Kajrat – Alaškert 3:0 (kon.) | Jelgava – FK Rabotnički 1:0 (kon.) | Dacia Kišiněv – Žilina 1:2 (kon.)
Randers – Elfsborg 0:0 (kon.) | Skonto FC – Debrecín 2:2 (kon.) | Soligorsk – Wolfsberger 0:1 (kon.)
Beer Ševa – Thun 1:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Strømsgodset 1:2 (kon.) | Černo More – Dinamo Minsk 1:1 (kon.)
Apollon Limassol – Riteriai 4:0 (kon.) | Koper – Hajduk Split 3:2 (kon.) | AIK Stockholm – Širak 2:0 (kon.)
Beroe – Brøndby 0:1 (kon.) | Kukësi – Mladost Podgorica 0:1 (kon.) | Charleroi – Beitar Jeruzalém 5:1 (kon.)
Kodaň – Newtown 2:0 (kon.) | Vaduz – Kalju 3:1 (kon.) | Loko Záhřeb – PAOK 2:1 (kon.)
Trabzonspor – Differdange 1:0 (kon.) | Trnava – Linfield 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – UC Dublin 1:0 (kon.)
Ferencváros – Željezničar Sarajevo 0:1 (kon.) | Čukarički – Qäbälä 1:0 (kon.) | Vojvodina – Jūrmala 3:0 (kon.)
Jagiellonia – Omonia Nikósie 0:0 (kon.) | Śląsk – Göteborg 0:0 (kon.) | West Ham – Birkirkara 1:0 (kon.)
Inverness Caledonian – Astra Giurgiu 0:1 (kon.) | Rijeka – Aberdeen 0:3 (kon.) | Legia – Botoşani 1:0 (kon.)
Shamrock – Odd 0:2 (kon.) | Reykjavík – Rosenborg 0:1 (kon.) | Hafnarfjördur – Keşla FK 1:2 (kon.)
konec
Apollon Limassol FC
4:0 (1:0)
FK Riteriai
Čtvrtek 16.07.2015, 19:00 • Stadio Antonis Papadopoulos, Lárnaka • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! První utkání druhého předkola jasně ovládl Apollon Limassol FC, který porazil FK Trakai poměrem 4:0!

    ¨První poločas nabídl očekávanou podívanou. Již od úvodních minut diktovali tempo hry domácí. První vážnější příležitost měli však hosté, Aršakjan však proti Valemu neuspěl! Po dvaceti minutách hry fanoušci na Stadio Antonis Papadopoulos viděli první branky. Centr Pedra si ve vápně zpracoval Georgios Kolokoudias a přesnou střelou otevřel skóre! V dalším průběhu prvního poločasu jsme viděli zoufalou snahu Apollonu o vstřelení druhé branky, avšak neúspěšnou.

    Hned na začátku druhého poločasu přidali domácí druhou branku, kteoru vstřelil Luka Stojanovič. Svůj druhý gól v zápase vstřelil po dvanácti minutách Georgios Kolokoudias, který se prosadil z penalty! V samotném závěru se ještě krásným způsobem trefil Farley Rosa a upravil tak na konečných 4:0!

    Karty jsou tak rozdány před odvetou jasně a odhaduji, že o postupujícím je rozhodnuto, neboť Trakai nepředvedl vůbec dobrý výkon!

    Z mé strany je to vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:52:05)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Po nedovoleném zákroku Joaa Pedra měl Trakai k dispozici standardní situaci. Rozehrávky se ujal Mamajev, který hledal na zadní tyči Janusevskise. Míč se od hostující hráče odrazil na hranici vápna, kde si míč rukou zpracoval Solomin, což postřehl hlavní arbitr.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje pouze dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Velmi ostrým nedovoleným zákrokem se v samotném závěru prezentoval Šilenas, který povalil na zem Alexe da Silvu. Hlavní sudí v tomto případě žlutou neudělil.
     
