Nitra – Banská Bystrica 1:2 (po pr.)
po prodl.
HK Nitra
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 29.03.2015, 17:00 • Nitra aréna • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Cesta Nitry do semifinále:
    Minuloročný vicemajster sa podobne ako minulý rok stretne v semifinále s Banskou Bystricou. Podobne ako svoj súper, Nitra prešla cez štvrťfinále víťazstvom 4:1 nad Martinom. Kosačky sa nestali čiernym koňom vyraďovacích bojov tak ako sa očakávalo a pre Nitru boli ľahkým sústom hneď od úvodného zápasu. V ňom Corgoni deklasovali svojho súpera 9:2 a hetrikom sa zaskvel Jozef Stümpel. V druhom zápase Martin nezvládol druhú tretinu, v ktorej inkasoval 4 góly a Nitra zaznamenala výhru 6:2. Séria sa sťahovala do Martina, kde Kosačky predviedli pred zápasom laserovú show a možno aj toto im dopomohlo k tomu, že Nitru zdolali 4:1 a znížili stav série. Antonín Stavjaňa na tretí zápas nominoval ex-Martinčana Michala Valenta, zhodou okolností v deň jeho narodenín, ten už viac neinkasoval a Nitra po výsledkoch 7:0 a doma 5:0 zaslúžene postúpila do semifinále. Nitra strelila Martinu v piatich zápasoch dovedna 28 gólov, najviac zo všetkých štvrťfinalistov, a práve na svoju ofenzívnu silu a šiesteho hráča v hľadisku sa Corgoni budú spoliehať aj v semifinále.

    Cesta Banskej Bystrice do semifinále:
    Po základnej časti tretí Banskobystričania si v štvrťfinálových stretnutiach vyraďovacích bojov merali sily so šiestym Trenčínom. Séria sa začala dvoma zápasmi pod Urpínom, pričom až na výnimku jedného stretnutia sa zvyšné zápasy série skončili tesným výsledkom. V hneď úvodom dueli rozhodol o víťazovi iba jediný presný zásah, o ktorý sa v dvadsiatej šiestej minúte postaral bystrický útočník Kudrna. Po najtesnejšom výsledku sa tak ujali vedenia 1:0 v sérii „barani“. Druhý zápas už priniesol viac gólov a takisto aj jednoznačnejší priebeh, keďže všetky góly padali sa chrbát skúseného gólmana Konráda. Po víťazstve Bystrice 4:0 sa tak séria sťahovala pod hrad Matúša Čáka. Trenčania ale nedokázali uspieť ani v prvom dueli na domácom ľade. Už v polovici stretnutia prehrávali 0:2, ale presným zásahom tesne pred koncom prostrednej časti, ktorý bol vôbec ich prvým v sérii, znížili stav na rozdiel jediného gólu. Domácim sa následne podarilo skóre vyrovnať, no v záverečnej minúte opäť inkasovali a zápas prehrali tesne 2:3. V štvrtom zápase sa už Trenčín ocitol v zložitej situácii, keďže Bystrica mala možnosť rozhodnúť o svojom postupe do semifinále. Stretnutie to bolo opäť napínavé až do úplného záveru, keď domáci tím dokázal vyrovnať skóre až v záverečných sekundách a prvé víťazstvo v sérii si pripísali vďaka Dudášovi, ktorý premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Piaty zápas série sa odohral v Banskej Bystrici, pričom ešte v úvode prostrednej časti „barani“ prehrávali o jeden gól. Napokon však stav stretnutia otočili a po víťazstve 4:2 dokázali uspieť aj v celej sérii v pomere 4:1 na zápasy. Najlepšími strelcami štvrťfinálovej série sa z tímu Banskej Bystrice stali Andrej Kudrna spolu s Tomášom Surovým, keď sa obidvaja dokázali presadiť štyrikrát. Andrej Kudrna sa ale so ziskom šiestich bodov stal zároveň aj najproduktívnejším hráčom svojho tímu.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní play-off našej najvyššej hokejovej súťaže! Vyraďovacie boje sa už preklenuli do druhej významnej časti, ktorou je semifinále. Medzi štvoricu najlepších sa prebojovali Nitra, Banská Bystrica, Poprad a Košice. Dnes je na programe piaty duel prvých dvoch menovaných tímov, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné. Aktuálne je stav série 2:2, kedy jedno aj druhé mužstvo dokázalo vyhrať na ľade svojho súpera 1 zápas a v jednom zápase si pripísali obe mužstvá výhru pred vlastnými fanúšikmi.

