Liberec – Tatran 6:3 (kon.) | Vítkovice – Židenice 9:4 (kon.) | ELITE PRAHA – Olomouc 5:6 (kon.)
konec
ELITE PRAHA
5:6 (1:2, 0:4, 4:0)
FBS Olomouc
Sobota 08.11.2014, 18:00 • SH Děkanka • ČEZ Extraliga žen
     
    To je již z dnešního utkání vše. Přeji příjemný zbytek večera a někdy příště se těším u florbalu na shledanou! (20:07:46)
     
    STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

    Elite: 14 (28)
    Olomouc: 5 (25)
     
    Poslední perioda nabídla skvělou hru. Elite nic nevzdalo, i když byl rozdíl mezi oběma celky skutečně znatelný. Pražanky se dokázaly vrátit do zápasu, ovšem olomoucké florbalistky zvládly svoji svatyni ubránit a mohou být rády, že 3 body nakonec poputují na jejich konto.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Elite hraje bez brankářky. Olomouc se přibližuje každou vteřinou blíže k vítězství.
     
    59:22
    Pantělejevová mohla definitivně rozhodnout, jenže nastřelila jen brankovou konstrukci. O pár sekund později naopak cinkala tyč i za Starečkovou.
     
    58:14
    Miroslava Kadučáková (Elite) je vyloučena na 5 minut za hru vysokou holí.
     
    57:53
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Rozdíl je v tuto chvíli minimální! VERONIKA ZITTOVÁ dává další branku, tentokrát těžila ze standardní situace a dopravila míček za Starečkovou. Závěr bude ještě nesmírně zajímavý. Asistence: Tereza Syslová.
     
    56:12
    Další rána Elite sice opět šla jen do obránkyně, ale hned poté se míček přestěhoval na hole Pražanek a ty jej nehodlají jen tak soupeřkám nechat.
     
    54:57
    Ke střele se dostala Havlíková, jenže ta poslala míček jen do chumlu bránících těl před Starečkovou.
     
    53:37
    Elite se dostalo do hry a hostující hráčky mají se svými protivnicemi větší potíže, než tomu bylo v předchozím průběhu utkání.
     
    51:25
    Imlaufová se snažila využít jejího protiútoku, jenže na útočné půlce dlouho nevydržela a byla obrána o míček pozornou obranou.
     
    50:15
    Dnešní utkání sleduje 45 diváků.
     
    50:03
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Ještě nás bude čekat zajímavý zápas! VERONIKA RYBIČKOVÁ obkroužila klec Starečkové a úspěšně poslala míček do horní části klece. Bez asistence.
     
    49:48
    Nyní ovšem musela Mičolová krýt tvrdou střelu Grufíkové, míček svírá brankářka Elite v náručí.
     
    49:22
    Domácím se daří bránit olomoucké střely. Hostující hráčky zatím nijak vážněji nezahrozily.
     
    47:51
    Veronika Rybičková (Elite) je vyloučena na 2 minuty za sekání.
     
    46:55
    Opět zkoušela střílet Zittová, tentokrát míček naráží do mantinelu za brankou Starečkové.
     
    45:43
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Ze strany Pražanek se dostavilo další snížení a ukrojení olomouckého náskoku. Srovnání v tuhle chvíli je sice stále daleko, avšak nabírá reálnější obrysy než na konci 2. třetiny. VERONIKA ZITTOVÁ propálila všechny překážky a míček se objevil až v brance. Asistence: Daniela Frantíková.
     
    45:25
    Kesziová čelila unikající Pantělejevové, tu nakonec skolila nedovoleným zákrokem a hostující celek bude zahrávat volný úder.
     
    44:07
    Kabeláková se dostala k míčku a posílá jej daleko od branky Olomouce. Hra se přesunuje na obrannou polovinu Elite.
     
    42:58
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Pražanky se postaraly o zkorigování. VERONIKA ZITTOVÁ střílela poměrně nečekaně z dálky a na její pokus byla Starečková krátká. Asistence: Tereza Chvátalová.
     
    42:17
    Sklenářová se v brankovišti střetla s Mičolovou. Gólmanka měla štěstí, že na branku v tu chvíli neletěla žádná střela, jenž by mohla projít do sítě.
     