    88
    Střídání v týmu FK Trakai: ze hřiště odchází Zasavitči, přichází Apakidze.
    87. FARLEY ROSA - 4:0
     
    87
    Apollon právě vstřelil branku!
    Čtvrtý gól v síti Rapalise! Z pravé strany poslal nadýchaný centr Sachetti, který našel ve vápně Kolokoudiase. Dvougólovému střelci však zakončení nevyšlo, a tak se do zakončení dostal FARLEY ROSA, který vystřihl parádní nůžky!
     
    85
    Na levé straně dostal hodně prostoru Kolokoudias, který se pokoušel najít centrem za obranou nabíhajícího Jaimeho. Na toho byl však centr příliš dlouhý.
     
    84
    Do velmi odvážného průniku se pustil stoper Janusevskis, který se dostával do blízkosti vápna. Skvělou práci však odvedl da Silva, neboť si výborně vrátil a protihráče o míč obral.
     
    82
    Mamjev si pokoušel narazit míč s Byčenokem, což také udělal, nicméně po souboji s domácím hráčem spadl na zem. Hlavní arbitr byl však blízko a nedovolený zákrok neodpískal.
     
    81
    Začala nám poslední desetiminutovka dnešního utkání. Apollon si drží svůj výrazný náskok a do zakončení se v posledních minutách nikterak nehrne.
     
    80
    Střídání v týmu Apollon Limassol FC: ze hřiště odchází Nuno Lopes, přichází Stylianou.
     
    79
    Hostující celek se po delší době dostal ke kombinaci na útočné polovině. Silenas si však na levé straně nevěděl rady, a tak alespoň vybojoval proti Lopesovi autové vhazování.
     
    77
    Kolokoudias nyní vyslal do samotatného úniku Joaa Pedra, který mohl svůj výborný výkon korunovat brankou, nicméně pomezní odmával ofsajd. Dle opakovaných záběrů šlo o velmi těsnou situaci, avšak pomezní rozhodl správně! Pedro i tak zakončil a vidí žlutou kartu!
     
    76
    Trakai se po delší době udržel v kombinaci, nicméně na vlastní polovině, čímž si vysloužil od domácích fanoušků pískot.
     
    74
    Aktivní Joao Pedro zapracoval na pravé straně a vybojoval další rohový kop pro Apollon. Rozehrávky se ujal sám Portugalec Pedro, jehož centr směřoval na hranici malého vápna, avšak zde míč odhlavičkoval Janusevskis.
     
    72
    Střídání v týmu Apollon Limassol FC: ze hřiště odchází Stojanovič, přichází Alex da Silva.
     
    71
    Na druhé straně zahrozil také Trakai. Z pravé strany poslal do vápna zajímavý centr hostující kapitán Cesnauskis, nicméně nikoho z jeho spoluhráčů ve vápně nenašel.
     
    70
    Střídající Farley Rosa se pokoušel křížnou přihrávkou vyslat do úniku Stojanoviče. Jeho úmysl však přečetl Cesnauskis a míč vypíchl. Jeho následná přihrávka na Byčenoka přesná nebyla a u míče je opět Apollon.
     
    69
    Opět sledujeme tradiční obrázek dnešního zápasu. Domácí borci kombinují na útočné polovině a pokoušejí si vytvořit ideální pozici pro zakončení.
     
    68
    Střídání v týmu FK Trakai: ze hřiště odchází Stanulevicius, přichází Šegžda.
     
    67
    Střídání v týmu Apollon Limassol FC: ze hřiště odchází Papoulis, přichází Farley.
     
    66
    Sachettimu se na levé straně nepovedlo odcentrovat, nicméně alespoň vybojoval autové vhazování!
     
    65
    Trakai opět ukázal, že kombinace není jeho silnou stránkou. Hned po rozehrávce hráči hostujícího celku míč ztratili a Apollon může opět tvořit na útočné polovině.
    64. Georgios KOLOKOUDIAS - 3:0
     
    64
    Apollon právě vstřelil branku!
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil GEORGIOS KOLOKOUDIAS, který penaltu bezpečně proměnil. Rapalis byl bez šance! Druhá branka v tomto zápase pro tohoto kyperského útočníka!
    62. Penaltový zákrok
     
    62
    Po nedovoleném zákroku Klimaviciuse na Nuno Lopese v pokutovém území je odpískaná penalta pro Apollon! Hostující hráč navíc za svůj zákrok vidí žlutou kartu!
     