    1. zápas: HK Nitra – HC '05 Banská Bystrica 4:2 (2:0, 0:2, 2:0), stav série 1:0
    Góly a asistencie:
    3. Marek Slovák (R. Školiak), 17. Lukáš Novák (Stümpel), 57. Marek Slovák (R. Školiak), 60. Lelkeš (Mezei) – 22. M. Rosandič, 33. M. Hudec (Handzuš, T. Surový)
    Do semifinálovej série vstúpila lepšie Nitra a v 133. sekunde strelil úvodný gól stretnutia Marek Slovák. V 17. minúte v presilovej hre zvýšil náskok domácich Lukáš Novák po nezištnej prihrávke od Stümpela. Druhá tretina mala podobný gólový scenár ako tá prvá, ibaže góly pridali Bystričania. Najskôr v 22. minúte znížil Mislav Rosandič, ktorého strelu od modrej čiary tečoval za Valentov chrbát obranca Peter König. V polovici zápasu využili presilovú hru aj hostia a gólom Michala Hudeca vyrovnali stav stretnutia. V tretej tretine sme boli svedkami opatrného výkonu na oboch stranách, o čom svedčia aj strelecké pokusy, kedy barani ohrozili Valenta 6 strelami, domáci dokonca zaznamenali iba 5 striel. V 57. minúte využil nedorozumenie Čížeka s Košarišťanom Školiak, prihral puk pred bránku, kde stál nikým nekrytý Slovák a strelil víťazný gól Nitry. Gólovú poistku zaznamenal 10 sekúnd pred koncom stretnutia Lelkeš a Nitra tak vybojovala víťazstvo nad Banskou Bystricou v pomere 4:2.Paradoxom stretnutia je, že všetkých 6 gólov padlo do rovnakej bránky.

    2.zápas: HK Nitra – HC´05 Banská Bystrica 3:4 sn (2:1, 1:0, 0:2 – 0:0 ), stav série: 1:1
    Góly a asistencie:
    3. Ručkay H. (König, Stümpel), 14. Kuzma (Školiak), 37. Stümpel (Tománek, Novák L.) – 10. Surový (Rosandič, Kudrna), 53. Surový (Bíro, Handzuš), 54. White (Kytnár, Kudrna), rozh. náj. Kafka
    Úvod druhého semifinálového zápasu medzi Nitrou a Banskou Bystricou vyšiel lepšie práve domácim, ktorí sa už v závere tretej minúty dostali do vedenia, keď sa v presilovej hre dokázal presadiť Henrich Ručkay. Ešte v polovici tretiny však skórovali aj hostia, z nenápadnej akcie vyrovnal skóre Tomáš Surový. Do prvej prestávky sa ale Nitra dokázala opäť vrátiť do vedenia, premiérovým presným zásah v tohtoročnom play-off sa presadil Filip Kuzma. V prostrednej tretine padol iba jeden gól, konkrétne za chrbát brankára Košarišťana z hokejky skúseného Jozefa Stümpela. Tretia tretine ale patrila Banskej Bystrici, ktorá v priebehu necelej pol minúty dokázala stav stretnutia vyrovnať, postupne sa presadili Surový a neskôr aj White. Keďže viac gólov už na zimnom štadióne v Nitre nepadlo, zápas sa za stavu 3:3 dostal do predĺženia. Ani v tom sa však o víťazovi nerozhodlo, a tak nasledovala nájazdová lotéria. V tej o zisku víťazstva pre svoj tím rozhodol v piatej sérii Petr Kafka a Bystrica tak vyrovnala stav série na 1:1.