    40:52
    Nástup do třetiny má lepší Olomouc, která se prezentuje lepším pohybem a Elite příliš nestíhá.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Pro 3. periodu nastane změna v domácím brankovišti. Martinu Gécovou nahradí Sabina Ludvika Mičolová.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:27.
     
    I když by člověk podle poměru střel řekl, že rozdělení sil na hrací ploše byl přibližně stejný, nebylo tomu tak. Olomouci vycházelo téměř vše, na co sáhla, a proto se i díky povedené 2. části utkání mohou hráčky z Moravy těšit na poslední třetinu, do které půjdou s vedením o 5 branek. Před Elite stojí těžký úkol v podobě dohnání velkého gólového deficitu.
     
    STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

    Elite: 9 (14)
    Olomouc: 10 (20)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Grufíková se ještě zkusila prokombinovat dopředu, už nestíhá zakončit a z její šance nic nebude.
     
    39:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Přesilová hra v hostujícím podání je využita. Simona Kabeláková si zpracovala míček a hned jej dávala LUCII MACHŮ, která zavěsila k tyči, kam se Gécová nestihla přesunout. Asistence: Simona Kabeláková.
     
    38:05
    Veronika Zittová (Elite) je vyloučena na 2 minuty za nedovolené vrážení.
     
    37:26
    Gécová se natáhla pro míček, jenž se dostal do nebezpečné blízkosti branky, a může jej přenechat spoluhráčkám z obrany.
     
    35:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Skóre nyní mluví ještě jasněji ve prospěch olomouckých hráček. MIROSLAVA KADUČÁKOVÁ stála na správném místě, odrazil se k ní míček a Gécová nestačila na její rychlý pokus reagovat. Bez asistence.
     
    35:14
    Zkonsolidovaná defenziva hostů stihla zabránit tomu, aby rána Elite prošla až ke Gécové. Gólmanka pražského celku je bez práce.
     
    34:11
    Tentokrát se postarala o vzrušení Havlíková, když prošla skoro přes celé hřiště až do prostoru před brankou. V tomhle dobrém prostoru pro zakončení však florbalistce z Hané utekl míček z hole a šance končí.
     
    32:25
    Pantělejevová zkoušela usměrnit míček k právě tyči, olomoucká hráčka jen těsně netrefila.
     
    30:20
    Obrana Olomouce byla v posledních chvílích pod silným tlakem z produkce Pražanek! Míček skákal v brankovišti a Vejdělková mohla snižovat, nakonec ale aktivní Starečková chytá kulatý předmět do svých dlaní.
     
    29:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Rozdíl mezi soupeřícími družstvy je již tříbrankový. Petra Kamínková sice ještě míček za čáru nedotlačila, až ALENA SKLENÁŘOVÁ z následné dorážky byla schopna míčku udat směr do odkryté klece. Asistence: Petra Kamínková.
     
    29:04
    Rybičková se rychle vrátila do obranného postavení a nenechala Olomoučanku střílet na branku. Domácí rozehrávají ze své poloviny.
     
    28:05
    Tempish v posledních chvílích mírně upustil od nastoleného útočného trendu, avšak hráčky Elite svých možností z prostoru před brankou nejsou momentálně schopny těžit.
     
    27:43
    Pohledná olomoucká kombinace je zakončena jen nepřesnou palbou v podání Oháňkové. Gécová si může oddechnout, nemusí zasahovat.
     
    27:02
    Volného úderu se po faulu hostujícího celku ujala Rybičková, ta poslala její ránu jen stoprocentně připravené Starečkové.
     
    26:23
    Machů vyslala velice nepříjemný pokus na Gécovou, na poslední chvíli se však do dráhy míčku postavila dnes skvěle bránící Havlíková a zažehnala nebezpečí!
     
    25:47
    Havlíková bleskově zareagovala a zvládla zlikvidovat další rodící se šanci Olomouce. Elite vyhazuje míček daleko od své kasy.
     
