Rusko – Slovinsko 5:3 (kon.) | Rakousko – Švédsko 1:6 (kon.) | Bělorusko – Slovensko 1:2 (po pr.)
Kanada – Německo 10:0 (kon.) | Dánsko – Finsko 0:3 (kon.) | Francie – Švýcarsko 1:3 (kon.)
konec
Rakousko
1:6 (0:3, 0:3, 1:0)
Švédsko
Neděle 03.05.2015, 12:15 • O2 aréna, Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:48
    Rakousko si však v početní převaze nezahrálo moc dlouho, protože za podražení usedá za katr Herburger. Hrát se bude ve čtyřech.
     
    56:34
    Poté, co Forsberg přihrál do šance Lundqvistovi, se hrdina dnešního utkání provinil proti všem hokejovým pravidlům a v závěru duelu si Rakousko ještě zahraje přesilovku.
     
    50:28
    Poté, co Klefbomova tečovaná střela skončila mimo hřiště, odchází na trestnou lavici Peter.
     
    45:27
    Elias Lindholm se ocitl ve velké šanci, kterou mu však faulem zmařil Schumnig, jenž za sekání usedl na lavici hanby. Švédové tak mají k dobru přesilovou hru.
     
    40:13
    Švédové si zkraje třetí třetiny zahrají přesilovku, Pallestrang zvedl svou hůl příliš vysoko v souboji s Möllerem a už zpytuje svědomí na trestné lavici.
     
    33:49
    Rakušané však o početní převahu přichází, Pallestrang přehnal svůj důraz a hrát se tak bude ve čtyřech.
     
    33:30
    Rask navíc vzápětí fauloval a za nedovolené bránění odchází na trestnou lavici. Rakousko tak bude hrát přesilovku.
     
    21:48
    Bude se vylučovat, za vražení na hrazení dostává Rahimi 2+10 minut a Rakušané tak budou mít šanci snížit svůj brankový deficit.
     
    14:12
    Také Tre Kronor si zahrají v početní převaze, Schumnig přehnal obrannou činnost v souboji s Hjalmarssonem a za držení odpochodoval za katr.
     
    03:39
    Rakušané budou hrát první přesilovku, na trestnou lavici odešel Forsberg za faul vysokou holí.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Michal Šandor

    Branky a nahrávky: 54. Heinrich (Komarek, Latusa) – 14. Forsberg, 19. Klefbom (Sjögren, Josefson), 20. Lander (Eriksson, Forsberg), 29. Forsberg (Eriksson, Ekman-Larsson), 30. Lindholm, 32. Forsberg (Ekman-Larsson, Lander)


    Rakousko: Swette (32. Starkbaum) – Peter, Iberer, Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Mühlstein, Mitterdorfer – Lebler, M. Raffl, Herburger – T. Raffl, Latusa, Komarek – Rotter, Geier, Hundertpfund – Petrik, Fischer, Woger – Cijan.
    Švédsko: Nilsson – Ekman-Larsson, Klefbom, Klingberg, Kronwall, Rahimi, Ahnelöv, Ekholm – Forsberg, Eriksson, Lander – Lindström, Ericsson, Möller – Hjalmarsson, Lindholm, Rask – Sjögren, Josefson, Lundqvist.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Stricker (SUI) – Lhotský (CZE), Suominen (FIN).
    bahis siteleri