Nizozemsko – Lotyšsko 6:0 (kon.) | Belgie – Wales 0:0 (kon.) | Kypr – Andorra 5:0 (kon.)
Ázerbájdžán – Norsko 0:1 (kon.) | Česko – Island 2:1 (kon.) | Turecko – Kazachstán 3:1 (kon.)
Izrael – Bosna 3:0 (kon.) | Bulharsko – Malta 1:1 (kon.) | Itálie – Chorvatsko 1:1 (kon.)
konec
Česko
2:1 (1:1)
Island
Neděle 16.11.2014, 20:45 • Doosan Aréna, Plzeň • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Teď už je to definitivně vše. Někdy příště u fotbalu na onlajnech na shledanou. (23:21:38)
     
    Pavel Vrba (Česko):

    Jak Pudil tak Plašil dlouho prostor v národním mužstvu nedostali. Oba to ale zvládli velice dobře. Ukazuje se, že ty hráče dnes máme a nemusíme se spoléhat na nějakých deset nebo jedenáct hráčů. Pokud nemusíme kvůli zranění jednoho hráče měnit tři nebo čtyři posty, tak se to dá zvládnout. Dnes se nám to vyplatilo.
     
    Pavel Vrba (Česko):

    Jsem rád, že jsme dokázali na tu kritiku po přípravných zápasech odpovědět. Jestli si někdo myslí, že po dvou měsících jde udělat nějaké výrazné změny, tak tak to není. Ty kroky musí být postupné. Teď se to začíná trošku obracet k tomu fotbalu a neřešíme jiné problémy. Díky tomu úspěchu mají zase lidé z fotbalu radost. Doufám, že to bude pokračovat.
     
    Pavel Vrba (Česko):

    Tomáš má národní mužstvo na to, aby se nějakým způsobem bavil fotbalem. Ve všech našich zápasech byl vidět a naše mužstvo se na něj mohlo spolehnout. Já bych mu přál, aby hrál i v Arsenalu, protože pak by mohl být ještě lepší. Já ho obdivuji, že dokáže zahrát podobně i při té menší zátěži v klubu. Ty jeho zkušenosti jsou v tomto ohledu velice cenné.
     
    Pavel Vrba (Česko):

    Petr prý místo míče trefil soupeřovu hlavu. Měl být důraznější a zřejmě to mohl uhrát. I spoluhráči mu asi mohli pomoci a toho útočníka třeba zablokovat. Na druhou stranu v těch rozhodujících momentech nás Petr podržel.
     
    Pavel Vrba (Česko):

    V Turecku jsme třeba v první půli měli velké štěstí. Dnes to bylo tak do 70. minuty poměrně dobré, poté jsme ale mohli být aktivnější a neodkopávat tolik balonů. Máme tedy, co zlepšovat. Pro hodně hráčů z české ligy je to ukázka, že můžou dostat šanci. Já jim tu šanci dávat budu a hráči mi tu důvěru oplácejí.

    Chtěli bychom teď trochu změnit některé věci ohledně mládežnických struktur. Zřejmě teď půjdu právě po těchto věcech. Jde o dotace, které kluby dostávají právě na mládež. Musíme přitvrdit, aby ty prostředky byly skutečně vynaloženy na mládež. To je podstatné, pokud chceme, aby šel český fotbal nahoru.
     
    Pavel Vrba (Česko):

    Moc dobře jsme věděli, že Island je z těch autových vhazování mnohdy i nebezpečnější než po rozích. Hned na začátku k tomu došlo a nedokázali jsme to ubránit. To mě mrzelo, ale i to se stává. O to více mě ale těší, že jsme zvedli hlavy a dokázali ten zápas otočit. Ať už to bylo v Turecku nebo teď, ukazuje to sílu toho mužstva. Já věřím, že to tak ještě dlouho vydrží.
     
