Košice – Slovan Bratislava 2:1 (kon.) | Ružomberok – Trenčín 0:1 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 4:0 (kon.)
Myjava – Zlaté Moravce 2:2 (kon.)
konec
TJ Spartak Myjava
2:2 (0:1)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 25.04.2015, 19:00 • Spartak Myjava (Myjava) • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí sa rozhodli kliknúť a prostredníctvom nášho portálu sledovať on-line textový prenos zo zápasu našej najvyššej futbalovej súťaže – Fortuna liga. Konkrétne sa jedná o zápas Spartak Myjava – FC ViOn Zlaté Moravce s výkopom o 19:00!

    Spartak Myjava dnes odohrá svoj 26.zápas v tejto zostave, Zlaté Moravce odohrajú 27.zápas. Domáci celok sa momentálne nachádza na v strede tabuľky, na 6.mieste, takže relatívne v pokojných vodách. Hostia, sa nachádzajú na chvoste tabuľky, pretože im patrí 10.miesto a čaká ich tvrdý boj o záchranu.

    Posledná forma dnešných aktérov a favorit zápasu: Lepšou formou momentálne disponuje domáci tím, pretože z posledných 5 zápasov 2 vyhral, 1 remizoval a 2 prehral. Hostia z posledných 5 zápasov 2 vyhrali a 3 prehrali. Avšak, posledné dva zápasy oba tímy vyhrali, takže nás určite čaká zaujímavé stretnutie, kde pôjde o dôležité body do tabuľky. Favoritom zápasu sú podľa tabuľkového postavenia domáci, hostia sa však určite pobijú o čo najlepší výsledok a hlavne o body.

    Rozhodcovia zápasu a delegáti:
    HR: Pavol Šuniar
    AR1: Dušan Hrčka
    AR2: Branislav Hancko
    NR: Tomáš Mókoš

    DS: Miroslav Schneider
    DP: Miroslav Makový
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Myjava: Solnička – Jánošík, Černáček (C), Kolár, Ciprys – Duga, Kuzma, Marček, Daniel – Pekár, Bílovský.
    Náhradníci: Urminský – Kastelovič, Jastráb, Janco, Peňaška, Švec, Častulín.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč (C) – Tipurić, Pavlenda, Pintér, Chren – Orávik, Karaš, Szöke, Sabo, Juhar – Mikinič.
    Náhradníci: Novota – Charizopulos, Cebara, Mazan, Mance, Kovjenić, Vrablec.

    Rozhodca: Pavol Šuniar – Dušan Hrčka, Branislav Hancko – Tomáš Mókoš.
     
    Pred zápasom ešte hymna Slovenskej republiky.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Do prvej šance mohol ísť už v 14.sekunde Mikinič, ale jeho nájazd na Solničku zastavil ofsajd.
     
    2
    Zatiaľ je to rozháraný futbal v strede poľa a oba tímy majú zatiaľ problém s presnosťou.
     
    2
    Hostia však teraz ukľuďnujú hru a pomaly sa dostávajú dopredu, ale Juhar na útočnej polovici loptu stratil.
     
    3
    Ciprys sa previnil faulom na útočnej polovici, ale na druhej strane sa podobne ukázal aj Mikinič.
     
    4
    Myjava operuje na útočnej polovici, ale kolmica do šestnástky od Jánošíka nenašla žiadneho z jeho spoluhráčov, bude nasledovať odkop od Kováčovej brány.
     
    5
    Daniel sa pokúšal o center sprava, ale hostia ho veľmi rýchlo odvrátili. Následne však prichádza dlhý pas za obranu VOn-u, kde si nabehol Pekár, ale tiesnený vystrelil len vysoko nad bránu.
     
    6
    Aktívnejšia Myjava opäť útočí a opäť sprava, odkiaľ centroval Kolár a našiel na päťke Kuzmu, ktorý však svoju hlavičku bránený nasmeroval nad bránu.
     
    8
    ViOn sa mohol dostať do prvej šance, ale dlhá kolmica na Juhara skončila pri Černáčkovi, no následne sa domáci previnili faulom a poslali center do šestnástky, kde sa nepodarila hlavička Orávikovi.
     
    9
    Pintér dlhou loptou z vlastnej polovice hľadal vpredu Juhara, ale lopta prepadla až k Solničkovi.
     
    10
    V úvode duelu má navrch domáca Myjava, ale do veľkej šance sa ešte nedostala, boli to iba také pološance.
     
    11
    Daniel dostal na pravej strane možnosť k centru, čo aj využil, ale v hŕbe, tiel vynikol Kováč, ktorý vyrazil na roh.
     
    12
    Po ňom prišla zblokovaná hlavička a následne aj strela spoza šestnástky, tá však tiež bola zablokovaná a dopredu tak mohol ísť Juhar, ktorý sa dostal až do pokutového územia a krížnou strelou nie o veľa minul bránu.
     
