SP ve skocích na lyžích - kvalifikace muži HS134, Vítěz: M. Eisenbichler (GER) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - muži HS142, Titisee Vítěz: S. Freund (GER) (kon.)
konec
SP ve skocích na lyžích - muži HS142, Titisee-Neustadt

Vítěz: S. Freund (GER)

Sobota 07.02.2015, 16:30Skoky na lyžích
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího závodu Světového poháru skokanů na lyžích, který tentokrát zavítal do německého Titisee-Neustadtu. Před startem Mistrovství světa ve Falunu budou v itineráři ještě dva závody – právě Titisee-Neustadt a poté lety ve Vikersundu.
     
    Bohužel stejně jako v předchozím průběhu sezony, i tentokrát komplikuje skokanské závody nepřízeň počasí, konkrétně silný vítr. Páteční kvalifikace tak byla posununa na sobotu před hlavní závod. Stoprocentně tak zatím víme, že účast v prvním kole bude mít předkvalifikovaná nejlepší desítka průběžného pořadí Světového poháru (vyjma Simona Ammanna, který pro léčení zranění chybí, a Anderse Bardala, který Titisee vynechá):

    Předkvalifikovaní skokané:

    53. Kamil STOCH (POL)
    54. Richard FREITAG (GER)
    55. Gregor SCHLIERENZAUER (AUT)
    56. Noriaki KASAI (JPN)
    57. Anders FANNEMEL (NOR)
    58. Michael HAYBÖCK (AUT)
    59. Severin FREUND (GER)
    60. Roman KOUDELKA (CZE)
    61. Peter PREVC (SLO)
    62. Stefan KRAFT (AUT)
    Aktualizovaný sobotní program

     
    Kvalifikace je v plném proudu, zdá se, že dnešní závod nic neohrozí.
     
    V kvalifikaci to zatím vypadá, že první skokan Lukáš Hlava bude zřejmě v hlavním závodě chybět, naopak skok se výborně povedl Jakubu Jandovi, který jde do prvního kola.
     
    1. Markus Eisenbichler (GER) 148,1 bodů
    2. Piotr Žyla (POL) 145,1 bodů
    3. Rune Velta (NOR) 136,6 bodů
    4. Jernej Damjan (SLO) 134,0 bodů
    5. Anders Jacobsen (NOR) 132,8 bodů
    6. Manuel Poppinger (AUT) 132,2 bodů
    7. Thomas Diethart (AUT) 130,1 bodů
    8. Daiki Ito (JAP) 129,9 bodů
    9. Manuel Fettner (AUT) 127,4 bodů
    10. Jarko Mäeättae (FIN) 125,2 bodů
    ...
    19. Jakub Janda (CZE) 120,1 bodů

    Bohužel o jednu jedinou pozici utekl postup do závodu Janu Maturovi:

    41. Jan Matura (CZE) 103,9 bodů – nepostoupil do 1. kola
    45. Lukáš Hlava (CZE) 101,0 bodů – nepostoupil do 1. kola
     
    Start
    Závod byl zahájen.
     
    1
    Sebastian Colloredo stanovuje úvodní skok na 121 metrech s bodovým součtem 103,6 bodů. To by na postup možná mohlo stačit.
     
    2
    Nikoliv však u Ole Mariuse Ingvaldsena, 113 metrů je hodně málo.
     
    3
    No, tak Colloredo nepředvedl rozhodně špatný skok, protože Vladik Zografski dává stejně jako Ingvaldsen a je to zatím při horším stylu poslední místo.
     
    4
    Nicholas Alexander přeskočil Ingvaldsena a Zografského o čtyři metry, ale ani 117 metrů by na postup stačit nemělo. Bodový zisk jen 93,8, až třetí místo.
     
    5
    Anssi Koivuranta z Finska předvedl druhý nejdelší skok dosavadního průběhu závodu, 118,5 metrů je však průměrný výkon. Druhé místo se ztrátou 1,6 bodů na Colloreda.
     
