Obří slalom - muži, 2. kolo, Vail/Beaver Creek Vítěz: T. Ligety (USA) (kon.) | Slalom - ženy, 1. kolo, Vail/Beaver Creek Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.)
Slalom - ženy, 2. kolo, Vail/Beaver Creek Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.)
konec
Slalom - ženy, 2. kolo, Vail/Beaver Creek

Vítěz: M. Shiffrinová (USA)

Sobota 14.02.2015, 22:15MS v alpském lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:15.
     
    Další informace k finálovému kolu žen přineseme krátce po skončení kola prvního.
     
    Čeští fanoušci se určitě mají ve 2. kole na co těšit. Šárka Strachová totiž pojede o medaili! Na první Shiffrinovou ztratila 44 setin sekundy, na druhou Hansdotterovou dokonce jen 4 setiny! Uvidíme, jak si zkrátka povede v kole druhém, které navíc bude stavět Slovák Zozula, trenér Veroniky Velez-Zuzulové.
     
    Pořád platí, že největší favoritkou je mladá Američanka Mikaela Shiffrinová, která bude mít nejlepší výchozí pozici. Působí na sjezdovce dost suverénním způsobem, a pokud zajede obdobně i ve druhém kole, zlato by jí utéci nemělo.
     
    Průběžné pořadí po 1 .kole:

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 50,07
    2. Frida Hansdotterová (SWE) +0,40
    3. Šárka Strachová (CZE) +0,44
    4. Michaela Kirchgasserová (AUT) +0,77
    5. Tina Mazeová (SLO) +0,85
    6. Erin Mielzynská (CAN) +0,87
    7. Carmen Thalmannová (AUT) +0,94
    8. Wendy Holdenerová (SUI) +1,02
    9. Kathrin Zettelová (AUT) +1,03
    10. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +1,18
     
    2. kolo začalo.
     
    1
    Paula Moltzanová (USA) dojela do cíle a mávala všem svý,m fanouškům. Pro ní byl postup do elitní třicítky obrovským úspěchem. Zajela čas 1:42,22.
     
    2
    Ksenia Alopinová (SLO) rovněž po 1. kole byla spokojená. Teď ale nebude moci. protože na poslední brance chybovala, takže si připíše pouze výsledek DNF.
     
    3
    Federica Brignoneová (ITA) byla lepší o tři setiny než dosud vedoucí Američanka Moltzanová. A dostala se do vedení.
     
    4
    Také Audeline Baudová (FRA) chybovala, a závod tak nedokončí. Pro tuhle Francouzku určitě škoda. měla nakročeno například do první dvacítky, pokud by zajela obstojně.
     
    5
    Charlotte Chableová (SUI) zajela v součtu obou časů zatím nejlépe, a to o 46 setin před dosud vedoucí Brignoneovou. Uvidíme, jak dlouho jí vedení vydrží.
     
    6
    Merle Soppelová (FIN) byla dalším překvapením prvního kola. Nakonec ale druhá část nevyšla podle představ. Ztratila 1 vteřinu a 7 setin sekundy.
     
    7
    Emi Hasegawaová (JPN) se nakonec na první místo také nedostala. Ztratila 4 destiny na vedoucí Švýcarku Chableovou.
     
    8
    Ana Buciková (SLO) udělala chybu zhruba v prostředku trati, přitom na prvním úseku byla rychlejší než Chableová. Bohužel pro ní nakonec na jejím kontě bude svítit pouze DNF.
    Slovinka končí předčasně
     
    9
    Chiara Costazzaová (ITA) také nepřekonala Chableovou. Byla pomalejší o 18 setin sekundy. Mladá Švýcarka může být se svým výkonem rozhodně spokojená.
     
    10
    Sara Hectorová (SWE) nezajela vůbec dobrý slalom. Udělala hned několik chyb, které jí stály několik desetin. Ztráta 1,30 sekundy je pro Švédku opravdu dost vysoká.
     
    11
    Laurie Mougelová (FRA) se také před švýcarskou závodnici nedostala. Ztratila rovné tři desetiny. Chableová si svou slávu v cíli evidentně užívá.
     
