IFK Helsinky – Fribourg 3:1 (kon.) | SaiPa – Ženeva 5:2 (2:0 po s.n.) | Rauma – TPS 3:4 (kon.)
Linköping – Sparta 2:2 (kon.) | Skellefteå – JYP 4:2 (3:2 po s.n.) | Vienna Capitals – Kärpät 2:3 (kon.)
Salzburg – Luleå 5:8 (0:1 po s.n.) | Frölunda – Tappara 4:2 (kon.)
konec
Linköpings HC
2:2 (0:1, 0:0, 2:1)
HC Sparta Praha
Úterý 11.11.2014, 19:00 • Saab Arena, Linköping (SWE) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zdravím všechny fanoušky hokeje! V Champions Hockey League jde do tuhého a jediného českého zástupce čeká osmifinálová odveta. Sparta musí na ledě Linköpingu zvítězit. Zda se jí to podaří, o tom se přesvědčíme od 19 hodin.

     
    Sparta první duel nezvládla, ale není bez šancí

    První utkání v Holešovicích příliš branek nenabídlo. Jako první se prosadil až v 36. minutě hostující Micflikier a tři minuty po přestávce přidal další gól Mathias Karlsson. Po dalších třech minutách sice snížil Lukáš Cingel, ale Spartě už se srovnat nepodařilo.

    Karty jsou tak rozdány jasně. Sparta musí ve Švédsku zvítězit. Vzhledem k tomu, že branky na hřišti soupeře nehrají roli, jako je tomu ve fotbale, pražskému celku stačí zvítězit i nejtěsnějším rozdílem, aby se hrálo alespoň prodloužení. Pokud Sparta vyhraje o dvě branky, postupuje ona. Výhra domácích či remíza znamenají postup Linköpingu.
     
    Linköping bez Vrány, zato s novou posilou

    Domácí tým se bude muset obejít bez českého útočníka Jakuba Vrány a dalšího forvarda Mattiase Sjögrena. K dispozici bude naopak nová akvizice Linköpingu.

    Zadní řady švédského celku vyztužil slovenský obránce Dominik Graňák. Obránce, který odehrál 237 zápasů v dresu pražské Slavie a v ročníku 2002/2003 s ní získal titul, naposledy působil v moskevském Dynamu a od začátku sezon byl bez angažmá.

    Sparta odjela do Švédska bez dlouhodobě zraněných Miroslava Formana a Davida Dvořáčka. Odcestovat nemohl také Dominik Volek. K dispozici už ale bude Daniel Přibyl, který se kvůli zranění omluvil z turnaje Karjala.
    Sparta už je v Linköpingu

     
    Úvodní sestavy:

    Linköpings HC: Rautio (Högberg) – A. Karlsson, Dahlström, Junland "A", Rahimi, Johansson "C", Matheson, Hansson – S. Karlsson "A", McDonell, Andersson – Salmonsson, Almtorp, Sundh – Taffe, Micflikier, Little – Tornqvist, M. Karlsson.
    Trenér: Roger Melin.

    HC Sparta Praha: Novotný (Staňa) – Ďaloga, Mikuš, Polášek, Piskáček, Švrček, Barinka, Hrbas, Pilař "A" – Kumstát, Pech, Rolinek "C"- Přibyl, Hlinka "A", Buchtele – Klimek, Cingel, Sabolič – Réway, Bahenský, Chlapík.
    Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Kaukokari, Rantala (oba FIN) – Dahmen, Malmqvist (oba SWE).
     
    Oba týmy už míří na střídačky a úvodní pětky se připravují na buly. Z poloprázdných tribun Saab Areny je slyšet také početná skupinka sparťanských příznivců.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Po úvodním buly se do útoku vydal domácí celek, ale sparťanská obrana okamžitě zareagovala. Z protiútoku se o první střelu zápas postaral Petr Kumstát, jehož střela zapěstím z pravé strany mířila nad branku Rautia.
     
    01:13
    Obrovská šance Sparty! Pražský celek vstoupil do utkání velmi aktivně. V útočné třetině se do stoprocentní šance dostal Jaroslav Hlinka, ale na zadní tyči odkrytou branku minul.
     
    01:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Parádní úvod v podání Sparty! JAROSLAV HLINKA své zaváhání napravuje o pár vteřin později. Jan Buchtele posunul v rohu kluziště kotouč na hokejku Daniela Přibyla. Ten našel v mezikruží právě Hlinku, který se podruhé nemýlil. Asistence: Daniel Přibyl, Jan Buchtele.
    HLINKA - 0:1
     
    01:49
    Z útoku Linköpingu nezapršelo a domácí tým se musí opět bránit. Zatím drží kotouč ve středním pásmu.
     
    02:28
    Z levé strany se dostal k dělovce Zdeněk Bahenský, ale s jeho pokusem si domácí brankář poradil bez větších problémů.
     
    03:12
    Zakázané uvolnění Sparty posouvá hru před branku Filipa Novotného. Zajímavé je, že dnes hájí obě branky jiní brankáři než ti, kteří chytali v Praze.
     
    03:47
    Icing na druhé straně.
     
    04:26
    Sparta hraje aktivněji a švédský tým se nemůže dostat do hry. Chtělo by to přidat další branku, ale i tak je sparťanský vstup do utkání velmi dobrý.
     
    04:56
    Máme tu první trest a bohužel na sparťanské straně. Jeff Taffe si najížděl po levé straně na přihrávku svého kolegy a ve slibné příležitosti zpracoval kotouč. Do zakončení se ale nedostal, protože si ho Lukáš Klimek (SPA) podržel holí.
     
    05:25
    Sparta se úspěšně brání. Švédský celek se nemůže usadit v útočném pásmu a ohrozit branku Filipa Novotného.
     
    05:39
    Sparta opět vyhazuje.
     
    05:56
    Rozhodčí teď pomohli Spartě. Místo hybridního icingu pískli zakázané uvolnění a za chybu se omluvili. Vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    06:27
    Linköping vybojoval útočné pásmo a obstřeloval branku Sparty. Anton Karlsson ovšem mířil nad branku.
     
    06:56
    Pražané jsou v plném počtu a kromě střeleckého pokusu Karlssona svého soupeře k ničemu nepustili.
    Před začátkem

     
    07:29
    Parádní kombinace Přibyla a Hlinky ovoce nepřišla. Do zakončení se prodral druhý jmenovaný, ale tentokrát vyšel střelecky naprázdno.
     
    08:18
    Na druhé straně zaútočil Linköping, jehož akci zastavila pozorná obrana Sparty. Pražský celek hraje zatím velmi dobře.
     
    08:57
    Na modré čáře se k zajímavé dělovce dostal Lukáš Pech. Dělovka nejlepšího hráče sparťanského bodování mířila mimo, ale k puku se ještě dostal Kumstát. Nejvyšší muž na ledě se pokusil vrátit puk zpět před branku, kam si ještě najížděl Pech, kterého ovšem zablokovali bránící hráči.
     
    09:29
    Henrik Tornqvist ujel sparťanské obraně a prověřil Filipa Novotného, který zasáhl lapačkou.
     
    10:20
    O puk se bojuje v rohu kluziště obranného pásma Sparty, ale švédský tým se nemůže dostat k větší kombinaci.
     
    10:49
    Oba týmy se střídají v držení kotouče, ale zatím bez střeleckého efektu.
     
    11:58
    Také druhé vyloučení pošle do čtyř pražskou Spartu. Jan Piskáček (SPA) v souboji před brankou podrazil svého soupeře a odpyká si menší trest.
     
    12:26
    Linköping hraje druhou přesilovku mnohem lépe, ale Novotný zatím zasahovat nemusel. Jen tak dál...
     
    12:49
    Fredric Andersson se pokusil překvapit sparťanského brankáře, když celkem nenápadně zakončoval backhandem. Bohužel pro domácí nepřesně.
     
    13:17
    Švédský tým má opět problémy s usazením v útočném pásmu. Když už se do něho dostane, jeho obléhání skončí u přihrávek bez střeleckého efektu.
     
    13:39
    Sparta zatím zvládá i toto oslabení velmi dobře.
     
    14:28
    Sparta už hraje v pěti hráčích.
     
    14:43
    Na modré čáře se s pukem otočil Martin Réway a backhandovou střelou prověřil brankáře Rautia.
     
    15:11
    Útok Sparty pokračoval i nadále. Na modré čáře se opřel do puku Karel Pilař, ale svou dělovku mezi tři tyče neusměrnil.
     