    3. zápas: HC' 05 Banská Bystrica – HK Nitra 2:3 (0:1, 1:1, 1:1), stav série 1:2
    Góly a asistencie:
    36. Handlovský (Čížek), 44. Kytnár (Kudrna) – 10. L. Novák (Tománek), 32. Bajtek (Pupák), 51. Milo (Pupák)
    Za vyrovnaného stavu v sérii 1:1 sa boje presunuli pod Urpín. Tam oba celky pred plnými tribúnami bojovali o veľkú psychickú výhodu, ktorú víťaz duelu bezpochyby získal. Úspešnejšie začali hostia a už po necelých desiatich minútach otvoril skóre z prečíslenia dvoch proti jednému Lukáš Novák. Banskobystričania síce nepoľavovali, ale proti aktívnym Corgoňom sa nedokázali presadiť a naopak, po polhodine hry ich gólovou dorážkou zmrazil Bajtek. Barani však pred svojimi divákmi nič nevzdali a aj naďalej sa tlačili do útoku. To sa ukázalo ako úspešná voľba, pretože v 36. minúte Handlovský tečoval Čížekovu strelu až do siete a v 44. minúte dokonca Kytnár strelou spred bránky vyrovnal na 2:2. Napínavý súboj plný množstva pekných akcií pokračoval aj naďalej a necelých desať minút pred koncom riadnej hracej doby podvihol puk do siete nitriansky obranca Dušan Milo. Na to sa síce ešte Barani pokúsili odpovedať aj v záverečnej powerplay, ale napokon bez úspechu a hostia sa po tesnom triumfe 3:2 ujali celkového vedenia 2:1.

    4. zápas: HC' 05 Banská Bystrica – HK Nitra 4:2 (1:1, 1:0, 2:1), stav série 2:2
    Góly a asistencie:
    6. Kafka (Preisinger, Handlovský), 33. Surový (Handzuš), 43. Matoušek (Gründling), 46. Kafka (Matoušek) – 3. Ručkay H. (Slovák, Školiak), 56. König (Stümpel,)
    Vo štvrtom stretnutí semifinálovej série začali opäť lepšie Corgoni, ktorí sa v 3. minúte po góle Henricha Ručkaya ujali vedenia. V 6. minúte za domácich vyrovnal Petr Kafka. Pvýkrát v sérii poslal Bystricu do vedenia v polovici zápasu Tomáš Surový. Napokon víťazný gól stretnutia dosiahol v 43. minúte Tomáš Matoušek. Za domácich na trojgólový rozdiel upravil o tri minúty neskôr svojím druhým gólom v stretnutí Petr Kafka a Valenta v bránke hostí prvýkrát v semifinále vystriedal Lakosil. Za hostí znížil 4 minúty pred koncom stretnutia Peter König. Hostia sa už na viac nezmohli a Bystrica presvedčivo vyrovnala stav série na 2:2.

    5. zápas: HK Nitra – HC´05 Banská Bystrica – 5:2 (2:1, 2:0, 1:1), stav série: 3:2
    Góly a asistencie:
    9. König (Tománek), 13. Novák L. (Tománek, Stümpel), 22. Tománek (Stümpel, Novák L.), 32. Novák L. (Stümpel, Kuzma), 52. Ručkay H. (Slovák, Milo) – 1. Hudec (Surový, Handzuš), 56. Kudrna (Kytnár)
    Až úvod piateho zápasu vyšiel lepšie bystrickým „baranom“, ktorí sa do vedenia dostali už v štyridsiatejsiedmej sekunde prvej tretiny po góle Hudeca. Dlho však radosť hostí netrvala, keďže domáci tím vyrovnal skóre zápasu presným zásahom Königa. Do záveru úvodnej časti sa ale Nitra dokázala dostať aj do vedenia, keď početnú výhodu svojho tímu využil Lukáš Novák. Na začiatku prostrednej časti mali domáci opäť výhodu presilovej hry, ktorú však nevyužili, no tesne po jej skončení sa presadil Tománek. Už štvrtý gól Nitry pridal v polovici stretnutia Lukáš Novák a po ňom už v bráne Bystrice mladého Košarišťana vystriedal brankár Andresson. Ani ten však nevydržal bez inkasovaného gólu a puk zo siete vyťahoval po strele Henricha Ručkaya. Na konečných 5:2 sa ešte v závere podarilo znížiť Kudrnovi, Nitra sa tak po jasnej výhre ujala v sérii vedenia 3:2.