    13
    Myjava dostal výhodu štandardnej situácie a po centri Pekára do šestnástky takmer loptu do siete upratal nohou Černáček, ale napokon tesne minul bránu a tá sa dogúľala vedľa brány.
     
    14
    ViOn získava po zablokovanom centri zľava rohový kop.
     
    14
    Centrovaná lopta prepadla až na zadnú žrď, kde sa ale k strele nedostal strážený Karaš. Následný nákop naspäť našiel Juhara už v treťom ofsajde zápasu.
     
    17
    Pavlenda hodil aut až do šestnástky, kde si nabehol Mikinič, dostal sa cez dvoch obrancov do streleckej pozície a len o milimetre z hranice bieleho bodu minul bránu Solničku.
     
    18
    Orávik dostal pas od Tipuriča na úplne voľnú pravú stranu a tak sa pokúsil o center, ktorý ale dostali domáci preč. ViOn však ostáva pri lopte a Juharovu loptu do šestnástky musel pred Mikiničom na roh odvrátiť Černáček.
     
    19
    Juharov center našiel len Černáčka a následne sa útočným faulom previnil Orávik.
     
    19
    Myjava okamžite prechádza do útoku a Daniel poslal spoza šestnástku prihrávku, ale strelu na teč pred Kováča. Do nej však nik nohu nevložil a preto ju Kováč chytil.
     
    20
    Orávikov center preletel celou šestnástkou Myjavy a zachytili ho až na jej druhej strane hostia. Následne sa dostal do šestnástky Tipurič a svojou strelou okolo Solničku opečiatkoval tyč.
     
    21
    Po úvodných minútach, ktoré ovládala Myjava sa teraz hra sústredí viacej pred bránou Solničku, pretože Zlaté Moravce sú aktívnejšie.
     
    23
    Myjava po dlhšom čase na polovici ZM ale všetko sa to točí len okolo šestnástky. Teraz už ale prichádza center Daniela, no našiel len Pintéra a neujal sa ani následný pas od Ciprysa.
     
    24
    Kuzma hľadal po individuálnej akcii a pošmyknutí Chrena na malom vápne Pekára, ale toho stihol postrážiť Tipurič a loptu odkopol.
     
    26
    Duga sa zľava pokúšal odcentrovať do šestnástky, ale našiel len dobre postaveného Szokeho, ale od neho sa však lopta odráža do autu.
     
    27
    Sprava centroval do šestnástky ViOn-u Daniel, jeho lopt abola dobre kopnutá, ale našla len hlavu Pintéra.
     
    28
    Center z pravej strany Myjavy našiel Dugu, ale ten nedokázal dať lopte správny smer a netrafil bránu.
     
    30
    Pintér nakopol loptu dopredu, kde ju dôrazní útočníci hostí získali, no napokon všetko pokazil Orávik, ktorý prihral na pravú stranu, kde ale nik nestál.
     
    31
    Nasleduje tak protiútok Myjavy, ale úspešný nebol a tak rýchlo na druhú stranu, kde už Orávik dlhou loptu do šestnástky hľadal Mikiniča, no ten nedokázal loptu z voleja trafiť.
     
    32
    ViOn sa previnil pri poliacej čiare faulom a tak dostali domáci k dispozícií štandardku, lenže Pekár centrom nenašiel nikoho.
     
    33
    Daniel si zľava chcel nabehnúť do šestnástky, kde sa pokúsil zaseknúť si Pavlendu, no "vyrobil" sám seba a o loptu prichádza.
     
    34
    Zlaté Moravce dali gól!


    Z ničoho nič je tu gól! Juhar s Orávikom zakombinovali na pravom krídle a po centri druhého menovaného si skvele nabehol na päťku KAMIL KARAŠ a nedal Solničkovi skvelou hlavičkou šancu zasiahnuť.
     
    35
    Solnička musel vysoko z brány, aby odkopol loptu pred rýchlym Juharom, čo sa mu aj podarilo a založil akciu domácich. Zľava centroval Daniel a lopta tesne minula brvno brány Kováča.
     
    37
    Kolár hľadal v šestnástke Kuzmu, ale lopta prepadla až na druhú stranu, odkiaľ vystrelil Ciprys, ale jeho strela bola zablokovaná.
     
    39
    Szoke sa práve v strede poľa pekne uvoľnil cez Bílovského a prihrávkou za Černáčka hľadal nabiehajúceho Mikiniča, pred ktorým ale loptu skôr zasiahol brankár Solnička a zmaril tak možnosť hostí.
     
    41
    Marček vyslal nebezpečnú strelu spoza šestnástky, ktorá len tesne minula bránu hostí, pretože sa otrela o bočnú sieť.
     
