USA – Rusko 7:1 (kon.) | Švýcarsko – Japonsko 2:1 (kon.) | Rusko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Rusko
4:3 (0:3, 1:0, 3:0)
Finsko
Pátek 09.01.2015, 21:30 • Harborcenter, Buffalo (USA) • Mistrovství světa žen do 18 let
Partner:
     
    59:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je naprosto neuvěřitelné vyvrcholení prvního čtvrtfinálové střetnutí! Finky po prohraném vhazování v útočném pásmu totálně propadly, což znamenalo samostatný únik FANUZY KADIROVOVÉ, která postupovala osamocena na branku Finska! Svůj únik zakončila ranou do horního růžku a rozhodla tím o ruské postupu do semifinále mistrovství světa – 4:3! Bez asistence.
     
    59:09
    Na druhé straně vyslala pěknou střelu Petra Nieminenová, Tarakonovová nic neviděla a se štěstím jí dokázala vytěsnit mimo tři tyče!
     
    58:35
    A rázem mohlo být zavařeno na problém! Fanuza Kadirovová se prokličkovala až před branku, kde následně bekhendem poslal puk na finskou gólmanku! Ten kotouč vypadl z výstroje a zastavil se až o její pravou tyč! Nakonec to pro Suomi dobře dopadlo!
     
    56:50
    V tuto chvíli již nesledujeme tak silný ruský tlak a na následné dvě minuty zřejmě k žádné změně nedojde. Za nedovolené bránění totiž usedá na trestnou lavici Alsu Rachimovová (RUS).
     
    51:48
    Finský trenér Jari Risku si vybírá oddechový čas a pokusí se zkonsolidovat své hráčky na závěrečných osm minut třetí třetiny!
     
    51:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nakonec ještě ani nedošlo na přesilovou hru a ruský výběr ztrátu tří branek definitivně maže! Do útočné třetiny vnikla FANUZA KADIROVOVÁ a svižnou ranou do horního růžku nedala Asikainenové moc šancí zasáhnout – 3:3! Bez asistence.
     
    51:30
    Sini Karjalainenová (FIN) musela hasit svoji chybu na útočné modré čáře nedovoleným zákrokem, což jí vyneslo dvě minuty nervů na trestné lavici.
     
    49:55
    Ruský tým se dopustil ve vlastním obranném pásmu nedovoleného zákroku, za podražení jde za katr Darja Těrjoškinová (RUS).
     
    46:13
    Minni Lehtopeltová (FIN) nyní musela zatáhnout za záchrannou brzdu, vybrala si však ten nejdrsnější možný způsob. Kličku unikající ruské hráčky zastavila kolenem, což znamená dvouminutový trest, ale hlavně velké potíže pro ruskou útočnici.
     
    45:45
    Hrubá chyba finské defenzívy a fantastický zákrok Asikainenové proti ráně Pirogovové z první! Finky stále žijí!
     
    44:21
    To se jim ale nepodařilo úplně dobře. Šikovné ruce ukázala dnes již poněkolikáté Fanuza Kadirovová, která se prokličkovala až před finskou brankářku. Kati Asikainenová tentokrát podržela finský výběr!
     
    42:56
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Vážení, tohle bude ještě drama! Rusky nakonec nabídnutou přesilovou hru využívají! V obrovském závaru, který vznikl na finském brankovišti, si dokázala najít puk NINA PIROGOVOVÁ a s obrovským štěstím ho propasírovat až do sítě – 2:3! Asistence: Fanuza Kadirovová a Anna Šochinová.
     
    41:40
    Zbytečný trest pro seveřanky znovu trochu komplikuje situaci. Nea Ruuskanenová (FIN) si přidržela protihráčku při napadání, za což jí rozhodčí posílají za katr. Dočkáme se dalšího snížení ze strany ruské sborné?
     
    40:20
    Tak to je začátek! Nina Pirogovová krátce po vstupu do třetí části postupovala sama na finskou branku, volila přímou střelu, jenže trestuhodně přestřelila!
     
    38:20
    Tak to by mohlo Finky ještě hodně mrzet! Ruuskanenová postupovala s Kaitalaovou ve dvou na osamocenou brankářku Tarakanovou! Přihrávka první jmenované ale nepatřila mezi nejpřesnější, takže nakonec puk skončil a v rohu kluziště.
     
    33:55
    Přesilová hra Suomi příliš dlouho netrvala, trestnou lavici na druhé straně doplní Sara Sakkinenová (FIN) za držení.
     
