Zlín – Olomouc 2:3 (2:3 po s.n.) | K. Vary – Plzeň 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 1:2 (po pr.)
Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:6 (kon.) | Třinec – Litvínov 1:4 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 26.10.2014, 17:00 • Hala Rondo • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
    ROMAN - 1:2
     
    63:13
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Druhý bod získávají hosté, kteří využívají přesilovou hru. Vítkovice rozebraly brněnskou obranu a ONDŘEJ ROMAN to už měl poměrně snadné. Z mezikruží prostřelil Čiliaka, který se nestihl přesunout ke vzdálenější tyči. Asistence: Vladimír Svačina, Peter Čerešňák.
     
    62:23
    Vítkovice budou hrát přesilovku 4/3. Za vysokou hůl je vyloučen Ondřej Dlapa.
     
    61:28
    To na opačném konci měl velkou šanci Rudolf Huna, ale v plné rychlosti přestřeluje Čiliakovu bránu.
     
    59:56
    Leoš Čermák čtyři vteřiny před koncem mohl rozhnout, ale v nervy drásající koncovce jej chladnokrevně vychytal Dolejš.
    TON - 1:1
     
    59:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Když se to umí, pak je to brnačka. Rád bych viděl tabulku kouče Kýhose, který pro svou šestici zřejmě nachystal vynikající nákres. Koreis vyhrál buly, Kempný si počkal až mu PETR TON najede mezi kruhy a tato akce a samotná střela se musela líbit. Bomba brněnského veterána zapadla pod víko bezmocného Dolejše. Je vyrovnáno. Asistence: Michal Kempný, Jakub Koreis.
     
    58:26
    Marek Čiliak opustil bránu, Kometa hraje v šesti.
    SZTURC - 0:1
     
    54:55
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Skóre se poprvé mění, a to pět minut před koncem třetí třetiny. ROMAN SZTURC zachytil špatnou rozehrávku Komety, rozjel se od modré čáry na Marka Čiliaka a díky přesné ráně od břevna se Vítkovice dostávají do vedení. Szturc to trefil parádně. Asistence: Lukáš Kovář.
     
    53:37
    Třetí brněnská formace zazdila další tutovky. Koreis obdržel nabídku od Buriana a zamířil kousek vedle. To stejné se povedlo i Vondráčkovi. A aby toho nebylo málo, hosté se také dostali do šance, ale neskutečný boj dokumentuje další posun brány Marka Čiliaka.
     
    44:23
    Stále se diskutuje, rozhodčí Fraňo však ukazuje, že gól neplatí. Jednalo se o postavení útočího hráče v brankovišti, tak zní verdikt sudích Fraňa a Horáka.
     
    44:23
    Vítkovice měly velký tlak a dokonce se dočkaly gólu, ale jejich radost byla předčasná. Zíbova střela zapadla do horních pater brány, ale bylo tam postavení hráče v brankovišti nebo vysoká hůl. Probíhá diskuze rozhodčích a kapitánů.
     
    42:49
    Následně mohlo udeřit na druhé straně. Svačina předložil kotouč na stříbrném podnose pro Húževku, ale Čiliak se skvěle roztáhl na brankovišti a efektním zákrokem podržel svůj tým.
     
    42:37
    Čtvrtá formace Komety vs. Dolejš. Nejprve se dostal sám před bránu Kusko, posléze střílel Káňa, dva zákroky v řadě hatí brněnské plány na skórování.
     
    36:56
    Neskutečné. V této třetině se dějí velké věci. Nejprve střílel těsně vedle Ptáček, aby o chvíli později trefil tyč Petr Ton. Dnes už podruhé měl Dolejš kliku jak od blázince.
     
    36:41
    Tlak Komety neskutečně graduje a hosté jsou pod soustavným tlakem. Před Dlapou teď zasáhl Jiří Burger, který v poslední moment zatáhl za záchranou brzdu. Dvě minuty – hákování.
     