    6
    Jakub Janda je již připraven.
     
    6
    Jakub Janda šel an parádních 127,5 metrů a bude asi hodně hodně dlouho na první pozici. Tohle by mělo stačit na druhé kolo.
     
    7
    Sami Niemi předvedl vůbec nejhorší skok dnešního dne, jen 111,5 metrů. Přesto je to díky silnému zaďáku šesté místo.
     
    8
    Kenneth Gangnes si půjde pro druhé místo a také on bude mít slušnou šanci na postup. 125,5 metrů a ztráta 1,7 bod na Jakuba Jandu.
     
    9
    Klemens Muranka sice dopadá o půlmetru méně než Jakub Janda, ale Polákovi fouknul trošku lepší vítr, což jej řadí až na šestou pozici.
     
    10
    Šohei Točimoto z Japonska napodobuje poslední skoky, 126 metrů je hodně podobná vzdálenost jako u Gangnese a Muranky. Japonec je zatím na třetím místě.
     
    11
    Andreas Stjernen doléto na 126,5 metrů a ani on nehrozí Jakuba Jandu. Nor je na průběžném třetím místě se ztrátou 3,7 vteřiny na českého závodníka.
     
    12
    Junširo Kobajaši se ujímá průběžného vedení. 127 metrů, o bod lepší známky od sudích a také v lehce horším větru. Japonec vede o 2,7 vteřiny.
     
    13
    Ville Larinto nepředvedl v kontextu posledních skoků povedený let. 122 metrů jej řadí až na sedmé místo a s postupem to pro Seveřana nevypadá dobře.
     
    14
    Kento Sakujama sice vzdáleností napodobil Kobajašiho, ale v lepším větru. 127 metrů, 115,8 bodů a průběžné sedmé místo. Jakub Janda je stále druhý.
     
    15
    Davide Bresadola se skokem trefil naprosto do stejného místa jaku Sakujama, ale dostal lepší známky od rozhodčích, a to přesně o dva a půl bodů, což nyní dělá páté místo.
     
    16
    Manuel Poppinger opět mění pořadí na prvním místě. 129 metrů je nejlepší skok dnešního závodu a Rakušan vede o jednu desetinu před Kobajašim. To je opravdu nejtěsnější rozdíl.
     
    17
    Aleksander Zniszczol bude na čekané. 126 metrů za 119,7 bodů jej nyní řadí na pátou pozici a potřebuje horší skok u osmi skokanů, aby šel dále.
     
    18
    A hned jednoho si může odškrtnout, protože jeho reprezentačnímu kolegovi Janu Žiobrovi se skok toliko nepovedl. 123 metrů a až jedenáctá pozice. To asi na postup stačit nebude.
     
    19
    Manuel Fettner předvedl 127 metrů. Dostává o dva body více než Jakub Janda a odsunuje českého reprezentanta na průběžné čtvrté místo.
     
    20
    První dvacítka je za námi, uzavřel jí Thomas Diethart, který také asi dále nepostoupí. 122,5 metrů a 117,9 bodů, což je až deváté místo. Loňský vítěz turné by potřeboval horší skok u devíti závodníků.
     
    21
    Před skokem Toma Hildeho bude menší prodleva, Nor je odvolán z nájezdu kvůli větru.
     
    21
    Hilde se již spustil z můstku, nakonec si připsal 123 metrů. Ani tohle by nemuselo stačit, norský skokan je až na desátém místě a potřebuje, aby osm skokanů dopadlo hůře.
     
    23
    No tak Vladislav Bojarincev si může o druhém kole nechat jen zdát. 119,5 metrů jej totiž řadí až na šestnácté místo. To je zklamání pro ruského skokana.
     
    24
    A téměř jej napodobil Dimitrij Vassiljev, 122 metrů při lehce lepším větru. Šestnáctá pozice.
     
    25
    Gregor Deschwanden sice oproti Vassiljevovi přidal metr a půl, ale ani 123,5 metrů není žádný extra výkon. Švýcar jde až na dvanáctou pozici.
     
