Jihlava – Ružomberok 3:1 (kon.) | Botoşani – Trenčín 0:1 (kon.) | Katowice – Karviná 1:3 (kon.)
Liberec – CSKA Sofia 2:3 (kon.) | Sparta – FCSB 0:3 (kon.)
konec
FC Botoşani
0:1 (0:0)
AS Trenčín
sk Pátek 06.02.2015, 14:00 • Belek, Turecko • Přípravný zápas
     
    S konštatovaním, že AS Trenčín zvíťazil po výbornom výkone nad rumunským Botosani 1:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (15:45:45)
     
    Tak a je tu koniec, AS Trenčín zvíťazil v tureckom Beleku nad Botosani 1:0 a urobil dobré meno sebe i slovenskému futbalu! Súperil totiž s aktuálne šiestym celkom kvalitnej rumunskej ligy, ktorý navyše jednoznačne herne predčil. Trenčania boli lepší, aktívnejší, a odmenou im bol víťazný gól zo záveru duelu. V Beleku ich čakajú ešte dva prípravné zápasy, najbližšie v nedeľu so Saranskom. Je jasné, že AS je na dobrej ceste, svojím výkonom to dnes plne potvrdil a znovu uspel v medzinárodnej konfrontácii.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nemáme údaj o nadstavenom čase, každopádne, Trenčín v týchto chvíľach drží loptu na svojej útočnej polovici a zdá sa, že zaknihuje cenné víťazstvo.
     
    90
    Zrejme jeden z posledných pokusov o útok v podaní hostí, ich postup po ľavej strane zastavil rezolútnym odkopom Holúbek.
     
    90
    Teraz získal AS cenný čas, Čögley bol pri vyvážaní lopty zozadu faulovaný, Trenčín tak môže rozohrávať na vlastnej obrannej polovici.
     
    89
    Čögleyovi teraz jeho zásah úplne nevyšiel a je z toho roh pre hostí. Ten odvrátili obrancovia a odrazenú loptu poslal do úplného bezpečia Ramón.
     
    88
    Hráme v strede ihriska, to je pre AS dobré. Rumuni momentálne pri lopte, odohráva sa to však na ich vlastnej obrannej polovici.
     
    87
    Čögley fantasticky zahral v defenzíve, keď na pravej strane šestnástky vyhral dôležitý vzdušný súboj a odvrátil loptu do bezpečia.
     
    86
    Tak Trenčín v závere zúročil svoju aktivitu, musí si však dávať pozor aj v ďalšom priebehu zápasu, aby o vedenie zbytočne neprišiel.
     
    85
    Trenčín dal gól!

    Trenčania najlepším spôsobom potrestali škaredý faul na Vlčeka a dostávajú sa do vedenia! Zahrávali totiž štandardku v strede ihriska, po ktorej sa lopta po pravej strane dostala až na Edmonda. Ten poslal krížny center popred bránu, brankár na loptu nedočiahol a tak ju JAMES LAWRENCE bez väčších problémov umiestnil do odkrytej brány!
     
    84
    Na konci tejto akcie bol center od pravej postrannej čiary, brankár Botosani si na loptu dobre vybehol do stredu šestnástky a pokryl ju v náručí.
     
    83
    Čo teraz hostia predviedli, to veru neviem, každopádne loptu nepochopiteľne zakopli za čiaru. AS sa tak môže pokúsiť o ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    82
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Gino van Kessel, prichádza Martin Vlček.
     
    82
    Strela na opačnej strane, bola ale skôr propagačná, nakoľko prízemný pokus z 30 metrov nemohol Šemrinca ohroziť, ten loptu pokryl v rutinnom zákroku.
     
    81
    Tak to bola vskutku nápaditá narážačka van Kessela s Čögleyom cez pol ihriska, Čögley loptu posielal dlhým nákopom dopredu, pred van Kesselom ale spoľahlivo zakročil brankár hostí.
     
    80
    Edmond si na hrote chcel prebrať dlhú loptu z obrany, obranca však veľmi dobre prečítal jeho úmysel a predviedol veľmi dobrý obranný zákrok. Pri lopte tak Botosani.
     