    31:30
    ...tak to byl drtivý tlak Komety, která mohla otevřít skóre, ale famozní vítkovický brankář předvedl sérii zákroků, které stojí za povšimnutí. Především Koreisův pokus zastavil vleže svou lapačkou.
     
    30:57
    Druhá třetina se divákům musí rozhodně líbit, především díky zvýšené aktivitě Komety, která Dolejše neustále zaměstnává. Nyní to byl Vojtěch Němec, který mířil těsně vedle, pak následovaly dvě tutovky – Jakuba Koreise a Tomáše Vondráčka. Puk poskakoval po brankovišti Dolejše, který nevěděl, kde má kotouč. Ve dvou případech kotouč proskotačil těsně vedle brankové čáry...
     
    29:40
    Čermák vyhrál čiště buly přímo na obránce Kuboše, jehož dělovku chytá Dolejše. Následně si tento gólman připisuje zákrok i po nebezčné střele Jana Hrušky.
     
    29:05
    Přesilovka ostravského týmu je fuč. Jiří Burger potrestán za vysokou hůl.
     
    27:48
    Tomáš Dujsík vyloučen za sekání. Vítkovice si zahrají přesilovky.
     
    25:16
    Na góly stále 0:0, na tyčky však 1:1. Leoš Čermák si najel z pravého kruhu před bránu a orazítkoval břevno Dolejšovy svatyně!
     
    24:51
    Jakub Svoboda měl velmi dobré střídání, dvakrát nebezpečně zahrozil a potřetí mu střelecký pokus znemožnil Ondřej Roman. Ten vyfasoval menší trest za hákování.
     
    22:26
    Střely na bránu po první třetině 7:9, osmá a vzápětí devátá domácí přišla v tuto chvíli a stála za to. Burianova dělovka protáhla Dolejše, následně třetí formace Brna zamkla soupeře a další pokus vyslal Koreis, semafor Dolejše byl přímo exkluzivní.
     
    16:27
    Jenže vyhodil tak, aby z toho nebyl icing a vznikla z toho největší šance zápasu. Ke střele se dostal Svačina a jeho pokus končí na tyči!
     
    12:14
    Máme tu opět komerční přestávku a stejně jako v prvním případě, tak i teď se bude vylučovat. Jen s tím rozdílem, že na druhé straně. Jan Káňa fauloval svého jmenovce Jana Káňu a jde si posedět za vražení na hrazení.
     
    08:28
    Obrovská šance pro aktivně hrajícího Vandase, ke kterému se odrazil puk a stačilo ho pouze trefit, protože Čiliakova brána byla odkrytá. Vítkovický hráč však v klíčový moment promáchl.
     
    07:49
    Teď měla ale štěstí. Erik Němec se dostal ke dvěma střelám, především ta druhá byla nebezpečná. Čiliak se ale dokázal přesunout k levé tyči a puk zachytit do výstroje.
     
    06:52
    ...důvod to mělo jediný, a to že se bude vylučovat na brněnské straně. Koreis dostává menší trest za sekání.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 60. Ton (Kempný, Koreis) – 55. Szturc (Kovář), 64. Roman (Svačina, Čerešňák)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Malec – J. Hruška, V. Němec, Ton – J. Svoboda, Čermák (C), Dočekal – Burian, Koreis, T. Vondráček – Kusko, Mrázek, J. Káňa II. Trenéři: Vladimír Kýhos, Karel Beran, Martin Pešout.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Šindelář) – Kovář, Zíb, Šenkeřík, Čerešňák, Pastor, Stehlík, Štencel – Svačina, Roman, Huna – E. Němec, Burger (C), Vandas – Szturc, Húževka, Šedivý – Zdráhal, Kolouch, J. Káňa – Kucsera. Trenér: Peter Oremus.

    Rozhodčí: Fraňo, Horák – Bryška, Skopal

    Diváci: 7012
    bahis siteleri