    26
    Jarkko Määttä z Finska závod také celkem pokazil, nepřenesl se ani přes hranici 120 metrů. Skok o dva metry menší než je tento limit řadí Fina na osmnáctou pozici.
     
    27
    Se skokem Stephana Leyheho je Werner Schuster poměrně spokojený. 124 metrů a 117 bodů, zatím je to dvanáctá pozice. Ale i Leyhe je na čekané.
     
    28
    To Vincent Descombes Sevoie si může rovnou zabalit. 120,5 metrů a až jednadvacátá pozice. Kdepak, tak snad zítra.
     
    29
    Nejc Dežman vytrhnul poměrně hluché místo předchozích skoků a přiblížil se hranici stotřiceti metrů. Za 128,5 metrů může být Dežman spokojen, je totiž na třetí pozici a jde dále.
     
    30
    Jenže vzápětí kazí radost Slovincům Robert Krajnec, pouze 122 metrů a osmnáctá pozice.
     
    31
    Taku Takeuči si také nemusí lámat hlavu s postupem, 127 metrů znamená páté místo před Jakubem Jandou, který je nyní na velmi slušné šesté pozici.
     
    32
    Matjaž Pungertar nebude na tento skok vzpomínat v dobrém. V letové fázi s ním vítr hodně zacvičil a Slovinec je na poslední pozici. 90,5 metrů a jen 42,4 bodů.
     
    33
    Michael Neumayer také půjde dál, to je jasné, za 126 metrů je totiž nyní jedenáctý, ale že by to bylo na nějakou parádní pozici ve finálové rundě, to se rozhodně říci nedá.
     
    34
    Jurij Tepeš se za 129,5 metrů dostává na vedoucí pozici, a to o 2 body před Manuela Poppingera. Po delším čase se mění pozice na prvním místě a Tepeš může být spokojen. Ještě aby ne.
     
    35
    Piotr Žyla potvrzuje, že se mu zde dařilo i v kvalifikaci. 138 metrů je suverénně nejdelší skok prvního kola a Tepeš tak vydržel na prvním místě jen jeden skok. Polák vede naprosto suverénně, a to o 13,5 bodů.
     
    36
    Marinus Kraus ale nepotvrdil současné podmínky dalším dalekým skokem. Je to jen 127,5 metrů, stejná vzdálenost jako Jakub Janda, ale lepší větrné podmínky, které Němce odsouvají až na průběžné šestnácté místo, znamenající postup s odřenými uši.
     
    37
    Anders Jacobsen se vyšvihne na druhé místo, to byl druhý nejlepší skok prvního kola a druhý skok přes 130 metrů – o dva a půl metru nad tuto hranici. Druhé místo se ztrátou 8,8 bodů na Žylu.
     
    38
    Daiki Ito také atakoval 130 metrů, nakonec šel o metřík pod tuto hranici. Průběžné čtvrté místo ale není vůbec špatný a japonský skokan ukazuje, že je celkem spokojen.
     
    38
    Vítěz kvalifikace Markus Eisenbichler dopadl na 130,5 metrů a bude na třetí pozici za Žylou a Jacobsenem. To je také dobrý skok a německému skokanovi se zjevně vrací forma.
     
    39
    Také Rune Velta má v prvním kole splněno, o půlmetr neskočil na hranici 130 metrů. Je zatím na čtvrté pozici a bude vyčkávat na skoky svých soupeřů.
     
    40
    Kamil Stoch má formu jako hrom, to snad ani není možné. Po svém zranění udivuje Polák svými výkony, nyní dává 136 metrů. Jeho kolega z reprezentace Žyla sice šel o dva metry dále, ale Stoch přestyloval svého krajana a má i lepší vítr. První msíto s náskokem čtyř desetin!
     
    41
    Richard Freitag si na svůj skok bude muset také počkat, na bubnu má špatný vítr.
     
    42
    Kdepak, Richard Freitag se v domácím prostředí nechytá a jak před měsícem odešla forma Eisenbichlerovi, tak Freitag si nyní může říci to samé. 122 metrů a až 28. pozice. Tohoto závodníka ve druhém kole neuvidíme.
     
