Mountfield HK – Třebíč 3:1 (kon.) | Havířov – Vsetín 7:6 (1:0 po s.n.) | PZ Kladno – K. Vary 7:6 (1:0 po s.n.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
SK Horácká Slavia Třebíč
Pátek 09.01.2015, 18:30 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Liga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Mountfield HK

    po základní části skončil ve skupině „Střed" suvérenně na první pozici se ziskem 53 bodů a s náskokem deseti bodů přžed druhou Třebíči. Hradečtí neprohráli jediný zápas, nastřílel nejvíce branek 110 a také nejméně jich inkasovali, konkrétně 22. V nástavbové části už to ale tak slavné není. Mountfield je momentálně druhý a se 36 body okupuje druhou příčku. Dnes se střetne se čtvrtým celkem skupiny B.
     
    SK Horácká SlAVIA Třebíč

    skončila po základní skupině hned za Hradcem, ale jak již bylo zmiňované s desetibodovým odskokem. Ovšem stejným bodovým počtem si udržela Třebíč odstup od třetího Havlíčkova Brodu. Horácká Slavia byla druhá ve střelecké produktivitě, ale ani to jí v nadstavbové části nepomohlo, protože se jí také nedaří. Z osmičlenné skupiny je až na čtvrté pozici.
     
    Kanadské bodování

    Mountfield HK
    Jiří Uhlík (19+15)
    Ondřej Kovářů (15+13)
    Martin Bartoň (8+17)

    Sk Horácká Slavia Třebíč
    Jan Salák (11+24)
    Marcel Juráň (19+15)
    Jiří Roupec (11+19)
     
    Ještě jednou krásný podvečer. Utkání mezi Mountfieldem HK a Horáckou Třebíčí začne již za necelou půlhodinu. Hráči se již rozvičují na ledě. Domácí budou hrát v bílých dresech. Hosté v červených.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Ašenbrenner (Veselý) – Vladyka, Faltýnek, Hercig, Hronek, Bezděk, Suda, Skála – Kastner (C), Miškář, Malinský – Krátoška, Bartoň, Michálek – Procházka, Plašil, Pavlík , Pilař, Kopta, Kratochvíla.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (Trnka) – Matov, Juráň, Hodek, Abrahám, Pelikán, Jirák, Šimka, Tůma, Hort, Salák, Vantuch, Mašek..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Jirák si najel na dalekonosný pas směřující do útočné třetiny. Byl ale již unavený, a tak kotouč pouze odevzdal a odjel vystřídat.
     
    01:25
    Vzápětí se o individuální útok pokusil Mašek. Ten se nicméně nedostal přes pozorně bránícího hradeckého hráče.
     
    01:54
    První vážnější situace. Z mezikruží napřáhl Bezděk a následně vznikl před Svobodou velký závar. Nikdo z domácích ale puk za jeho záda neprostrčil.
     
    02:38
    Mountfield se pokoušel rychle rozehrát, nicméně přihrávka Vladyky byla nepřesná.
     
    03:05
    Kopta sebral puk a od mantinelu se s ním pokoušel najet před branku. Hostují obránce ho ale do zakončení nepustil.
     
    03:32
    Zatím se hraje bez jediného přerušení. V této chvíli má Třebíč puk a snaží se vymyslet nějakou útočnou akci před brankou Ašenbrennera.
     
    04:03
    Rozhodčí pískl až teď poprvé do píšťalky. Bude se vylučovat, protože Krátoška zahákoval, za což dostane menší trest.
     
    04:51
    Hronek zachytil nepovedenou rozehrávku soupeře. Chvíli podržel puk na hokejce a poté jej poslal dloubáčkem přes všechny čáry.
     
    05:09
    Paradoxně zahrozil Hradec i v oslabení. Svoboda nechtěl dovolit sebemenší zaváhíné a před dotírajícím Koptou schoval puk pod lapačku.
     
    05:28
    Následovalo vhazování v útočném pásmu Třebíče. Domácí vyhráli vhazování a opět se rychlým výhozem osvobodili.
     
    06:03
    Domácí v plném počtu.
     
