Třinec – Ostrava 1:4 (kon.) | Ufa – Slavia 0:0 (kon.) | Dukla Praha – Austria Salzburg 3:0 (kon.)
Bielefeld – Brno 1:0 (kon.)
konec
FK Třinec
1:4 (0:2)
FC Baník Ostrava
Neděle 12.07.2015, 10:30 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Od Vengřinka šel míč do zámezí a Třinec rozehrál ještě jeden rohový kop. Janoščínův nepovedený centr proskákal až do vápna, od Čelůstky šel míč na Gajdošíka, jehož ránu z voleje vyrazil skvělým zákrokem Pavlenka!
     
    84
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přece jenom se Třinečtí dočkali snížení! Gajdošík pokračoval na levé straně v útočné snaze a vrátil balon před branku. Dedičova střela se odrazila od obránce Baníku do PAVOLA ZIMKY a balon zamířil do brány – 1:4!
     
    79
    Baník právě vstřelil branku!
    Navzdory fotbalovým poučkám si vzal balon faulovaný ONDŘEJ PYCLÍK a střelou k levé tyči zvýšil náskok Baníku! Brych špatně odhadoval druhou stranu – 0:4!
     
    78
    Pyclík kličkovanou u pomezní čáry vyzrál na Janoščína s Gajdošíkem a unikal do šestnáctky! Tam byl faulován Janoščínem a následuje pokutový kop!
     
    75
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostravané navyšují třetím gólem své vedení a o vítězi utkání je zřejmě rozhodnuto! Třinečtí nechali v šestnáctce úplně volného Pyclíka, proti němuž ještě vystoupil Brych a vyrazil míč nad sebe. Balon si ale našel JAN STAŠKO a hlavou jej z metru doklepl do prázdné brány – 0:3!
     
    66
    Střídání na obou stranách. Na té domácí byl stažen Benjamin Vomáčka, kterého nahradil Michael Hupka. Na straně Ostravy vystřídal Kamil Půda Bosňana Namira Alispahiće.
     
    55
    Po centru Velnera měl do třetice ve druhé půli dobrou šanci Dedič, ale jeho zakončení hlavou na zadní tyči vyrazil Pavlenka před sebe! Celá akce pak skončila střelou Samiece ze střední vzdálenosti, kterou ostravský brankář pokryl.
     
    46
    Baník střídal jednou a ze hry byl stažen slovenský záložník Erik Liener. Novým mužem na hřišti je Dominik Fojtík.
     
    46
    Třinečtí o přestávce vyměnili deset hráčů včetně brankáře Lukáše Palečka, kterého nahradil Lukáš Brych. Z hráčů, kteří hráli v první půli, zůstal pouze Benjamin Vomáčka.
     
    34
    Po půlhodině hry tady máme první střídání. Hřiště opouští za asistence Pavlenky zraněný Josef Celba a nastupuje Jan Staško. Mezitím si faul marně zkoušel vymodlit Alispahić.
     
    30
    Baník tedy nádherným gólem navýšil své vedení, ale prakticky z další akce mohl inkasovat! Dočekal se zbavil Helešice a postupoval z pravé strany na bránu. Místo střely volil centr, avšak nenašel v dobré pozici se nacházejícího Tomečka a na Knötiga byl Dočekalův pas příliš dlouhý!
     
    29
    Baník právě vstřelil branku!
    Malcharkova střela byla zablokována a Baník vyrazil do rozhozené třinecké obrany! Tomšů a Alispahiće ještě ubránil Hloch, jenže potom upadl, přihrávka bosenského útočníka našla nabíhajícího ONDŘEJE PYCLÍKA, a ten se trefil přesně do horního rohu brány – 0:2!
     
    23
    Přímo středem hřiště šel balon po ose Vomáčka – Dočekal až k Malcharkovi, který jej však dostal na dlouhou nohu. Pavlenka vyběhl z branky včas a Malcharkovo zakončení špičkou vyrazil!
     
    14
    Baník právě vstřelil branku!
    Přestože v úvodních minutách nebyli Ostravané aktivnějším týmem, jdou do vedení! Foltyn poslal kolmici do běhu NAMIRU ALISPAHIĆOVI, který se zjevil za třineckou obranou a střelou kolem noh překonal padajícího Palečka – 0:1!
     
    11
    Fotbalisté v bílých dresech přímý kop bleskově rozehráli nakrátko. Mozol utekl po pravé straně a odcentroval pod sebe. Odražený míč si ve vápně našel Salachna, jenže z voleje jej netrefil vůbec čistě a přestřelil!

    Ondřej Zoubek

    Branky: 84. Zimka – 14. Alispahić, 29. Pyclík, 75. Staško, 79. Pyclík (pen.)


    FK Třinec: 1. poločas: Paleček – Joukl, Vomáčka (C), Hloch, Knötig – Málek, Mozol, Salachna, Tomeček – Malcharek, Dočekal.
    2. poločas: Brych – Velner, Vomáčka (C) (66. Hupka), Čelůstka, Janoščín – Martynek, Motyčka, Samiec, Gajdošík – Dedič, Zimka.
    Trenér: Marek Kalivoda.

    Náhradníci: Brych – Velner, Janoščín, Samiec, Zimka, Martynek, Čelůstka, Hupka, Motyčka, Gajdošík, Dedič.

    FC Baník Ostrava: Pavlenka (C) – Vengřinek, Celba (34. Staško), Honiš, Helešic – Foltyn, Ožvolda – Liener (46. Fojtík), Tomšů, Pyclík – Alispahić (66. Půda). Trenér: Radomír Korytář.
    Náhradníci: Šrom – Fojtík, Půda, Staško.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – Radek Kotík

    Diváci: 475
    bahis siteleri