    79
    Čögley fauloval súpera na poliacej čiare, je z toho štandardka pre Botosani. Blížime sa k úplnému záveru zápasu, každý gól už teraz môže byť rozhodujúci.
     
    78
    Pekná kombinácia Rumunov v strede ihriska, zastavil ju Koolwijk, ktorý si s prehľadom poradil dokonca proti dvojici protivníkov.
     
    77
    Edmond sa hnevá na postranného rozhodcu, mohol totiž postupovať sám na bránu, bol však v postavení mimo hry. Sám to podľa reakcie videl inak, platí ale to, čo odpískal rozhodca.
     
    76
    Tak to bol nádherný futbalový okamih! Holúbek centroval z rohu, lopta síce bola odvrátená na bližšej žrdi, práve Holúbek sa ale vo vzdialenosti 25 metrov od brány oprel do odrazenej lopty a jeho nádherný volej vyboxoval brankár na roh!
     
    75
    Na van Kessela si pri útoku na pravej strane doslova vyskočil obranca, napokon z toho bude aspoň roh pre AS.
     
    74
    Znovu sa vracia obraz hry z úvodu polčasu aj z väčšiny zápasu, teda, že AS je aktívnejšie, prejavuje sa to najmä v držaní lopty. Vytúžený gól sa Trenčanom vstreliť nepodarilo.
     
    73
    Trenčín podnikol nebezpečný brejk a mohlo byť 0:1! Edmond v gólovej pozícii ešte posúval van Kesselovi, ten na prvý pokus nevystrelil, po priťuknutí od Koolwijka to už bolo podstatne lepšie, van Kessel ale mieril z rohu šestnástky oblúčikom nad!
     
    72
    Napokon to nebolo až tak márne, Trenčania totiž poslali zaujímavý center na vzdialenejšiu stranu šestnástky, tam sa Edmond vo vzduchu nepresadil.
     
    71
    Lobotka sa ujal rozohrávky štandardky, trafil ale postavený múr a tak musí AS začínať svoju akciu od pravej postrannej čiary.
     
    70
    Koolwijk ukázal, v čom môže byť pre AS platný – pred šestnástkou súpera skúsene podržal loptu a roztiahol akciu do strany, kde bol van Kessel faulovaný, je tu štandardka AS.
     
    70
    Koolwijk ukázal, v čom môže byť pre AS platný – pred šestnástkou súpera skúsene podržal loptu a roztiahol akciu do strany, kde bol van Kessel faulovaný, je tu štandardka AS.
     
    69
    Na opačnej strane rýchly útok Trenčanov, snažili sa využiť pomalý návrat hráčov Botosani, lopta ale končí až za čiarou a tak vykopáva rumunský brankár.
     
    68
    Ramón fauloval tesne pred hranicou šestnástky a bol z toho nebezpečný priamy kop hostí, tí s ním ale naložili ľahkovážne a tak lopta končí mimo trenčianskej brány.
     
    67
    Nebezpečný center AS do šestnástky Botosani, presadzoval sa tam predovšetkým van Kessel, v poslednej chvíli ale jeho postup zastavil dobre postavený obranca.
     
    66
    Rýchla, priamočiara akcia Botosani, k zakončeniu sa tam dostával útočník na pravej strane šestnástky, fantastickým sklzom mu ale v strele zabránil Čögley!
     
    65
    Tak až teraz, AS môže v pokoji rozohrávať svoju útočnú akciu z vlastnej polovice ihriska. V druhom polčase však okrem Gubovej príležitosti vidíme menej gólových šancí, než v prvej polovici.
     
    64
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Dávid Guba, prichádza James Lawrence.
     
    64
    Trenčín sa snaží stabilizovať hru po niekoľkých minútach väčšej aktivity Botosani, zatiaľ sa mu to príliš nedarí, keďže lopta ostáva na kopačkách rumunského tímu.
     
    63
    Teraz to tam v šestnástke AS lieta zo strany na stranu, Rumuni chcú tiež ukázať, že vedia zaútočiť. Ani jeden z dvoch centrov nenašiel adresáta, takže trenčiansky brankár zasahovať nemusel.
     