    06:30
    Podél strany nabral Tůma rychlost, dostal se až za branku Hradeckých, ale následně přihrával nepřesně.
     
    06:59
    První vážnější šance hostů! Na vrcholu kruhu zůstal úplně sám Matov. Ten zužitkovanou přihrávku využil k tvrdé střele, která skončila na betonu brankaře.
     
    07:31
    Na protější straně napřáhl z mezikruží Bezděk. Jeho tážný pokus byl zblokován do ochranné sítě.
     
    07:40
    Mountfield se udržel v útočném pásmu a krátce na to přišel další projektil. Tentokrát z hole Herciga. Ani ten ale na bránu neprošel, protože byl zablokován.
     
    09:03
    Už už to vypadalo, že se Pilař dostane za obranu hostů, čímž by se dostal do samostatného úniku. Neposedný kotouč ho ale neposlech.
     
    09:50
    Velkým důrazem se prezentoval Juráň v předbrankovém prostoru. Od puku odtlačil obránce a poté pálil. Avšak nepřesně.
     
    10:07
    Následovalo zakázané uvolnění domácího celku.
     
    10:24
    Přečíslení hostů skončilo v poslední možné chvíli. Matov hledal najetého Tůmu. Přesnou přihrávku ale zastavil jeden z domácích hráčů.
     
    11:03
    Poprvé se bude vylučovat také na straně Třebíče. Za držení míří na lavici hanby Šimka.
     
    11:20
    Výborná rána v podání Pilaře. Ten napřáhl ze střední vzdálenosti k protilehlé tyči. Svoboda elegantním čapnutím lapil kotouč do své lapačky.
     
    11:49
    Hronek to zkusil od modré čáry. Nahozený kotouč ale Slavia zablokovala a poté úspěšně puk i vyhodila.
     
    12:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jen přesilovou hru využívají. Procházka poslal kolmou přihrávku na vrchol levého kruhu, kterou zužitkoval ALEŠ KRÁTOŠKA, jenž pálil k bližší tyči. Tu nestihl Svoboda včas pokrýt a puk prošel mezi betonem a tyčí za jeho záda.. Asistence: Patrik Miškář, Michal Procházka.
     
    13:05
    Hosté budou moci srovnat, protože na trestnou lavici usedá kapitán Mountfieldu Kastner, který se provinil napadením.
     
    13:30
    Špatnou rozehrávku Třebíče zachytil Krátoška, jenž od své modré bekhendovým výhozem osvobodil svůj tým.
     
    14:17
    I nadále se Hradeckým daří bránit pětici útočících protihráčů. Třebíč se zatím nemůže dostat do přesilovkového rozestavení.
     
    14:53
    Před domácí bránou z ničeho nic zjevil Juráň. Ten ale dlouho se střelou otálel, nakonec byl vytlačen ke straně a následná střela nebyla pro Ašenbrennera nebezpečná.
     
    15:05
    Domácí v plném počtu.
     
    15:34
    Suda nahazoval kus černé pryže před brankou. Pilař se ho pokoušel tečovat, ale neuspěl Avšak Mountifeld pokračuje v útočné aktivitě.
     
    16:40
    S blížícím se závěrem úvodního dějství jsou domácí hráčí o něco lepším týmem.
     
    17:17
    Bezděk trefil jen brusli Saláka, který se následně málem dostal do brejku. Prvně zmiňovaný ale chybu napravil a soupeře do zakončení nepustil.
     
    18:09
    Poměrně hodně prostoru dostal Kastner. Ten toho využil k tažné střele z pravého kruhu. S tím si ale Svoboda dokázal poradil.
     
    18:41
    Další rychlý útok se Hradeckým nezdařil, protože Hronek přihrál nepřesně a Horácká Slavia vyhodila puk do středního pásma.
     
    19:13
    V individuální akci se prezentoval Kopta, jenž dlouho míchal hostující obranu a nakonec vystřelil z úhlu do betonu gólmana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je za námi. První šanci měli domácí Bezděk po jehož nahození vznikl závar před Svobodou, ale gól z toho nebyl. Následoval dvě dva zajímavé protiútoky Třebíče, ale ani z těchto šancí branky nevzešly. O jediný gól se postaral Krátoška, který využil přesilovou hru střelou k bližší tyči. Druhá třetina začne přivbližně v 19:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Jako první se ve druhé části propracoval do zakončení Michálek, který tažnou ranou z mezikruží prověřil pozornost Svobody.
     
