Jamajka – Salvador 1:0 (kon.) | Kanada – Kostarika 0:0 (kon.)
konec
Kanada
0:0 (0:0)
Kostarika
Středa 15.07.2015, 02:45 • BMO Field (Toronto, Ontario) • CONCACAF Gold Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
    Utkání mezi Kanadou a Kostarikou vítěze nepoznalo

     
    Je dobojováno! Úvodní dějství bylo poměrně vyrovnané a přestože se hra přelévala ze strany na stranu, o něco nebezpečnější byli Kanaďané, kteří ale ani jednu ze svých dvou šancí využít nedokázali. V závěru poločasu pak mohli gól do kabin vstřelit reprezentanti Kostariky, v tom jim ale skvělým zákrokem zabránil Stamatopoulos.

    Začátek druhého dějství patřil fotbalistům středoamerického celku, kteří v něm dvakrát nebezpečně zahrozili, naděje Kanady však skvělými zákroky držel nad vodou Stamatopoulos. S přibývajícími minutami byli naopak čím dál nebezpečnější Kanaďané, kteří však ani přes obrovskou podporu svých fanoušků míč za brankovou čáru nedostali a po bezbrankové remíze se s turnajem loučí. (04:52:34)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V samotném závěru utkání ještě Kanaďané získali možnost zahrozit po centru z rohového kopu. Do pokutového území si naběhl i Stamatopoulos, ale Teibertův centr vyboxoval gólman do bezpečí.
     
    90+3
    Na opačné straně po kontaktu s Hainaultem upadl v pokutovém území jeden z reprezentantů Kostariky, píšťalka hlavního arbitra ovšem zůstala němá.
     
    90+2
    Skóre se pokusil změnit střídající Russell Teibert, míč však střelou zhruba z dvaceti metrů mezi tři tyče vměstnat nedokázal.
     
    90+1
    Hector Rodriguez se rozhodl nastavit druhý poločas o tři minuty, přesně tolik času zbývá Kanaďanům ke vstřelení branky, která by rozhodla o jejich postupu do vyřazovací části.
     
    90
    Kanaďané ale míč ztratili a poté se museli bránit rohovému kopu, který Johan Venegas rozehrál krátkou přihrávkou.
     
    88
    Po uvedení míče do hry se jej však zmocnila reprezentace Kanady, která právě hledá skuliny v defenzivě Středoameričanů, zatím ovšem bezvýsledně.
     
    87
    Hráči v bílých dresech pronikli na soupeřovu polovinu a v útočném tažení budou pokračovat pomocí autového vhazování.
     
    85
    Fotbalistům Kanady se čas neúprosně krátí a hraje ve prospěch Kostariky, jejíž hráči jsou momentálně u míče a šetří cenné vteřiny.
    83. Ouimette mířil nad břevno
     
    83
    Kanaďané si vypracovali další střeleckou příležitost, když ze střední vzdálenosti napřáhl k ráně Karl Ouimette, jehož pokus proletěl zhruba půl metru nad břevnem.
     
    81
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází David Guzmán, přichází José Cubero.
    81. Skrumáž před bránou Kostariky
     
    81
    Do pokutového území Kostariky přilétl centr z pravé strany, zdálo se, že Alvarado udrží míč v náruči, ale ten mu vypadl, následně se hráči domácího celku pokoušeli dorazit kulatý nesmysl za brankovou čáru, ale defenziva Středoamerického celku krušnou chvíli přečkala.
     
    79
    Russell Teibert (Kanada) je dalším mužem, který inkasoval žlutou kartu, a to z důvodu nesportovního chování.
     
    79
    U postranní čáry si nedovolenými prostředky počínal David Guzmán (Kostarika), za což uviděl žlutý kartónek. Zahrozí Kanada z přímého volného kopu?
     
    78
    Kanaďané potřebují nutně zvítězit, pokud se tak nestane, s turnajem se rozloučí, naopak Kostarice nerozhodný stav vyhovuje.

    Lukáš Jasoněk

    Branky:

    Karty:   79. Teibert (CAN) – 66. Borges (CRC), 79. Guzmán (CRC)


    Kanada: Stamatopoulos – Tissot (66. Larin), Jankovic, Ouimette, De Jong – Straith, Edgar, De Guzman, Ricketts (67. Teibert), Osorio (68. Hainault) – Haber
    Náhradníci: Hirschfeld, Hainault, Roberts, Morgan, Akindele, Teibert, Bekker, Larin, Jackson, Pacheco

    Kostarika: Alvarado – Calvo, Díaz, González, Gamboa – Borges, Guzmán (81. Cubero), Ruiz, Vega (73. Miller) – Venegas, Ramírez (76. Campbell)
    Náhradníci: Carvajal, Pemberton, Brown, Miller, Aguilar, Myrie, Angulo, Cubero, McDonald, Campbell, Saborío

    Rozhodčí: Hector Rodriguez (Honduras)
    bahis siteleri