    25:02
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zničehonic končí míček v brance Elite! Rychlý protiútok skvěle nastartovala obranná dvojka hostujících, míček přihrála Eliška Imlaufová přesně na ADÉLU PANTĚLEJEVOVOU. Druhá jmenovaná nedala brankářce šanci a její střela se zatřepotala v síti. Asistence: Eliška Imlaufová.
     
    24:35
    V těchto chvílích se hra opět přesunuje na polovinu hostujících florbalistek. Defenziva Olomouce zatím pracuje tak, jak má.
     
    23:31
    Olomoucké drží míček na svých holích. Elite se stáhlo na svoji obrannou půlku hrací plochy a musí se bránit.
     
    21:41
    Kalecká hledala dlouhým pasem jednu ze svých kolegyní, ale míček se ve finále pouze dokutálel ke Starečkové.
     
    20:46
    Elite si hned na úvodní sekundy 2. periody nachystalo několik šancí ke střele, žádná z nich si však nenašla cestu do vymezeného prostoru klece.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    STŘELY – 1. TŘETINA

    Elite: 5
    Olomouc: 10
     
    Další třetina začne přibližně v 18:43.
     
    Úvodních 20 minut právě skončilo. Na začátku periody se sice více dopředu tlačila Olomouc a také díky tomuhle tlaku vedla 1:0, jenže vedení příliš dlouho na straně hostujících nevydrželo, protože v polovině třetiny bylo vyrovnáno na 1:1. Ani tohle nebyl konečný stav, ještě do sirény Moravanky získaly možnost k zakončení a přetavily ji v gólovou ránu. Postupem času se oba týmy dostaly do tempa a hrála se vyrovnaná hra, následující etapa zápasu nabídne divákům pravděpodobně podobnou podívanou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Dalekonosné nahození Havlíkové zamířilo jen do náruče hostující maskované ženy. Olomouc drží míček na své polovině a nikam se nežene.
     
    19:03
    Machů se ocitla v bezprostřední blízkosti domácí branky. Florbalistka v olomouckých barvách orazítkovala z této velké šance jen tyč!
     
    18:37
    Obránkyně Olomouce mají hodně prostoru pro rozehrávku, diváci sledují přihrávky mezi hostujícími hráčkami.
     
    17:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Vedení se vrací na olomoucké hole. Alice Pavlíková předvedla svůj přehled a nabídla míček volné MONICE ZAMAZALOVÉ, ta si se svojí pozicí poradila bezchybně a vsítila vedoucí gól svého celku. Asistence: Alice Pavlíková.
     
    15:52
    Brejk v podání Zittové končí jen přízemní střelou, tu si Starečková zvládla bez větších problémů pokrýt.
     
    14:20
    Havlíková skvěle zamezila míčku, aby se dostal přes její tělo. Za okamžik už byl kulatý předmět opět v moci Pantělejevové, která si jej vzala, aby mohla v klidu rozehrát.
     
    13:37
    Kabeláková se díky kvalitnímu pohybu dostala do střelecké pozice. Z její šance nakonec nic nebude, míček přelétl svatyni Pražanek a rozehrává Elite.
     
    12:40
    Elite je v tuto chvíli více nebezpečné a je to znát. Tentokrát mohla vyslat svůj pokus Frantíková, ale nakonec jde její výpal vedle tyče.
     
    11:43
    Během krátké chvíle střílela do prostoru branky Chvátalová se Zittovou, ani jedna ze střelkyň nedokázala překonat strážkyni v brance hostů.
     
    10:30
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Nyní se ovšem domácí mohou radovat ze srovnání. Všechnu zodpovědnost na sebe vzala VERONIKA ZITTOVÁ, která pálila z blízkosti mantinelu a míček zamířil až za záda Starečkové. Asistence: Petra Nosková.
     
    09:58
    Zittová za sebou nechala několik florbalistek soupeřícího celku a nahrávkou na střed hledala některou ze svých spoluhráček. Myšlenka byla dobrá, realizace už tolik úspěchu nesklidila.
     
    08:48
    U mantinelu neudržela míček na své holi Vejdělková a ke slovu se znovu dostane Olomouc, která může v klidu rozehrávat.
     
