Leicester – Newcastle 3:0 (kon.) | Aston Villa – Everton 3:2 (kon.) | Liverpool – Queens Park 2:1 (kon.)
Sunderland – Southampton 2:1 (kon.) | Swansea – Stoke 2:0 (kon.) | West Ham – Burnley 1:0 (kon.)
Manchester Utd. – West Brom 0:1 (kon.)
konec
West Ham United
1:0 (1:0)
Burnley FC
Sobota 02.05.2015, 16:00 • Upton Park, London • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    V závěru se ke střele z 30 metrů dostal Nenê, ale gólman Heaton předvedl parádní zákrok a tento pokus skvěle zneškodnil. Rozhodčí už rohový kop nenařídil.
     
    90+3
    Mee byl za faul na Downinga potrestán žlutou kartou.
     
    90
    Heaton vyrazil centrovaný míč do prostoru, kde se nacházel Kouyaté, jenž vystřelil zpoza vápna, ale jeho pokus před brankovou čarou zablokoval bránící protihráč. Následuje roh pro West Ham.
     
    87
    Cole ze své pravačky vyslal povedenou střelu, ale gólman Heaton se blýskl povedeným zákrokem, takže ani teď se stav skóre nemění.
     
    84
    Faulovaný byl Nenê, proti kterému se provinil Wallace a od sudího vyfasoval žlutou kartu.
     
    83
    Dlouhán Cole na sebe hned upozornil. Útočník West Hamu si našel prostor ve vápně, kde se dostal ke střele hlavou a jen o kousek branku netrefil.
     
    82
    Hrací plochu opouští útočník Valencia, kterého nahrazuje spoluhráč Cole. Tento hráč si zaslouží být na trávníku, protože toho pro West Ham vždy hodně udělá.
     
    81
    Dohráno má také Taylor, kterému tleskají i fanoušci West Hamu. Zahraje si Wallace.
     
    79
    Vystřídalo také Burnley. Ze hřiště odešel Barnes, místo něj přišel Sordell.
     
    79
    Hrací plochu opustil Nolan, opačným směrem přišel Nenê.
     
    60
    Downing se dožadoval pokutového kopu, ale místo toho vyfasoval žlutou kartu za filmování.
     
    59
    Na druhé straně si připsal úspěšný zákrok Heaton, který vyrazil prudkou střelu, ale pouze do míst, kde se nacházel Valencia. Tento fotbalista mohl navýšit vedení West Hamu, ale branku o malý kousíček minul.
     
    58
    Tak teď to bylo od Adriána neuvěřitelné! Jaký zákrok si gólman ze Španělska připsal, to by mohl závidět i hvězdný Petr Schmeichel. Arfield přihrál Taylorovi, který si udělal prostor a poté ze své kopačky vyslal jedovatou ránu. Nicméně Adrián zasáhl výtečně a udržel West Ham ve hře.
     
    57
    Amalfitano se dostal k balonu a mohl navýšit vedení domácích hráčů, avšak Amalfitano branku jen o kousíček minul.
     
    48
    K odraženému balonu se dostal Kouyaté, který na nic nečekal a okamžitě vystřelil. Kouyaté to nemyslel vůbec špatně, ale gól na 2:0 nedal. Jeho pokus byl totiž zablokován a West Ham bude zahrávat rohový kop.
     
    46
    Do druhého poločasu už nenastoupil Boyd, místo kterého si zahraje Keane.
     
    44
    Máme tu další žlutou kartu, tentokrát je potrestaným hráčem Noble. Burnley bude zahrávat standardní situaci z 25 metrů.
     
    41
    Valencia za svůj faul vyfasoval žlutou kartu.
     
    33
    Burnley mohlo vyrovnat na 1:1, ale gólman Adrián byl zásadně proti. Burnley zahrávalo rohový kop, kdy si na centrovaný balon vyskočil hlavičkující Barnes a pořádně prověřil domácího brankáře. Nicméně Adrián zareagoval na jedničku a zabránil stoprocentnímu gólu.
     
    29
    Nolan parádně prodloužil míč hlavou do vápna, kde se ke střele probojoval Amalfitano, který mířil na bližší tyč, ale Heaton byl opět pozorný a svůj tým hodně podržel.
     
    26
    Na hranici malého vápna obdržel výbornou přihrávku Valencia, který tak byl ve stoprocentní šanci, protože měl před sebou pouze brankáře Heatona, ale tento gólman vytasil parádní zákrok a zabránil stoprocentnímu gólu.
    Mark NOBLE - 1:0
     
    24
    West Ham právě vstřelil branku!
    Pokutový kop si vzal na starost zkušený MARK NOBLE, který se nemýlil a v pohodě penaltu proměnil. Gólman Heaton byl bez šance, protože nevystihl směr střely, takže si na balon ani nesáhl.
     
    23
    Duff dokonce od sudího vyfasoval červenou kartu, což se hostům ani trochu nelíbí a všichni fotbalisté v černých dresech teď hučí na rozhodčího.
     
    23
    West Ham bude zahrávat pokutový kop!
     
    18
    Hosté teď mohli jít do vedení, ale obrovské příležitosti nevyužili. Taylor ze své levačky vyslal další úžasný centr do pokutového území, kde se do vzduchu dostal hlavičkující Ings, avšak jeho pokus skončil vysoko nad brankou. V této situaci si měl Ings rozhodně počínat lépe.
     
    12
    Amalfitano odcentroval balon před branku, kde se do zakončení dostal Valencia, ale jeho prudkou střelu zablokoval jeden z bránících protihráčů, a tak tento pokus gólem neskončil.
     
    3
    West Ham se postupně dostal na soupeřovu polovinu, odkud Cresswell ze své kopačky vyslal luxusní centr do malého vápna, kde hledal E. Valenciu, ale Valencia balon jen těsně netrefil. Kdyby útočník West Hamu zasáhl míč kopačkou, tak by Heaton nejspíš byl bez šance. Nicméně nestalo se tak, a tak je stav skóre stále bezbrankový.

    Lucie Rapantová

    Branky: 24. Noble (pen.)

    Karty:   41. E. Valencia (WHU), 44. Noble (WHU), 60. Downing (WHU) – 84. Wallace (BLY), 90+3. Mee (BLY)   23. Duff (BLY)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:5.
    West Ham United: Adrián – Jenkinson, Collins, Burke, Cresswell – Nolan (C) (79. Nenê), Noble, Kouyaté – E. Valencia (82. Cole), Downing, Amalfitano.
    Náhradníci: Jääskeläinen – Jarvis, Nenê, O´Brien, Song, Oxford, Cole.

    Burnley FC: Heaton – Trippier, Duff, Shackell (C), Mee – Boyd (46. Keane), Arfield, Jones, Taylor (81. Wallace) – Barnes (79. Sordell) – Ings.
    Náhradníci: Gilks – Kightly, Wallace, Reid, Sordell, Jutkiewicz, Keane.

    Rozhodčí: Moss – Bennett, Smart
    bahis siteleri