    62
    Po dlhšej dobe sa do dobrej fázy hry dostalo aj Botosani, akcia hostí vyzerala chvíľu aj nebezpečne po dlhej kolmici na pravú stranu, bolo tak však len dovtedy, dokým rozhodca nezdvihol zástavku a nesignalizoval ofsajd.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry, skóre sa nám nemení, i keď je Trenčín aj naďalej aktívnejší. Uvidíme, či AS zúročí svoju prevahu v záverečnej polhodine a vstrelí vytúžený gól.
     
    59
    Botosani v náznaku útoku, hráči rumunského tímu založili akciu po ľavej strane, Ramón tam ale odvrátil loptu na roh. Po odrazenej lopte z rohu prišla pekne mierená strela zo strednej vzdialenosti, lopta mierila nad bránu.
     
    58
    Trenčín sa naďalej tlačí dopredu, po tomto centri z pravej strany to pred bránou Botosani znovu vyzeralo nebezpečne, center napokon preletel nikým netečovaný cez celé pokutové územie.
     
    57
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Matúš Bero, prichádza Damián Bariš.
     
    57
    Ramón vybojoval loptu v obrane a okamžite poslal dopredu Gubu, ten bol sám proti trom obrancom, po faule ale vybojoval aspoň štandardku na útočnej polovici.
     
    56
    AS malo k dispozícii štandardku z cca 20 metrov z pravej strany, bol z toho pokus o priamu strelu, brankár Botosani ale pokus smerujúci na protiľahlý horný roh brány s prehľadom kryl.
     
    54
    Dve dobré možnosti AS v krátkom slede! Najprv mali Trenčania výhodu rohového kopu, pričom brankár Rumunov center výrazne podcenil a takmer si loptu vrazil do brány. Po ďalšom útoku strieľal z hranice šestnástky Koolwijk, mieril nad.
     
    53
    Rumuni sa pokúsili o útok, ich snaženie ale skončilo veľmi rýchlo, jeden z útočníkov bol totiž v postavení mimo hry.
     
    52
    Čögley sa s tým príliš nepáral a poslal dlhý nákop cez celé ihrisko, útočníci AS sa tam snažili presadiť v šestnástke, kde napokon úspešne zasiahol brankár Botosani.
     
    51
    Postupná akcia AS, ktorú začal svojím útočným výpadom po ľavej strane van Kessel, snaha AS ale napokon skončila po neúspešnej kľučke Gubu.
     
    50
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Jairo da Silva, prichádza Emmanuel Edmond.
     
    49
    Ešte väčšia šanca Gubu, AS už malo viesť! Center z rohu bol síce zablokovaný, pri opakovanom pokuse sa však do lopty pred päťkou zavesil Guba a krásnou ,,rybičkou" loptu umiestnil k pravej žrdi, brankár famóznym zákrokom vyrazil!
     
    48
    Po rohu nebezpečná situácia, hlavičkoval tam Rundič, lopta potom len tak preskákala cez šestnástku, až ju obranca odvrátil na ďalší roh, AS v tlaku!
     
    47
    Trenčania sú aj po zmene strán aktívnejší, Guba tam ťahal akciu po pravej strane, napokon pred ním loptu v poslednej chvíli odkopol na roh obranca.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Skončil sa nám prvý polčas prípravného medzinárodného zápasu medzi Botosani a AS Trenčín, po ktorom je stav bezgólový. Videli sme hru v dobrom tempe, oba tímy sa snažili vysoko napádať a hrať v pohybe, pričom o niečo aktívnejší bol Trenčín. Slovenský tím sa v 36.min radoval z gólu, radosť van Kessela ale zastavilo signalizované postavenie mimo hry. Každopádne, máme sa na čo pozerať, pri začiatku druhého polčasu sa na vás teším od 14:55.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    A tak predsa, Botosani sa v závere polčasu mohlo ujať vedenia! Obrana AS ,,zabudla" na nabiehajúceho útočníka, ten sa v šestnástke dostal k dlhej lopte a len veľmi tesne prestrelil trenčiansku bránu, to bolo o centimetre!
     
