Plavání - semifinále a finále (kon.)
konec
Plavání - semifinále a finále

Čtvrtek 25.06.2015, 14:30Evropské hry - Plavání
    Zlatou medaili získala také ruská štafeta žen, a to rozdílem třídy
     
    Ve velkém stylu zvítězily Rusky štafetový polohový závod na 4 x 100 metrů, na druhé místo se na posledním úseku vyhouply Nizozemky, bronz berou Britky.
    Rusové předčili své soupeře a vybojovali zlato
     
    Štafetu na 4 x 200 metrů volným způsobem zvítězila ruská štafeta, o tři vteřiny za ní skončilo britské kvarteto a třetí místo si vyplavali Němci.
     
    Tak to byl parádní závod! Takto těsný finiš se v závodě na 1500 metrů jen tak nevidí. Zlato tedy bere Sveva Schiazzanová z Itálie, stříbro Maďarka Janka Juhazsová a bronz Marina Castrová Atalayová ze Španělska. Čtvrtá Němka Josephine Teschová ztratila na třetí místo osm vteřin.
    Sveva Schiazzanová udržela svůj náskok a zlato díky ní putuje do Itálie
     
    Juhazsová mohutně dotahovala svou soupeřku, ale Sveva Schiazzanová uhájila náskok a bere zlatou medaili ze závodu na 1500 metrů, bronz patří Castrové Atalayové ze Španělska!
     
    Posledních sto metrů zbývá do konce závodu a Italka si vypracovala náskok vteřiny a půl na druhou Maďarku, Španělka nadále ztrácí, nyní už tři vteřiny na čelo. Jdeme do finiše!
     
    Italka Schiazzanová nastoupila, přeplavala Španělku s Maďarkou a je ve vedení závodu!
    Zásluhou Andriuse Sidlauskase putuje zlato do Litvy
     
    Zlato pro Litvu vyplaval Andrius Sidlauskas, stříbro vybojoval pro Chorvatsko Nikola Obrovač a bronz míří zásluhou Tobiase Brejkga do Dánska.
    V těsném finiši vybojovala zlato Rakušanka Pilhatschová
     
    Zlato si na nejkratší možné vzdálenosti vyplavala Caroline Pilhatschová z Rakouska, která byla o deset setin rychlejší než Francouzka Pauline Mathieuová, o dalších sedm setin dále skončila Mariia Kameněvová z Ruska.
     
    Po sto metrech je Osina na výborné třetí příčce s více než 40 setinovým náskokem na čtvrtou příčku.
    Zlatou medaili ve vyrovnaném závodě získal Brit Scott
     
    Ve vyrovnaném finiši na 100 metrů volným stylem byl nejrychlejší Duncan Scott z Velké Británie, který bere zlato, stříbro si vyplaval Alessandro Miressi z Itálie a bronz bere Rus Vladislav Kozlov.
    Ruska Astaškinaová si doplavala pro zlato s poměrně značným náskokem
     
    Maria Astaškinaová bez problémů uhájila zlatou medaili, stříbro bere Giulia Veronaová z Itálie a bronz Layla Blacková z Velké Británie, která na poslední padesátce přeplavala Rusku Čikunovou.

    Václav Petrů

    bahis siteleri