Omsk – Barys 2:1 (1:0 po s.n.) | Jaroslavl – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Jokerit – Petrohrad 3:1 (kon.)
Viťaz – Toljatti 0:2 (kon.) | Riga – HC Slovan 1:0 (1:0 po s.n.)
konec
Jokerit Helsinky
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
SKA Petrohrad
Čtvrtek 20.11.2014, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Artěmij PANARIN - 3:1
     
    59:41
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak to je velká smůla pro Karlssona, který nakonec neudrží čisté konto. Martensson trefil po přihrávce zpoza brány tyčku, ale jeho střelu doklepl do odkryté části branky ARTĚMIJ PANARIN. Hlavní rozhodčí si ještě vše pojistil u svého kolegy u videa a uznává branku. Asistence: Tony Martensson
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    54:37
    Petrohrad již hraje ve čtyřech a na lavici hanby tentokrát míří Jere Karalahti (JOK), který se provinil sekáním.
     
    52:21
    Wirtanen mohl přidat svou druhou branku, ale puk mu přeskočil čepel hole a domácí útočník jej nemohl doklepnout za Salákovy záda.
     
    51:57
    Aby těch vyloučení nebylo málo tak na trestnou lavici za nedovolenou výstroj míří i Alexander Kadějkin (PET).
     
    51:34
    Linus Omark si položil Saláka, ale z velkého úhlu nedokázal zasunout puk do odkryté brány.
     
    50:13
    Dalšími vyloučenými jsou: Atte Ohtamaa (JOK) – 5 minut za hrubost, Anton Burdasov (PET) – 2 minuty za nedovolené bránění, Ilja Kablukov (PET) – 5 minut za hrubost. Sečteno podtrženo, přesilovka 4 na 3 ve prospěch Jokeritu.
     
    50:13
    Za ohromného potlesku míří do kabin hostující kapitán Ilja Kovalčuk (PET), který nezvládl situaci a jako první napadl Oskari Korpikariho.
     
    50:13
    Po ofsajdu Petrohradu se strhla velká šarvátka! Hosté naprosto neunáší dosavadní průběh zápasu!
     
    46:56
    Červenka po výborné přihrávce minul odkrytou bránu!
     
    46:44
    Niko Kapanen (JOK) se snažil zastavit Kovalčuka všemi dostupnými prostředky a zasáhl jej vysokou holí. Petrohrad si zahraje dokonce pětiminutovou přesilovku, neboť domácí kapitán dostává trest do konce utkání!
     
    45:40
    Obrovskou šanci měl Makarov, jež byl dobře postavený na brankovišti. Útočník SKA se také dostal k puku, ale ten jen posunul vedle tyče domácí svatyně.
     
    43:50
    Dvakrát nyní musel zasahovat Salák, ale Hagmanovu i Kapanenovu střelu pokryl hlavně díky skvělému zmenšení úhlu. Všemu přecházela obrovská chyba jednoho z obránců hostujícího SKA Petrohrad.
     
    39:51
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí však pokračovali v tlaku a krátce před koncem třetiny třetí branku. Jere Karalahti si jako obránce sjel za bránu, odkud našel přesnou přihrávkou volného STEVEHO MOSESE, který trefil odkrytou bránu. Salák sice dělal co mohl, ale tady neměl šanci zasáhnout. Asistence: Jere Karalahti, Linus Omark
     
    39:26
    Hned po návratu z trestné lavice se do útoku zapojil Sallinen, který připravil gólovku pro svého spoluhráče, ale ten trefil jen boční síť Salákovy brány.
     
    37:22
    Tomi Mäki se ve vlastním oslabení dostal do úniku, ale v tísni nedokázal pořádně zakončit a bekhendem trefil jen připraveného Saláka.
     
    37:09
    Jere Sallinen (JOK) odchází na trestnou lavici za sekání.
     
    35:56
    Na druhé straně se musel hodně ohánět Karlsson, ale zakončení Červenky, který měl zcela prázdnou bránu letělo z velkého úhlu nad.
     
    27:43
    Hagman inkasoval úder do tváře a Alexej Grišin (PET) odchází na trestnou lavici za vysokou hůl.
     
    24:38
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit využil převahy a přidává druhou branku! Po ztrátě Kovalčuka posunul Pöysi puk na rozjetého PETTERI WIRTANENA, který tváři v tvář nedal Salákovi rychlou střelou šanci. Asistence: Eetu Pöysti
     
    22:15
    Brankář Petrohradu byl po dalším zákroku v hodně nehokejové pozici ležmo na zádech, ale Lajunen dvakrát sám u tyče nedokázal trefit přihrávku. Velká škoda pro tým z hlavního města Finska.
     
    21:05
    Dmitrij Kalinin (PET) odchází na dvě minuty za hákování.
     
    18:17
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Červenka gól nedal a tak udeřili domácí. Karalahti skvělým pasem našel rozjetého Omarka, který se podél mantinelu prosmýkl do útočného pásma a na druhé tyči našel STEVE MOSESE, který bez problémů poslal puk do odkryté brány. Asistence: Linus Omark, Jere Karalahti
     
    17:34
    SKA se podařilo zatlačit Jokerit a Karlsson musel předvést skvělý zákrok, kterým zabránil Červenkovi ve střelení první branky.
     
    11:58
    Na trestnou lavici shodně míří Tommi Huhtala (JOK) a Alexander Kadějkin (SKA). Oba dostali dvě minuty za hrubost a hrát se bude ve čtyřech.
     
    08:34
    Igor Makarov (PET) odchází na trestnou lavici za sekání.
     
    08:34
    První gólovku zápasu měl na hokejce Linus Omark, který šikovně objel bránu a snažil se zasunout puk za brankovou čáru. Salák však skočil ke své tyči a gólu zabránil. Nicméně Jokerit si zahraje přesilovku.
     
    05:17
    SKA se hrnulo do přečíslení a Niko Kapanen (JOK) zahákoval Martenssona, za což odchází na trestnou lavici.
     
    01:06
    Petteri Wirtanen (JOK) byl příliš aktivní v brankovišti a odchází nad dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    V bráně SKA je na poslední chvíli ještě změna a místo Jevgenije Ivannikova nastoupí Alexander Salák! Skvělá zpráva pro české fanoušky.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 19. Moses (Omark, Karalahti), 25. Wirtanen (Pöysti), 40. Moses (Karalahti, Omark) – 60. Panarin (Martensson)


    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Korpikari, Jaakola (A), Karalahti, Ohtamaa, Lajunen, Gunderson – Hagman, Kapanen (C), Rita – Huhtala, Wirtanen, Pöysti – Moses, Koukal, Omark – Mäki, Hahl (A), Sallinen
    SKA Petrohrad: Salák (Ivannikov) – Alexandrov, Kutějkin (A), Rukavišnikov, Kalinin, Rjasenskij, Jermakov, Grišin – Kovalčuk (C), Ericsson, Tichonov – Červenka, Martensson (A), Panarin – Makarov, Kablukov, Burdasov – Ponikarovskij, Ketov, Kadějkin

    Rozhodčí: Vjačeslav Bulanov, Alexej Anisimov – Ivan Dědulja, Dmitrij Goljak

    Diváci: 13496
    bahis siteleri