    43
    Naopak Gregor Schlierenzauer to zvládl velmi dobře, 136 metrů je totiž výborný skok a Rakušan půjde do první trojky. 5x 18,5, toť známky, menší vítr zezadu a 138,7 bodů. Třetí místo.
     
    44
    Jak si povede japonská legenda Noriaki Kasai?
     
    44
    Krásně! 137,5 metrů, to je ještě dále než Schlieri a druhý nejdelší skok dnešního dne. Jeho trenér tleská a je proč, Nori totiž jde na třetí místo se ztrátou jen 1 bodu na Kamila Stocha!
     
    45
    Jak se s podmínkami popere Anders Fannemel?
     
    45
    Ne tak dobře, metry chybí. 131,5 metrů by byla v jiné konstelaci dobrá vzdálenost, ale na nejlepší to nestačí. 2x 18,5 a 3x 18, to dává v součtu 130,6 metrů a sedmou pozici.
     
    46
    Michael Hayböck byl doslova stažen větrem zezadu na 123 metrů. Připočítá 12,4 body a je až na sedmnácté pozici. No, jestli to takhle bude dále, může klidně Stoch s Žylou vést po prvním kole.
     
    47
    Severin Freund měl sice vítr o síle 0,63 zezadu, ale popasoval se s tím parádně. 138,5 metrů je při těchto podmínkách suverénní vzdálenost. 4x 19 a jen jednou o půl bodu méně. Jasné první místo s náskokem 8,1 bodů na Kamila Stocha.
     
    48
    Na můstku máme Romana Koudelku.
     
    48
    Roman má podobný vítr jak Freund.
     
    48
    A Roman se také pochlapil, jen co je pravda! 136 metrů při odpočtu pěti bodů je výborné! Český závodník je čtvrtý s nepatrnou ztrátou šesti desetin na druhého Kamila Stocha.
     
    49
    Peter Prevc neměl tak velký vítr zezadu a využil toho dokonale. Nejdelší skok prvního kola, 141,5 metrů, odpočet jen 2,5 bodů a dokonce jedna známka o výši 19,5 bodů. Ale na vedení to nestačí, Prevc je druhý o tři desetiny za Freundem.
     
    50
    První kolo uzavře vedoucí muž Světového poháru Stefan Kraft.
     
    50
    Stefan Kraft ale nenavázal na Prevce, Freunda, Stocha, Žylu či Koudelku. Je to jen 134 metrů a až osmá pozice, bodový součet je 138,6 a na stupně vítězů ztrácí 2,8 bodů. Takhle si Kraft svůj skok jistě nepředstavoval.
     
    1.kolo
    První kolo skončilo, vyhrál jej Severin Freund.
     
    Pořadí po 1. kole:
    1. Severin FREUND (GER) 149,5 bodů (138,5 m.)
    2. Peter PREVC (SLO) 149,2 b. (141,5 m.)
    3. Kamil STOCH (POL) 141,4 b. (136 m.)
    4. Piotr ŽYLA (POL) 141,0 b. (138 m.)
    5. Roman KOUDELKA (CZE) 140,8 b. (136 m.)
    6. Noriaki KASAI (JPN) 140,4 b. (137,5 m.)
    7. Gregor SCHLIERENZAUER (AUT) 138,7 b. (136 m.)
    8. Stefan KRAFT (AUT) 138,6 b. (134 m.)
    9. Anders JACOBSEN (NOR) 132,2 b. (132,5 m.)
    10. Markus EISENBICHLER (GER) 132,1 b. (130,5 m.)
    ...
    20. Jakub JANDA (CZE) 122,7 b. (127,5 m.).
     
    Finálové kolo začne přibližně v 17:45.
     
    2.kolo
    Druhé kolo bylo zahájeno.
     