    44
    Juhar sa dostal do veľkej šance v šestnástke Myjavy, keď oklamal stopéra Černáčka, ale svoju strelu nasmeroval veľmi ďaleko od brány a to bol úplne sám a nikým nestrážený.
     
    45
    ViOn sa snaží niečo vymyslieť na pravom krídle, ale obrancovia Myjavy ich odtiaľ nechcú pustiť.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sa na Myjave nehral zlý futbal. V úvode zápasu mali prevahu domáci, ale hostia z Zlatých Moraviec prebrali postupom času iniciatívu, ktorej vrcholom bol presný zásah Karaša z 35.minúty.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:03.
     
    Štatistiky po prvom polčase:
    Góly: 0:1
    Žlté karty: 0:0
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 1:2
    Strely mimo bránky: 5:4
    Rohové kopy: 1:3
    Ofsajdy: 0:4
    Voľné kopy: 9:6
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Pekár sklepol loptu pre Marčeka, ktorý sa nedostal k strele a tak posunul loptu na druhú stranu, kde stál Kolár, ten si zasekol obrancu hostí a svojou strelou, ktorá ešte zaplávala, tesne minul žrď brány Kováča.
     
    48
    Bílovský sa dostal stredom poľa až pred šestnástku, prihral doľava, ale odtiaľ priletel nepresný center.
     
    49
    Mikinič dostal loptu za obranu, kde si zasekol ešte vracajúceho sa Jánošíka a spoza šestnástky vypálil, ale len do miest, kde sa dokázal Solnička hodiť a vyraziť.
     
    52
    Myjava dala gól!


    Veľmi smolný inkasovaný gól pre ViOn. Zblokovaná strela Kolára išla na rohový kop, čo ale nechcel dopustiť Kováč a tak sa po nej hodil, lenže neudržal ju v rukách a DENIS DUGA už len dorazil do prázdnej brány.
     
    54
    Sabo si šteloval loptu na strelu pred šestnástkou súpera, pričom obišiel asi troch protihráčov, ale vystrelil len do stredu brány, kde stál Solnička.
     
    54
    Sabo chcel vniknúť do šestnástky Myjavy, čo mu domáci nedovolili a poslali loptu na roh. Po ňom však k ničomu neprišlo, pretože domáci odkopli.
     
    55
    Centrovaná lopta sprava našla na hranici šestnástky nohu Juhara, ktorý ale halfvolejom minul bránu Solničku.
     
    57
    Orávik neprešiel zľava cez obranu domácich, ale získal roh a po ňom nasleduje hlavička Tipuriča, lenže minula bránu.
     
    58
    Orávik dostal loptu do stredu poľa a z prvej poslal loptu za obranu na Juhara, ktorý sa ocitol pred Solničkom, ale nepochopiteľne netrafil ani len priestor medzi tromi žrďami.
     
    61
    Myjava dala gól!


    Pekárova lopta z priameho kopu padla tesne pred Kováčom, ktorý ju len posunul pred seba a niekto z klbka tiel pred ním ju zrazil do brány. Hlásateľ na štadióne v Myjave ohlásil meno kapitána MARTINA ČERNÁČKA.
     
    63
    Pekár opäť v akcii, ale tentoraz dostal ťažkú loptu do šestnástky a chrbtom k bráne ju nedokázal presne vystreliť.
     
    63
    Pekár sa dostal k odrazennej lopte asi 25 metrov od brány Kováča, ale jeho tvrdý pokus trafil len Pavlendu.
     
    64
    Krásna strela Bílovského spoza šestnástky letela do brány, ale Kováč sa tentoraz vyznamenal a vyrazil na rohový kop.
     
    65
    Center od rohovej zástavky vyráža Kováč na aut, pomocou ktorého sa domáci držia v ofenzíve.
     
    66
    Kuzma na pravom krídle cez dvoch protihráčov prihral na voľného Daniela, ktorý odcentroval a našiel Pekára, no jeho strela tesne minula bránu.
     
    66
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Kamil Karaš, prichádza Peter Mazan.
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Patrik Sabo, prichádza Márius Charizopulos.
     
    68
    Charizopulos sa prvýkrát dostal do ofenzívnej akcie a po zrazenom centri zľava získal rohový kop.
     
    69
    Loptu do šestnástky poslal Juhar, ale Solnička ju vyboxoval a následne druhý center nepresne zakončil Tipurič.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Toni Tipurić (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    71
    Center do šestnástky našiel v zhluku tiel Jánošíka a ten svoju hlavičku namieril len tesne vedľa brány ViOn-u.
     
    72
    Daniel poslal sprava zaujímavý center priamo na Kováča, ktorý mali tečovať dvaja hráči domácich, no netrafil ho ani jeden a tak hosťujúci brankár vyrazil.
     
