Dánsko – Česko 0:3 (kon.) | Norsko – Lotyšsko 2:1 (kon.) | Francie – Rakousko 2:3 (kon.)
konec
Francie
2:3 (2:0, 0:3, 0:0)
Rakousko
Čtvrtek 16.04.2015, 19:30 • Patinoire de l'Ile Lacroix, Rouen • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítám vás u sledování on-line přenosu z dnešního posledního duelu na mistrovství světa žen divize IA. V něm změří síly mužstva domácí Francie a Rakouska. Utkání odstartuje v 19:30. Sledujte on-line přenos!

    FRANCIE
    Francouzky se nacházejí v tabulce na čtvrtém místě se ztrátou dvou bodů na Rakušanky a Dánky. Domácí výběr se na šampionátu může těšit poměrně slušné podpoře fanoušků, které je v Rouenu žene dopředu v každém zápase. Dnes tomu určitě nebude jinak.

    Francie hrála poslední utkání třetího hracího dne i včera, kdy jednoznačně zdolala slabé Lotyšsko. Francouzky na ledě dominovaly od první minuty a o vítězi utkání ani na chvíli nikdo nepochyboval. Francouzké hokejistky vedly již po první třetině 4:0 a hrály ve velké pohodě. Sympatický tah pak provedly 16 sekund před koncem druhé části Lotyšky, které odvolaly za stavu 0:5 svou brankářku z klece a hrály se šesti hráčkami. Experiment se nepovedl, ale výběr z Pobaltí si rozhodně zaslouží uznání za odvahu. Francie ve třetí třetině udeřila ještě dvakrát a vyhrála pohodlně 7:0. Díky tomu se dostala na čtvrtou příčku před Norky.

    RAKOUSKO
    Rakušanky se nacházejí na druhém místě společně s Dánkami a zatím jsou považovány za druhý nejlepší tým šampionátu. Ve včerejším utkání ale zaváhaly v klíčové bitvě s českým týmem a pravděpodobně se tak připravily o postup mezi elitu.

    Svěřenkyně Jiřího Vozáka vstoupily do zápasu lépe a už v sedmé minutě vedly 1:0 zásluhou trefy Anety Lédlové v početní výhodě pět na tři. Následně však Rakušanky zaskočily český tým gólem ve vlastním oslabení, který znamenal bleskové vyrovnání. Na to ovšem ihned zareagovaly české hokejistky a vzaly si vedení zpět. Nejprve skórovala po přihrávce Tejralové dobře postavená Denisa Křížová a ve dvanácté minutě vybudovala bezpečný náskok svou ranou od modré čáry Alena Polenská.

    Ve třetí třetině se dal očekávat tlak Rakušanek, který se ale nekonal. Češky utkání kontrolovaly, a když už pustily soupeřky do šance, zasáhla výborný brankářka Peslarová. Definitivní tečku za výsledkem udělala opět kapitánka Polenská, která dorazila do branky střelu obránkyně Zedníkové. Rakušanky tak na favorita mistrovství zkrátka nestačily.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Baldinová (Morinová) – Leclercová, Parmentová, Villiotová, Gendarmeová, Bouetz Andrieuová, Lager Lacombeová, Grenierová, Obreová – Passardová, Allemozová, Aurardová – Duvinová, Escuderová, Boucheová – Fohrerová, Jouannyová, Baudritová – Vixová, Rihetová, Cuasnetová. Trenér: Gregory Tarle

    Rakousko: Marchhartová (Arnbergerová) – Fazokasová, Kantorová, Matzková, Kainbergerová, Grascherová, Krausová, Hyblerová – Weberová, Beiter Schwarzlerová, Altmannová – Vlceková, Volggerová, Hanserová – Meixnerová, Hummelová, Wittichová – Brunnerová, Lopezová. Trenér: Pekka Hämäläinen

    Rozhodčí: Szkolová (USA) – Toddová (CAN), Visalaová (FIN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Rakušanky jsou na puku, ale zatím na branku nevystřelily.
     