    Pavel Vrba (Česko):

    Včera jsem byl dojatý, protože na nás přišlo na trénink více lidí, než chodí na mnoha stadionech na ligu. Fanoušci nás tady při tréninku i povzbuzovali. Viděl jsem samozřejmě i ten plakát, který mě určitě potěšil. Rád bych ale všem poděkoval, že podporovali celé mužstvo i za toho nepříznivého stavu. Podobnou atmosféru národní mužstvo moc často nezažívá a já jsem rád, že to je zrovna v Plzni.
     
    Pavel Vrba (Česko):

    Jediné překvapení bylo, že nastoupil stoper, kterého jsme považovali za zraněného. Šlo shodou okolností o toho hráče, který házel ty dlouhé auty. To je ale spíše naše hloupost.

    Favoritem skupiny určitě nejsme. Samozřejmě je to ale dobře, že máme 12 bodů. Víme, že Holanďané budou v závěru silní. Pro nás je to dobrý vklad pro příští rok, ještě to ale musíme minimálně ve třech nebo čtyřech zápasech potvrdit.
     
    Pavel Vrba (Česko):

    Jsem s výsledkem spokojený. Ten je pro nás důležitý. Je škoda, že jsme dostali tak brzy gól, protože to trochu ovlivnilo vývoj utkání. I tak jsme ale mohli vyrovnat o něco dříve. Nám se dařilo kombinovat po křídlech, ve finální fázi jsme ale nebyli dostatečně kvalitní. Ať už to byl Lafata nebo Krejčí, ty situace jsme měli řešit lépe. Branka v závěru poločasu pro nás byla obrovským povzbuzením. Pokračovali jsme v podobném stylu. Opět jsme měli docela dost šancí, naopak jsme měli ale štěstí při té druhé brance. Island pak zjednodušil hru a dostával se tam po nákopech. Nás pak podržel Petr Čech, který na konci dobrým zákrokem na malém vápně zlikvidoval vyloženou příležitost soupeře.
     
    Heimir Hallgrímsson (Island):

    Češi byli lepší od samého začátku. Vždy byli o krok před námi. Bylo by pro nás šťastné, kdybychom v závěru ještě vyrovnali, vezmeme-li totiž v potaz celý zápas, ta výhra Česka byla zasloužená.

    Ten gól měl na naši hru velký vliv. Pro nás to byl vůbec první inkasovaný gól a bylo to dost nešikovné. Češi tam byli soustředěnější, čehož dokázali využít. Bylo dobře, že to bylo těsně před pauzou, protože jsme to alespoň mohli trochu lépe strávit.

    Kdyby nám někdo před začátkem kvalifikace řekl, že budeme mít po 4 utkáních 9 bodů, tak bychom to určitě brali. Prohrát s českým týmem navíc není žádná ostuda, protože má v Evropě dobrou reputaci. My můžeme být zatím na výsledky našeho působení v této kvalifikaci pyšní.

    Není pochyb o tom, že Češi mají nejlepší pozici. Jsou první a podařilo se jim vyhrát dva venkovní zápasy. Oni mají dobrou souhru, hráči dobře spolupracují a bojují za sebe navzájem. Pavel Vrba má můj obdiv za to, co s týmem dokázal za poměrně krátkou dobu udělat.
     
    Pokud se k našemu přenosu za pár okamžiků vrátíte, pokusíme se vám přinést ohlasy trenérů z pozápasové tiskové konference. Jinak se s vámi loučíme a přejme hezký zbytek neděle.
     
    Island začal lépe a hned v 9. minutě se dostal do vedení díky hlavičce Ragnara Sigurðssona. Češi ale dokázali rychle inkasovanou branku setřást a na jejich výkonu to nebylo nijak znát. Výsledkem pak bylo zasloužené vyrovnání v nastaveném čase první půle z hlavy Pavla Kadeřábka. Island inkasoval vůbec poprvé v této kvalifikaci a hráči se s tím nedokázali pořádně vypořádat. Po silném tlaku českého týmu tak vcelku pochopitelně podruhé inkasoval. Plašilův centr si srazil do vlastní branky nešťastník Jón Dadi Böðvarsson, balon ale ještě tečoval brankář Hannes Halldórsson, jemuž byl gól nakonec připsán jako vlastní. Hned vzápětí ještě nastřelil tyčku české branky Sigurðsson, k více šancím už se ale hosté nedostali.
    Po čtyrech zápasech máme dvanáct bodů!