    45
    Ojedinelá akcia Botosani, keď lopta smerovala po pravej strane, Čögley si tam ale veľmi dobre postrážil nabiehajúceho útočníka a pohľadom odprevadil loptu, ktorá putovala za bránkovú čiaru.
     
    44
    Útočný faul Jaira zastavuje ofenzívnu aktivitu Trenčanov. Tí sa veľmi snažia o vstrelenie otváracieho gólu, v prvej polovici sa im to ale zrejme nepodarí.
     
    43
    Guba sa na hrote nedohodol s Jairom, keď mu loptu prepúšťal, brazílsky útočník však jeho úmysel nepochopil. Mohla to byť dobrá možnosť pre Trenčín, takto loptu kryje rumunský brankár.
     
    42
    Veľmi dobrá medzihra AS, van Kessel sa presadil pri postrannej čiare a hľadal dlhou loptou v strede Jaira, obrana Botosani pod tlakom odkopáva do outu.
     
    41
    Čögley bol faulovaný pri bránení, AS tak bude môcť rozohrávať svoju ďalšiu útočnú akciu, začne pri brankárovi Šemrinecovi.
     
    40
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Ibrahim Rabiu, prichádza Ryan Koolwijk.
     
    39
    Blížime sa k záveru polčasu, v ktorom mal o niečo viac z hry slovenský tím, stav je však remízový. Obom tímom nechýba veľká snaha, kreatívnejší a nebezpečnejší sú Trenčania, tí predvádzajú svoju tradičnú ofenzívnu hru.
     
    38
    AS je jednoznačne aktívnejší, Bero teraz vysúval kolmicou na ľavej strane nabiehajúceho van Kessela, ten mal k lopte ďaleko a tak je tu výkop brankára Botosani.
     
    37
    Van Kessel sa už teraz ukazuje ako veľký prínos pre ofenzívu AS, v tomto prípade doslova prešprintoval obrancu a rútil sa na bránu, rozhodca trochu úzkostlivo odpískal útočný faul a tak pri lopte Botosani.
     
    36
    Van Kessel sa radoval z gólu, bol ale v postavení mimo hry! Perfektná rýchla akcia stredom ihriska začala u Rabiua, ten vysunul práve van Kessela, ktorý obstrelil brankára, jeho radosť zastavila zastávka postranného rozhodcu!
     
    35
    Nakoniec bol z toho roh, z toho rezultovali dva neúspešné centre, s tými obrana rumunského tímu nemala veľké starosti.
     
    34
    Takmer vlastný gól Botosani! Bola to pritom vskutku nenápadná akcia – van Kessel centroval z pravej strany, Guba loptu pred bránou síce nezasiahol, tá však doputovala na vzdialenejšiu žrď, kde si ju stopér Botosani takmer vrazil do brány!
     
    33
    Rumuni sa pokúsili o vysunutie útočníka priamo na hrote útoku, Holúbek tam zahral veľmi dobre, prebral si loptu a posunul ju Šemrinecovi.
     
    31
    V týchto chvíľach sa hrá prevažne v strede ihriska, vidíme len málo vyložených gólových príležitostí. Po vyše polhodine je teda stav zaslúžene bezgólový.
     
    30
    Hráči Trenčína tlači svého soupeře.
     
    28
    Útočný faul Botosani a Trenčín bude zahrávat volný kop daleko od branky Domácích.
     
    24
    Dlouhý výkop domácích konči až u trenčínské brány, Šemrinec vybíhá hráč Botosani si na něj děla kličku ta mu vycházi, přihraje svému spoluhráči a ten stříli jen těsně vedle Trenčínské branky.
     
    23
    Střela Guby byla zblokována na roh.
     
    22
    Míč skáče po centru Hostí za branku rozehrávat budou Domácí.
     
    21
    Protiútok Trenčínu zastaven brankářem Domácích.
     
    19
    Proti Trenčínu pískan další faul, Botosani bude mít výhodu volného kopu.
     
    18
    Hráči Botosani budou rozehrávat přímy kop po faulu Hostí.
     
    16
    Trenčín u míče.
     
    14
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu, žadný tým nemá vyloženou převahu.
     
