USA – Finsko 5:1 (kon.) | Kanada – Lotyšsko 6:1 (kon.) | Rusko – Norsko 6:2 (kon.)
Česko – Švédsko 5:6 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Česko
5:6 (1:2, 0:1, 4:2 - 0:0)
Švédsko
Pátek 01.05.2015, 20:15Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    Ekman LARSSON - 5:6


     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Švédsko.

    Autorem vítězné branky v samostatných nájezdech byl OLIVER EKMAN LARSSON.
    Mattias SJÖGREN - 5:5


     
    59:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tento strhující zápas nejspíš skončí remízou. Nepovedená střela Lindströma si totiž našla cestu na hůl MATTIASE SJÖGRENA, který usměrnil puk za Saláka. Tre Kronor teď měli pořádnou porci štěstí, ale i to k hokeji patří. Asistence: Joakim Lindström a John Klingberg.
    Martin ZAŤOVIČ - 5:4


     
    56:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je nevídaný obrat! Podobnou zápletku byste těžko hledali i v příbězích Alfreda Hitchocka, tenhle tým má šťávu! Před brankou se kotouč od Novotného odrazil k MARTINU ZAŤOVIČOVI, který zblízka prostřelil Enrotha. Kouzlo švédského brankáře je pryč. Asistence: Jiří Novotný a Dominik Simon.
    Roman ČERVENKA - 4:4


     
    52:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tady! Voráček perfektně načasoval přihrávku pro ROMANA ČERVENKU, který se řítil sám na Enrotha, a ačkoliv v průběhu svého nájezdu ztrácel rychlost, dokázal ještě z ostrého úhlu zakončit bekhendem přesně pod břevno! Je srovnáno. Asistence: Jakub Voráček a Petr Čáslava.
    Dominik SIMON - 3:4


     
    51:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak ještě je tu jedna šance! Švédové trávili dlouhý čas v útočném pásmu, pak ale přišli o puk, ten se dostal k Hejdovi, který s ním udělal pár rychlých kroků, napálil ho před branku, kde se po odrazu vracejícího se Švéda dostal k DOMINIKU SIMONOVI a ten bekhendem prostřelil Enrotha. Už je to opět jen o gól. Asistence: Jan Hejda.
    Joakim LINDSTRÖM - 2:4


     
    44:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jedna chyba za druhou a Švédové nekompromisně trestají. Tentokrát propadl ve středním pásmu Krejčík, Tre Kronor jeli dva na jednoho a z přihrávky Mollera vytěžil čtvrtý gól JOAKIM LINDSTRÖM. Asistence: Oscar Moller.
    Tomáš HERTL - 2:3


     
    42:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól naděje je tady! Němec dlouho napřahoval, jeho střelu Enroth dobře viděl a vyrazil ji, jenže pouze k TOMÁŠI HERTLOVI, který na kolenou našel stabilitu a našel minimální skulinu mezi tyčí a Enrothem. Je sníženo. Asistence: Ondřej Němec a Jakub Klepiš.
    Viktor RASK - 1:3


     
    34:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    No a zmatky v české obraně nakonec končí gólem. Švédům se povedlo vyrovnat hru a po bekhendové přihrávce Lindholma se prosadil VIKTOR RASK. Je to opět o dvě branky. Asistence: Elias Lindholm a Simon Hjalmarsson.
    Jaromír JÁGR - 1:2


     
    13:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bum prásk, je sníženo! Češi se usadili v útočném pásmu, několikrát si vyměnili kotouč a Nakládal nakonec napřáhl od modré čáry, jeho střelu tečoval JAROMÍR JÁGR a kotouč skončil za Enrothem! Důležitý gól. Asistence: Jakub Nakládal a Jakub Voráček.
    Staffan KRONWALL - 0:2


     
    07:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové přece jenom přesilovku využívají. Po vyhraném buly si povyjel s kotoučem kapitán STAFFAN KRONWALL a rychlým švihem překvapil Saláka. U tohoto gólu asi nebude mít český gólman čisté svědomí. Asistence: Mattias Ekholm a Mattias Sjögren.
    Joel LUNDQVIST - 0:1


     
    03:23
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Lepší švédské momenty nakonec přinesly vedoucí branku. Arenou to pořádně zašumělo po střele Lindholma, která se dost možná otřela o brankovou konstrukci, následně špatné střídání českého týmu v přečíslení 2 na 1 potrestal JOEL LUNDQVIST. Asistence: Mattias Sjögern a Jacob Josefson.
    Unikátní sběratelské relikvie. Získejte masku Tomáše Vokouna či jeho zápasový dres ze zlatého šampionátu 2010 v Německu.

    Radek Barkman

    Branky a nahrávky: 14. Jágr (Nakládal, Voráček), 43. Hertl (Němec, Klepiš), 52. Simon (Hejda), 53. Červenka (Voráček, Čáslava), 57. Zaťovič (Novotný, Simon) – 4. Lundqvist (Sjögren, Josefson), 8. Kronwall (Ekholm, Lander), 35. Rask (Lindholm), 45. Lindström (Moller), 60. Sjögren (Lindström, Klingberg), rozh. náj. Larsson

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Lindholm (SWE)
    0:1   Klepiš (CZE)
    2. série:
    0:1   Josefson (SWE)
    1:1   Voráček (CZE)
    3. série:
    1:2   Ekman Larsson (SWE)
    1:2   Sobotka (CZE)


    Česko: Salák (Pavelec) – Hejda, Němec – Kolář, Nakládal – Krejčík, Čáslava – Jordán – Sobotka, Erat, Voráček (C) – Klepiš, Kovář, Jágr – Červenka, Novotný, Hertl – Zaťovič, Koukal, Simon
    Švédsko: Enroth (Nilsson) – Ekman-Larsson, Klefbom – Klingberg, Kronwall (C) – Rahimi, Ahnelov – Ekholm – Forsberg, L. Eriksson, Lander – Lindström, J. Ericsson, Moller – Hjalmarsson, Lindholm, Rask – Sjögren, Josefson, Lundqvist

    Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Rantala – Lazarjov (Rus.), Suominen (Fin.)
    bahis siteleri