    20:49
    Následně obdržel Miškář přihrávku k levé straně. Tu zužitkoval k tvrdé střele, nicméně tou kus černé pryže mezi tři tyče neposlal.
     
    20:50
    Skála miří na trestnou lavici. Dostane menší trest za nedovolené bránění. Nabízí se tak přesilová hra pro hosty.
     
    22:15
    Jenže zatím se Třebíči vůbec nedaří. Ba naopak. Miškář žískal kotouč a z bekhendové pozice donutil Svobodu přerušit hru.
     
    22:43
    Nepovedenou početní výhodu zpečetil vzápětí Pelikán. Ten dostal přihrávku až za modrou čáru a následnou rozehrávkou donutil rozhodčího písknout.
     
    22:50
    Domácí v plném počtu.
     
    23:39
    Vedoucí tým se chystal založit rychlý protiútoku, jenže hned v první fázi dostal Malinský nepřesnou přihrávku a puk zamířil přes mantinel ven.
     
    24:02
    Krátce na to opět Východočeši špatně rozehráli, když šel Hronek sám na branku, ale nedočkal se přesného pásu od spoluhráčů.
     
    24:21
    Nakonec přeci jen přišla šance Hradce, když se po rychlém přečíslení dostal k zakončení Kastner. Jeho tážná rána ale zaplula do připravené lapačky Svobody.
     
    25:19
    A opět zajímavá šance Hradce Králové. Osamocený Miškář napřáhl z pravého kruhu a jen těsně minul vzdálenější tyč.
     
    25:40
    Následuje vyloučení na straně Třebíče. Menší test si odsedí Juráň za podražení. Nabízí se přesilová hra pro Hradec.
     
    26:41
    Výborný Svoboda teď zamezil jasnému gólu! Kopta se dostal k odraženému puku, který okamžitě napálil mezi tři tyče. Gólman hostů si ale sedl na zadek a fantastickým zákrokem lapačkou jeho ránu zneškodnil.
     
    27:15
    Domácí chvíli na to drželi puk v útočné třetině, ale nakonec se Třebíč dokázala osvobodi a unavenou čtveřici i vystřídat.
     
    27:40
    Hosté v plném počtu.
     
    28:17
    V této pasáži mají ze hry výrazně víc hráči Mountfieldu. Především Díky Svobodovi vedou Hradečtí stále pouze o gól.
     
    28:56
    Michálek nezachytil tvrdou rozehrávku svého spoluhráče a kus černé pryže skončil ofsajdem. Bude se vhazovat ve střední třetině.
     
    29:17
    K modré čáře dostal přihrávku Skála. Obránce Hradce napřáhl až ke stropu, ale jeho dělovka zamířila jen k zadnímu mantinelu.
     
    29:46
    Následoval rychlý brejk hostů. Jirák vysunul do zakončení najíždějícího Abraháma, avšak ani ten nedokázal branku trefit.
     
    30:23
    Krátce na to nahodil Šimka kotouč od modré čáry přímo do lapačky Ašenbrennera, který raději přerušil hru.
     
    31:03
    Kratochvíla objel celé kluziště, aby následně zpoza soupeřovic branky vybídl ke skórování Bezděka. V poslední možné chvílí zaúřadoval Svoboda, jenž puk na druhého zmiňovaného vyrazil betonem.
     
    31:49
    Opět se přerušuje. Tentokrát kvůli nepřesnosti ve hře Třebíče. Zakázané uvolnění hru vrátí přes hostující svatyni.
     
    32:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla nádherná branka v podání ALEŠE KRÁTOŠKY. Ten totiž získal kotouč v útočné třetině a ačkoliv měl na straně osamoceného spoluhráče, zvolil individuální zakončení a tažnou střelou zavěsil kotouč nad rameno Svobody pod pravý horní růžek. Asistence: Ondřej Kopta.
     
