USA – Švýcarsko 3:1 (kon.) | Kanada – Bělorusko 9:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 3:5 (kon.)
Finsko – Česko 3:5 (kon.)
konec
Finsko
3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Česko
Čtvrtek 14.05.2015, 20:15 • O2 arena • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vladimír SOBOTKA - 3:5

     
    59:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    VLADIMÍR SOBOTKA vybojoval po buly kotouč, zachoval chladnou hlavu, najel s ním do středního pásma a trefil prázdnou branku! Je hotovo, Češi jsou v semifinále. Bez asistence.
    Vladimír SOBOTKA - 3:5

     
    59:32
    V obrovské šanci vychytal Lindella Pavelec! Puk k finskému obránci propadl napříč brankovištěm, ale český brankář se stačil přemístit včas!
     
    57:04
    Po dlouhé průnikové přihrávce se málem dostal do samostatného úniku Aaltonen, ale nezpracoval kotouč.
    Jaromír JÁGR - 3:4

     
    55:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    JAROMÍR JÁGR je prostě neuvěřitelný! Obkroužil branku a vyjel si do palebné pozice na vrchol pravého kruhu a procedil puk skrz Rinneho betony! Finský gólman nemá čisté svědomí, puk mu prošel pod rukou. Česko vede! Bez asistence.
    Jaromír JÁGR - 3:4

     
    54:32
    Krejčíkova střela málem nadělala Rinnemu pořádné problémy, protože puk se od zadního mantinelu odrazil tak nebezpečně, že málem skončil na holi Koukala! Lapačka finského brankáře ale byla o chloupek rychlejší a přikryla kotouč.
     
    52:47
    Hejdovu střelu tečoval Novotný těsně nad branku!
     
    47:58
    Kontiola nabíjel Aaltonenovi, který mohl střílet do odkryté branky, Pavelec se nestihl přemístit, ale do střely lehl jeden z českých hráčů!
     
    46:48
    První finská přesilovka zápasu přichází českému týmu nevhod. Menší trest dostane Jan Kovář, který podrazil soupeře ve středním pásmu.
     
    46:08
    Nebezpečný Jágr, hledal před brankou Červenku a Novotného. Finové mu nemohli sebrat puk, ale nakonec se k zakončení ani jeden z Jágrových parťáků neprobil.
     
    44:57
    Další obrovská šance Finů! Donskoi nabízel puk před branku, kde ho ani Barkov, ani Jokinen za Pavelce nezatloukli!
    Alexander BARKOV - 3:3

     
    44:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Stačial však chvilková nepozornost a Suomi vyrovnávají! ALEXANDER BARKOV si na bližší tyči počíhal na nečekanou přihrávku Jokinena a prudkou střelou vyrovnává! Hejda s Jordánem teď byli před brankou zmatení. Asistence: Jussi Jokinen.
    Alexander BARKOV - 3:3

     
    42:48
    Po dobré práci Zaťoviče ve středním pásmu ujížděl na Rinneho Sobotka, ale tísněný nedokázal dokončit bekhendový blafák za Rinneho záda.
    Jan KOVÁŘ - 2:3

     
    35:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Českému týmu dnes přesilovky vychází skvěle! Domácí teď dlouho kroužili v útočném pásmu, Voráčkovu střelu zkoušel dorážet Jágr, puk se odrazil k JANU KOVÁŘOVI, který trefil odkrytou část finské branky. Druhý gól v zápase pro českého centra. Asistence: Jaromír Jágr a Jakub Voráček.
    Jan KOVÁŘ - 2:3

     
    34:41
    Kontiola nabral rychlost a Hejda ho nebyl schopen ubránit a následně se puk dokonce ocitl v české brance. Jenže to bylo s finským faulem. Za nedovolené bránění dostává menší trest právě Kontiola. Přesilovka 4 na 3 pro český tým.
     
    34:15
    Hejdovu střelu z mezikruží likviduje Rinne!
     