    07:53
    Standardní situace v podání hostujících končí jen nepřesnou střelou nad branku Elite. Hráčka z týmu hostů nemůže být se svojí dělovkou spokojena.
     
    06:55
    Hráčky Olomouce mohou být zatím spokojenější, neboť díky důrazné hře jsou u každého odraženého míčku dříve a mohou tak vymýšlet další ofenzivní postupy.
     
    05:18
    Elite se zkoušelo dostávat do prostoru před brankou, ale celá situace končí poté, co Pražanky nebyly schopny ve finální fází zahrozit.
     
    03:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hostující dokázaly vyvinout na protihráčky dostatečný tlak a protlačily míček za brankovou čáru. JANA LIŠKOVÁ dokázala těžit z přesného pasu Alice Pavlíkové a bez slitování poslala kulatý předmět do odkrytého prostoru. Asistence: Alice Pavlíková.
     
    03:04
    Havlíková zkoušela založit útok postupem vpřed, jenže po jejím přesunu hry do středu hrací plochy byla akce zastavena přesným zásahem olomoucké florbalistky.
     
    02:36
    Olomoucké se pokoušely o další ohrožení klece, i tentokrát míček skončil u domácích obránkyň.
     
    01:23
    Pantělejevová se probojovala do střelecké pozice, ze které však zakončila jen do zformovaného pražského obranného bloku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    BODOVÁNÍ – OLOMOUC

    1. Adéla Pantělejevová (5+4)
    2. Simona Kabeláková (0+6)
    3. Renata Bestrová (4+0)
     
    BODOVÁNÍ – ELITE

    1. Veronika Zittová (4+4)
    2. Tereza Chvátalová (4+3)
    3. Veronika Rybičková (2+4)
     
    TEMPISH FBS OLOMOUC

    Hráčky Olomouce jsou na tom letos o poznání lépe než v uplynulém ročníku. Florbalistky z Hané se aktuálně těší z pobytu na 6. příčce extraligy a v kolonce bodů jim svítí solidní číslo 10. V minulém kole Olomouc doma přivítala Královské Vinohrady, které ve vyrovnaném střetnutí nakonec padly 4:6. Hostující tak bodovaly už ve 3 zápasech za sebou.
     
    ELITE PRAHA

    Domácí celek sice patří výkonnostně do té dolní poloviny tabulky, ovšem bodový zisk hráčkám z hlavního města v dosavadním průběhu sezóny stačí k obsazení 7. místa. Pražanky ze 7 utkání třikrát vyhráli (jednou po nájezdech) a čtyřikrát se musely smířit s odevzdáním bodů. Elite sice dýchá na záda sedmibodový tým Židenic, jenže další pronásledovatelé v podobě Ostravy či Vinohrad mají na kontě body pouze 3. Pražské budou chtít vymazat prohru z minulého kola, kdy na hřišti Bohemians padly 1:4.
     
    Přeji pěkný sobotní podvečer. Extraliga žen se po reprezentační pauze znovu roztáčí na plné obrátky a předmětem našeho dnešního zájmu bude domácí Elite a hostující Olomouc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tadeáš Mima


    Hledáme zpravodaje pro tým ELITE PRAHA. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 11. Zittová (Nosková), 43. Zittová (Chvátalová), 46. Zittová (Frantíková), 51. Rybičková, 58. Zittová (Syslová) – 4. Lišková (Pavlíková), 18. Zamazalová (Pavlíková), 26. Pantělejevová (Imlaufová), 30. Sklenářová (Kamínková), 36. Kadučáková, 40. Machů (Kabeláková)


    ELITE PRAHA: Gécová (41. Mičolová) – Chvátalová, Kesziová, Simajchlová, Vranová, Nosková, Kalecká, Vejdělková, Kadučáková, Havlíková, Frantíková, Syslová, Rybičková, Mičolová, Domonkosová, Zittová
    FBS Olomouc: Starečková – Janošová, Pavlíková, Imlaufová, Nováčková, Vysloužilová, Oháňková, Machů, Kamínková, Zamazalová, Grufíková, Sklenářová, Pantělejevová, Lišková, Kabeláková

    Rozhodčí: Lucie Hejnová a Jitka Romančáková

    Diváci: 45