    30
    Marinus Kraus samozřejmě bude chtít zlepšit nelichotivou třicátou pozici. 134 metry rozhodně nejsou špatným vkladem, bodový součet 253,4.
     
    29
    Také Tom Hilde šel poměrně daleko, je to jen o metr méně než Kraus. Od sudích sice dostal o půlbod více, ale v součtu se vzdáleností to nestačí a Nor jde o sedm desetin na druhé místo.
     
    28
    Thomas Diethart bude zatím brát pouze jeden bod, protože jeho 123,5 metrů je nejhorším skokem druhého kola. Na druhého Hildeho ztratil téměř 20 bodů.
     
    27
    Ani Michael Neumayer nepředvedl nic světoborného. 130,5 metrů je od skokana, kterého bychom čekali v pořadí výše (stejně jako jeho předchozí tři soupeře), poměrně málo. Němec jde na třetí pozici za Dietharta, kterému se však skok vůbec nepovedl.
     
    26
    A skok se nepovedl ani Davide Bresadolovi, který měl zaďák kolem půl metru za sekundu. Italský skokan dopadl na 125 metrů a jde průěžně na čtvrtou pozici za Neumayera.
     
    25
    A Marinus Kraus stoupá pořadím vzhůru, neboť Andreas Stjernen skočil jen na 125 metrů. To je také málo a stačí to jen na čtvrtou pozici před Bresadolu.
     
    24
    Je vidět, že Kraus, Hilde a Neumayer jsou někde trošku jinde, než současní skokané z poloviny třetí desítky. Je to vidět i na Aleksanderu Zniszczolovi, jehož 126 metrů řadí na třetí místo o 1,6 bodů právě před Neumayera, který měl ale velký deficit. Na Hildeho ani Krause to samozřejmě stačit nemůže.
     
    23
    Jernej Damjan dopadá na stejnou vzdálenost jako před ním skákající Aleksander Zniszczol. Dostává také shodně zaplaceno, což jej řadí na třetí místo o 4,4 body před Poláka.
     
    22
    Kenneth Gangnes po osmi skocích sesazuje Marinuse Krause z vedení. Jeh 130,5 metrů již stačilo, Nor měl přeci jen oproti Němcovi nějaký ten náskok. Ten se smrsknul na 2,1 body, ale důležité je, že Gangnes vede.
     
    21
    Michael Hayböck byl chtěl také být mnohem výše, než je, ale bohužel, forma není, nedá se svítit. Jen 128 metrů, to není výkon, na který katapultuje Rakušana někam výše. Konkrétně tedy na průběžné druhé místo za Gangnese.
     
    20
    Druhou desítku skokanů otevře Jakub Janda.
     
    20
    Jandys měl sice okno o jeden stupínek vyšší, ale druhé kolo již nebylo z pohledu českého skokana tak dobré jak první. 125,5 metrů a Jakub Janda si pohorší, aktuálně je na osmé pozici.
     
    19
    Také Taku Takeuči zaznamená pád, a to na osmé místo. 124,5 metrů je také málo a vypadá to, že Japonec první dvacítku po prvním kole neudrží.
     
    18
    Manuelu Fettnerovi se jeho skok líbil, je spokojen a usmívá se do kamery. No, to se divím, protože 126 metrů a průměrné známky posouvají Fettnera na šestou pozici. Když své umístění viděl, jen zakroutil hlavou a radost je pryč.
     
    17
    Nejc Dežman předvedl ve druhé desítce skokanů konečně pořádný to pokus. 130 metrů stačí na vedení, a to o pouhou jednu desetinu. Nejmenší to tedy rozdíl!
     
    16
    Junširo Kobajaši naopak svůj skok také pokazil, podobně jako jeho kolega Taku Takeuči. Jen 123,5 metrů, nejvyšší známka osmnáctka. Je z toho průběžné deváté místo.
     
    15
    Ani Manuel Poppinger nepředvedl žádný dobrý skok a nyní je zdát, že závodníkům fouká více jak metr za sekundu do zad. Poppinger nemohl s tímto dělat vůbec nic. jeho náhrada je sice velká, ale to mu lepší než dvanácté místo, ze kterého odsunuje Jakuba Jandu, nezachrání.
     
