USA – Rusko 7:1 (kon.) | Švýcarsko – Japonsko 2:1 (kon.) | Rusko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Rusko
4:3 (0:3, 1:0, 3:0)
Finsko
Pátek 09.01.2015, 21:30 • Harborcenter, Buffalo (USA) • Mistrovství světa žen do 18 let
Partner:
     
    Finkám zbyly pouze oči pro pláč, ruské mužstvo slaví. Hlavní duel dnešního večera je ale teprve na programu, od 1 hodiny ráno středoevropského času si to o místo v semifinále rozdá Česko a Švédsko! (23:33:49)
     
    Střely na branku ve třetí třetině:

    Rusko – 16 (30)
    Finsko – 4 (21)
     
    Nejlepší hráčkou na finské straně je po právu Ronja Savolainenová, z ruského celku dostane cenu Nina Pirogovová.
     
    První čtvrtfinále světového šampionátu žen do 18 let v americkém Buffalu nebylo pro slabé povahy. Finky vedly po první části o tři góly a měly nakročeno k historickému postupu do bojů o medaile, nakonec se ale nic z toho nekoná. Rusky rozhodly o své výhře tři vteřiny před koncem, hrdinkou je Fanuza Kadirovová, která nejprve srovnala a posléze poslala sbornou do semifinále!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je naprosto neuvěřitelné vyvrcholení prvního čtvrtfinálové střetnutí! Finky po prohraném vhazování v útočném pásmu totálně propadly, což znamenalo samostatný únik FANUZY KADIROVOVÉ, která postupovala osamocena na branku Finska! Svůj únik zakončila ranou do horního růžku a rozhodla tím o ruské postupu do semifinále mistrovství světa – 4:3! Bez asistence.
     
    59:48
    Zakázané uvolnění ruského výběru bude znamenat ještě jedno vhazování před Tarakanovovou.
     
    59:09
    Na druhé straně vyslala pěknou střelu Petra Nieminenová, Tarakonovová nic neviděla a se štěstím jí dokázala vytěsnit mimo tři tyče!
     
    58:50
    Rusko je v pěti a s pukem v útočném pásmu.
     
    58:35
    Ruská střídačka si vybrala čas na oddych a poradu. Za patnáct vteřin jim na ledě přibude vyloučená Rachimovová.
     
    58:35
    A rázem mohlo být zavařeno na problém! Fanuza Kadirovová se prokličkovala až před branku, kde následně bekhendem poslal puk na finskou gólmanku! Ten kotouč vypadl z výstroje a zastavil se až o její pravou tyč! Nakonec to pro Suomi dobře dopadlo!
     
    58:27
    Před klecí Tarakanovové je ticho, na druhé straně se píská postavení mimo hru.
     
    58:11
    Tato početní výhoda rozhodně nepatří v podání Finek k těm nejpovedenějším. Na nějakou kloudnou akci mají ještě čtyřicet vteřin.
     
    57:49
    Rusky znovu dostávají kotouč až za branku Kati Asikainenové.
     
    57:28
    Nakonec z toho byl však pokus Šochinové na straně druhé, její rána ale byla přizvednuta až do ochranné sítě nad finskou klecí.
     
    57:10
    Finsko se usadilo v útočné třetině a hledá co nejlepší pozici na střelu.
     
    56:50
    V tuto chvíli již nesledujeme tak silný ruský tlak a na následné dvě minuty zřejmě k žádné změně nedojde. Za nedovolené bránění totiž usedá na trestnou lavici Alsu Rachimovová (RUS).
     
    56:01
    Následně se Savanderová sama vydala ohrozit ruskou branku, její táhlá rána ale mířila zhruba půl metru nad břevno svatyně Valerie Tarakanovové.
     
    55:33
    Kadirovová se pokoušela o něco podobného, jako u vyrovnávací branky. Tentokrát ale napálila pouze bránící Savanderovou.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 34. Šochinová, 43. Pirogovová (Kadirovová, Šochinová), 52. Kadirovová, 60. Kadirovová – 6. Nieminenová (Salomakiová, Savolainenová), 6. Hakalaová (Nieminenová, Kaitalaová), 20. Savolainenová (Sakkinenová, Ruuskanenová)


    Rusko: Tarakanovová (Kondakovová) – Pirogová, Těrjoškinová, Zuboková, Seredinová, Ganejevová, Čisťjakovová, Lobovová, Gamovová – Korotkichová, Šochinová (C), Štarjovová – Kanajevová, Rachimovová, Bolgarevová – Kadirová, Faljachovová, Dorofejevová – Gimazetdinová, Lichačevová, Dobrodějevová. Trenér: Alexandr Uljankin.
    Finsko: Asikainenová (Keisalaová) – Savanderová, Savolainenová, Hietaharjuová, Haakanaová, Karjalainenová, Lehtopeltová, Virtaová – Nieminenová, Kaitalaová (C), Hakalaová (A) – Koukkulaová, Ruuskanenová, Sakkinenová – Kiukasová, Salomäkiová (A), Kemppainenová – Keromaaová, Haukijärviová, Valikangasová.
    Trenér: Jari Risku.

    Rozhodčí: Nakajamaová (Japonsko) – Leclercová (USA), Strohmengerová (Německo)
    bahis siteleri