USA – Bělorusko 2:5 (kon.) | Česko – Francie 5:1 (kon.) | Finsko – Slovinsko 4:0 (kon.)
Švédsko – Německo 4:3 (kon.)
konec
Švédsko
4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Německo
Čtvrtek 07.05.2015, 20:15 • O2 Aréna, Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:58
    Tým Německa si vyžádal oddechový čas.
     
    58:58
    Pielmeier opustil své pracoviště a Němci tak hrají v šesti!
     
    58:01
    Velkou šanci zpečetit švédské vítězství měl Ericsson, ale sám před Pielmeierem zamířil vedle!
     
    55:58
    Naši západní sousedé jsou při chuti, další střelu vyslal ze své hokejky Rieder, jenž rozezvučel jen brankovou konstrukci.
    PLACHTA - 4:3

     
    54:38
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci přeci jen snižují. MATTHIAS PLACHTA dostal od Hospelta přihrávku na modrou čáru, kde se zbavil bránícího Forsberga a přesnou střelou pověsil kotouč do horní poloviny branky. Asistence: Kai Hospelt, Yannic Seidenberg.
     
    53:21
    Ve velké šanci se ocitl Kink, jenž byl chvíli nikým nekrytý před Enrothem, ale švédský brankář včas zasáhl betonem. Mezitím se vyloučený Ekholm vrátil do hry.
     
    51:22
    Němci si chvíli zahrají přesilovku pět na tři, za porušení všech hokejových regulí odešel na trestnou lavici Ekholm.
     
    49:55
    Němci ale dostanou šanci na snížení, Sjögren sekl Müllera a sudí Sidorenko poslal švédského útočníka na lavici hanby.
    MÖLLER - 4:2

     
    48:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Výběr Tre Kronor utíká do dvoubrankového vedení. OSCAR MÖLLER se u mantinelu zbavil dotírajícího Kinka a následnou přesnou střelou zaknihoval svůj druhý gól v tomto utkání. Asistence: Oliver Ekman-Larsson, Joakim Lindström.
     
    44:38
    Od modré čáry nahazoval puk Ekman-Larsson a jeho zajímavý pokus zastavila až tyč německé brány!
     
    44:11
    Seveřané si navíc zahrají přesilovku, za podražení odešel na lavici hanby Krupp.
    KLINGBERG - 3:2

     
    42:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Teď už ale Pielmeier kapituloval. Möller posunul kotouč na modrou čáru Kronwallovi, jehož nahození tečoval před Pielmeierem JOHN KLINGBERG a německý gólman nestihl na změnu směru puku zareagovat. Asistence: Staffan Kronwall, Oscar Möller.
     
    37:30
    Němci ujeli do přečíslení tři na dva, které zakončil Reimer, jemuž stačilo zvednout puk o pár čísel výš, ale Enroth nastavil puku lapačku a tuhle velkou šanci lapil!
     
    33:45
    Bude se vylučovat, Švédové si zahrají přesilovku. Všechny hokejové regule porušil Oppenheimer, který za sekání poslušně odkráčel na trestnou lavici.
    KRÄMMER - 2:2

     
    29:29
    Německo právě vstřelilo branku!
    Klingberg udělal na útočné modré čáře chybu, když poslal kotouč jen do NICOLASE KRÄMMERA, jenž ujel do samostatného úniku, který zakončil pěknou bekhendovou kličkou. Bez asistence.
     
    28:18
    Němci mají velký tlak! Mezi kruhy si najel Reimer, jehož pokus Enroth vyrazil. Švédové se nemohou dostat ze sevření.
     
    19:55
    Daschner přehnal svůj atak na Ekholma, jehož tvrdě poslal k zemi a rozhodčí německému obránci udělili trest na pět minut a do konce utkání.
    Marcus KINK - 2:1

     
    15:47
    Německo právě vstřelilo branku!
    Teď už to Němcům vyšlo. V přečíslení dva na jednoho volil Rieder střelu, kterou sice Enroth vyrazil, ale kotouč se dostal k volnému MARCUSI KINKOVI, jenž zakončil do poloodkryté branky. Asistence: Tobias Rieder a Stephan Daschner.
     
    15:00
    Němci však budou mít šanci na snížení, za krosček odchází na trestnou lavici Mattias Ekholm.
    LINDSTRÖM - 2:0

     
    12:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Protagonisté předchozí gólové akce si role tentokrát vyměnili. Möller adresoval bekhendem přihrávku na JOAKIMA LINDSTRÖMA, jenž střelou z kruhu podruhé překonal Pielmeiera, který se pod maskou trochu začervenal. Asistence: Oscar Möller.
    OSCAR MÖLLER - 1:0

     
    11:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Návrat na led zvládli lépe Švédové. Lindströmu střelu ještě Pielmeier vyrazil, ale na dorážku OSCARA MÖLLERA už nestihl zareagovat. Asistence: Joakim Lindström, Mattias Sjögren.
     
    10:30
    Je to tady! Sudí se rozhodli první třetinu předčasně ukončit, úvodní část tak bude dohrána po patnáctiminutové přestávce před začátkem druhého dějství.
     
    10:30
    Vypadá to, že se teď chvíli hrát nebude, protože v místě, odkud vyjíždí rolba, se rozbilo plexisklo, které nevydrželo souboj mezi Hospeltem a Granbergem.
     
    06:19
    Švédové přišli ve středním pásmu o puk a hned z toho byla velká šance pro Němce. Z kruhu pálil Daschner a po jeho ráně zazvonila za Enrothem tyč.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Michal Šandor

    Branky a nahrávky: 12. Möller (Lindström, Sjögren), 13. Lindström (Möller), 43. Klingberg (Kronwall, Möller), 49. Möller (Ekman-Larsson, Lindström) – 16. Kink (Rieder, Daschner), 30. Krämmer, 55. Plachta (Hospelt, Seidenberg)


    Švédsko: Enroth (Nilsson) – Ekman-Larsson, Klefbom, Klingberg, Kronwall, Granberg, Ekholm, Rahimi – Forsberg, Eriksson, Lander – Lindström, Sjögren, Möller – Ericsson, Lindholm, Rask – Hjalmarsson, Josefson, Lundqvist – Danielsson.
    Německo: Pielmeier (Endras) – Krüger, Müller, Kohl, Goc, Daschner, Köppchen, Krupp – Reimer, Ehliz, Hager – Rieder, Wolf, Pietta – Kink, Hospelt, Plachta – Oppenheimer, Krämmer, Seidenberg – Rädeke.

    Rozhodčí: Hodek (CZE), Sidorenko (BLR) – McIntyre (USA), Šefčík (SVK).
    bahis siteleri