    01:11
    Estelle Duvinová zkoušela štěstí při nahození od levého mantinelu, ale střela branku Marchhartové přeletěla.
     
    02:30
    Rakušanka Beiter Schwarzlerová přejela modrou čáru a pálila na gólmanku Francie. Baldinová vyrazila puk do ochranné sítě.
     
    03:00
    Obránkyně Charlotte Wittichová vypálila od modré čáry opravdu tvrdě a Baldinová měla zakrytý výhled. V poslední chvíli však puk zpozorovala a vyrazila jej do ochranné sítě.
     
    03:48
    První přesilovou hru budou hrát Rakušanky. Morgane Rihetová (AUT) odchází na trestnou lavici za hákování.
     
    04:45
    Denise Altmannová to vzala na sebe a vypálila z vrcholu pravého kruhu. Baldinová vyráží mimo nebezpečí.
     
    05:48
    Vyloučená Francouzka se vrací na led a Rakousko tedy přesilovou hru nevyužilo.
     
    06:18
    Pěknou akci předvedla Emmanuelle Passardová, která se prodrala přes dvě obránkyně a zakončovala bekhendem. Marchhartová byla dobře postavená a vychytala ji.
     
    07:01
    190 centimetrů měřící Lore Baudritová na ledě působí neohrabaně a vystavila svoje mužstvo do ofsajdu.
     
    07:36
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzky tak dlouho mlátily do puku před Marchhartovou, až se jim podařilo protlačit jej až za její záda. Nejprve několikrát dorážela útočnice Passardová a následně puk za brankovou čáru dotlačila MARION ALLEMOZOVÁ. Asistence: Emmanuelle Passardová.
     
    08:29
    Za podražení je vyloučena je Franzouzka Gwendoline Gendarmeová (FRA) a Rakušanky tak budou mít možnost na vyrovnání.
     
    09:45
    Skvělá šance Victorie Hummelové, která dostala nabito přímo před Baldinovou! Rakušanka vypálila z první, ale gólmanka puk betonem vyrazila.
     
    10:29
    Francie hraje v plném počtu.
     
    11:05
    Esther Kantorová střílela od modré čáry, ale její dělovka letěla nad branku střeženou Baldinovou.
     
    11:59
    Aktivní Passardová se opět dostala do šance, ale ani nyní puk za Marchhartovou neprotlačila.
     
    14:20
    Do úniku mohla jít Lara Escuderová, ale místo toho, aby soupeřku přebruslila, se jim snažila obhodit. To se jí vymstilo.
     
    15:40
    Od červené čáry střílela na Marchhartovou útočnice Allemozová, ale brankářka Francie v naprostém klidu puk rozehrála.
     
    17:01
    Rakušanka Anna Meixnerová vypálila na branku Francie, ale gólmanka vyrazila puk betonem.
     
    17:01
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzky jdou do dvoubrankového vedení! Opět to byla dvojice Allemozová – Passardová, který zajistila i první gól. Passardová přihrála od levého mantinelu na střed hřiště a VIRGINIE BOUETZ ANDRIEUOVÁ zamířila přesně. Asistence: Marion Allemozová, Emmanuelle Passardová.
     
    18:06
    Přesilovou hru si zahrají Francouzky. Antonia Matzkaová (AUT) byla v okolí brankoviště až příliš důrazná a inkasuje dvě minuty za hrubost.
     
    19:13
    Ve vlastním oslabení se do úniku dostala Anna Meixnerová, která zvolila blafák do forhendu, který ji ale nevyšel podle představ.
     
    19:17
    Lea Parment (FRA) si odpyká menší trest za hákování a poměr sil na ledě se vyrovná.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla v režii domácího celku, který sice méněkrát ohrozil branku, ale za to se mu povedlo hned dvakrát skórovat. Francouzky mají solidně našlápnuto a bude zajímavé sledovat, zda se jim výsledek podaří udržet. Sledujte i druhou třetinu, která začne přibližně v 20:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:03
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Tak ne. Rakušanky ještě 14 sekund před vypršením trestu skórují a snižují na rozdíl jedné branky. Útočnice Altmannová vypálil z bezprostřední blízkosti na Baldinovou, kterou puk přelétl a za její záda ho definitivně dorazila EVA MARIA BEITER SCHWARZLEROVÁ. Asistence: Denise Altmannová, Esther Kantorová.
     
