Arsenal – Southampton 1:0 (kon.) | Chelsea – Tottenham 3:0 (kon.) | Everton – Hull City 1:1 (kon.)
Sunderland – Manchester City 1:4 (kon.)
konec
Arsenal FC
1:0 (0:0)
Southampton FC
Středa 03.12.2014, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Souboj s protihráčem ve vápně nezvládl Sánchez a šel k zemi. Arsenal měl zahrávat pokutový kop, ale rozhodčí nařídil pouze rohový kop.
    Alexis SÁNCHEZ - 1:0
     
    89
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Arsenalu se konečně dočkali a mohli se radovat z gólu. V obrovské šanci se nejprve ocitl Giroud, ale trefil pouze bránícího protihráče, který zahrál rukou a domácí tým měl zahrávat pokutový kop. Nicméně rozhodčí penaltu nenařídil a hru nechal pokračovat. Domácí tým se nevzdal a zabojoval. Ramsey poslal přesnou přihrávku před branku, kde ALEXIS SÁNCHEZ nezaváhal a stoprocentní šanci proměnil. Tady už byl brankář Forster bez šance.
     
    87
    Gól na hlavě měl Giroud, ale brankář Forster svůj tým znovu podržel a připsal si velmi důležitý zákrok, díky kterému zabránil stoprocentní brance.
     
    81
    Hrací plochu opustil Welbeck a místo něj přišel Podolski.
     
    81
    Dohráno má Long, kterého vystřídal Mayuka.
     
    76
    Žlutou kartu za faul vyfasoval Waynama, kterému sudí vše spočítal a potrestal ho, nutno říct, že oprávněně.
     
    70
    Giroud načasoval parádní přihrávku pro Welbecka, jenž ze své kopačky vyslal jedovatou střelu, ale gólman Forster zasáhl na jedničku a parádním zákrokem dělovku zneškodnil. Pak se ještě k odraženému míči dostal Giroud, ale ten trefil pouze bránícího protihráče.
     
    69
    Forster svůj tým opět podržel, tentokrát se do šance dostal Giroud, ale gólmana Southamptonu neprostřelil.
     
    65
    Střídá také domácí tým: hrací plochu opouští Oxlade-Chamberlain, kterého nahrazuje Giroud.
     
    62
    Dohráno má Tadić, kterého vystřídal Mané.
     
    50
    Clyne poslal parádní centr do vápna, kde si ukázkově zpracoval míč Pellè, ale jeho tvrdá rána trefila pouze obětavého protihráče, který se do střely vložil a zablokoval ji.
     
    45+1
    Cazorla poslal parádní centr do vápna, kde se ke střele hlavou dostal Welbeck a svoji ránu směroval pod břevno, avšak Forster vytasil skvělý zákrok a zabránil stoprocentnímu gólu.
     
    43
    Faulovaný byl Sánchez, proti kterému se provinil Alderweireld a rozhodčí mu udělil žlutou kartu.
     
    36
    Na malém vápně chyboval jeden z obránců Southamptonu, který pustil do vyložené šance Welbecka, ale ten byl špatně postaven k míči a patičkou balon mezi tři tyče neprocpal. Útočník Arsenalu se dožadoval rohového kopu, protože měl pocit, že jeho protihráč střelu tečoval, ale sudí nařídil pouze odkop od brány.
     
    29
    Máme tu první střídání, které je vynucené. Zdravotní potíže má Cork, a tak opouští hrací plochu, na které ho nahradí spoluhráč Jošída.
     
    26
    Fotbalisté Arsenalu se s míčem dostali do vápna, ale dlouho trvalo, než se někdo odhodlal ke střele. Dívat se na to nemohl Oxlade-Chamberlain, a tak vzal vše na sebe. Talentovaný hráč ze své kopačky vyslal jedovatou ránu, ale brankář Forster svůj tým podržel a připsal si úspěšný zákrok.
     
    14
    Skvělou přihrávku do vápna obdržel Pellè, avšak ve velmi zajímavé pozici neuspěl, protože branku přestřelil.
     
    7
    V úvodních minutách sledujeme vyrovnané utkání, které je zatím velmi opatrné. Teď ale domácí tým podnikl rychlou akci, která byla pro Southampton velmi nebezpečná. Welbeck si skvěle pohlídal ofsajdovou pozici, dostal se za obranu a poté postupoval sám na brankáře, ale jeho střelecký pokus se mezi tři tyče nevešel.

    Lucie Rapantová

    Branky: 89. A. Sánchez (Ramsey)

    Karty:   43. Alderweireld (SOT), 76. Wanyama (SOT)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 7:3.
    Arsenal FC: Martínez – Chambers, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Ramsey, Flamini – Oxlade-Chamberlain (65. Giroud), Cazorla, A. Sánchez – Welbeck (81. Podolski).
    Náhradníci: Macey – Gibbs, Rosický, Podolski, Giroud, Sanogo, Bellerín.

    Southampton FC: Forster – Fonte (C), Bertrand, Alderweireld, Clyne – Davis, Cork (29. Jošida), Wanyama – Pellè, Long (81. Mayuka), Tadić (62. Mané).
    Náhradníci: Davis – Jošida, Gardos, Mané, Mayuka, Reed, Targett.

    Rozhodčí: Marriner – Kirkup, Perry
    bahis siteleri