    33:13
    Opět se hra trochu rozhoupala a Mountifeld pokračuje v mírném tlaku. Další nahození zneškodnil Svoboda za přerušení hry.
     
    33:33
    Bartoň chtěl překvapit gólmana Třebíče. Obtočil se na vrcholu kruhu kolem vlastní osy a vyslal tažný projektil, jenž dokázal Svoboda zachytit včas.
     
    34:49
    Prohrávající tým přestává stačit. Miškář se uvolnil v mezikruží a dobrou střelou donutil hostujícího muže zasáhnout vyrážečkou.
     
    35:58
    Velká šance hostů ke snížení! Přečislení dva na jednoho založil Jirák, který si poradil s obráncem a poté přeposlal kotouč na osamoceného Abraháma, ale ten nezakončil přesně.
     
    37:05
    Odražený kotouč se od mantinelu dostal před Svobodu, který jej raději podržel ve své moci a vyčkal na přerušení.
     
    38:19
    Domácí se snaží v závěru druhé části udržet puk daleko od své branky a zatím se jim to daří na výbornou. Třebíč je pod tlakem.
     
    39:08
    Bartoň se dostal do zakončení poté, co obkroužil svatyni soupeře. Z bekhendu a ani z následné dorážky ale neuspěl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě jsme byli svědky velkého množství šancí. A to převážně ze strany domácích. Oslabená Třebíč přestává stíhat a na výkonu se to začíná projevovat. Hosty drží perfektně chytající Svoboda, který nestačil pouze na krásnou střelou Krátošky ze 33. minuty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Kopta nahodil kus černé pryže před brankoviště, kam si na teč sjížděl Pavlík. Avšak ten nedokázal letící puk tečovat. Do útoku miří Třebíč.
     
    41:02
    Nádhernou individuální akci se prezentoval Krátoška, jenž si pohrál s obráncem a zůstal úplně sám před Svobodou. Toho ale bekhendovou kličkou nepřekonal.
     
    41:53
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš. Hradeckou neproměněnou tutovku potrestali hosté tím nejlepším možným způsobem. Juráň vysunul mezi kruhy MARTINA MAŠKA, který zužitkovaný kotouč přetavil ke střele, která zamířila nad betonn přesouvajícího se Ašenbrennera.
     
    42:31
    Tohle byl pro Horáckou Slávii mohl být dobrý impuls a vše tomu tak napovídá. Hosté se tlačí dopředu a snaží se vyrovnat.
     
    43:17
    Z vlastní třetiny hledal Skála najetého Michálka. Ten nicméně letící puk nezachytil. Zakázané uvolnění to ale nebude.
     
    43:54
    Salák se již chystal ke střele, ale v poslední možné chvíli mu puk přeskočil přes hokejku a nic z toho nevzešlo.
     
    44:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši mohou opět na chvíli vydechnout. Kapitán domácího celku LUKÁŠ KASTNER ukázal svou výbornou střelu, když využil volného prostoru a tvrdou ranou z první usměrnil z kruhu kus černé pryže k protilehlé tyčce. Asistence: Aleš Krátoška, Lukáš Bezděk.
     
    45:02
    Kopta vypíchl soupeři puk a od mantinelu si to namířil směr útočná třetina. Místo střely zvolil přihrávku, ale ta spoluhráče nenašla.
     
    46:08
    Opět se mění vývoj hry. Třebíč je pod tlakem a čelí útočným nájezdum hradeckého týmu. Před malou chvíli zalehl Svoboda nebezpečně skákavý puk a hra je přerušena.
     
    46:28
    Jediný krok scházel Jirákovy k tomu, aby zachytil přihrávku směřující za obranu soupeře. Kdyby se mu to povedlo, šel by sám na branku.
     
    47:25
    Aktivní Kastner se snažil protlačit přes bránícího Abraháma, ale neuspěl. Domácí nícmě drží kotouč stále na svých hokejkách.
     
    48:03
    Po delší době přišla střela, kterou Svoboda musel likvidovat za cenu přerušení hry. Bude se vzápětí vhazovat před jeho brankou.
     