    6. zápas: HC´05 Banská Bystrica – HK Nitra – 4:3
    (2:0, 0:2, 1:1 – 1:0), stav série: 3:3
    Góly a asistencie:
    3. Zigo (Kafka), 5. Kafka (Heizer), 43. Kadura (Lamper, Čížek), 63. Kafka – 23. Školiak (Kuzma), 27. Novák L. (Tománek, Stümpel,), 59. Tománek (Štefanka, Novák L.)
    V piatkovom zápase mali Bystričania nôž na krku a podľa toho aj začali kedy už v 3. minúte otvoril skóre zápasu Zigo. O dve minúty neskôr pridal druhý gól domácich Kafka a Antonín Stavjaňa bral oddychový čas. Hosťom to pomohlo a v 23. minúte gólom Školiaka a v 27. minúte vo využitej presilovej hre vďaka Lukášovi Novákovi vyrovnali stav stretnutia. Po góle brankára Anderssona nahradil dobre stavaný Corbeil. Následne sa do vzájomnej potýčky dostali Michal Hudec a Filip Bajtek a domáci prevali iniciatívu v zápase. V záverečnej časti hry naklonil misky váh na domácu stranu Kadura. Stretnutia však 74 sekúnd pred koncom poslal do predĺženia Tománek. V ňom rozhodol v 3. minúte Petr Kafka a Bystrica tak vyrovnala stav série na 3:3.

    Termíny série:
    18.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)
    19.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)
    22.3.2015 B. Bystrica – Nitra (ZŠ B. Bystrica)
    23.3.2015 B. Bystrica – Nitra (ZŠ B. Bystrica)
    25.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)
    27.3.2015 B. Bystrica – Nitra (ZŠ B. Bystrica)
    29.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Valent – Ordzovenský, König P., Milo, Mezei, Novák M., Kuzma, Bednár, Mráz – Tománek, Stümpel, Novák L., Pupák, Štefanka, Bajtek, Slovák, Školiak, Ručkay H., Piačka, Lelkeš, Ručkay J.

    HC 05 Banská Bystrica: Corbeil – Rosandič, Čížek, Gründling, Guimond, Bambúch, Kousalík, Jaborník, Kadura – Surový,Handzuš, Hudec, Kudrna, Kytnár, White, Handlovský, Heizer, Kafka, Matoušek, Zigo, Lamper

    Rozhodca: Baluška, Jonák – Šefčík, Výleta.
     
    Nitra aréna tesne pred zápasom už tradične zaplnená do posledného miesta. Tentokrát v hľadisku nechýbajú ani hosťujúci fanúšikovia vo vyhradenom sektore za bránkou.
     
    Rozhodcovia sú už na ľadovej ploche, čiaroví arbitri kontrolujú stav oboch bránok. Dufame, že dnes budeme svedkami dôstojného vyvrcholenia tejto kvalitnej série. Atmosféra je od úvodu výborná.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:02
    V úvode stretnutia sme boli svedkami aj smutnej udalosti, kedy hľásateľka oznámila, že dnes nás opustil dlhoročný komentátor Ivan Niňaj. Česť jeho pamiatke.
     
    02:33
    Banská Bystrica dala gól!
    Úvodný gól stretnutia zaznamenáva Banská Bystrica po akcii PATRIKA LAMPERA, ktorý vyhral súboj o puk za domácou bránkou, nakorčuloval si to pred Valenta a strelou pomedzi betóny otvrára strelecký účet dnešného zápasu. Asistencie: Tomáš Zigo, Tomáš Matoušek.
    LAMPER - 0:1
     
    03:31
    Vhadzovenie pred brankárom hostí.
     
    03:50
    Zakázané uvoľnenie Nitra.
     
    04:30
    Obrovská chyba brankára hostí, ktorý nezmyselne rozohrával puk od vlastnej bránky rovno na hokejku Henricha Ručkaya. Ten jeho zaváhanie však nevyužil.
     
    06:05
    Nitra rozohráva akciu od vlastnej bránky.
     
    07:00
    Nitra v prvom nápore. Jozefa Stumpela neodstavili od puku obrancovia hostí, ten prihral na modrú Michalovi Novákovi, ktorý našiel strieľanou prihrávkou Lukáša Nováka, ale jeho tečovaný pokus minul bránku hostí.
     