    21:37
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    To je uragán! Rakušanky vzápětí střílí další branku a vyrovnávají! Hummelová našla najetou ANNU MEIXNEROVOU, která svůj únik šikovně proměnila. Asistence: Victoria Hummelová, Sophia Volggerová.
     
    23:59
    Rakušanky se dostaly do útočné třetiny a pomýšlely na další branku. Rána Wittichové od modré čáry ale za záda Baldinové neprošla.
     
    24:54
    Rakušanky jsou stále v útočném pásmu, ale Francie se zatím brání úspěšně.
     
    25:16
    Lore Baudritová (FRA) si počínala nedovoleně v souboji o puk a dostává trest za hákování.
     
    25:52
    Úchvatné sólo předvedla Anna Meixnerová, která projela celé hřiště po levém mantinelu, poté se natlačila do středu hřiště, hbitými kličkami se zbavila protihráček a zakončovala blafákem do bekhendu. Puk se jí ale nepodařilo zvednou.
     
    27:16
    Francouzky jsou v plném počtu.
     
    28:58
    Hokejistky se perou o kotouč v obranném pásmu Francie, ale sudí hru odmítá přerušit.
     
    29:30
    Francie se teď dostala do velkého tlaku a Marchhartová měla v brance Rakušanek hodně práce. Nakonec vše vyřešila a hra je přerušena.
     
    30:50
    Chloe Aurardová si výborně prohodila obránkyni a mířila po levé straně na bránu. Zvolila rychlou střelu, kterou Marchhartová vychytala.
     
    30:50
    Následně ji Aurardovou před brankou tvrdě a naprosto zbytečně krosčekovala Victoria Hummelová (AUT), která odchází na trestnou lavici.
     
    32:17
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušanky se prosazují v oslabení a jdou do vedení! DENISE ALTMANNOVÁ se dostala sama před branku a tam nikým nepokrytá vyšachovala domácí brankářku, kterou prostřelila bekhendem mezi nohy. Bez asistence.
     
    32:50
    Rakušanky už hrají v plném počtu.
     
    34:26
    Puk byl velmi dlouho u mantinelu v obranné třetině Rakušanek a sudí píská.
     
    35:29
    Charlotte Wittichová (AUT) držela hráčku Francie a odchází si odpykat menší trest.
     
    36:36
    Passardová pálila od modré čáry, její rána byla tečovaná, ale mířila těsně vedle klece.
     
    37:01
    Janine Weberová byla blízko dalšího gólu v oslabení, ale brankářka Baldinová v leže zasáhla úspěšně.
     
    37:29
    Wittichová se vrací do hry, Rakousko je v pěti.
     
    38:37
    Rakušanka Sophia Volggerová pálila na Baldinovou. Ani ona další branku nepřidala.
     
    39:45
    Hraje se v obranném pásmu Francie, ale Rakušanky jsou pouze v rohu hřiště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila druhá třetina, ve které dokázaly Rakušanky úplně otočit průběh utkání. Hostující hráčky na reprezentantky Francie doslova vlétly a dvěma brankami hned na začátku druhé třetiny vyrovnaly skóre. Díky velmé aktivitě navíc skórovaly ještě ve 33. minutě a dostaly se tak do vedení 3:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Estelle Duvinová se prohnala obranou Rakušanek a vypálila na Marchhartovou, která vyrazila puk do ochranné sítě.
     
    42:50
    Esther Kantorová prověřila na druhé straně Baldinovou, která rychle zakročila betonem.
     