    13
    Po lajně utekl hráč Botosani, vystřelil a Šemrinec jeho střelu jen tak tak vyrazil na roh.
     
    12
    Snahu AS zastavil útočný faul, Botosani tak má k dispozícii štandardku z vlastnej polovice ihriska.
     
    11
    Trenčín stále pri lopte, Botosani sa bráni na svojej vlastnej polovici.
     
    10
    Pri lopte Trenčania, snažia sa preniknúť cez koncentrovanú obranu rumunského tímu.
     
    9
    Na druhej strane snaha Botosani, končí sa však iba nepresnou strelou, Šemrinec môže vykopávať.
     
    8
    Trenčania sa po rohu dostali do niekoľkých šancí, všetky ale pokryl výborný brankár rumunského celku.
     
    7
    Roh pre Trenčín.
     
    5
    Botosani sa dostalo do útoku a malo výhodu priameho kopu zo strednej vzdialenosti, center do šestnástky odvrátila obrana AS.
     
    3
    Zápas zo začiatku nabral pomerne dobré tempo, pri lopte teraz Botosani, ktoré má k dispozícii outové vhadzovanie na polovici AS.
     
    2
    Trenčania začali zápas aktívnejšie, po postupnom útoku sa dokonca dostali aj k priamemu kopu zo strednej vzdialenosti, obrana Rumunov ich pokus odvrátila do bezpečia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pozrime sa ešte bližšie na zostavu Trenčína. V nej prvý raz po svojom návrate figuruje ofenzívny záložník Gino van Kessel. Tréneri poslali na ihrisko veľmi silnú zostavu s takmer všetkými oporami, môžeme ale samozrejme očakávať, že hráči sa cez polčas prestriedajú. Sme zvedaví, ako AS v náročnej medzinárodnej konfrontácii obstojí. Balkánsky štýl futbalu Trenčanom v tejto sezóne sedel, veď v Európskej lige postúpili cez srbský Novi Sad.
     
    Príjemné dobré popoludnie vám prajem, vážení športoví priatelia. O malú chvíľu budeme spoločne sledovať prípravný duel medzi aktuálne druhým celkom Fortuna ligy AS Trenčín a šiestym tímom rumunskej ligy FC Botosani. Zatiaľ si môžete pozrieť zostavu z Trenčína, ktorú nám poskytol priamo trenčiansky klub. Vzhľadom na komplikované spojenie s Tureckom čakáme na zostavu Botosani, tú prinesieme hneď, ako to bude možné. Ďakujeme za pochopenie, prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    FC Botosani: Curileac – Homei, Tincu, Oltean, Acsinte – Codoban, Vaşvari, Roşu – Fulop, Batin, Ivanovici
    Náhradníci: Tiut (NB), Patache, Ngadeu, Tincu, Bordeanu- Ianc, Danci, Croitioru, Roussel, Hadnagy, Quenten

    AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Ramón Rodríguez da Silva, Rundič, Holúbek – van Kessel, Lobotka, Bero, Rabiu – Guba, Jairo da Silva
    Náhradníci: Chovan (NB), Skovajsa, Bariš, Koolwijk, Madu, Lawrence, Vlček, Edmond, Kleščík.
     
    Slovenský jesenný vicemajster proti šiestemu tímu kvalitnej rumunskej ligy – tak to je snáď tá najlepšia pozvánka na piatkový prípravný zápas medzi Botosani a Trenčínom! AS je momentálne na sústredení v Turecku, kde odohrá tri prípravné duely. Cieľom je čo najlepšie sa pripraviť na jarnú časť Fortuna ligy, v ktorej budú mať Trenčania majstrovské ambície. Botosani je v Rumunsku blízko pohárovej Európe, svoju kvalitu teda nepochybne má a Trenčania sa musia mať na pozore. Môžeme sa teda tešiť na zaujímavý a pohľadný zápas, ja sa na vás pri jeho sledovaní teším v piatok od 14:00!
     
    Doterajšie prípravné zápasy

    Botosani sa v príprave zatiaľ prezentuje veľmi sympaticky. Z posledných dvoch prípravných duelov majú Rumuni skvelú bilanciu – 2 výhry a skóre 6:0. Zhodným výsledkom 3:0 totiž zdolali rumunskú Oradeu aj poľský Bialystok.

    Trenčania odohrali 7 prípravných stretnutí, v nich 3-krát zvíťazili, raz remizovali a 3-krát prehrali. Zrejme najcennejším skalpom je výhra 2:1 s pražskou Slaviou, teší aj vyrovnaný zápas so Spartou Praha, v ktorom AS prehralo 1:2.
     
    AS TRENČÍN

    Jesenný vicemajster Fortuna ligy stráca na vedúcu Žilinu len tri body a tak sa cez zimnú prestávku pripravuje na útok na majstrovský titul, čo by pre AS bola bezpochyby historická udalosť. Tempo prípravy je výborné – Trenčín odohral už 7 prípravných zápasov s bilanciou troch výhier, jednej remízy a troch prehier pri skóre 12:10. Káder doznal cez prestávku viacerých zmien, ako už tradične pri pomerne veľkej fluktuácii hráčov v Trenčíne. Do belgického Gentu zamierilo duo Moses Simon (cez víkend zaznamenal v lige hetrik) a Hajradinovič, do Ostravy putuje Mišák. Sú tu ale veľmi zaujímavé príchody – do tímu sa vracia talentovaný ofenzívny záložník Gino van Kessel, defenzívu v zálohe vystuží skúsený Holanďan Ryan Koolwijk a klub takisto na prestup získal útočníka Dávida Gubu zo Žiliny.

    AS je aktuálne na týždennom sústredení v tureckom Beleku a určite nielen my Trenčanom závidíme slnečné a teplé počasie. V Turecku hráči našli výborné podmienky, tréningy na kvalitne pripravených povrchoch, pričom ich prípravu spestria tri zápasy – tým prvým je práve tento duel s Botosani, v nedeľu si zahrajú so Saranskom a v utorok s Esbjergom.
     
    FC BOTOSANI

    Rumunský futbalový klub je pre väčšinu našich fanúšikov veľkou neznámou, práve to však bude pre AS možno dobré, keďže narazí na iný štýl futbalu. Tak si poďme Botosani predstaviť – ide o klub, ktorý v posledných rokoch zažíva výrazný vzostup. Ide o veľmi mladý klub, bol založený v roku 2001, do druhej ligy postúpil v roku 2004 a v najvyššej rumunskej súťaži sa prvý raz predstavil v sezóne 2013/2014. Nováčikovský elán Botosani pomohol, veď sa vo svojej premiérovej sezóne umiestnilo v nabitej konkurencii na 8.priečke. A v tejto sezóne je to ešte lepšie, Botosani je na 6.priečke a pred jarnou časťou stráca na druhý Petrolul Ploješť len šesť bodov. Veľmi jednoducho sa teda môže stať, že Botosani uvidíme v budúcoročnej edícii európskych pohárov. Tento klub hráva svoje domáce zápasy na štadióne s kapacitou 8 500 divákov, v zostave nájdeme predovšetkým domácich Rumunov. Medzi nimi pôsobia aj dve dvojice legionárov – z Holandska a Kamerunu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Tomáš Schügerl

    Viktor Polok

    Branky: 85. Lawrence


    FC Botoşani: Curileac – Homei, Tincu, Oltean, Acsinte – Codoban, Vaşvari, Roşu – Fulop, Batin, Ivanovici
    Náhradníci: Tiut (NB), Patache, Ngadeu, Tincu, Bordeanu- Ianc, Danci, Croitioru, Roussel, Hadnagy, Quenten

    AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Ramón Rodríguez da Silva, Rundič, Holúbek – van Kessel, Lobotka, Bero, Rabiu – Guba, Jairo da Silva
    Náhradníci: Chovan (NB), Skovajsa, Bariš, Koolwijk, Madu, Lawrence, Vlček, Edmond, Kleščík
    bahis siteleri