    14
    Daiki Ito měl vítr přece jen o poznání menší, 0,64 do zad. Proto měl jeho skoky i nějaké metry navíc, konkrétně 128,5 metrů. Ito se zařadí na šesté místo a první dvacítku má jistou.
     
    13
    Jurij Tepeš by musel skočit 130 metrů, aby se mu povedlo být na prvním místě. Jenže o 4,5 metrů tuto vzdálenost nedal. Známky lehce nadprůměrné, 3x 17,5 a 2x 18 bodů. Tepeš jde až na devátou pozici a také on zaznamená propad.
     
    12
    Rune Velta předvedl dobrý skok na 136,5 metrů, což znamená vedení o téměř dvanáct bodů. 4x 18,5 a jedna devatenáctka, o novém lídrovi není sporu.
     
    11
    Druhou desítku skokanů uzavře Anders Fannemel, který by si také přál být výše, což naznačuje jeho postavení ve Světovém poháru.
     
    11
    Fannemel si připsal 135 metrů a bude bojovat s Veltou o první místo.
     
    11
    Myslím si ale, že na tom Velta bude lépe, protože měl menší vítr, a je to tak. Fannemelovi 135 metrů nestačí, je na druhé pozici o tři desetiny bodů.
     
    10
    Nahoře už je jen první desítka skokanů.
     
    Průběžné pořadí:
    1. Rune VELTA (NOR) 267,5 bodů.
    2. Anders FANNEMEL (NOR) 267,2 b.
    3. Nejc DEŽMAN (SLO) 255,6 b.
    4. Kenneth GANGNES (NOR) 255,5 b.
    5. Michael HAYBÖCK (AUT) 254,7 b.
    6. Marinus KRAUS (GER) 253,4 b.
    7. Tom HILDE (NOR) 252,7 b.
    8. Daiki ITO (JPN) 252,1 b.
    9. Jernej DAMJAN (SLO) 250,0 b.
    10. Manuel FETTNER (AUT) 249,2 b.
     
    10
    Markus Einsenbichler tentokrát neukázal, že mu Titisee sedí a je z toho jen 129,5 metrů. Domácí skokan se propadá na průběžné třetí místo a asi bude mimo desítku.
     
    9
    Anders Jacobsen atakuje první pětku, možná i výše. 138 metrů je nejdelší let druhého kola, to se tedy Jasobsenovi povedlo. Bývalý vítěz Turné čtyř můstků je jasně ve vedení, a to o 7,7 bodů.
     
    8
    Jenže Stefan Kraft ukazuje, že jeho nezdařený skok v prvním kole byla výjimka. Jacobsenovi dává na cestu ještě o metr více, tohle byla stotřicetidevíti metrová paráda. První místo s náskokem 14,8 bodů!
     
    7
    Gregor Schlierenzauer svůj skok tolik nenatáhl. Ano, 133,5 metrů je také dost, ale na vedení to stačit nebude, Kraft šel dále. Nakonc je to tak tak druhé místo před Andersem Jacobsenem.
     
    6
    Noriaki Kasai, toť skokanská legenda. Co předvede?
     
    6
    Nori také nedává tak dalekou vzdálenost, 132,5 metrů na Krafta stačit nebude. Kasai chtěl určitě více, ale v jeho letech ho ztracené průběžné vedení nemůže rozhodit. Japonec jde na druhé místo o 1,8 bodů před Schlieriho a se ztrátou 8,1 bodů na Krafta.
     
    5
    Sesadí Stefana Krafta Roman Koudelka?
     
    5
    Nikoliv, nesesadí. Tradičně dobrý styl, o tom žádná, ale 132 metrů. To je o půl metru méně než Noriaki Kasai, přesto jde Koudy na druhé místo před Kasaie a je spokojený. Ztráta na Krafta činí sedm bodů.
    Druhé kolo Romana Koudelky
     
    4
    Piotr Žyla svojí pozici po prvním kole neudrží. Jen 128 metrů určitě nebude stačit na Krafta, Koudelku, Kasaie a zřejmě ani na Schlierenzauera.
     