    60
    Centr Sachettiho z pravé strany dolétl jen do náruče gólmana Rapalise. Jeho rozehrávka na Stanuleviciuse však nebyla přesná a u míče je znovu Apollon.
     
    59
    Teď však Zasavitči vymyslel zajímavý pas pro Česnauskise, který však nebyl dostatečně rychlý a Nuno Lopes míč odpálil do zámezí.
     
    58
    Trakai je zatím ve druhém poločase hodně pasivní, což vyhovuje domácímu celku, který může v poklidu kombinovat na útočné polovině.
     
    57
    Aktivita Apollonu ani po druhé vstřelené brance neupadá a hráči domácího celku se pokoušejí přidat další branku. Do vápna posílal před malou chvílí centr Stojanovič, nicméně nabíhající Sachetti se k hlavičce nedostal.
     
    56
    Levý obránce Sacehtti výborně napadal rozehrávku Trakaie a málem se dostal k míči. Stoper Klumavicius však společně s Rapalisem situaci nakonec zvládl.
     
    54
    První rohový kop litesvkého týmu rozehrál Byčenok, nicméně rozehrávka se vůbec nepovedla a domácí se dostali do protiútoku. Ten zastavil nedovoleným zákrokem Stanulevicius, který dostává žlutou kartu!
     
    53
    Na druhé straně mohl odcentrovat Solomin, nicméně zbytečně váhal a Elizio míč ve skluzu vypíchl na rohový kop!
    52. Luka STOJANOVIČ - 2:0
     
    52
    Apollon právě vstřelil branku!
    Apollon je za svou aktivitu řádně odměněn! Na pravou stranu dostal od Kolokoudiase míč Joao Pedro. Portugalský středpolař poslal do vápna ideální centr, na který si naběhl Srb LUKA STOJANOVIČ a nedal Rapalisovi šanci!
     
    50
    Na druhé straně mohl zahrozit i Trakai, nicméně Bychenok si ve vápně pomohl v souboji s Sachettim faulem.
    49. Kolokoudiaosovo střela mířila těsně mimo
     
    49
    Portugalský středpoloař Joao Pedro se opět dostal k míči na pravé straně. Jeho přízemní centr našel ve vápně naběhnutého Kolokoudiase. Jeho rána však mířila těsně mimo!
     
    48
    První rohový kop Limassolu ve druhém poločase rozehrál Joao Pedro, avšak jeho centr byl hodně přetažený a přelétl všechny hráče ve vápně.
     
    47
    Apollon pokračuje ve své hře z prvního poločasu! Z pravé strany posílal centr dostal opět Pedro, míč směřoval k Kolokoudiasovi. Těsně před ním však odpálil míč na roh Janusevskis.
     
    46
    Hodně zajímavý míč za obranu posílal stoper Elizio, který hledal Portugalce Pedra. Ten si míč dokázal zpracovat, nicméně vybíhal z těsného ofsajdu, což postřehl pomezní rozhodčí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl očekávanou podívanou. Již od úvodních minut diktovali tempo hry domácí. První vážnější příležitost měli však hosté, Aršakjan však proti Valemu neuspěl! Po dvaceti minutách hry fanoušci na Stadio Antonis Papadopoulos viděli první branky. Centr Pedra si ve vápně zpracoval Georgios Kolokoudias a přesnou střelou otevřel skóre! V dalším průběhu prvního poločasu jsme viděli zoufalou snahu Apollonu o vstřelení druhé branky, avšak neúspěšnou.