    33:51
    Tresty pro Sobotku a Immonena.
    Jaromír JÁGR - 2:2

     
    33:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hala exploduje, záaps dostává nové grády! Voráčkovu střelu sice Finové opět srazili, ale JAROMÍR JÁGR byl na brankovišti ve správný čas na správném místě a bekhendovou dorážkou poslal puk pod víko. Asistence: Jakub Voráček a Jan Kovář.
    Jaromír JÁGR - 2:2

     
    33:13
    Vondrka posouval puk bekhendem na Kováře, který byl za brankou faulován. Na trestnou lavici už směřuje Salmela.
     
    31:02
    Mohlo být hodně zle! Do přečíslení 3 na 1 se řítil Komarov s Pihlströmem a Ohtamou, ale místo přihrávky vystřelil z pravého kruhu jen do Pavelce.
     
    29:42
    Lepistö a Jordán si to následně rozdali před brankou a jdou na trestnou lavici.
     
    27:41
    Jágr teď ale správně načasoval přihrávku před branku, kde číhal Novotný, toho zblízka vychytal Rinne!
    Jussi JOKINEN - 2:1

     
    23:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi otáčí skóre! Opět pomohl hostům šťastný odraz před brankou, když tečovanou střelu Lepista před brankou dorazil JUSSI JOKINEN. Pavelec sice ležel u své bližší tyče, ale nakonec přece jen kapituloval. Asistence: Sami Lepistö a Joonas Donskoi.
    Jussi JOKINEN - 2:1

     
    22:30
    Na druhé straně byl na chvilku před Pavelcem nepokrytý Pesonen, ale nepřelstil ho.
    Tuomo RUUTU - 1:1

     
    17:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Pak se ale hra rychle přemístila před Pavelce a po střele od modré čáry v podání Kontioly, která byla českými obránci sražena, se k dorážce dostal TUOMO RUUTU a překonal českého brankáře. Z ojedinělé šance Suomi je srovnáno. Asistence: Petri Kontiola a Sami Lepistö.
    Tuomo RUUTU - 1:1

     
    15:34
    Vondrka ujížděl s Kovářem do přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný se skutečně k puku dostal v dobré pozici, ale výborným obranným zákrokem ho odzbrojil Jaakola!
     
    10:49
    Češi pokračují v náporu, v další akci se puk po Kovářově teči odrážel do protipohybu Rinneho, ale finský gólman ho zastavil před brankovou čárou. Aaltonen ale dostává menší trest. Češi hrají přesilovku.
    Jan KOVÁŘ - 0:1

     
    08:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď ale vyšel moment překvapení a JAN KOVÁŘ střelou mezi Rinneho betony otevírá skóre zápasu! Celé akci předcházela skvělá přihrávka Erata, po níž puk přistál přesně na holi Kováře a ten z první rozradostněl arenu. Asistence: Martin Erat a Jakub Klepiš.
    Jan KOVÁŘ - 0:1

     
    03:57
    Češi tlačí, Čáslava nahazoval před branku, kde pokryl kotouč Rinne.
     
    02:04
    Po přihrávce Aaltonena měl velkou šanci Kemppainen, ale Pavelcovu branku minul.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Radek Barkman

    Branky a nahrávky: 18. Ruutu (Kontiola, Lepistö), 24. Jokinen (Lepistö, Donskoi), 45. Barkov (Jokinen) – 9. Kovář (Erat, Klepiš), 34. Jágr (Voráček, Kovář), 36. Kovář (Jágr, Voráček), 56. Jágr, 60. Sobotka


    Finsko: Rinne (Saros) – Hietanen, Lepistö (A), Lindell, Salmela, Ohtamaa, Jaakola, Jokipakka, Mäntylä – Louhivaara, Kontiola, Ruutu (A) – Donskoi, Barkov, Jokinen (C) – Komarov, Immonen, Pihlström – Aaltonen, Kemppainen, Pesonen.
    Česko: Pavelec (Salák) – Jordán, Hejda (A), Nakládal, Kolář, Němec, Čáslava, Krejčík – Voráček (C), Sobotka, Klepiš – Jágr (A), Novotný, Červenka – Erat, Jan Kovář, Vondrka – Simon, Koukal, Zaťovič – Hertl.

    Rozhodčí: Olenin, Gofman – Lazarev, McIntyre
    bahis siteleri