    49:23
    Nic to nemění na tom, že čas nekompromisně běží a Třebíč musí zabrat, pokud pomýšlí na body. Hraje ale pouze na necelé tři lajny a hosté jsou již unavení.
     
    50:30
    V individuální akci se ukázal Vantuch. Ten se prokličkoval k modré čáře a poté vypálil. Střela mu nicméně nesedla a Ašenbrenner nemusel zasahovat.
     
    51:09
    Procházka clonil ve výhledu Svobody. Následně se dočkal i kotouče, nicméně jej nedokázal tečovat mezi prostor tří tyčí.
     
    52:03
    V této fázi hry je aktivnější Mountfield HK. Domácí jsou aktivnější a zdržují se před obranným pásmem svého soupeře.
     
    52:35
    Volného prostoru u modré čáry chtěl využití Vladyka. Hradecký obránce pálil z první, avšak jeho střela byla zblokována hra je přerušena.
     
    53:26
    Juráň chtěl překvapit domácího brankaře, Obkroužil bránu ale k bližší tyči nezakončil, protože mu kotouč sjel z čepele.
     
    53:40
    Na trestnou lavici usedá Šimka za hákování a domácí tak mají šanci definitivně potvrdit své vítězství. Uvidíme, jak s tím dokáží naložit.
     
    54:15
    Hra Horácké Slavie je hodně vysunutá. Prohrávající celek přeci jen už nemá na co čekat, a tak se snaží napadat a útočit i ve čtyřech.
     
    55:14
    Hronek napřáhl až ke stropu a dělovkou vypálil. Trefil ale jen prvně stojícího hráče. Následně si to celé zopakoval. Avšak domácí mají stále puk ve své moci.
     
    55:40
    Hosté v plném počtu.
     
    56:19
    Domácím se nevyvedla rozehrávka, čehož chtěl využít Hort. Hostující útočník mířil ze strany do útoku, ale do zakončení se nepropracoval.
     
    57:12
    Nevypadá to, že by Třebíč dokázala vytvořit nějaký závěrečný nápor. Hosté nemají síly a jsou i pod tlakem Hradeckých. Ti stále drží puk v jejich obranné třetině.
     
    58:09
    Michálek se chystal k zakončení, ale puk si nechal za zády. Následně se k němu dostal Hronek, ale jeho dělovka zamířla jen k zadnímu mantinelu.
     
    58:49
    Ačkoliv se po delší době dostal prohrávající celek do útočné třetiny, zůstává Svoboda v poli a nevypadá to, že by to Třebíč zkusila v šesti.
     
    58:52
    Vylučuje se na obou stranách. Na hostující straně dostává Vantuch menší trest za krosček. Na straně to je Hronek, který obdržel dvě minuty za hrubost.
     
    59:40
    Z pravé strany napřáhl Mašek jehož dělovka zamířila do připravené lapačky domácího muže v masce. Bude se vhazovat v útočné třetině Třebíče.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Už se nic nestane. Na začátku třetí periody měl Hradec velkou příležitost, když si Krátoška pohrál s obranou a poté jel sám na Svobodu. Toho ale nepřekonal. Poté se poprvé prosadili hosté zásluhou Maška. Hostům nicméně radost dlouhou nevydržela, protože definitivní vítězství domácích zpečetil kapitán Mountfieldu Kastner gólem z 45. minuty. To je pro dnešek vše. Já se s vámi loučím a přeji Vám příjemný zbytek večera. (20:29:15)

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 13. Krátoška (Procházka, Miškář), 33. Krátoška (Kopta), 45. Kastner (Krátoška, Bezděk) – 42. Mašek (Salák, Juráň)


    Mountfield HK: Ašenbrenner (Veselý) – Vladyka, Faltýnek, Hercig, Hronek, Bezděk, Suda, Skála – Kastner (C), Miškář, Malinský – Krátoška, Bartoň, Michálek – Procházka, Plašil, Pavlík , Pilař, Kopta, Kratochvíla.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda ( Trnka) – Matov, Juráň, Hodek, Abrahám, Pelikán, Jirák, Šimka, Tůma, Hort, Salák, Vantuch, Mašek.
    bahis siteleri