    Druhý poločas začne za jednobrankového vedení Apollonu přibližně v 20:01!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní arbitr nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45
    K vůbec první střele litevského týmu v tomto zápase se dostal Stanulevicius. Jeho pokus však zastavil bránící stoper Elizio. Trakai je však stále u míče a kombinuje.
     
    43
    Hru teď zastavil hvizd hlavního sudího, který správě odpískal ofsajd, ve kterém stál zatím jediný střelec tohoto utkání Georgios Kolokoudias.
     
    43
    Hráči Limassolu však raději zvolili postupný útok a pokoušejí se najít nějakou uličku k brance Rapalise, zatím marně.
     
    42
    Ve středu pole se dostával do průniku stoper Elizio, jehož postup však zastavil taktickým faulem Bychenok. Apollon tak má k dispozici standardní situaci.
     
    40
    Vzápětí vybojoval Apollon další rohový kop v tomto zápase. Již tradičně jej rozehrál Joao Pedro. Tentokrát byl však jeho centr přetažený a míč doskákal do zámezí.
     
    39
    Již třetí rohový kop si vzal na starost Joao Pedro, nicméně ani tentokrát žádné nebezpečí pro branku Rapalise nevzniklo!
     
    38
    Kolokoudias skvěle narazil míč do běhu pro Nuno Lopese. Portugalskému obránci však centr příliš nevyšel, stoper Janusevskis však raději odhlavičkoval míč do zámezí na rohový kop.
     
    37
    Joao Pedro si dělal prostor na pravé straně, avšak měl proti sobě Cesnauskise, který odvedl výbornou práci a domácího hráče k centru nepustil. Navíc se bude odkopávat od branky Rapalise!
     
    36
    V pokutovém území spadl domácí Stojanovič, který přepadl přes nohu Šilenase. O pokutový kop se však v žádném případě nejednalo.
     
    35
    Na útočné polovině to udělal výborně Marcos Gullón, který si narazil míč s Joao Pedrem a pohotově vystřelil. Jeho rána však mířila do středu branky, kde stál připravený Rapalis!
     
    33
    V pořadí třetí rohový kop Apollonu rozehrál Joao Pedro. Jeho ostrý centr vyboxoval gólman Rapalis, avšak akce pokračovala a do vápna míč vrátil Sachetti. Tentokrát se však provinil útočný faulem Freire a akce Apollonu je u konce.
     
    32
    Apollon nyní volí postupnou kombinaci, kterou zahájil na vlastní polovině. Trakai není v napadání přílíš aktivní, čímž domácím ulehčuje práci.
     
    30
    Útok domácích k zakončení nevedl a u míče byl Trakai. Zasavitči se na levé straně dostal s míčem do tísně, vysvobodil ho až odpískaný faul Stojanoviče.
     
    29
    Domácí Limassol se dostal po necelé půlhodině zápasu k druhému rohovému kopu. Rozehrávky se ujal Joao Pedro, jehož zajímavý centr letěl na malé vápno. Rapalis šel ven z branky, avšak míč nezachytil. Situaci zachránil stoper Janusevskis, který míč odhlavičkoval.
     
    27
    V kombinaci je však Trakai hodně slabý a po čtyřech přihrávkách míč ztratil. Na druhé straně tak mohl Nuno Lopes poslal do vápna nadýchaný centr. Kolokoudias se však k hlavičce nedostal.
     
    26
    Útočným faulem se provinil Sachetti, který byl v souboji s Mamjevem pozdě. Litevský tým tak bude mít výhodu postupného útoku.
     
    25
    Tempo utkání v posledních minutách lehce upadá. Domácí tým po vstřelení první branky značně ubral ze své aktivity.
     
    23
    Na útočné polovině si však příliš nerozuměli Papoulis s Koloudiasem, což vedlo ke ztrátě míče. Ani Trakai si však kulatého nesmyslu příliš dlouho neužil.
     