    33:39
    Nyní však budou muset ruské hráčky s útočným snažením polevit, za nedovolené bránění je k časoměřičům vykázána Darja Seredinová (RUS).
     
    33:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rázem se Rusky znovu vracejí do zápasu! Kdo jiný mohl být autorem důležité branky, než kapitánka ANNA ŠOCHINOVÁ, která v průběhu druhé části znovu vykřesává pro sbornou naději – 1:3! Bez asistence.
     
    33:07
    Anna Šochinová byla blízko ke kontaktní brance, z levého kruhu mířila mezi betony finské brankářky! Puk sice Asikainenové prošel, na poslední chvíli ho odstřelila jedna z vracejících se obránkyň!
     
    31:16
    Hakalaová nejprve obkroužila ruskou svatyni, po nepřesné střele se k puku dostala ještě Anniina Kaitalaová, jež spálila velkou příležitost na možná definitivní rozhodnutí zápasu! Tarakanovová se předvedla a ramenem vytěsnila puk mimo!
     
    25:49
    Kaitalaová vyslala jedovatou ránu, kterou Tarakanovová vyrazila pouze na čepel Ruuskanenové! Její dorážku však ruská jednička reflexivně zlikvidovala!
     
    19:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je doslova neuvěřitelné! Ještě tři vteřiny před koncem první části měly Rusky puk jednoznačně na svých hokejkách, jenže naprosto nepřesnou nahrávkou ho poslaly na modrou čáru. Tam se do něj tahem opřela RONJA SAVOLAINENOVÁ, která ho nekompromisně poslala pod břevno – 0:3! Asistence: Sara Sakkinenová a Nea Ruuskanenová.
     
    18:19
    Finky nyní dostanou možnost ještě navýšit své překvapivé vedení. Darja Těrjoškinová (RUS) totiž nedovoleně bránila útočné akci Suomi, za což si odsedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    15:09
    Skvěle Asikainenová! Finská gólmanka se bleskurychle přesunula a na poslední chvíli vykopla z brankové čáry jedovaté zakončení Lichačovové!
     
    05:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Podobný úvod si ruské hokejistky nepředstavovaly ani v těch nejhorších nočních můrách. Díky rychlému přechodu přes střední pásmo se na pravé straně dostala ke kotouči SAMI HAKALAOVÁ, která s přispěním teče jedné z bránících hráček procpala puk mezi betony Tarakanovové – 0:2! Asistence: Petra Nieminenová a Anniina Kaitalaová.
     
    05:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hodně překvapivý úvod dnešního střetnutí, Finky se totiž na začátku šesté minuty dostávají do vedení! Musíme však poznamenat, že jim k tomu pomohla také velká porce štěstí! Nahození od modré čáry předvedla PETRA NIEMINENOVÁ, její střela byla několikrát tečována a nakonec zapadla přímo pod břevno ruské branky – 0:1! Asistence: Nelli Salomakiová a Ronja Savolainenová.
     
    00:23
    Finky se ihned po vhazování dostaly do obrovské příležitosti! Anniina Kaitalaová zůstala naprosto sama před ruskou brankářkou, zkusila zakončení bekhendem, jenže to se jí nepovedlo podle představ! Tarakanovová následně kotouč lapila!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 34. Šochinová, 43. Pirogovová (Kadirovová, Šochinová), 52. Kadirovová, 60. Kadirovová – 6. Nieminenová (Salomakiová, Savolainenová), 6. Hakalaová (Nieminenová, Kaitalaová), 20. Savolainenová (Sakkinenová, Ruuskanenová)


    Rusko: Tarakanovová (Kondakovová) – Pirogová, Těrjoškinová, Zuboková, Seredinová, Ganejevová, Čisťjakovová, Lobovová, Gamovová – Korotkichová, Šochinová (C), Štarjovová – Kanajevová, Rachimovová, Bolgarevová – Kadirová, Faljachovová, Dorofejevová – Gimazetdinová, Lichačevová, Dobrodějevová. Trenér: Alexandr Uljankin.
    Finsko: Asikainenová (Keisalaová) – Savanderová, Savolainenová, Hietaharjuová, Haakanaová, Karjalainenová, Lehtopeltová, Virtaová – Nieminenová, Kaitalaová (C), Hakalaová (A) – Koukkulaová, Ruuskanenová, Sakkinenová – Kiukasová, Salomäkiová (A), Kemppainenová – Keromaaová, Haukijärviová, Valikangasová.
    Trenér: Jari Risku.

    Rozhodčí: Nakajamaová (Japonsko) – Leclercová (USA), Strohmengerová (Německo)
    bahis siteleri