Plavání - semifinále a finále (kon.)
konec
Plavání - semifinále a finále

Čtvrtek 25.06.2015, 14:30Evropské hry - Plavání
     
    Dnešní plavecký program na Evropských hrách je u konce. S konstatováním, že Marek Osina doplaval ve svém polohovém finálovém závodě na osmé příčce a jedinou postupující do zítřejších finálových závodů se z české výpravy stala Barbora Seemanová v disciplíně 200 metrů volným způsobem, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (17:17:18)
     
    Za ruskou štafetu získaly zlatou medaili Mariia Kamenevová, Maria Astaškinaová, Polina Egorovaová a Arina Openyševaová.
    Zlatou medaili získala také ruská štafeta žen, a to rozdílem třídy
     
    Ve velkém stylu zvítězily Rusky štafetový polohový závod na 4 x 100 metrů, na druhé místo se na posledním úseku vyhouply Nizozemky, bronz berou Britky.
     
    Při poslední předávce už není pochyb o tom, že když se nestane nic mimořádného, zlato vybojují Rusky. Před předávkou měly na druhé Britky náskok pěti vteřin, třetí jsou Němky a páté Nizozemky.
     
    Rusky vedly při druhé předávce již o tři vteřiny před Němkami, třetí jsou Britky těsně následovány čtvrtými Holanďankami.
     
    Při první předávce vedou favorizované Rusky před Němkami a Nizozemkami. Další favoritky Britky jsou čtvrté.
     
    Do finále se propracovaly družstva Slovinska, Turecka, Německa, Ruska, Velké Británie, Nizozemska, Itálie a Irska.
     
    Plavecký program uzavře polohová štafeta žen na 4 x 100 metrů.
     
    Ze zlata se raduje ruská štafeta ve složení Alexander Prokofjev, Nikolaj Snegirjev, Ernest Maksumov a Elisei Stěpanov.
    Rusové předčili své soupeře a vybojovali zlato
     
    Štafetu na 4 x 200 metrů volným způsobem zvítězila ruská štafeta, o tři vteřiny za ní skončilo britské kvarteto a třetí místo si vyplavali Němci.
     
    Sto metrů před cílem vede Rusko o tři vteřiny před Británií, třetí Německo ztrácí dvě vteřiny, Španělsko je o další dvě vteřiny za.
     
    Po závěrečné předávce vede Rusko o více než dvě vteřiny před Velkou Británií, třetí je o půl vteřiny Německo a o další vteřinu zpět Španělsko. Mezi těmito čtyřmi družstvy se budou rozdělovat medaile.
     
    Po pěti stech metrech vede stále Rusko, na druhé místo se dostal Němec a třetí příčka patří Britovi, čtvrtý je v těsném závěsu Španěl.
     
    Ve druhé polovině druhého úseku se dostal do vedení Rus a předává na prvním místě, druhá je Velká Británie, třetí Německo.
     
    Na druhém úseku vede po sto metrech Německo, které si udržuje vteřinový náskok na druhé Rusko, třetí je Velká Británie, v těsném závěsu poté Itálie.
     
    Po první předávce vede Německo, druhá je Velká Británie a třetí Rusko.

    Václav Petrů

    bahis siteleri