    07:16
    Vhadzovanie pred Valentom.
     
    07:21
    Po piatich sekúndách opäť vhadzovanie pred domácim brankárom.
     
    07:37
    Zakázané uvoľnenie Nitra.
     
    08:28
    Opäť vhadzovanie pred domácim brankárom.
     
    09:39
    Tománek sa nepreštrikoval cez hosťujúceho obrancu a pri puku Bystrica.
     
    10:33
    Obrovská šanca domácich, v ktorej bol Henrich Ručkay. Hostia nevyhodili puk z pásma, nasledovala strela od modrej, ktorá bola tečovaná a domáci útočník po strele tesne minul bránku hostí.
     
    11:17
    Nitra si zahrá presilovku pri vylúčení Matoušeka.
     
    11:43
    Königovu delovku z pomedzi kruhov vyráža Corbeil na ochrannú sieť.
     
    13:20
    Hostia v plnom počte.
     
    13:35
    Z ľadu sa s ťažkosťami zdvíha Pupák.
     
    13:54
    Zakázané uvoľnenie Nitra.
     
    14:00
    Po buly nebezpečne zakončoval Kafka.
     
    15:02
    Hráči si nič nedarujú a dohrávajú osobné súboje až do konca.
     
    16:36
    Lelkeš si s pukom nakorčuloval až pred Corbeila, ale jeho zakončenie letelo vysoko nad.
     
    17:23
    Zakázané uvoľnenie Bystrica.
     
    17:55
    Posunutá bránka hostí a vhadzuje sa pred Corbeilom.
     
    18:14
    Tománekovi vypadla hokejka z rúk rovno pred Čížeka, ktorý neváhal a odstrelil ju ďalej od domáceho hráča. Rozhodca ho za to však posadil na trestnú lavicu.
     
    19:49
    Bambúch nastrelil pri vyhodení puku ochrannú sieť sadá si na dve minúty. Nitra si zahrá 26 sekúnd 5 na 3.
     
    19:53
    Po buly sa rovnakého priestupku dopustil aj Surový a sadá si rovnako na dve minúty.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 0:1
    Vylúčení na dve min.: 0:3
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 8 : 6
    Úspešnosť brankárov: 83.3%: 100%
     
    Po prvej tretine vyhrávajú hostia nad Nitrou 1:0 vďaka gólu Patrika Lampera z 3. minúty. Nitra má však v úvode druhej tretiny šancu vyrovnať, kedy na tresnej lavici sú až traja hráči hostí. Prvý Václav Čížek naskočí o 15 sekúnd, za ním Bambúch o 109 sekúnd a trest Surového začne plynúť až po naskočení Čížeka. Všetko však za predpokladu, že Nitra nestrelí gól.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:02
    Obrovská šanca Tománeka, ktorý sa po dobrej kombinácii ocitol sám pred uplne odrkytou bránkou hostí, ale nepochopiteľne namiesto strely zvolil príhrávku, ktorá nenašla svojho adresáta.
     
    21:35
    Nitra dala gól!
    Hostia sa usadili pred vlastného brankára, domáci sa nevedeli presadiť v blízkosti bránky a tak zvolili prihrávku na pravý kruh, kde nechytateľne z prvej prestrelil brankára hostí PETER KÖNIG. Asistencie: Jozef Stümpel, Roman Tománek.
    KÖNIG - 1:1
     
    22:39
    Vhadzuje sa pred Valentom.
     
    23:04
    Ofsajd Bystrica.
     
    24:35
    Školiakov pokus po tečovanej strele od Slováka minul hosťujúcu bránku.
     
    25:34
    Ofsajd Nitra.
     
    26:06
    Vhadzuje sa v stredovom kruhu.
     
    27:17
    Zakázané uvoľnenie Nitra.
     
    27:30
    Osamotený Handzuš strieľa z medzikruhov tesne vedľa.
     
    28:18
    Ofsajd Nitra.
     
    28:51
    Vhadzuje sa pred Valentom.
     
    28:59
    Po buly z protiútoku zakončuje Henrich Ručkay.
     
    30:40
    Nitra v nápore, hostia zatiaľ odolávajú.
     
    31:22
    Na opačnej strane nebezpečne strieľa Rosandič.
     
