozhodčí: Bobby Madden – Alan Mulvanny, Alastair Mather – David McGeachie
    bahis siteleri