    4
    Žyla se nakonec řadí za svůj skok na šesté místo i za Jacobsena, na kterého jsem při předchozím výčtu lehce zapomněl.
     
    3
    Kamil Stoch je ale jiná liga než Žyla a nyní to bezezbytku ukazuje. 133,5 metrů – to bude hodně těsné.
     
    3
    Kamil Stoch je přesto nespokojen, myslí si, že by mohl jít ještě dále. 2x 19, 2x 18,5 a jednou 18 nakonec nestačí a asi jsem to s tou těsností přehnal. Nakonec je Stoch pouze o bod lepší než Koudelka a ztrácí na Krafta šest bodů.
    Kamil Stoch a jeho parádní druhé kolo - 133,5 m.
     
    2
    Sesadí Krafta z piedestalu Peter Prevc?
     
    2
    Podle mě ne, 131,5 metrů od Slovince bude málo.
     
    2
    Petr Prevc sice dostal za svůj skok jednu devatenáctku, ale co to je proti Stefanu Kraftovi. Slovinec je na druhém místě 2,2 body za Rakušanem.
     
    1
    Stefana Krafta může sesadit už jen Severin Freund.
     
    1
    Ja voll, to by řekl asi každý německá komentátor. Severin Freund totiž skáče na 140 metrů, předvádí nejdelší skok druhého kola a je zaslouženě na prvním místě. Známky jsou sice hodně různorodé, od 17 do 19, ale tohle je jasné – první místo pro SEVERINA FREUNDA.
    Vítězný skok Severina Freunda - 140 m.
     
    1
    Zbývá dodat, že německý skokan vyhrál doslova o parník, s náskokem 11,4 body.
     
    Konec
    Závod v Titisee-Neustadtu skončil.
     
    Konečné pořadí:
    1. Severin FREUND (GER) 299,4 bodů.
    2. Stefan KRAFT (AUT) 288 b.
    3. Peter PREVC (SLO) 285,8 b.
    4. Kamil STOCH (POL) 282,0 b.
    5. Roman KOUDELKA (CZE) 281,0 b.
    6. Noriaki KASAI (JPN) 279,9 b.
    7. Gregor SCHLIERENZAUER (AUT) 278,1 b.
    8. Anders JACOBSEN (NOR) 275,2 b.
    9. Piotr ŽYLA (POL) 269,7 b.
    10. Rune VELTA (NOR) 267,5 b.
    11. Anders FANNEMEL (NOR) 267,2 b.
    12. Markus EISENBICHLER (GER) 263,1 b.
    13. Nejc DEŽMAN (SLO) 255,6 b.
    14. Kenneth GANGNES (NOR) 255,5 b.
    15. Michael HAYBÖCK (AUT) 254,7 .b
    16. Marinus KRAUS (GER) 253,4 b.
    17. Tom HILDE (NOR) 252,7 b.
    18. Daiki ITO (JPN) 252,1 b.
    19. Jernej DAMJAN (SLO) 250,0 b.
    20. Manuel FETTNER (AUT) 249,2 .b
    21. Jurij TEPEŠ (SLO) 246,9 b.
    22. Aleksander ZNISZCZOL (POL) 245,6 b.
    23. Junširo KOBAJAŠI (JPN) 245,4 b.
    24. Michael NEUMAYER (GER) 245,0 b.
    25 Taku TAKEUČI (JPN) 244,9 b.
    26. Manuel POPPINGER (AUT) 240,4 .b
    27. Jakub JANDA (CZE) 238,7 b.
    28. Andreas STJERNEN (NOR) 237,8 b.
    29. Davide BRESADOLA (ITA) 235,0 b.
    30. Thomas DIETHART (AUT) 233,1 b. (18:31:29)
    Názor Romana Koudelky na dnešní závod

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri