Třinec – Zlín 6:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 3:5 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:1 (kon.)
Litvínov – Sparta 6:3 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 1:4 (kon.) | K. Vary – Liberec 5:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
HC Olomouc
Pátek 28.11.2014, 18:00 • Zimní stadion v Hradci Králové • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
    HERMAN - 1:4
     
    59:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A ještě přichází razítko na zasloužené olomoucké vítězství! Domácí chtěli nahodit puk do pásma, soupeř ho ale ještě před modrou čarou odrazil a na hokejku ho dostal JAKUB HERMAN. Ze středového kruhu už neměl problém trefit prázdnou hradeckou branku – 1:4! Bez asistence.
     
    59:33
    Ještě se domácím mohl rozsvítit světlo na konci tunelu, ale Slovákovu ránu zastavila olomoucká tyčka!
     
    58:13
    Trvaj pravým betonem dokázal vykopnout dělovku Petera Mikuše.
     
    57:53
    Hradečtí si sice neberou oddechový čas, ale rovnou jdou hrát bez brankáře!
     
    57:11
    Dnešní utkání sleduje 3893 diváků.
     
    56:04
    Před hradeckým brankovištěm se do puku opřel Patera, brankáři pomohl Peter Mikuš, který situaci zneškodnil.
     
    54:05
    Kantor toho asi moc neviděl, když na něj doletěla střela Ráce od modré. Přesto na poslední chvíli vykopl pravý beton.
     
    52:22
    A pozice Mountfieldu je o další dvě minuty složitější. Inkasuje totiž další menší trest, tentokrát je to Tomáš Mertl (HKR), který si u časoměřičů odpočine za nedovolené branění. Udeří Mora znovu?
     
    52:04
    Málem jsem to zakřikl, za olomouckou obranou zůstal nehlídaný Tomáš Mertl. Trvajovi chtěl udělat kličku do prázdné klece, ale před ní mu puk v jasné pozici utekl!
     
    51:07
    Rostislav Marosz už mohl takřka rozhodnout. Vystihl hradecký kiks v rozehrávce a pálil výborně do růžku, ale Pavel Kantor se ještě líp natáhl a puk vytáhl do ochranné sítě!
    KNOTEK - 1:3
     
    49:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je to tady, hosté podruhé v zápase využívají přesilovku a vedou už o dvě branky! Nahozený kotouč zvládli dojet jako první a Řípa ho od brankové čáry nabídl JANU KNOTKOVI, který číhal před modrým půlkruhem úplně sám. Kantor neměl šanci, aby se přesunul – 1:3! Asistence: Jiří Řípa, Jiří Ondrušek.
     
    48:30
    No a aktuálně k němu má blíž Mora! Tomáš Slovák (HKR) je vyloučen za sekání a hosté jdou na třetí přesilovku. Připomínám, že tu druhou využili.
     
    47:15
    Po dlouhé době přišla hrozba také na druhé straně. Pavel Patera se opřel do puku bekhendem a střelu zastavilo hradecké břevno!
     
    46:45
    Dvě neuvěřitelné šance Hradce Králové! Do Beránkovy nabídky se položil Vantuch a Trvaj předvedl fantastický zákrok. Potom mohl do prázdné branky dorážet Michal Tvrdík, ale puk netrefil! Domácí obecenstvo už vidělo vyrovnání.
     
    42:35
    Znovu vynikající Jiří Trvaj! Tomáši Mertlovi se tentokrát podařilo ránu od modré tečovat, ale na brankáře Mory si nepřišel.
     
    42:18
    Teď už na Trvaje prošla dělovka Vydareného, Pláněk ji mohl tečovat, ale olomoucký gólman zasáhl levým betonem.
     
    40:53
    Roman Kukumberg pak vybojoval třetí faul hostů, které čekají perné chvilky. Za podražení je vyloučen matador Pavel Patera (OLO).
     
    40:18
    Jako obvykle vtrhla první lajna domácích do útoku, nebezpečně pálil Mertl. Druhou tyčku ale minul.
     
    39:04
    Ale tohle musí Moru pořádně mrzet, z gólové šance mohla přidat třetí úder. Hradecká obrana si za zády nechala Jakuba Mataie, který tak uháněl na Kantora úplně sám. Střílel na druhou tyč, ale hradecký gólman skvěle udržel puk mezi vyrážečkou a betonem!
    MAROSZ - 1:2
     
    37:44
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Druhou přesilovku Olomouc využívá a před koncem druhé třetiny si bere zpátky ztracené vedení! Na pravém mantinelu měl Roman Rác chvíli klidu, tak narýsoval křižný pas ROSTISLAVU MAROSZOVI. Ten si kotouč zpracoval, rychlou kličkou zmátl protivníka a vypálil přesně k bližší tyčce – 1:2! Asistence: Roman Rác, Martin Cibák.
     
    36:25
    Stejná situace jako před chvílí na druhé straně – Hradec si v plném počtu dlouho nezahrál a znovu jde do čtyř! Roman Kukumberg (HKR) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    36:14
    Houdkovu střelu zablokoval Dej, v chumlu hráčů pak hosté nedokázali dorazit puk přes změť hradeckých těl!
     
