USA – Finsko 5:1 (kon.) | Kanada – Lotyšsko 6:1 (kon.) | Rusko – Norsko 6:2 (kon.)
Česko – Švédsko 5:6 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Česko
5:6 (1:2, 0:1, 4:2 - 0:0)
Švédsko
Pátek 01.05.2015, 20:15Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Tak to je drama jako hrom. Nejprve nebezpečně pálil Čáslava, pak podnikli Švédové smrtící výpad a kotouč letící do branky na poslední chvíli zastavil Salák. Voráček však fauloval a dostává menší trest.
     
    58:35
    Tak to bude ještě pořádné drama. Na trestnou lavici míří Petr Koukal a Švédové budou hrát v šesti proti čtyřem.
     
    47:13
    Na trestnou lavici každopádně míří Josefson, využijí Češi další přesilovku?
     
    42:06
    Dobré momenty českého týmu. Červenka hledal najíždějícího Novotného, který byl faulován Lindströmem. Následně ještě měli šance Krejčík a právě Červenka, ale Enroth opět uhájil svou svatyni. Je tu aspoň přesilovka.
     
    30:02
    Další přesilovka pro český tým. Zaťovič si za brankou šikovně bránil kotouč a Lander ho chvatem povalil k zemi. Možnost na vyrovnání je tady.
     
    24:09
    Ahnelov teď bude společně se švédským týmem dvě minuty trpět.
     
    24:01
    Jágr vybojoval u mantinelu puk pro Klepiše, který udělal pár rychlých kroků na mezikruží a vypálil. Ačkoliv Enroth stačil zasáhnout, je tu alespoň švédský faul. Za nedovolené bránění dostává dvojku Ahnelov.
     
    18:51
    Ačkoliv byli hokejisté v bílých dresech usazeni v útočné třetině, zbytečným seknutím se provinil Klepiš a je tu švédská přesilovka.
     
    12:32
    Výhoda byla nakonec hodně dlouhá, ale Češí v ní měli problémy zkrotit kotouč. Po faulu na Sobotku už odchází na trestnou lavici Elias Lindholm.
     
    06:20
    S rychlými Švédy zatím mají Češi velký problém. Do rozevřené obrany letěl Lindholm, měl ještě vedle sebe Raska, ale v jasné střelecké pozici ho nedovoleně zastavil Erat. Přesilovka pro Švédsko. Hosté teď český výběr jednoznačně přehrávají.
    Unikátní sběratelské relikvie. Získejte masku Tomáše Vokouna či jeho zápasový dres ze zlatého šampionátu 2010 v Německu.

    Radek Barkman

    Branky a nahrávky: 14. Jágr (Nakládal, Voráček), 43. Hertl (Němec, Klepiš), 52. Simon (Hejda), 53. Červenka (Voráček, Čáslava), 57. Zaťovič (Novotný, Simon) – 4. Lundqvist (Sjögren, Josefson), 8. Kronwall (Ekholm, Lander), 35. Rask (Lindholm), 45. Lindström (Moller), 60. Sjögren (Lindström, Klingberg), rozh. náj. Larsson

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Lindholm (SWE)
    0:1   Klepiš (CZE)
    2. série:
    0:1   Josefson (SWE)
    1:1   Voráček (CZE)
    3. série:
    1:2   Ekman Larsson (SWE)
    1:2   Sobotka (CZE)


    Česko: Salák (Pavelec) – Hejda, Němec – Kolář, Nakládal – Krejčík, Čáslava – Jordán – Sobotka, Erat, Voráček (C) – Klepiš, Kovář, Jágr – Červenka, Novotný, Hertl – Zaťovič, Koukal, Simon
    Švédsko: Enroth (Nilsson) – Ekman-Larsson, Klefbom – Klingberg, Kronwall (C) – Rahimi, Ahnelov – Ekholm – Forsberg, L. Eriksson, Lander – Lindström, J. Ericsson, Moller – Hjalmarsson, Lindholm, Rask – Sjögren, Josefson, Lundqvist

    Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Rantala – Lazarjov (Rus.), Suominen (Fin.)
    bahis siteleri