    12
    Maria Pietiläeová-Holmnerová (SWE) rozhodně nemůže být spokojená, i když se o 6 setin dostala na první místo. Rozhodně si představovala umístění jinde. V cíli se tak ani neradovala.
     
    13
    Nastasia Noensová (FRA) se dostala do vedení! Nakonec si na prvním místě vytvořila náskok rovné půl vteřinky. Jela velmi klidnou jízdu, určitě si úspěch zasloužila za svou jízdu.
     
    14
    Lena Duerrová (GER) ztratila na první místo 37 setin sekundy. zařadila se na druhé místo. Pro tuhle Němku rozhodně slušný výsledek, bude možná v první patnáctce.
     
    15
    Čtvrtou závodnicí, která se nedostala do cíle, se stala Michelle Gisinová (SUI). Švýcarka prostě nenačasovala formu na tohle mistrovství světa. Nezajela slušně vlastně ani první kolo.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Nastasia Noensová (FRA) 1:41,17
    2. Lena Duerrová (GER) +0,37
    3. Maria Pietiläeová-Holmnerová (SWE) +0,50
     
    16
    Maren Wieslerová (GER) byla největším překvapením kola prvního, dostala se totiž mezi prvních patnáct závodnic. Nakonec svou pozici neudržela, v cíli ztratila nakonec 35 setin sekundy a o 2 setiny se dostala před svou kolegyní Duerrovou.
     
    17
    Marie-Michéle Gagnonová (CAN) se rovněž nevecpala na první příčku. Rozhodně čekala od tohoto závodu více. Ztratila 24 setiny sekundy a je druhá. Noensová pořád vede.
     
    18
    Ani Nina Lösethová (NOR), norská naděje, Noensovou neodsunula na druhé místo. Celkem 26 setin ztráty znamená průběžnou třetí příčku. Přece jenom jí druhé kolo příliš nevyšlo.
     
    19
    Velká favoritka Nicole Hospová (AUT) je z kola ven! Nezvládla jednu z branek na horizontu a do další se pak už nevešla. Nepřipíše si tak ani úspěšný výsledek.
     
    20
    Možná příliš přemotivovaná Anna Swennová-Larssonová (SWE) udělala obrovskou chybu hned na začátku a přišla o dobrý výsledek. Nakonec se její ztráta vyšplhala na hrůznou 1 vteřinu a 67 setin sekundy.
     
    21
    Veronika Velez-Zuzulová (SVK) slalom, který stavěl její trenér, zajela naprosto parádně! A s luxusním náskokem 1,75 sekundy se dostala na první místo. Má nakročeno k suprovému výsledku a k velkému posunu vpřed. Druhé kolo zajela fantasticky.
    Veronika Velez-Zuzulová byla dlouho ve vedení, nakonec na ní ale zbylo nepopulární čtvrté místo
     
    22
    Kathrin Zettelová (AUT) udělala jednu chybu, která jí nakonec stála první místo. Na Slovenku ztratila pouhých osm setin sekundy. Rakušanka zajela také parádně, ale lepší nakonec nebyla.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) 1:39,42
    2. Kathrin Zettelová (AUT) +0,08
    3. Nastasia Noensová (FRA) +1,75
     
    23
    Velká naděje Švýcarska Wendy Holdenerová (SUI) udělala jednu chybičku, a to dost smolnou. Nedokázala se s tím popasovat a nakonec také ve druhém kole předčasně končí.
     
    24
    Carmen Thalmannová (AUT) chtěla možná až příliš, ve druhém kole prostě nezajela dobře. A na vedoucí Slovenku ztratila 1,10 sekundy. Celkově ale může být vlastně spokojená, s touhle Rakušankou se spíše nepočítalo.
     
    25
    Erin Mielzynská (CAN) zamávala divákům na tribunách. Rozhodně je spokojená, i když se dostala na 3. místo. Zezulová je stále ve vedení.
     
    26
    Tina Mazeová (SLO) na medaili nedosáhne. Ztratila 1,54 sekundy. Slalom ve 2. kole se jí opravdu moc nepovedl. Slovinka může být celkově s tímto mistrovství světa spokojená.
     