    31:45
    Zakázané uvoľnenie Bystrica. Hrá sa zo strany na stranu. Po Rosandičovej strele zakončoval nebezpečne pred Corbeilom aj Tománek. Hokej sa musí divákom páčiť.
     
    32:01
    Nervozita na ľade medzi prvými formáciami oboch mužstiev. Pomer síľ sa nemení.
     
    33:21
    Školiak si obetavo ľahol do strely, následne Henrich Ručkay oslobodzuje domácich za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    33:34
    Ofsajd Nitra.
     
    33:34
    Dnešné stretnutie sleduje 3600 divákov – vypredané.
     
    34:20
    Piačka v prečíslení 3 na 1 sa ulakomil na zakončenie a brankár hostí dobre zasiahol.
     
    35:40
    Stümpel poslal tvrdo ale čisto na mantinel Gründlinga.
     
    35:52
    Vhadzuje sa pred Valentom.
     
    36:39
    Vhadzuje sa pred brankárom hostí.
     
    36:54
    Závar pred Corbeilom ukončil hvizd rozhodcu.
     
    38:00
    Ordzovenského strelu od mantinelu zastavil ľavý betón brankára hostí.
     
    38:11
    Kudrna v úniku, jeho pokus chytá Valent.
     
    39:42
    Zakázané uvoľnenie Bystrica.
     
    39:47
    Zakázané uvoľnenie Bystrica.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 1:1
    Vylúčení na dve min.: 0:4
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 17:12
    Úspešnosť brankárov: 91,7%:94,1%
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:36
    Vhadzovanie pred brankárom hostí.
     
    41:20
    Z ľadu sa s ťažkosťami zdvíha Kousalík a odchádza na striedačku.
     
    42:02
    Pokus Henricha Ručkaya zblokoval Rosandič na ochrannú sieť.
     
    42:14
    Zakázané uvoľnenie Nitra.
     
    42:36
    Vhadzovanie pred Valentom.
     
    43:09
    Lelkeš obkrúžil bránku hostí a v poslednom momente pred zakončením mu obrancovia puk vypichli.
     
    44:26
    Zakázané uvoľnenie Bystrica. Obe mužstvá si už v tretej tretine dávajú veľký pozor na prečíslenia a nevidíme už taký útočný hokej zo strany na stranu ako v druhej tretine.
     
    44:48
    Kafkov pokus po prihrávke od Whitea tesne minul domácu bránku.
     
    45:16
    Na opačnej strane zakončenie Jakuba Ručkaya brankár hostí vyrazil iba na svoju bránku.
     
    46:13
    Lelkeš v úniku 2 na 2 vyprášil Corbeilovi betóny tvrdou strelou po ľade.
     
    46:26
    Ofsajd Bystrica.
     
    46:32
    Zakázané uvoľnenie Nitra.
     
    46:59
    Nasleduje vhadzovanie pred brankárom hostí.
     
    47:46
    Veľká šanca hostí, kedy po skvelej prihrávke od Hudeca zakončoval z blízka Kytnár. Valent podržal svoje mužstvo.
     
    48:40
    Opäť osamotený hráč hostí pred Valentom, tentokrát z blízka zakončoval Kafka a puk končí až na ochrannej sieti.
     
    48:49
    Opäť v zakončení hostia. Vhadzuje sa pred Valentom.
     
    49:04
    Závar pred Valentom, hostia sú blízko ku gólu.
     
    50:46
    Lelkeš páli po Štefankovej prihrávke z medzikružia. Corbeil chytá.
     
    51:16
    Zakázané uvoľnenie Nitra.
     
    51:51
    Vhadzuje sa pred brankárom hostí.
     
    52:16
    Zakázané uvoľnenie Bystrica.
     
    53:45
    Nitra bola blízko ku gólu. Lelkeš pálil z ľavého kruhu, Corbeil vyrazil puk rovno na Pupáka, od ktorého sa odrazil tesne veďľa ľavej tyčky hosťujúcej bránky.
     
    55:50
    Vhadzuje sa pred brankárom hostí.
     
    55:50
    Domácich divákov burcuje aj prezident klubu Ján Plandora, ktorý vstal a gestikuláciami roztlieskava domácich fanúšikov.
     