    22
    Hostující tým hned po rozehrávce míč ztratil a u míče jsou opět domácí fotbalisté, kteří kombinují na útočné polovině.
    20. Georgios KOLOKOUDIAS - 1:0
     
    20
    Apollon právě vstřelil branku!
    Máme tu úvodní branku utkání! Apollon jde po dvaceti minutách zaslouženě do vedení! Z pravé strany poslal do vápna přízemní centr Joao Pedro, který si zpracoval GEORGIOS KOLOKOUDIAS a přesnou střelou k tyči otevřel skóre tohoto zápasu!
     
    20
    Po delší době se ke slovu dostali i hosté. Stanulevicius se pokoušel na útočné polovině uvolnit Aršakjana. Ten však jeho myšlenku vůbec nepochopil a nabíhal do zcela jiného prostoru.
     
    19
    Do střelecké pozice se dostal Nuno Lopes. Jeho tvrdou ránu však zablokoval vlastní spoluhráč a u míče je Trakai.
     
    17
    Po velmi tvrdém zákroku Elízia skončil na zemi hostující záložník Byčenok. Hlavní arbitr v tomto případě žlutou kartu neudělil. Hostující hráč se po krátké chvilce zvedl a vypadá to, že bude schopen pokračovat ve hře.
     
    16
    Domácí Apollon se teď dočkal vstřelení branky, nicméně ta není pro postravení Kolokoudiase v ofsajdu uznána! Opakované záběry rozhodnutí pomezního potvrdily!
     
    15
    Stoper Elizio podnikl na levé straně útočný výlet a pokoušel se míč propasírovat před branku. V tom mu však zabránil Janusevskis.
     
    14
    Z levé strany poslal zajímavý centr do vápna Sachetti. Po souboji s Klimaviciusem spadl na zem Kolokoudias a žádal odpískáný penalty. Hlavní rozhodčí však tak neučinil a odpískal útočný faul domácího hráče!
     
    12
    Gólman Rapalis se pokoušel dlouhým výkopem najít na hrotu Aršakjana. Ten však byl schovaný za stoperem a k míči se nedokázal dostat.
     
    11
    Na pravé straně velmi aktivně napadal Kolokoudias, jehož snažení vyrezultovalo v zisk míče!
     
    10
    Po delší době je u míče také hostující Trakai, jehož hráči se pokoušejí dostat na dostřel branky Valeho. Obrana Limassolu však zatím pracuje na jedničku.
     
    9
    Výborně to teď na levé straně udělal Lopes, který obešel Cesnauskise a postupoval do vápna. Jeho následná přihrávka hledala nabíhajícího Pedra, ten však na míč nedosáhl!
     
    8
    První rohový kop dnešního utkání rozehrál sám Joao Pedro, který však žádného ze svých spoluhráčů ve vápně nenašel.
     
    7
    Stoper Freire se pokoušel přenést hru na Pedra, což se mu nakonec povedlo. Portugalský hráč si našel cestu až na pravé křídlo, odkud odcentroval. Stoper Janusevskis však centr zablokoval.
     
    5
    Nyní zahrozil také domácí výběr. Na pravé straně dostal hodně prostoru k odcentrování Sachetti, jehož centr mířil do prostoru malého vápna. Zde však kraloval gólman Rapalis.
    4. Proti střele Aršakjana výborně zasáhl gólman Vale
     
    4
    Po chybné rozehrávce Apollonu se dostal k míči Zasavitči, který vymyslel krásný pas za obranu pro Aršakjana. Hostující útočník šel sám proti gólmanu Apollonu, nicméně neuspěl! Vale předvedl skvělý zákrok!
     
    3
    Na druhé straně si zpracoval dlouhý míč Stanulevicius, který pohotově odcentroval do vápna. Pro míč si došel gólman Vale a bylo po akci.
     
    2
    Po dobré kombinaci na levé straně se dostal k první střele zápasu Sachetti. Jeho rána však branku Rapalise neohrozila.
     