     
    Je dobojováno! Češi jsou i po čtvrtém utkání senzačně neporažení a po skalpu dosavadního lídra skupiny z Islandu se posouvají na první místo s 12 body po 4 utkáních!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nastavený čas vypršel, hosté ale přicházejí o balon.
     
    90+3
    Darida ještě vyvezl balon až k brance hostů, kde jej soupeř obral.
     
    90+3
    Čech chytá dlouhý balon do vápna. To už bude zřejmě tečka za dnešním utkáním.
     
    90+2
    Po dlouhém nákopu Skúlasona se bude kopat od české branky.
     
    90+1
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Tomáš Rosický, přichází Václav Procházka.
     
    90+1
    Tak ne. Hlasatel nakonec svůj verdikt opravil. Budou to tři minuty nad rámec hrací doby.
     
    90+1
    Nastavovat se bude jediná minuta.
     
    90
    Škoda, že teď Plašil nepřidal na razanci při pokusu o uvolnění Pilaře do protiútoku.
     
    89
    Necid teď ukázal, čím může být týmu prospěšný. Na hranici šestnáctky zády k brance sklepl balon na střelu Rosickému, český kapitán ale z prvního doteku míjí branku soupeře.
     
    89
    Po dlouhém výkopu od branky Petra Čecha navíc jeden z hostů fauloval. Další ušetřené vteřinky pro Vrbovu družinu.
     
    88
    Árnasonovi byl odpískán ofsajd. Česká obrana si tedy může trochu oddechnout.
     
    87
    Další dlouhý aut Češi odvracejí. Island si ale tuto situaci může zopakovat.
    Faul Dočkala
     
    86
    Žlutou kartu dostává Bořek Dočkal (Česko).
     
    86
    Rosický se hnal do úniku a byl poměrně ostře zastaven, rozhodčí ale nechávají ve hře pokračovat.
    Skvělý zákrok Čecha
     
    85
    Sigþórsson se dostal po několika odrazech ke střele uvnitř pokutového území, Čech ale dobrým zákrokem uchránil české vedení a vyrazil balon na roh.
     
    85
    Specialista na dlouhé auty Bödvarsson může ukázat své kvality.
     
    84
    Island si začíná vytvářet zřejmou územní převahu. Naši už v podstatě jen odkopávají.
     
    84
    Pudil teď raději pod tlakem jen odkopl balon na útočnou polovinu.
     
    83
    Gunnarsson teď mizerně přihrával do pravé strany, a Češi mohli vyrazit do rychlého protiútoku. Ten nakonec zakončoval Darida, střela mu ale nesedla.
     
    81
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází David Lafata, přichází Tomáš Necid.
     
    81
    Sigurðsson teď nádherně obešel Plašila, jeho spoluhráč na křídle už ale na jeho pěknou akci nedokázal navázat a fauloval.
     
    80
    Pudil bude vhazovat na polovině hřiště.
     
    80
    Plašil teď nepřesností na rozehrávce trošku zkomplikoval život svým spoluhráčům, dokázal ale v poměrně krátké době svoji minelu napravit.
     
    79
    Pilař měl metr za vápnem po Rosického zadovce poměrně dost času, nachystal si balon na obstřel a nemířil vůbec zle. Ke gólové radosti mu ale přece jen pár decimetrů scházelo.
     
    78
    Skúlason se pokoušel jemnou tečí posunout balon dopředu na jednoho ze spoluhráčů, míč mu ale sjel z nártu do autu.
     
    77
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Birkir Bjarnason, přichází Jóhann Berg Guðmundsson.
     
    76
    Čerstvý Pilař teď prošel s míčem napříč přes celé hřiště a nakonec spolu s Daridou vybojoval rohový kop.
     
    75
    Bjarnason si teď sám ukopl balon. Islanďané jsou v situaci, kterou zatím v kvalifikaci ještě nepoznali a trochu jim to možná svazuje nohy.
     