    27
    Michaeala Kirchgasserová (AUT) chybovala a na medaili tak nedosáhne! Velez-Zuzulová na ní naopak může myslet. Potřebuje porazit ještě jednu soupeřku.
    Rakušanka skončila svou cestu druhým kolem velmi brzy
     
    28
    Šárka Strachová (CZE) to dokázala! I když sice postupně malinko zpomalovala, nakonec do cíle dojela s náskokem 17 setin sekundy. Jela uvolněně, malinko možná brzdila, ale jinak jela naprosto čistě. Velká paráda, bude z toho minimálně bronz!
    Šárka Strachová zajela druhé kolo perfektně
    Fragmenty bronzové jízdy Šárky Strachové
     
    29
    Frida Hansdotterová (SWE) na začátku trati sice dost chybovala a držela jen náskok 7 setin, pak ovšem zrychlila a byla rychlejší než Strachová. Češka je na druhém místě, Velez-Zuzulová na třetím. Nahoře je už jen Mikeala Shiffrinová.
    Frida Hansdotterová udržela druhé místo z 1. kola
     
    30
    Mikeala Shiffrinová (USA) nakonec v závěru hodně zrychlila a stává se podruhé za sebou mistryní světa! Na Hansdotterovou ztrácela sice nějaké tři, čtyři setinky, pak ale potvrdila, že je aktuálně jednou z nejlepších slalomářek světa. Švédka je druhá, Češka třetí!
    Mikaela Shiffrinová si jede pro zlato
     
    Průběžné pořadí:

    1. Mikeala Shiffrinová (USA) 1:38,48
    2. Frida Hansdotterová (SWE) +0,34
    3. Šárka Strachová (CZE) +0,77
    4. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +0,94
    5. Kathrin Zettelová (AUT) +1,02
    6. Erin Mielzynská (CAN) +1,50
    7. Carmen Thalmannová (AUT) +2,04
    8. Tina Mazeová (SLO) +2,48
    9. Nastasia Noensová (FRA) +2,69
    10. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2,93
     
    31
    Tina Bariozová (FRA) nakonec nabrala ztrátu 5,64 sekundy. S výkonem ve 2. kole určitě nemůže být spokojená.
     
    32
    Alexandra Tilleyová (GBR) zajela, na co měla, a ztrátu na vítěznou Američanku stlačila pod 5 sekund, konkrétně na 4,97 sekundy.
     
    33
    Petra Vlhová (SVK) udělala velkou chybu, a i když se na trať vrátila, nemohla být se svým výkonem spokojená. Časomíra jí nakonec změřila ztrátu 13,47 sekundy.
    Slovenská lyžařka se po minutí branky vrátila na trať
     
    34
    Manuela Mölggová (ITA) závod nakonec nedokončila. Italka tak potvrdila, že je právě ve velké mizérii.
     
    35
    Resi Stieglerová (USA) ve 2. kole nestartovala.
     
    36
    Mireia Gutíerrezová (AND) má také svůj slalom za sebou, ztráta 5,52 sekundy jí zařazuje někam do třetí desítky.
     
    37
    Leona Popovičová (CRO) nabrala deficit 6,25 sekundy. Průběžně je na 27. místě.
     
    38
    Duke Haileyová (USA) se zařadila těsně za Popovičovu. Čas 1:44,95 jí určil aktuálně 28. příčku.
     
    39
    V cíli je také Katarina Lavtarová (SLO). Ta byla horší o tři setinky než Haileyová, která proťala cílovou čáru před chvilkou.
     
    40
    Candace Crawfordová (CAN) nepřekonala Lavtarová, která jela před ní. A to zase o pověstné tři setinky.
     
    41
    Charlotte Guestová (GBR) zaznamenala ztrátu 7,59 sekundy. Pravděpovoně skončí někde ve čtvrté desítce.
     
    42
    Karen Persynová (BEL) se dostala před Guestovou, nabrala ztrátu 6,70 sekundy. Alespoň nějaký posun pro Belgičanku.
     
    43
    Megan McJamesová (USA) a její hrozivá ztráta 10,63 sekundy znamená odsun na předposlední příčku. Horší byla pouze Vlhová.
     
