Jamajka – Salvador 1:0 (kon.) | Kanada – Kostarika 0:0 (kon.)
konec
Kanada
0:0 (0:0)
Kostarika
Středa 15.07.2015, 02:45 • BMO Field (Toronto, Ontario) • CONCACAF Gold Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Příjemné brzké středeční ráno přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Mistrovství ve fotbale Severní, Střední Ameriky a Karibiku píše své další pokračování. V duelu, který se uskuteční v rámci skupiny B, na sebe narazí Kanada a Kostarika. Výkop tohoto střetnutí je naplánován od 02:30 a prostřednictvím textové online reportáže vás jím provede Lukáš Jasoněk.
    Kanada bude mít při závěrečném zápase skupiny obrovskou podporu fanoušků

     
    Složení skupiny B

    Kostarika (14. – pořadí žebříčku FIFA)
    Jamajka (65.)
    Slavador (89.)
    Kanada (109.)

    Zápasy ve skupině

    09.07. 02:00 Kostarika – Jamajka 2:2
    09.07. 04:30 Salvador – Kanada 0:0

    12.07. 00:30 Jamajka – Kanada 1:0
    12.07. 03:00 Kostarika – Salvador 1:1

    15.07. 00:00 Jamajka – Salvador 1:0
    15.07. 02:30 Kanada – Kostarika
    Tabulka před závěrečným zápasem skupiny

     
    Poslední vzájemné zápasy

    29.05.13 Kanada – Kostarika 0:1
    11.07.09 Kostarika – Kanada 2:2
    12.09.07 Kanada - Kostarika 1:1
    07.06.07 Kostarika – Kanada 1:2
    08.07.05 Kanada - Kostarika 0:1

    Vzájemná utkání mezi oběma soupeři bývají vždy velmi vyrovnaná a o jejich vítězi rozhodují takřka maličkosti. Poslední vzájemné měření sil, které se uskutečnilo v květnu 2013, dopadlo lépe pro celek ze Střední Ameriky, který v přípravném zápase svého soka udolal proměněným pokutovým kopem Arriety.
    Dějištěm utkání bude BMO Field v kanadském Torontu

     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Stamatopoulos – Tissot, Jankovic, Ouimette, De Jong – Straith, Edgar, De Guzman, Ricketts, Osorio – Haber
    Náhradníci: Hirschfeld, Hainault, Roberts, Morgan, Akindele, Teibert, Bekker, Larin, Jackson, Pacheco

    Kostarika: Alvarado – Calvo, Díaz, González, Gamboa – Borges, Guzmán, Ruiz, Vega – Venegas, Ramírez
    Náhradníci: Carvajal, Pemberton, Brown, Miller, Aguilar, Myrie, Angulo, Cubero, McDonald, Campbell, Saborío

    Rozhodčí: Hector Rodriguez (Honduras).
    Kanadští fanoušci už před zápasem vytváří skvělou atmosféru

     
    V Torontu panuje nepříznivé chladné počasí, trávník skrápějí dešťové kapky. I v těchto nepříjemných podmínkách Hector Rodriguez právě přivádí hlavní aktéry na hrací plochu.
     
    Stadionem se rozezní národní hymny obou států, po kterých budou následovat úvodní pozdravy a los stran.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté domácího celku, kteří zápas odehrají v červených dresech, reprezentanti Kostariky nastoupili v dresech bílé barvy.
     
    2
    K vidění už byly dva útočné výpady, po jednom na každé straně, po nich vždy následoval pouze odkop brankářů.
     
    3
    Hra se ustálila ke středu hracího pole, oba týmy se zatím pouze oťukávají, uprostřed hřiště probíhají urputné souboje o míč.
     
    4
    Kanaďané se v blízkosti středové čáry provinili nedovoleným zákrokem, po kterém budou v kombinaci s míčem pokračovat fotbalisté Kostariky.
     
    5
    Kostaričané zahrozili výpadem podél pravé postranní čáry, ale defenziva domácího týmu byla pozorná a útok soupeřů odvrátila.
     
    6
    Hráči kanadského celku vybojovali míč a zpoza šestnáctky se dostal do zakončení Julián De Guzman, který však neměl dostatečně přesně seřízena mířidla a vypálil mimo zařízení.
     
    7
    Nedovoleného zákroku se na vlastní polovině dopustil David Guzmán, jenž v rozporu s pravidly atakoval Tosainta Rickettse.
     
    8
    Střelecký pokus znařízeného přímého volného kopu však trefil pouze jednoho z hráčů postaveného v dobře zorganizované obranné zdi.
     
    10
    Míč opustil vymezený prostor hřiště a zpět na hrací plochu jej v blízkosti středové čáry vhodí Kostaričané, konkrétně Cristian Gamboa.
     
    11
    Úvodní desetiminutovka byla poměrně vyrovnaná, k vidění v ní nebyl žádný nebezpečný střelecký pokus, brankáři tak zatím zůstávají bez práce.
     
    12
    Hra musela být přerušena, a to z důvodu nedovoleného zákroku, kterého se ve středu hřiště dopustil Adam Straith, jenž fauloval Johana Venegase.
     
    14
    Alvarado vyboxoval nepříjemný vzdušný centr, po kterém se míč odrazil za hranici šestnáctky, odkud to hlavou zkoušel Julián De Guzman, jehoř střela sice byla kupodivu razantní, ale mířila jen doprostřed brány.
     
    15
    V tuto chvíli se už ale hraje znovu na opačné straně hřiště, reprezentanti středoamerického celku obléhají pokutové území domácích.
     
    16
    Celso Borges vyslal vzdušný centr z pravé strany, který přizvedl na roh jeden z obránců. Kostarika tak zůstane u míče.
     
    17
    Defenziva Kanady však byla pozorná a nabíhajícím protihráčům nedovolila zakončit, skóre tak nadále zůstává neměnné.
     
    19
    Ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele při signalizované výhodě David Ramírez a jeho projektil skončil v rukavicích pozorného Stamatopoulose.
     
    20
    Na opačné straně zahrávali Kanaďané přímý volný kop, míč proletěl celé pokutové území, kde jej žádný z hráčů nedokázal tečovat, ale balon se přesto otřel o zadní tyč, od které zamířil mimo hrací plochu. Nakonec tak z této standardní situace byla nečekaně velká kanadská šance!
    20. Tyč v podání Kanady
     
    22
    Hlavní arbitr uviděl další nedovolený zákrok, hříšníkem byl Karl Ouimette, faulovaným pak Johan Venegas.
     
    23
    Tempo hry je v posledních minutách na velmi odbré úrovni, hra se přelévá ze strany na stranu se střídavým držením míče, který velmi často mění svého majitele.
     
    24
    Do ideální střelecké pozice se v pokutovém území dostal Marcus Haber, jeho razantní střelu ale Alvarado vyrazil a následná dorážka pak byla defenzivou zblokovaná na roh.
    24. Haberovo zakončení
     
    25
    Exekuce rohového kopu se stal Maxim Tissot, s jeho centrovaným míčem ale obrana Kostariky neměla sebemenší problém a odvrátila jej do bezpečných míst.
     
    27
    Kanaďané o chvíli později získali další možnost rozehrávky rohového kopu, ale ani tentokrát proti zkonsolidované defenzivě Středoameričanů neuspěli.
     
    29
    Hra se momentálně přesunula do středu hřiště, kde hráči svádějí urputné souboje o míč a zadarmo si nedarují ani metr prostoru.
     
    30
    Julián De Guzman ale uprostřed hrací plochy nedovoleným způsobem atakoval svého skoro jmenovce Davida Guzmána.
     
    31
    Za námi je půlhodina hry a branku jsme zatím neviděli, v dosavadním průběhu utkání si Kanaďané vytvořili dvě velké příležitosti, které však zůstaly nevyužity.
     
    32
    Kanadští fotbalisté se opět prokombinovali až k šestnáctce svých soupeřů, kde byl ale jejich útočný výpad v souladu s pravidly zneškodněn.
     
    33
    Také hosté se po zisku míče dostali za polovinu hrací plochy, ale to bylo z jejich strany vše, u míče jsou totiž opět Kanaďané, mohutně podporování domácím publikem.
     
    34
    Adam Straith u postranní čáry zezadu vrazil do Deyvera Vegy, kterého povalil na trávník. Kombinovat tak ze své poloviny budou moci Kostaričané.
     
    36
    Hosté po dalším nedovoleném zákroku zahrávali přímý volný kop z pravé strany, odkud se míč snesl na hlavu Giancarla Gonzáleze a ten jej poslal vysoko nad břevno.
    37. Příznivci Kanady svůj celek bouřlivě povzbuzují

     
    38
    Momentálně se míč nachází na kopačkách hráčů v červených dresech, Kanaďanům se však nedaří proniknout středem hřiště, který pečlivě střeží záložní řada Kostariky.
     
    40
    Kanadští hráči nakonec pronikli za polovinu a z úctyhodné vzdálenosti se opřel do míče Maxim Tissot, jeho přízemní pokus však cíl nenašel.
     
    41
    Stejný hráč, tedy Maxim Tissot, byl o několik vteřin později faulován, když se proti pravidlům provinil Cristian Gamboa.
     
    43
    Kostaričané si vypracovali střeleckou příležitost, pokus, který vyprodukoval Giancarlo González, byl však zblokován na roh.
     
    44
    Míč uvedl do hry prostřednictvím centru Bryan Ruiz, jeho spoluhráčům se však ohrozit Stamatopoulosovu svatyni nepodařilo.
     
    45
    Reprezentanti středoamerického celku si při ofenzivním tažení nedokázali přesně přihrát a míč skončil mimo hrací plochu.
     
    45+1
    V úvodním poločase byla nastavena jedna minuta.
     
    45+1
    Svou první větší šanci si v závěru úvodního dějství vytvořili také fotbalisté Kostariky, ke střele napřáhl Deyver Vega a Stamatopoulos vyrazil míč na roh s notnou dávkou štěstí, ten totiž po jeho zákroku prosvištěl jen těsně kolem pravé tyče.
    45+1. Vegova šance
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas je minulostí. První pětačtyřicetiminutovka byla poměrně vyrovnaná, přestože o něco nebezpečnější byli Kanaďané, kteří ale ani jednu ze svých dvou šancí využít nedokázali. V závěru úvodního dějství pak mohli gól do kabin vstřelit reprezentanti Kostariky, v tom jim ale skvělým zákrokem zabránil Stamatopoulos, a tak je po první části stav bezbrankový.
    Úvodní půle zápasu Kanada - Kostarika gól nenabídla

     
    Hlavní aktéři včetně rozhodčích už přicházejí zpátky na hrací plochu, druhý poločas tak bude zahájen co nevidět.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Žádný z trenérů se o poločasové přestávce nerozhodl ve změně složení základní jedenáctky, v zápase tak pokračují všichni fotbalisté, kteří se představili v úvodním poločase.
     
    48
    Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky se hra odehrává výhradně ve středu hracího pole, kde probíhají četné souboje o míč.
     
    49
    Kostaričané si po zisku míče vytvořili střeleckou příležitost, když se v pokutovém území elegantně zbavil obránců Johan Venegas a jeho následnou ránu Stamatopoulos vyrazil na roh.
    49. Venegas v šanci
     
    50
    Po uvedení míče do hry však gólman Kanady už znovu nebezpečnému pokusu čelit nemusel, neboť dobrou práci odvedli jeho spoluhráči v obraně.
     
    52
    Rohový kop byl posléze k vidění také na druhé straně, ale rovněž obrana Kostariky byla zkonsolidovaná a soupeřům nedovolla zakončit.
     
    53
    Útočnou akci pak podnikli opět Středoameričané, střelecké štěstí zkusil David Ramírez, ale nedokázal přesně srovnat mířidla a bránu minul.
     
    55
    Byl odpískán nedovolený zákrok, kterého se ve středu hřiště dopustil Cristian Gamboa, jenž fauloval Maxima Tissota.
     
    56
    Na hranici šestnáctky si udělal prostor David Ramírez a vyslal střelu na Stamatopoulose, ale gólman Kanady míč bez potíží lapil.
     
    58
    U míče jsou fotbalisté domácího celku, nedaří se jim však proniknout na útočnou polovinu, Kostarika brání úspěšně.
     
    60
    Tato pasáž utkání je zatím nejméně zajímavá, mužstva se přetahují o míč ve středu hřiště, což je velmi nezáživné.
     
    61
    Kulatého nesmyslu se nakonec zmocnila Kanada, která podnikla útočnou akci a získala výhodu rohového kopu, nicméně centr Maxima Tissota ohrožení soupeřovy branky nepřinesl.
     
    62
    Náramnou střelu nyní zpoza vápna vyprodukoval Johan Venegas, který míč poslal do horního rohu brány, ale vynikající zákrok předvedl Stamatopoulos, který míč s vypětím všech sil dokázal vyrazit za svou bránu.
    62. Střela Venegase letící do horního růžku
     
    63
    Po rohovém kopu pokračovali Kostaričané v kombinační souhře, kterou nepřesnou střelou zakončil David Guzmán.
     
    64
    A po něm vypálil také David Ramírez, ani on však neměl dostatečně přesně seřízena mířidla a prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    65
    Na straně kanadského celku se připravuje střídání, která z hráčů se podívá na hrací plochu však zatím není zcela zřejmé.
     
    66
    Celso Borges (Kostarika) se provinil nedovoleným zákrokem, když skluzem ze strany fauloval jednoho ze svých soupeřů a za svůj faul uviděl žlutou kartu.
     
    66
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Maxim Tissot, přichází Cyle Larin.
     
    67
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Tosaint Ricketts, přichází Russell Teibert.
     
    67
    Kanaďané po centru ze strany vstřelili gól, ten ale z ofsajdu vsítil Marcus Haber, a tak se skóre nemění.
     
    68
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Jonathan Osorio, přichází Andre Hainault.
     
    69
    Kanaďané během chvíle vyčerpali veškeré možnosti ke střídání a na trávníku tak mají čerstvé síly. Střídat však už nemohou.
    69. Pohled na část fanoušků, atmosféra je v Torontu úžasná

     
    71
    Do konce utkání zbývá závěrečná dvacetiminutovka, podaří se během této doby některému z týmů převážit pomyslné misky vah na svou stranu, nebo si týmy body rozdělí? Odpověď se dozvíte, pokud budete i nadále sledovat náš online přenos.
     
    73
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Deyver Vega, přichází Roy Miller.
     
    74
    Středoameričané prostřednictvím Bryana Ruize rozehrávali rohový kop, reprezentant Kostariky ale vyprodukoval příliš dlouhý centr.
     
    75
    V pokutovém území se odražený míč dostal na kopačku Davida Ramíreze, který jej ale nedokázal trefit ideálně a míč skočil do rukavic gólmana Kanady.
     
    76
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází David Ramírez, přichází Joel Campbell.
     
    78
    Kanaďané potřebují nutně zvítězit, pokud se tak nestane, s turnajem se rozloučí, naopak Kostarice nerozhodný stav vyhovuje.
     
    79
    U postranní čáry si nedovolenými prostředky počínal David Guzmán (Kostarika), za což uviděl žlutý kartónek. Zahrozí Kanada z přímého volného kopu?
     
    79
    Russell Teibert (Kanada) je dalším mužem, který inkasoval žlutou kartu, a to z důvodu nesportovního chování.
     
    81
    Do pokutového území Kostariky přilétl centr z pravé strany, zdálo se, že Alvarado udrží míč v náruči, ale ten mu vypadl, následně se hráči domácího celku pokoušeli dorazit kulatý nesmysl za brankovou čáru, ale defenziva Středoamerického celku krušnou chvíli přečkala.
    81. Skrumáž před bránou Kostariky
     
    81
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází David Guzmán, přichází José Cubero.
     
    83
    Kanaďané si vypracovali další střeleckou příležitost, když ze střední vzdálenosti napřáhl k ráně Karl Ouimette, jehož pokus proletěl zhruba půl metru nad břevnem.
    83. Ouimette mířil nad břevno
     
    85
    Fotbalistům Kanady se čas neúprosně krátí a hraje ve prospěch Kostariky, jejíž hráči jsou momentálně u míče a šetří cenné vteřiny.
     
    87
    Hráči v bílých dresech pronikli na soupeřovu polovinu a v útočném tažení budou pokračovat pomocí autového vhazování.
     
    88
    Po uvedení míče do hry se jej však zmocnila reprezentace Kanady, která právě hledá skuliny v defenzivě Středoameričanů, zatím ovšem bezvýsledně.
     
    90
    Kanaďané ale míč ztratili a poté se museli bránit rohovému kopu, který Johan Venegas rozehrál krátkou přihrávkou.
     
    90+1
    Hector Rodriguez se rozhodl nastavit druhý poločas o tři minuty, přesně tolik času zbývá Kanaďanům ke vstřelení branky, která by rozhodla o jejich postupu do vyřazovací části.
     
    90+2
    Skóre se pokusil změnit střídající Russell Teibert, míč však střelou zhruba z dvaceti metrů mezi tři tyče vměstnat nedokázal.
     
    90+3
    Na opačné straně po kontaktu s Hainaultem upadl v pokutovém území jeden z reprezentantů Kostariky, píšťalka hlavního arbitra ovšem zůstala němá.
     
    90+4
    V samotném závěru utkání ještě Kanaďané získali možnost zahrozit po centru z rohového kopu. Do pokutového území si naběhl i Stamatopoulos, ale Teibertův centr vyboxoval gólman do bezpečí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Úvodní dějství bylo poměrně vyrovnané a přestože se hra přelévala ze strany na stranu, o něco nebezpečnější byli Kanaďané, kteří ale ani jednu ze svých dvou šancí využít nedokázali. V závěru poločasu pak mohli gól do kabin vstřelit reprezentanti Kostariky, v tom jim ale skvělým zákrokem zabránil Stamatopoulos.

    Začátek druhého dějství patřil fotbalistům středoamerického celku, kteří v něm dvakrát nebezpečně zahrozili, naděje Kanady však skvělými zákroky držel nad vodou Stamatopoulos. S přibývajícími minutami byli naopak čím dál nebezpečnější Kanaďané, kteří však ani přes obrovskou podporu svých fanoušků míč za brankovou čáru nedostali a po bezbrankové remíze se s turnajem loučí. (04:52:34)
    Utkání mezi Kanadou a Kostarikou vítěze nepoznalo

    Lukáš Jasoněk

    Branky:

    Karty:   79. Teibert (CAN) – 66. Borges (CRC), 79. Guzmán (CRC)


    Kanada: Stamatopoulos – Tissot (66. Larin), Jankovic, Ouimette, De Jong – Straith, Edgar, De Guzman, Ricketts (67. Teibert), Osorio (68. Hainault) – Haber
    Náhradníci: Hirschfeld, Hainault, Roberts, Morgan, Akindele, Teibert, Bekker, Larin, Jackson, Pacheco

    Kostarika: Alvarado – Calvo, Díaz, González, Gamboa – Borges, Guzmán (81. Cubero), Ruiz, Vega (73. Miller) – Venegas, Ramírez (76. Campbell)
    Náhradníci: Carvajal, Pemberton, Brown, Miller, Aguilar, Myrie, Angulo, Cubero, McDonald, Campbell, Saborío

    Rozhodčí: Hector Rodriguez (Honduras)
    bahis siteleri