    74
    Skúlasonův centr zřejmě "vzal vítr". Balon končí mimo hřiště.
     
    73
    Darida si teď v souboji o balon vypomohl rukama, což pozornému Starkovi neušlo.
     
    72
    Sivok se dostal ke střele, branku ale neohrozil.
     
    71
    Nakonec z toho byl poměrně zajímavý signál a Rosického rychlá kolmice na Daridu. Jeho střílený centr hosté zablokovali a nakonec balon odkopávají do bezpečí.
     
    71
    Zajímavý přímý kop pro naše. Vypadá to na Plašila.
    Faul na Rosického
     
    71
    Žlutou kartu dostává Kolbeinn Sigþórsson (Island).
     
    70
    Češi neustále obléhají branku Islandu.
    Česká šance
     
    69
    Po centru Kadeřábka může Halldórson pořádně poděkovat Árnasonovi, který za něj zaskočil na brankové čáře a vykopl míč směřující do branky!
     
    69
    Češi ale můžou hrát kolem vápna hostů.
     
    68
    Tvrdý zákrok kapitána Gunnarssona na Daridu se teď obejde bez karetního ohodnocení.
    Nebezpečný faul Gíslasona
     
    68
    Žlutou kartu dostává Rúrik Gíslason (Island).
     
    66
    Islanďané budou vhazovat kolem půlící čáry.
     
    65
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Ladislav Krejčí, přichází Václav Pilař.
    Sigurdssonova střela do tyče
     
    64
    Gylfi Sigurdsson měl obrovskou šanci! Jeho rána z hranice velkého vápna zamířila i s přispěním brankáře Čecha do tyče!
     
    62
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Theódór Elmar Bjarnason, přichází Birkir Már Sævarsson.
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Emil Hallfreðsson, přichází Rúrik Gíslason.
    Halldórson vlastní - 2:1
     
    62
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jdeme do vedení! Nutno ale podotknout, že teď měl Jaroslav Plašil obrovskou porci štěstí. I to ale přeje připraveným. Český záložník dobíhal balon a po brankové čáře jen vracel míč do prostoru před branku. V cestě změnil dráhu letu míče Jón Dadi Bödvarsson a vystoupený HANNES HALLDÓRSSON už se nestihl vrátit a míč si nohou srazil za záda.
     
    61
    Češi opět sevřeli svého soupeře kolem vápna.
     
    60
    Sivok si podle sudího Starka počínal v souboji s Bödvarssonem nedovoleně.
     
    59
    Hallfredsson chyboval při kombinaci ve středu pole a lehkovážně odevzdal balon.
     
    Dnešní utkání sleduje 11 354 diváků.
     
    58
    Bjarnasonův centr na náhodu propadl k volnému Bödvarssonovi, tomu ale následně rozhodčí odmávali i odpískali ofsajd.
     
    57
    Islanďané sice nezakončili, můžou ale ve svém snažení pokračovat od rohového praporku.
     
    57
    Přímý kop pro hosty.
     
    56
    Rosický dobrou přihrávkou uvolnil na pravé straně Kadeřábka, následný centr ale hosté bez větších potíží pokryli.
     
    55
    Po delší době se hraje také na české polovině hřiště.
    Lafatova šance
     
    54
    Rosický dobře přečetl rozehrávku Islandu a uvolnil na středu vápna dobíhajícího Lafatu, ten ale z voleje o nějaký metr minul!
     
    54
    Sivok hlavičkoval na bližší tyči, balon ale přizvedl příliš vysoko.
     
    53
    Pro český tým je tu zkrácený rohový kop. To je dobrá příležitost.
    Faul Bjarnansona
     
    53
    Žlutou kartu dostává Theódór Elmar Bjarnason (Island).
     
    53
    Pořád se hraje kolem branky hostů.
     
    52
    Halldórsonův výkop nakonec získávají naši fotbalisté.
     
    51
    Čechy vyrovnávací branka evidentně hodně povzbudila. Teď to zkoušel hlavičkou po Daridově centru Sivok, byl ale v hodně obtížné pozici a branku minul.
     
    50
    Nakonec z toho byl ale rychlý brejk domácích, který vyústil v rohový kop po Krejčího sraženém centru.
     
    50
    Při rozehrávce teď Češi zachybovali a Island může zahrozit.
     
    49
    Bjarnason vhazoval na své polovině, vzápětí už je ale míč zase v držení českého týmu.
     
    48
    Ladislav Krejčí si seběhl pro balon do vápna a z voleje tvrdě vypálil, scházela ale větší přesnost. Odkopávat bude Halldórson.
     
    47
    Opět Islanďané jen odkopávají do zámezí.
     
    47
    Z rohu Češi nezahrozili, drží se ale u míče.
     
    46
    Rohový kop pro Česko.
     
    46
    Árnason odvrací dlouhý balon za obranu do autu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči jsou zpět na trávníku.
     
    První poločas kvalifikačního utkání mezi Českem a Islandem je za námi. Český tým nevstoupil do utkání dobře a inkasoval hned z první islandské šance, když po dlouhém autu skóroval Ragnar Sigurdsson. Český tým po celou první půli držel více míč pod kontrolou a nakonec se dočkal vyrovnávací trefy z poslední akce. Po standardní situaci srovnal Pavel Kadeřábek.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:46.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    Pavel KADEŘÁBEK - 1:1
     
    45+1
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Po standardní situaci se k míči dostal na zadní tyči Daniel Pudil, ten sklepl míč na hlavu PAVLA KADEŘÁBKA, který srovnává!
     
    45
    Lafata byl faulovaný zhruba třicet metrů od branky Islandu. To je poslední šance v prvním poločase.
     
    45
    Začala poslední minuta první půle, míč u Petra Čecha.
     
    44
    První poločas se pomalu a jistě chýlí do svého závěru. Češi se snaží ještě zahrozit.
     
    43
    Český tým má velkou podporu v hledišti, ale to se dá říct i o hostech, kteří mají v Plzni přes 600 fanoušků.
     
    42
    Češi se snaží útočit i po pravé straně, i když těch útoku není tolik. Dočkal teď zkusil hledat Lafatu, jehož rána mířila do boční sítě.
     
    41
    Rohový kop Islandu tentokráte nebezpečný nebyl. Příčina? Útočný faul.
     
    40
    Akcí Islandu zatím nevidíme zrovna hodně, ale o to nebezpečnější jsou! Velkou možnost nyní měl Kolbeinn Sigþórsson, ale jeho ránu zneškodnil Petr Čech na rohový kop.
     
    39
    Česká reprezentace se hodně snaží, je aktivní směrem dopředu, ale vyložené možnosti zatím pro národní tým nepřichází.
     
    38
    Český tým znovu má míč pod svojí kontrolou, i když to úplně neplatilo o Krejčím, kterému míč utekl za čáru.
     
    37
    Čech se snažil o rychlou rozehrávku, což se nakonec českému týmu příliš nepovedlo.
     
    37
    Ze šance pro Island nakonec nebylo vůbec nic, neboť ještě před zákrokem Čecha je pískán útočný faul.
     
    36
    Islanďané vybojovali po faulu na Gylfiho Sigurdssona volný přímý kop.
     
    35
    Daniel Pudil se musel hodně rychle vracet zpátky z útočného výletu, ale vše nakonec zvládl.
     
    34
    Český tým zatím vyniká v držení míče a také Petr Čech si na míč sáhl pouze dvakrát, jednou když míč vyboxoval a hned poté, když jej vyndaval ze sítě.
     
    33
    Kolbeinn Sigþórsson se dostal k odraženému míči a mohl ohrozit branku Petra Čecha, ale nakonec se tak nestalo.
     
    32
    Tomáš Rosický dokázal na sebe natáhnout hned tři soupeře a vypadalo to, že byl i faulovaný. Píšťalka sudího Starka zůstala němá.
     
    31
    Češi nepustili svého soka za polovinu hřiště, ale to Island zrovna netrápí.
     
    30
    Po rohovém kopu to pro český tým vypadalo zajímavě, jenže nakonec všechnu snahu ukončil útočný faul.
     
    29
    Rozehrávky se chopil defenzivní záložník Jaroslav Plašil, který nahradil v sestavě Lukáše Váchu. Rána záložníka francouzského Bordeaux znamená pro český tým rohový kop.
     
    29
    Češi po zajímavém průniku vybojovali standardní situaci.
     
    27
    Český tým znovu operoval na dostřel branky Islandu, ale dostat se přes zformovanou obranu se nepovedlo.
     
    26
    Češi znovu mají míč, v tom jsou dnes velice silní, ale chtělo by to také více zaměstnat Halldórsona.
     
    25
    Rohový kop českého týmu nebyl nezajímavý, ale výraznější ohrožení z něj pro islandskou branku také nebylo.
    Lafatova střela
     
    24
    Kadlec dlouhou kolmou přihrávkou našel rozběhnutého Davida Lafatu, který měl dobře nakročeno do střelecké pozice a nakonec jeho ránu na bližší tyč vytáhl Halldórson na rohový kop!
     
    22
    Plašil nyní předvedl důraz v souboji a získal proti Bjarnasonovi míč, ale bohužel za cenu faulu.
     
    21
    Za velké podpory celého stadionu se hnal český tým znovu vstříc Halldórsonovi. Celá šance začala u Kadeřábka, ale Dočkal se tentokráte do zakončení ani k přesnější přihrávce nedostal.
     
    20
    Islanďané dostali možnost házet od postranní čáry a znovu z toho bylo velké nebezpečí v pokutovém území Petra Čecha.
     
    19
    Po odmlce znovu zahrozili i hráči ze severu Evropy. Emil Hallfredsson prokázal dobrý důraz, ale k zakončení se nedostal.
     
    18
    Znovu český tým u míče, ale ani Ladislav Krejčí tentokráte nedokázal dostat míč do blízkosti Halldórsona.
     
    17
    Český tým znovu operuje na útočné polovině, jenže snaha Plašila o kolmý pas na Lafatu byla přečtena obranou Islandu.
     
    16
    Lafata předal přihrávku na Krejčího, který se pokusil znovu o střelu a Halldórson musel zasáhnout.
     
    15
    Dobrá šance se rýsovala pro český výběr, ale nakonec ze všeho rychle sešlo.
     
    14
    Rozehrávka od rohového praporku nebyla zrovna povedená v podání českého týmu.
     
    13
    Znovu Krejčí a jeho dobrá práce na levé straně, kterou získal pro český tým výhodu rohového kopu.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Ragnar Sigurðsson (Island).
     
    12
    Ladislav Krejčí znovu svým průnikem po levé straně připravil hodně zajímavou šanci pro český tým, kterou i sám zakončil. Střela záložníka pražské Sparty mířila mimo.
     
    10
    To je studená sprcha pro český tým, který chtěl držet co nejdéle bezgólový stav.
    Ragnar SIGURðSSON - 0:1
     
    9
    Island právě vstřelil branku!
    Včera upozorňoval trenér Pavel Vrba hráče na dlouhé auty v podání Islandu, a přesně po této situaci se hosté ujímají vedení. Čech pouze vyboxoval míč a po přiťuknutí hlavou od Birkira Bjarnasona skóruje RAGNAR SIGURÐSSON.
     
    7
    Sparťanské duo Krejčí-Lafata mohlo rozjásat stadion. Centr z levé strany posadil Krejčí přesně na hlavu Davida Lafaty, ale jeho pokus skončil v rukavicích Halldórsona.
     
    6
    Ve středu hřiště si čeští hráči příliš neporozuměli a Rosický musel hasit Plašilovo zaváhání za cenu faulu.
     
    5
    Češi sice přišli o nadějnou příležitost, ale dokázali se udržet u míče a mohou tedy zkusit založit další útok.
     
    4
    Po rohovém kopu se k míči dostal znovu český kapitán a záložník Arsenalu Tomáš Rosický, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    4
    Český tým vybojoval míč na středu hřiště a kapitán Tomáš Rosický započal útočnou akci. Tu se snažil rozvinout průnikem po levé straně Ladislav Krejčí a nakonec vybojoval rohový kop.
     
    3
    Nákop českého týmu směrem na branku Hannese Halldórsona nebyl příliš úspěšný a brankář Islandu nemusel ani zasahovat.
     
    2
    Lafata dostal přihrávku od Krejčího do těžké pozice, ale míč si dokázal zpracovat, i když kapitán Islandu asi správně reklamoval ruku českého útočníka.
     
    1
    Úvodní výkop měli hosté z Islandu a hned se pokusili dostat směrem dopředu, ale česká obrana si s jejich útokem poradila a získala míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Státní hymny obou zemí právě dozněly, celý stadion připravil fantastické choreo.
     
    Oba celky přicházejí na hrací plochu stadionu ve Štruncových sadech.
    Grafické zobrazení naší sestavy.

    Včerejší otevřený trénink sledovalo velké množství fanoušků.

     
    Náhradníci:

    Česko: Vaclík, Hruška – Suchý, Procházka, Řezník, Pilař, Petržela, Hořava, Vydra, Necid, Novák, Pospíšil.

    Island: Jónsson, Kristinsson – Jónasson, Magnússon, Ottesen, A. Skúlason, Sævarsson, Daníelsson, Gíslason, Finnbogason, Guðmundsson, Kjartansson.
     
    Základní sestavy:

    Česko: Čech – Kadeřábek, Sivok, Kadlec, Pudil – Plašil, Darida – Dočkal, Rosický (C), Krejčí – Lafata.

    Island: Halldórson – Bjarnason, Sigurðsson, Árnason, Ó. Skúlason – Hallfreðsson, Sigurðsson, Gunnarsson (C), Bjarnason – Böðvarsson, Sigþórsson.

    Rozhodčí: Stark – Pickel, Schiffner.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Češi se s Islandem utkali zatím jen dvakrát, a to v rámci kvalifikace na MS 2002 do Japonska a Jižní Korey. Pokaždé se tehdy radoval domácí tým. Na Stínadlech tenkrát skončil zápas 4:0, v odvetě pak zvítězil Island výsledkem 3:1.
     
    ČESKO

    Češi jsou na tom podobně jako Seveřané. Pod novým realizačním týmem hrají nadoraz a jsou za to odměňováni i patřičnými výsledky. Senzační byla zejména domácí výhra nad Nizozemci (2:1), kterou zařídil gólem v samotném závěru Václav Pilař. Následoval trip na východ, při kterém Vrbova družina nejprve vykradla Istanbul (2:1) a zakončila jej také vítězstvím na umělce v Astaně (4:2).

    Podobně jako se může Island pyšnit Sigurðssonem, i český tým čerpá zejména z produktivity jednoho záložníka. Je jím Bořek Dočkal, který se shodně jako jeho islandský protějšek trefil už čtyřikrát a výstavní byla zejména jeho trefa v úvodním duelu s Nizozemskem.

    ODEHRANÉ ZÁPASY
    Česko 2:1(1:0) Nizozemsko
    Branky a nahrávky: 22. Dočkal (Lafata), 90+1. Pilař – 55. de Vrij (Blind)
    Žluté karty: 8. Procházka (CZE), 90+2. Limberský (CZE) – 71. Martins Indi (NED)

    Turecko 1:2(1:1) Česko
    Branky a nahrávky: 8. Bulut (Erkin) – 15. Sivok (Krejčí), 58. Dočkal (Kadeřábek)
    Žlutá karta: 85. Özyakup (TUR)

    Kazachstán 2:4(0:2) Česko
    Branky a nahrávky: 84. Logvinenko, 90+1. Logvinenko (Šomko) – 13. Dočkal (Kolář), 44. Lafata (Kadeřábek), 56. Krejčí (Dočkal), 88. Necid (Limberský)
    Žluté karty: 27. Tagybergen (KAZ), 54. Nusserbajev (KAZ), 76. Šomko (KAZ) – 31. Kolář (CZE)
     