    73
    Szoke si pomohol sklzom v jednom zo súbojov, ale bola ponechaná výhoda a následne vybojovaný roh Myjavy.
     
    74
    Po rohovom kope ale nasleduje len výkop Kováča, ktorý loptu chytil do rukavíc.
     
    76
    Mazan poslal dobrú strelu spoza šestnástky, ale tá bola zablokovaná a následný center od Orávika odhlavičkovala obrana domácich.
     
    76
    Hostia teraz obliehali šestnástku Myjavy, ale nedokázali nič prevratné vymyslieť, najbližšie k zakončeniu mal Szoke, ale musel si loptu posunúť okolo Bílovského, čo ho stálo streleckú pozíciu.
     
    77
    Chren zľava poslal veľmi dobrý center, no našiel len Kolára, ktorý poslal loptu preč.
     
    78
    Ciprys až príliš jednoducho prešiel cez dvojicu obrancov hostí na ľavej strane, dostal loptu do šestnástky a dokázal aj vystreliť, ale Kováč jeho strelu vyrazil.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Štefan Pekár (Spartak Myjava), ktorý nepekne sklzom poslal na zem Szokeho.
     
    80
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Peter Orávik, prichádza Armando Mance.
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Marek Jastráb.
     
    81
    Zlaté Moravce dali gól!


    Po Pavlendovej lopte do šestnástky nastali v pokutovom území domácich menšie problémy, ktoré najprv využil strelou na bránu Mazan, jeho projektil síce Solnička vyrazil, ale len pred TOMÁŠA MIKINIČA a ten doklepol loptu do brány.
     
    83
    Brankár Kováč teraz pri rozohrávke naťahuje čas, ale kartu za to ešte nevidí.
     
    84
    Kolár sa snažil nájsť prízemným centrom spoluhráčov, ale prihral len na Charizopulosa, ktorý vyviezol loptu dopredu, kde ho ale fauloval Bílovský.
     
    85
    A prichádza ďalší center do šestnástky, ktorý ale Černáček odvrátil. ViOn však loptu vracia naspäť a po zablokovanej strele Mazana prichádza k ešte lepšiemu zakončeniu Manceho, ale ten trafil len brániacich hráčov Myjavy.
     
    86
    Kuzma po kombinácií s Jastrabom padá pár metrov od šestnástky hostí a vyzerá to na zaujímavú pozíciu pre priamu strelu.
     
    87
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Frederik Bílovský, prichádza Michal Peňaška.
     
    87
    Pekár sa pokúsil o priame ohrozenie brány a aj keď jeho strela letela veľmi pekne, asi o necelý meter minula bránu Kováča, ktorý opäť naťahuje čas.
     
    89
    Pekár sa dostal k ohrozeniu brány Kováča, keď sa dostal cez Pintéra a svoju strelu spoza šestnástky nasmeroval do priestoru troch žrdí, ale ten mal Kováč veľmi dobre pokrytý.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+2
    Daniel sa pokúša o center zľava na Jastraba, ale ten bol pridlhý a striedajúci hráč Myjavy ho nezachytil. Kováč chvíľu opäť naťahoval čas a vypočul si preto od domácich fans zopár hanlivých slov.
     
    90+2
    Pekár našiel Kuzmu pred šestnástkou a Tipurič veľmi rýchlo odkopol radšej na aut.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Videli sme pekný zápas, ktorý nám priniesol štyri góly. Najprv sa ujali vedenia hostia, ale po zmene strán Myjava stav otočila, no o deľbe bodov rozhodol Mikinič.
     
    Štatistiky zápasu:
    Góly: 2:2
    Žlté karty: 1:1
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 6:5
    Strely mimo bránky: 10:8
    Rohové kopy: 3:7
    Ofsajdy: 1:6
    Voľné kopy: 23:17 (20:54:13)

    Matej Kubove

    Branky: 52. Duga, 61. Černáček (Pekár) – 34. Karaš (Orávik), 81. Mikinič

    Karty:   78. Pekár (MYJ) – 71. Tipurić (ZMO), 73. Szöke (ZMO)


    TJ Spartak Myjava: Solnička – Jánošík, Černáček (C), Kolár, Ciprys – Duga (80. Jastráb), Kuzma, Marček, Daniel – Pekár, Bílovský (87. Peňaška).
    Náhradníci: Urminský – Kastelovič, Jastráb, Janco, Peňaška, Švec, Častulín.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč (C) – Tipurić, Pavlenda, Pintér, Chren – Orávik (80. Mance), Karaš (66. Mazan), Szöke, Sabo (66. Charizopulos), Juhar – Mikinič.
    Náhradníci: Novota – Charizopulos, Cebara, Mazan, Mance, Kovjenić, Vrablec.

    Rozhodčí: Pavol Šuniar – Dušan Hrčka, Branislav Hancko – Tomáš Mókoš
    bahis siteleri