    44
    Maryna Gasienicová-Danielová (POL) zaznamenala ztrátu 9,54 sekundy. Je někde ve čtvrté desítce.
    Výsledková listina po třiceti závodnicích:

     
    45
    Sofija Novoseličová (CRO) se nevecpala do první třicítky, její ztráta se vyšplhala na 8,44 sekundy.
     
    46
    Macarena Simariová-Birknerová (ARG) nenabrala deficit přes deset sekund. Závody si obvykle a jako vždycky hlavně užívala.
     
    47
    Salome Bancorová (ARG) nebyla lepší než její kolegyně Simariová-Birknerová. S časem 1:48,86 bude do první čtyřicítky.
     
    48
    Maria Gudmundsdottirová (ISL) stlačila ztrátu pod deset sekund o osm setin sekundy.
     
    49
    Greta Smallová (AUS) do druhého kola slalomu nenastoupila.
     
    50
    Piera Hudsonová (NZL) má taky 2. kolo za sebou, a to v čase 1:49,60.
     
    51
    Sejla Merdanovičová (BIH) se zřejmě umístí do první čtyřicítky. její deficit na první místo činí 11,64 vteřiny.
     
    52
    Bogdana Macocká (UKR) zajela v součtu obou časů naprosto stejně jako Merdanovičová těsně před ní.
     
    53
    Gabriela Capová (CZE) udělala chybu a do cíle nedojela. Určitě škoda, mohla si připsat ve svém mladém věku úspěšný výsledek.
    Gabriela Capová bohužel daleko nedojela
     
    54
    Agnese Aboltinová (LAT) dostala ztrátu po 15 sekund. Je ráda, že mohla reprezentovat svou zem.
     
    55
    Mathilde Nellesová (BEL) dojela do cíle v čase 1:53,11. Bude z toho umístění až v páté desítce.
     
    56
    Maria Helga Vilhjalmsdottirová (ISL) překonala Nellesovou, která jela přední. S druhým kolem může být vlastně spokojená.
     
    57
    Lavinia Chrystalová (AUS) nabrala ztrátu 14,45 vteřiny. Bude v první padesátce.
     
    58
    Kristiina Roveová (FIN) druhé kolo nedokončila po své chybě.
     
    59
    Erla Asgeirsdotirrová (ISL) zajela v součtu obou časů jako Chrystalová z Austrálie. Dělí se tak s ní o 45. příčku.
     
    60
    Nino Tsiklauriová (GEO) svou jízdou zakončila ženský program na tomto mistrovství světa. Umístila se na 48. pozici.
     
    2. kolo skončilo.
     
    Přece jenom se Česko dočkalo medaile na tomto mistrovství světa. Ačkoli se to nepodařilo Ondřejovi Bankovi, zvládla to nakonec Šárka Strachová, která získala bronz. Rozhodně parádní výsledek pro ní i pro celé české lyžování.
    Deset let dělí dvě bronzové medaile Šárky Strachové z MS

    Švédská, americká a česká radost na stupních vítězů
     
    Podle předpokladů se stala slalomovou šampionkou Mikeala Shiffrinová, která ale měla dost velké problémy porazit Fridu Hansdotterovou, jež skončila druhá. Na domácím šampionátu se tak Američance podařilo obhájit zlato, jenž získala před dvěma lety.
     
    Konečné pořadí:

    1. Mikeala Shiffrinová (USA) 1:38,48
    2. Frida Hansdotterová (SWE) +0,34
    3. Šárka Strachová (CZE) +0,77
    4. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +0,94
    5. Kathrin Zettelová (AUT) +1,02
    6. Erin Mielzynská (CAN) +1,50
    7. Carmen Thalmannová (AUT) +2,04
    8. Tina Mazeová (SLO) +2,48
    9. Nastasia Noensová (FRA) +2,69
    10. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2,93
    11. Nina Lösethová (NOR) +2,95
    12. Maren Wieslerová (GER) +3,04
    13. Lena Duerrová (GER) +3,06
    14. Maria Pietiläeová-Holmnerová (SWE) +3,19
    15. Charlotte Chableová (SUI) +3,25
    ---
    44. Petra Vlhová (SVK) +13,47
    Gabriela Capová (CZE) DNF
    Tři medailistky
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (23:57:52)

    Patrik Sandev

    bahis siteleri