    ISLAND

    Jak již bylo řečeno, Islanďané vstoupili do kvalifikace na Mistrovství Evropy ve velkém stylu. Na úvod přejeli doma v Rejkjavíku Turecko 3:0. Následovalo totožné vítězství i v Lotyšsku (0:3) a nakonec další domácí výhra nad silnými Nizozemci (2:0), kteří sice na nedávném světovém šampionátu získali bronz, v letošní kvalifikace ale získali zatím jen pouhé 3 body za výhru nad Kazachstánem, s nímž navíc ještě půl hodiny před koncem prohrávali

    Roli střelce plní v týmu švédského kouče Larse Lagerbäcka záložník Gylfi Sigurðsson. Tento pětadvacetiletý kmenový hráč Swansea dokázal skórovat ve všech dosavadních zápasech, přičemž v tom posledním proti Nizozemsku obstaral obě branky. Prosadil se navíc také v ligovém utkání z minulého týdne, když dopomohl svému týmu k ceněnému skalpu Arsenalu.

    ODEHRANÉ ZÁPASY
    Island 3:0(1:0) Turecko
    Branky a nahrávky: 18. Böðvarsson (Sigurðsson), 76. Sigurðsson, 77. Sigþórsson (A. Skúlason)
    Žluté karty: 36. A. Skúlason (ISL), 51. Sigurðsson (ISL) – 44. Gönül (TUR), 59., 60. Toprak (TUR)
    Červená karta: 60. Toprak (TUR)

    Lotyšsko 0:3(0:0) Island
    Branky a nahrávky: 66. Sigurðsson (Gunnarsson), 76. Gunnarsson (Hallfreðsson), 90. Gíslason
    Žluté karty: 43., 55. Rudņevs (LAT), 89. Bulvītis (LAT), 90+8. Fertovs (LAT)
    Červená karta: 55. Rudņevs (LAT)

    Island 2:0(2:0) Nizozemsko
    Branky a nahrávky: 10. Sigurðsson (pen.), 42. Sigurðsson (Sigþórsson)
    Žlutá karta: 83. de Jong (NED)
     
    Česká reprezentace vstoupila do kvalifikace na EURO 2016 tou pravou nohou a pod vedením Pavla Vrby zatím získala všech 9 bodů po třech vítězstvích. Totéž se dá ale říci i o dnešním soupeři z Islandu, který je zatím zřejmě největším překvapením, když okupuje první příčku skupiny A s těžko uvěřitelným skóre 8:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Jakub Vais

    Marek Kratochvíl

    Branky: 45+1. Kadeřábek (Pudil), 62. Böðvarsson (vla.) – 9. R. Sigurðsson (Bjarnason)

    Karty:   86. Dočkal (CZE) – 13. R. Sigurðsson (ISL), 53. Bjarnason (ISL), 68. Gíslason (ISL), 71. Sigþórsson (ISL)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 11:2.
    Česko: Čech – Kadeřábek, Sivok, Kadlec, Pudil – Plašil, Darida – Dočkal, Rosický (C) (90+1. Procházka), Krejčí (65. Pilař) – Lafata (81. Necid).
    Náhradníci: Vaclík, Hruška – Suchý, Procházka, Řezník, Pilař, Petržela, Hořava, Vydra, Necid, Novák, Pospíšil.

    Island: Halldórson – Bjarnason (62. Sævarsson), R. Sigurðsson, Árnason, Ó. Skúlason – Hallfreðsson (62. Gíslason), G.Þ. Sigurðsson, Gunnarsson (C), Bjarnason (77. Guðmundsson) – Böðvarsson, Sigþórsson.
    Náhradníci: Jónsson, Kristinsson – Jónasson, Magnússon, Ottesen, A. Skúlason, Sævarsson, Daníelsson, Gíslason, Finnbogason, Guðmundsson, Kjartansson.

    Rozhodčí: Stark – Pickel, Schiffner

    Diváci: 11 354
    bahis siteleri