    56:26
    Pokus Henricha Ručkaya tesne minul pravú tyčku.
     
    56:47
    Ofsajd Nitra.
     
    58:01
    Tománek sa natlačil z rohu klziska pred brankára hostí, ale nemal už dostatok času ani priestoru na zakončenie.
     
    58:28
    Tečovaný puk po Mezeiovej strele s námahou zneškodnil brankár hostí.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Gól sme v záverečnej tretine nevideli a o druhom finalistovi rozhodne predĺženie alebo samostatné nájazdy.
     
    Štatistiky po tretej tretine:
    Góly: 1:1
    Vylúčení na dve min.: 0:4
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 30:21
    Úspešnosť brankárov: 95,2%:96,7%
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:23
    Domáci hokejisti začali aktívnejšie a ihneď vybojovali puk. Nitra sa stiahla pred svoju bránku a bude rozohrávať.
     
    61:25
    Banská Bystrica dala gól!

    Do finále postupuje Banská Bystrica! Mislav Rosandič dobre potiahol puk, krížnou prihrávkou našiel MILANA KYTNÁRA a ten prudkou ranou do odkrytej časti siete rozhoduje tento zápas aj celú sériu. Asistencia: Mislav Rosandič a Václav Čížek.
    Milan KYTNÁR - 1:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec zápasu aj celej série, do finále extraligy vôbec prvýkrát v histórii postupuje Banská Bystrica, ktorá sa tam stretne s aktuálnym majstrom a víťazom základnej časti HC Košice.
    Je koniec série!
     
    Pre Nitru sa púť v tejto sezóne končí. Hokejistom spod Zobora musíme v mene celej redakcie pogratulovať, pretože predviedli skvelý a bojovný výkon, pričom ich neustále povzbudzovali diváci, ktorých môžeme právom zaradiť medzi úplnú extraligovú špicu. Nitra získava bronzové medaily a rozhodne sa nemá za čo hanbiť! Gratulujeme!
     
    Ešte väčšia gratulácia ale smeruje na stranu Banskej Bystrice. Tím okolo Michala Handzuša dokázal niečo, čo sa pod Urpínom ešte nikomu nepodarilo. Banskobystričania postúpili vôbec do svojho prvého finále v histórii, v ktorom narazia na skúseného favorita z Košíc (pre Košičanov to bude celkovo 15. finále a zároveň neuveriteľné 8. v rade). Takisto gratulujeme!
     
    Tlačová konferencia:

    Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra:
    "Dopadlo to tak, ako to nikto z domácich nechcel. Nič sme nepodcenili, hráči šli na doraz. Po vyrovnaní bolo niekoľko situácií, kde puk poskakoval pri bránkovej čiare, avšak vyložená šanca tam nebola. Tá prišla až v predĺžení a nanešťastie na našej strane."

    Miroslav Chudý, tréner HC' 05 Banská Bystrica: "Na oboch mužstvách bolo vidno, že to je rozhodujúci zápas. Obe mužstvá hrali zo zadu. Strelili sme prvý gól, následne súper využil presilovku. Potom do konca zápasu to bol asi jediný zápas, kde sa nešlo do útoku po hlave. V predĺžení spravil súper chybu, my sme ju využili a asi o tú jednu chybu sme boli šťastnejší." (20:06:02)

    Dalibor Sklár

    Branky a nahrávky: 22. König (Stümpel, Tománek) – 3. Lamper (Zigo, Matoušek), 62. Kytnár (Rosandič, Čížek)


    HK Nitra: Valent – Ordzovenský, König P., Milo, Mezei, Novák M., Kuzma, Bednár, Mráz – Tománek, Stümpel, Novák L., Pupák, Štefanka, Bajtek, Slovák, Školiak, Ručkay H., Piačka, Lelkeš, Ručkay J.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Corbeil – Rosandič, Čížek, Gründling, Guimond, Bambúch, Kousalík, Jaborník, Kadura – Surový,Handzuš, Hudec, Kudrna, Kytnár, White, Handlovský, Heizer, Kafka, Matoušek, Zigo, Lamper

    Rozhodčí: Baluška, Jonák – Šefčík, Výleta

    Diváci: 3600
    bahis siteleri