    15:33
    Neuspěl ani Juraj Mikuš, který pálil o pár vteřin později. Sparta je v posledních vteřinách opět aktivní.
     
    16:02
    Nebezpečný protiútok Linköpingu musel likvidovat Filip Novotný, který si připsal jistý zákrok. Vhazování po pravici českého brankáře.
     
    16:43
    Obrovská šance Sparty! Lukáš Pech se ocitl zcela sám před brankářem Rautiem, pokusil se posunout kotouč do strany, ale domácí brankář se stihl přesunout.
     
    17:22
    Ofenzivní snažení holešovického celku pokračuje. Další střelecký pokus mířící mimo tři tyče.
     
    18:11
    Robert Sabolič se nejprve pokoušel zakončit sám – neúspěšně. Vzápětí se ovšem ke kotouči dostal znovu a přihrávkou se pokoušel najít Lukáše Klimka, kterého zablokovali obránci domácího týmu.
     
    18:35
    Další útočný výpad Sparty zastavil těsný ofsajd.
     
    18:51
    Vhazování po pravici Filipa Novotného vyhrál domácí hráč a jeho spoluhráči v závěru první části kombinují kolem sparťanské klece.
     
    19:22
    Domácí neuspěli a museli se rychle vracet. Na druhé straně skončil kotouč za brankou Linköpingu, kde se bohužel pro český tým nepohodli Zdeněk Bahenský a Martin Réway.
     
    19:51
    V zajímavé příležitosti se ocitli opět sparťané. Martin Réway dostal zajímavou přihrávku a už se mu ve slibné pozici nabízel Marek Ďaloga. Slovenskému forvardovi ale nevyšlo zpracování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina skončila. Sparta vstoupila do utkání velmi aktivně a Jaroslav Hlinka spálil první velkou šanci zápasu. O pár vteřin později ale dostal druhou šanci, kterou už proměnil a poslal Spartu do vedení.

    Pražský celek byl v úvodním dějství aktivnějším a hokejovějším týmem. Linköping měl velké problémy s usazením v útočném pásmu a útočníkům českého týmu nechával v obranném pásmu hodně prostoru.

    Druhá třetina začíná přibližně 19:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    O první útočnou akci prostředního dějství se postaral domácí celek. Filip Novotný si ovšem s pokusem z kruhu pro vhazování poradil.
     
    20:39
    Sparta se vymanila z tlaku, ale hra se vrací zpět před její branku – zakázané uvolnění.
     
    20:51
    Na modré čáře se do puku opřel matador Magnus Johansson, jehož střelu Novotný viděl a pohodlně ji ukryl do své lapačky.
     
    21:03
    Zblokovaná střela skončila v hledišti. Hra se přesouvá do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    21:29
    Sparta měla dva pokusy na protiútok a nevyužila ani jeden. Toho využil Linköping, který se vydal do útoku. Jeden z domácích hráčů se pokusil obkroužit sparťanskou klec, ale s obráncem na zádech mu to nevyšlo.
     
    21:43
    Přečíslení Sparty zakončoval z mezikruží Lukáš Cingel. Slovenskému útočníkovi střela příliš nevyšla a Rautio si připsal jistý zákrok.
     
    22:26
    V posledních vteřinách se hrálo převážně ve středním pásmu. Linköping se snaží prosadit v útočné třetině. Zatím bez úspěchu.
     
    22:52
    Ze střední vzdálenosti střílel Daniel Rahimi, jehož střelu Novotný pokryl. Vhazování v obranném pásmu Sparty.
     
    23:23
    Tlak Pražanů neměl dlouhého trvání a hra se přesunula do útočného pásma Linköpingu. Tam se oba týmy praly o kotouč v rohu kluziště.
     
    23:40
    Český tým vybojoval puk a rychle zaútočil. Akce skončila na hokejce Lukáše Pecha, který už v nouzi střílel a jeho dělovka nebyla vůbec špatná. Rautio kotouč pokryl.
     
    23:47
    Poslední střídání patří Spartě. Ta svým tlakem vybojovala zakázané uvolnění Švédů a vhazování před domácí brankou.
     
    24:19
    Od modré čáry pálil Michal Barinka a k odraženému kotouči se pokoušel dostat Daniel Přibyl. Bohužel pro Spartu neúspěšně.
     
    24:47
    Střela Juraje Mikuše k brance nedolétla, jelikož ji srazil jeden z bránících hráčů Linköpingu.
     
    25:13
    Český celek ustál úvodní převahu Linköpingu a drží se na útočné polovině. Jeho útočný výpad zastavil ofsajd.
     
    25:40
    Martin Réway zachytil nepřesnou rozehrávku soupeře a mohl jít dopředu. Na modré čáře se ovšem nedohodl se spoluhráčem a po jejich zpomalení byl odpískán ofsajd.
     
    25:59
    Filip Novotný musel pro kotouč až za svou branku a riskantně rozehrál. Linköping zachytil puk, ale pouze kroužil kolem branky Sparty. Hra se přesunula do středního pásma.
     
    26:31
    Další zásah si připsal David Rautio, který zlikvidoval střelecký pokus Petra Kumstáta. Komerční přestávka.
     
    26:54
    Holešovický celek vyhrála vhazování v útočném pásmu, přesto se do zakončení nedostal a musí se bránit...
     
    27:01
    A Linköping si došel pro přesilovou hru. Jeden z hráčů si najížděl před branku a Jaroslav Hlinka (SPA) ho pravděpodobně zasáhl holí do obličeje. Dvě minuty pro jediného střelce zápasu.
     
    27:24
    Domácí tým roztáčí kolotoč přihrávek v obranném pásmu Sparty. Na střelecký pokus zatím čekáme.
     
    27:54
    Sebastian Karlsson tvrdě pálil od modré a Filip Novotný jeho pokus vyrazil před sebe. Obránci Sparty následně vyhodili kotouč.
     
    28:22
    A Marek Ďaloga byl ve středním pásmu podražen. Na trestnou lavici zamířil Fredric Andersson (LIN), který si odpyká menší trest. Síly na ledě se tak vyrovnaly.
     
    29:02
    Do zakončení se prodral Tomáš Rolinek, ale na Rautia si nepřišel. Linköping následně dostal kotouč za branku Sparty a začala přesilovka hostujícího celku.
     
    29:43
    Spartě se ovšem nedaří usadit v útočném pásmu. Zkrácená přesilová hra zatím nepřinesla ani jeden střelecký pokus ze sparťanské hokejky.
     
    30:33
    Pražanům početní výhoda vůbec nevyšla a u kotouče jsou hráči Linköpingu.
     
    30:59
    Cingel hledal před brankou Saboliče, ke kterému přihrávka bohužel pro hosty nedošla.
     
    31:09
    Na modré čáře dostal nabito Juraj Mikuš, jehož tvrdou ránu Rautio vyrazil levým betonem.
     
    31:29
    Nebezpečné přečíslení Linköpingu 2 na 1 uhasil výborným návratem a obranným zákrokem Marek Ďaloga.
     
    32:49
    Sparta se musí bránit a zatím se jí to daří. Švédským tým hraje podstatně lépe, ale když už se dostane do zakončení, v brance Sparty je připraven jistý Filip Novotný.
     
    33:21
    Zajímavou příležitost Sparty zastavil ofsajd. Komerční přestávka.
     
    33:48
    Sparťané si přihrávali v útočném pásmu a pohybem se pokusili rozložit obranu Linköpingu. Z rohu kluziště náhled přišla přihrávka před branku, která ovšem adresáta nenašla.
     
    34:20
    Švédský celek drží kotouč v útočném pásmu a vystřelil na branku. Střelecký pokus z pravé strany mezi tři tyče nemířil.
     
    34:39
    Obrovská šance Linköpingu. Jeden z domácích hráčů dojížděl z druhé vlny, ale místo odkryté branky mířil nad branku.
     
    35:08
    Tak to je velká škoda! Střelu od mantinelu David Rautio neudržel a puk mu spadl před beton. Lukáš Cingel ovšem nepolevil a k brance dojel. Dokonce šťouchl do kotouče, který se po betonu svezl až na brankovou čáru. Cingel se ještě snažil v obklopení protihráčů poslat kotouč do sítě, ale bohužel pro Spartu mu to nevyšlo. Nutno ale pochválit slovenského útočníka za to, že nepřestal hrát a situaci dohrál.
     
    35:34
    Další jistý zákrok sparťanského brankáře. Filip Novotný dnes působí velmi jistým dojmem. Vhazování před brankou Sparty.
     
    36:03
    Švédové poslední desítky vteřin drželi kotouč na svých hokejkách a pokoušeli se rozehrát, ale výborně napadající Jan Buchtele s Danielem Přibylem je nepustili za modrou čáru.
     
    36:43
    Pozor na chyby! Obránci Sparty teď nechali před Filipem Novotným zcela volného Kenta McDonella, který dostal přihrávku a pokusil se zvednout kotouč. Novotný ale uhájil čisté konto a napravil chybu svých spoluhráčů.
     
    37:26
    Výborný hit v podání Daniela Rahimiho zastavil útočnou akci Sparty a Linköping opět drží kotouč.
     
    38:17
    Hraje se v obranném pásmu Sparty, ale v rozích nebo za brankou. To Spartě vyhovuje.
     
    38:31
    Protiútok Sparty vedl Petr Kumstát, který posunul kotouč na Tomáše Rolinka, a ten mu puk vrátil. Kumstát zakončoval do horní části branky, ale mířil vedle pravého růžku.
     
    39:01
    Ve velké šanci se ocitl Marek Ďaloga. Slovenský obránce se přiřítil z druhé vlny a mířil těsně mimo.
     
    39:46
    Po tvrdém zákroku domácího hráče na modré čáře se bude vylučovat a Sparta si zahraje přesilovku.
     
    40:00
    Sparta si přesilovou hru přenese do třetí třetiny. Daniel Rahimi (LIN) fauloval Lukáše Cingela a poslední část zahájí na trestné.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině už byl domácí celek výrazně aktivnější a vytvořil si několik slibných šancí. Spartu ovšem drží jistý Filip Novotný a ani český tým nebyl bez šancí.

    Tu největší měl Lukáš Cingel. Rautiovi vypadl kotouč a slovenský útočník se pokoušel z dorážky udeřit. Puk sjel po betonu až na brankovou čáru, ale tam bohužel pro Spartu také zůstal.

    Za tohoto stavu by se šlo do prodloužení. Přidá Sparta druhou branku a stvrdí postup? Třetí třetina začne přibližně ve 20:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Hned po vhazování zaútočil jeden z domácích hráčů, kterého ale přibrzdila čerstvá voda na ledě a vše dokonali bránící hráči Sparty.
     
    40:40
    Pražané kombinovali v útočné třetině. Jaroslav Hlinka ovšem nenašel Jana Buchteleho a Linköping vyhazuje kotouč.
     
    41:17
    Sundh navíc nasbíral cenné vteřiny za brankou Sparty.
     
    41:47
    Před modrou čáru se pokoušel přejít Marek Ďaloga. Slovenského obránce zastavil obranný val švédského týmu. Přesilová hra v podání Sparty nebyla vůbec povedená.
     
    42:13
    Menší závar a série dorážek u branky Davida Rautia druhý gól Sparty nepřinesla. Linköping drží kotouč.
     
    43:09
    Hra se postupně přesunula až za branku Sparty, kde hostující obránci rozehráli další útočnou akci.
     
    43:47
    Zatím se jí nedaří prosadit přes útočnou modrou čáru. Dokonce se musela vracet a zabránit útoku švédského celku.
     
    44:01
    Hru přerušil David Rautio, který raději podržel kotouč po střele sparťanského hráče.
     
    44:24
    Útok Linköpingu zastavil ofsajd.
     
    44:48
    Lukáš Klimek dostal kotouč do třetiny, v rohu kluziště ho vybojoval na svou hokejku a vracel ho na modrou čáru. Z ní okamžitě střílel Adam Polášek a po teči jednoho z jeho spoluhráčů musel zasahovat David Rautio.
     
    45:18
    Pokračuje se kolem branky Rautia. Sparta se stále nemůže dostat to zakončení.
     
    45:46
    O kotouč dokonce přišla a musela se vracet ke své brance. Jediný útočník Linköpingu byl ale bezmocný a o puk přišel.
     
    46:18
    Nahozený kotouč za branku Rautia zachytil obránce Linköpingu.
     
    46:45
    Jan Buchtele vybojoval vhazování u branky Linköpingu. Jeho dalekonosnou střelu Rautio raději podržel a sudí přerušil hru. Komerční přestávka.
     
    47:05
    Elitní formace Sparty zamotala domácí obraně hlavy. Celá akce vyvrcholila, když se Rolinek pokoušel zakončit zpoza branky. Odražený kotouč skončil u Lukáše Pecha, a ten střelou z kruhu pro vhazování prověřil Rautia.
     
    47:25
    Zbytečný faul Lukáše Cingela (SPA) na útočné modré znamená dvouminutový trest pro sparťanského útočníka. Přesilová hra Linköpingu.
     
    47:37
    A Filip Novotný už musel zasahovat proti nebezpečné střele Jacoba Micflikiera. Vhazování vedle sparťanské klece.
     
    47:53
    Linköping právě vstřelil branku!
    Zbytečný faul Lukáše Cingela je potrestán a vinu nesou také sparťanští obránci. Těm se nepodařilo zformovat po závaru před brankou a tvrdá střela JONASE JUNLANDA proplula do sítě díky výborně clonícímu Sebastianu Karlssonovi. Asistence: Magnus Johansson.
    JUNLAND - 1:1
     
    48:31
    Sparta teď musí začít útočit a hlavně proměňovat šance, aby vybojovala alespoň prodloužení. Za tohoto stavu postupuje Linköping.
     
    49:04
    Pražané jsou v útočném pásmu, ale nedaří se jim prosadit proti obraně Linköpingu.
     
    49:42
    Petr Kumstát se pokusil prosadit po pravé straně a neuspěl. Následně nahazoval kotouč Švrček, ale pouze na zakázané uvolnění.
     
    50:33
    Obrana švédského týmu odráží útoky Sparty. Ta se snaží rychle odpovědět.
     
    50:49
    Další střelecký pokus Lukáše Cingela zneškodnil David Rautio. Holešovický celek se drží v útočné třetině.
     
    50:55
    Po vhazování se ke střele dostal Martin Réway, jehož dělovka mířila mimo branku Linköpingu.
     
    51:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Za modrou čárou střílel opět Martin Réway, jehož střelu zbrzdila brusle Jonase Almtorpa a kotouč dojel na hokejku JANA PISKÁČKA. Obránce Sparty se v mezikruží rychle zorientoval a z otočky vrátil svému týmu vedení. Asistence: Martin Réway.
    PISKÁČEK - 1:2
     
    52:27
    Nebezpečná akce Linköpingu skončila v náručí Filipa Novotného, který teď podržel svůj tým.
     
    52:50
    Linköping pokračoval v útočné akci, ale nedokázal nic vymyslet a musí se vrátit do obrany...
     
    52:57
    Rodící se přečíslení Sparty zastavili bránící hráči švédského celku.
     
    53:32
    Lukáš Klimek ujížděl s kotoučem po levé straně a střílenou přihrávkou hledal před brankou Lukáše Cingela. K tomu se ale puk nedostal.
     
    53:51
    Od modré pálil Michal Barinka, jehož pokus mířil mimo.
     
    54:05
    Další zbytečný trest pro Spartu. Tentokrát pro celou střídačku, protože na ledě bylo šest hráčů Sparty. Teď není zrovna ideální čas na oslabení. Doufejme, že tentokrát sparťané odolají.
     
    54:35
    Linköping kombinuje v útočné třetině.
     
    54:45
    Jeff Taffe nahodil před branku chytrou žabičku, která dojela až na hůl Magnuse Johanssona. Jeho dělovku Filip Novotný pokryl.
     
    55:12
    Střelecký pokus domácích byl nepřesný.
     
    55:31
    Sparta vyhazuje.
     
    55:49
    Linköping kombinuje v útočné třetině. Zatím bez střelby na branku.
     
    55:57
    Sparta měla velké štěstí. Filip Novotný vyrazil střelu nad sebe, puk ho přeletěl a padal k ledu. Projíždějící Fredric Andersson mohl dorážet do prázdné klece, ale promáchl.
     
    56:13
    Perfektní Filip Novotný! Johaness Salmonsson vymotal za brankou Sparty Jana Buchteleho a obloukem si najel až před branku. Švédskému útočníkovi se podařilo položit brankáře Sparty, ale Novotný na poslední chvíli zasáhl vyrážečkou!
     
    56:36
    Na trestnou tentokrát zamíří domácí hráč. Oscar Sundh (LIN) podsekl ujíždějícího Martina Réwaye a dostal menší trest.
     
    56:59
    Ze závaru před brankou Linköpingu nezapršelo, přestože Sparta teď obstřelovala brankáře Davida Rautia.
     
    57:21
    Obrovská šance Sparty! Daniel Přibyl mířil ve velké šanci těsně nad a nikdo ze sparťanů už nedokázal dostat puk před branku.
     
    58:11
    Sparta je v závěru lepším týmem. Brankář Rautio sparťanským střelcům odolává.
     
    59:01
    Robert Sabolič jel sám na brankáře Davida Rautia, ale s kličkou do backhandu neuspěl!
     
    59:58
    Neuvěřitelné. To by byla krutá rána pro Spartu, jelikož Micflikier vteřinu před koncem poslal kotouč mezi betony Filipa Novotného a pravděpodobně rozhodl o postupu Linköpingu!
     
    59:58
    Linköping právě vstřelil branku!
    Nedůraz sparťanů byl potrestán. Jeff Taffe poslal kotouč před branku, kde ho nedokázali odvrátit hostující hráči a JACOB MICFLIKIER praštil do kotouče, který skončil v brance. Asistence: Jeff Taffe.
    MICFLIKIER - 2:2
     
    59:58
    Sudí ani nekontroloval video, což se nelíbilo Patriku Martincovi, který to dal důrazně najevo. Martinec opustil lavičku a celý realizační tým dostal trest ve hře.
     
    59:59
    Ještě vám dlužím údaj o divácích. Dnešní utkání sledovalo 2437 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    Neuvěřitelný závěr zápasu je pro Spartu a celý český hokej velmi smutný. Sparta byla po většinu zápasu lepším týmem a dvakrát vedla. Když už to vypadalo, že dojde na prodloužení, tak dvě vteřiny před koncem srovnal Jacob Micflikier a rozhodl o postupu Linköpingu.

    Sparta si dnešní utkání prohrála neproměňováním šancí. Na druhou stranu může děkovat také brankáři Filipu Novotnému, který předvedl spolehlivý výkon.
     
    Podobné drama se odehrálo také ve švédské Skelleftee, kde domácí vyhráli po šedesáti minutách 3:2 brankou Para Lindholma čtrnáct vteřin před koncem zápasu.

    Mezi Skellefteou a Jyväskylou se tedy hraje prodloužení, ve kterém se rozhodne o soupeři Linköpingu ve čtvrtfinále Champions Hockey League.
     
    Sparta jako jediný český celek ve vyřazovací části neuspěla a soutěž pro ni končí. Za své vystoupení se rozhodně stydět nemusí.

    Nejprve vyhrála skupinu G, ve které narazila na KalPu Kuopio, Växjö Lakers a Adler Mannheim. Poté jí los přisoudil Linköping, se kterým doma prohrála 1:2 a ve Švédsku předvedla velmi dobrý výkon. Bohužel gólem dvě vteřiny před koncem zápasu o prodloužení přišla.
     
    Přeji vám příjemný zbytek večera! (21:27:27)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 48. Junland (Johansson), 60. Micflikier (Taffe) – 2. Hlinka (Přibyl, Buchtele), 52. Piskáček (Réway)


    Linköpings HC: Rautio – A. Karlsson, Dahlström, Junland "A", Rahimi, Johansson "C", Matheson, Hansson – S. Karlsson "A", McDonell, Andersson – Salmonsson, Almtorp, Sundh – Taffe, Micflikier, Little – Tornqvist, M. Karlsson. Trenér: Roger Melin.
    HC Sparta Praha: Novotný – Ďaloga, Mikuš, Polášek, Piskáček, Švrček, Barinka, Hrbas, Pilař "A" – Kumstát, Pech, Rolinek "C"- Přibyl, Hlinka "A", Buchtele – Klimek, Cingel, Sabolič – Réway, Bahenský, Chlapík. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Kaukokari, Rantala (oba FIN) – Dahmen, Malmqvist (oba SWE)

    Diváci: 2437
    bahis siteleri