    43:54
    Velmi tvrdý střet na úrovni NHL byl teď k vidění. Odnesla to Lea Parmentová, která se vůbec nedokázala sebrat z ledu. Nakonec rozhodčí musela přerušit hru a dopomoci jí na střídačku.
     
    44:50
    Janine Weberová si vybruslila do osy hřiště pěkně vypálila. Baldinová puk vyrazila mimo branku.
     
    46:08
    Rakušanky jsou nyní mnohem aktivnější a vytvořily si soustavný tlak. Zatím však bez brankového efektu.
     
    47:34
    Hostující mužstvo stále pokračuje v tlaku, ale Baldinová zrovna moc práce nemá.
     
    49:55
    Francouzky se dokázaly z tlaku vymanit a teď udeřily na druhé straně. Marchhartová ale střelu z větší vzdálenosti zlikvidovala.
     
    51:45
    Rakušanky hrají opět o něco aktivnější a Francouzky se musí bránit.
     
    52:24
    Denise Altmannová (AUT) dostává menší trest za hákování. Francouzky mají skvělou možnost na vyrovnání.
     
    53:55
    Francouzka Estelle Duvinová skvěle udržela útočné pásmo a ihned se dostala do zakončení. Do rány se ale položila rakouská reprezentantka.
     
    54:24
    Rakouské mužstvo hraje v plném počtu.
     
    55:58
    Estelle Duvinová (FRA) dostává dvě minuty za podražení a její tým čekají těžké chvíle.
     
    57:03
    Rakušanky sice vedou, ale přesto by mohly přesilovku hrát aktivněji. Jsou sice v útočné třetině, ale nepůsobí moc aktivně.
     
    57:51
    Vhazovat se bude před Baldinovou. Do konce trestu zbývá sedm sekund.
     
    57:58
    Duvinová se vrací na led, Francie je v plném počtu.
     
    57:59
    Lea Parmentová (FRA) dostává trest za zdržování hry a to je velká komplikace pro domácí tým.
     
    59:05
    Lore Baudritová teď prokázala překvapivě šikovné ruce. Skvěle se kličkou dostala přes dvě protihráčky a tvrdě vypálila. Marchhartová byla opět oporou svého mužstva.
     
    59:05
    Francie si bere oddechový čas a nechává Baldinovou na střídačce!
     
    59:20
    Rakušanky mohly trefit prázdnou branku, ale špatně si přihrály.
     
    59:35
    Vhazovat se bude po střele Francouzek v jejich útočném pásmu. Zbývá posledních 25 sekund.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce a nakonec překvapivého vítěze nepřineslo. Rakousko bylo favoritem zápasu a tuto roli také potvrdilo. Po prvé třetině sice Francie vedla o dvě branky, ale následně své vedení ztratila a odchází z dnešního utkní bez bodu.
     
    Nejlepší hráčky utkání: Marion Allemoz (FRA) – Denise Altmann (AUT) (21:36:49)

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 8. Allemozová (Passardová), 18. Bouetz Andrieuová (Allemozová, Passardová) – 22. Beiter Schwarzlerová (Altmannová, Kantorová), 22. Meixnerová (Hummelová, Volggerová), 33. Altmannová


    Francie: Baldinová (Morinová) – Leclercová, Parmentová, Villiotová, Gendarmeová, Bouetz Andrieuová, Lager Lacombeová, Grenierová, Obreová – Passardová, Allemozová, Aurardová – Duvinová, Escuderová, Boucheová – Fohrerová, Jouannyová, Baudritová – Vixová, Rihetová, Cuasnetová. Trenér: Gregory Tarle
    Rakousko: Marchhartová (Arnbergerová) – Fazokasová, Kantorová, Matzková, Kainbergerová, Grascherová, Krausová, Hyblerová – Weberová, Beiter Schwarzlerová, Altmannová – Vlceková, Volggerová, Hanserová – Meixnerová, Hummelová, Wittichová – Brunnerová, Lopezová. Trenér: Pekka Hämäläinen

    Rozhodčí: Szkolová (USA) – Toddová (CAN), Visalaová (FIN)
    bahis siteleri