    34:19
    Krátké a výborné střídání hostů končí prvním faulem Hradeckých. Peter Frühauf (HKR) inkasuje menší trest za hrubost.
     
    34:12
    Rostislav Marosz vyhrál buly a hned pálil, trefl boční konstrukci hradecké svatyně.
     
    32:55
    A tak přišlo vzrušení zase před Kantorem. Ondrušek dostal přihrávku zpoza brány, do puku se opřel z první, ale trefil jen Šimánka. Tomu zůstal kotouč ve výstroji.
     
    32:45
    Na druhé straně si na prudký pas Kudrny najížděl Tomáš Mertl, kterého jeden z protivníků podrazil. Hra ovšem pokračuje dál.
     
    30:28
    Odražený puk od zadního hrazení nabídl šanci Troligovi, ten ale zblízka neuspěl. Olomouc je kompletní.
     
    30:04
    Důležitý zákrok Jiřího Trvaje! Asi toho přes Červeného moc neviděl, přesto schoval Slovákovu ránu do lapačky a udržel remízový stav.
     
    28:19
    Moc si ovšem domácí nerozuměli, teď už každopádně přichází na řadu trest. Za sekání je vyloučen Jiří Ondrušek (OLO), po komerční pauze bude hrát Mountfield druhou přesilovku. Ta první nebyla zlá, ale chyběla střelba.
     
    25:35
    Teprve ve 26. minutě utkání přichází první vyloučení. Martin Cibák (OLO) stáhl k ledu Jiřího Šimánka, který pospíchal dopředu, a už sedí na trestné lavici za nedovolené bránění.
     
    24:34
    Do šance se ovšem dostali Kohouti. Z úhlu nejdřív zkoušel štěstí Laš, trefl jen boční síťku, na druhé straně brankoviště si pak na možnost počkal Herman. Kantor ale u tyčky místo nenechal.
    ŠIMÁNEK - 1:1
     
    22:46
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a máme vyrovnáno! Kdo jiný u toho mohl být než první útok, který si olomouckou defenzívu výtečně rozhýbal. Tomáš Mertl pak poslal puk mezi kruhy JIŘÍMU ŠIMÁNKOVI, který byl sice faulován, ale stejně zvládl v pádu prostřelit Trvaje. Jedeme zase od nuly – 1:1! Asistence: Tomáš Mertl, Jaroslav Kudrna.
     
    14:44
    Hradec rovněž solidně zapracoval a Kukumberg našel mezi kruhy čekajícího Šimánka. Jeho střelu si hosté málem srazili mezi tři tyče!
     
    13:47
    Z levé strany přišla před hradeckou branku ztečovaná přihrávka a málo scházelo Peteru Zuzinovi, aby se před ní natáhl. Už by to měl do prázdné brány.
     
    11:02
    Obrovský závar před Trvajem gólem nekončí! Střílel Frühauf, který pak ještě vrátil kotouč Beránkovi, ale ten neprostřelil hradbu těl před olomouckým brankovištěm.
     
    09:18
    Mora dokázala hradeckou obranu přečíslit, dopředu uháněli ve dvou na jednoho Marosz s Cibákem. Nahráli si a druhý jmenovaný pálil z první, ale Kantor se rychle přesunul a zasáhl!
     
    06:48
    Tohle už byla ovšem tutovka! Roman Kukumberg to udělal parádně, zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Rastislava Deje. Ten pálil z první, ale Jiří Trvaj parádně schoval kotouč do lapačky!
     
    06:08
    Nechybělo moc k vyrovnání! Hradečtí vybojovali kotouč za brankou a z mezikruží pak pálil Šimánek, po dorážce se natahoval ještě Kudrna. Jediný olomoucký bek ale zachránil situaci.
    MATAI - 0:1
     
    04:16
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Aktivnější Olomouc se po čtyřech minutách ujímá vedení! Hosté předvedli v útočné třetině hodně povedenou rotaci a Pavel Patera pak z rohu našel na pravém kruhu JAKUBA MATAIE. Ten ještě popojel kousek do středu hřiště a přesnou střelou za vyrážečku rozvlnil hradeckou síť – 0:1! Asistence: Pavel Patera, Dávid Buc.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 23. Šimánek (Mertl, Kudrna) – 5. Matai (Patera, Buc), 38. Marosz (Rác, Cibák), 50. Knotek (Řípa, Ondrušek), 60. Herman


    Mountfield HK: Kantor (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Slovák, Dietz, Frühauf, Mikuš, Piegl – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Kukumberg, Červený – Beránek, Troliga, Vantuch – Kovářů, Pilař, Nedvídek – Tvrdík. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Olomouc: Trvaj (Slezák) – Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Škůrek, Ondrušek, Rašner – Rác, Marosz, Cibák – Matai, Patera "C", Buc – Zuzin, Herman, Laš – Kucharczyk, Knotek, Řípa. Trenér: Petr Fiala.

    Rozhodčí: Hradil, Horák – Komárek, Ondráček.

    Diváci: 3893
    bahis siteleri