    1
    Hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní zápas. Úvodní výkop měli k dispozici domácí fotbalisté, kteří zahajují první útok v utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Apollon Limassol FC: Vale – Sachetti, Freire, Elizio, Lopes – Gullon, Pedro – Jaime – Stojanovič, Papoulis, Kolokoudias
    Náhradníci: Farley Rosa, Alex da Silva, Hidi, Angeli, Stylianou, Wheeler, Josephides

    FK Trakai: Rapalis – Silenas, Klimavicius, Janusevskis, Cesnauskis – Stanulevicius, Zasavitči – Mamajev, Solominas, Byčenok – Aršakjan
    Náhradníci: Apakidze, Žukauskas, Malinauskas, Leonavicius, Masenzovas, Šegžda

    Rozhodčí: Dabanovič – Radunovič, Todorovič.
     
    Hezký čtvrteční podvečer! Kvalifikace o postup do základní skupiny Evropské ligy je v plném proudu a dnes pokračuje druhým předkolem. My se společně zaměříme na úvodní utkání mezi týmy Apollon Limassol FC a FK Trakai. Úvodní výkop je naplánován na Stadio Antonis Papadopoulos v 19:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    APOLLON LIMASSOL FC
    Kyperský fotbalový tým obsadil v loňské sezóně tamní nejvyšší soutěže třetí místo a zajistil si právo startu v kvalifikaci Evropské ligy. Do té naskočil hned v prvním předkole. Soupeřem Apollonu v prvním předkole byl moldavský Ceadir Lunga. První utkání na půdě Ceadiru ovládl kyperský celek v poměru 2:0 a zajistil si výbornou výchozí pozici do odvety. V té skóroval již ve druhé minutě Stojanovič a o postupujícím bylo jasno. Ve druhém poločase se trefil ještě Papoulis a upravil na konečný 2:0! I do dnešního zápasu vstupuje Limassol v pozici favorita. Uvidíme, jak se svěřenci Portugalce Pedra Emanuela s touto rolí popasují.
     
    FK TRAKAI
    Litevský klub se rovněž představil v prvním předkole kvalifikace. Jeho soupeřem byl jeden z nejstarších a neúspěšnějších klubů na Faerských ostrovech – HB Torshavn. Úvodní utkání se odehrálo na půdě litevského týmu, který do utkání vstoupil velmi aktivně a již ve dvacáté minutě šel do vedení. Ve zbytku utkání přidal ještě dvě branky a vypracoval si velmi slibnou pozici do odvety. Na Faerských ostrovech viděli diváci opět velmi dobrý výkon hostujícího Trakaie, který vyhrál 4:1 a zajistil si postup do druhého předkola. V něm je však považován za outsidera, který může jen překvapit. Hodně napoví již první utkání.

    Jan Havlovic

    Branky: 20. Kolokoudias, 52. Stojanovič, 64. Kolokoudias, 87. Rosa

    Karty:   77. Pedro (APN) – 54. Stanulevicius (TKA), 62. Klimavicius (TKA)


    Apollon Limassol FC: Vale (C) – Sachetti, Freire, Elizio, Lopes (80.Stylianou) – Gullon, Pedro – Jaime – Stojanovič (72.Alex da Silva), Papoulis (67.Farley), Kolokoudias
    Náhradníci: Farley Rosa, Alex da Silva, Hidi, Angeli, Stylianou, Wheeler, Josephides

    FK Riteriai: Rapalis – Silenas, Klimavicius, Janusevskis, Cesnauskis (C) – Stanulevicius (68.Šegžda), Zasavitči (88.Apakidze) – Mamajev, Solominas, Byčenok – Aršakjan
    Náhradníci: Apakidze, Žukauskas, Malinauskas, Leonavicius, Masenzovas, Šegžda

    Rozhodčí: Dabanovič – Radunovič, Todorovič
    Čtvrtek 23.07.2015
    Riteriai - Apollon Limassol 0:0

    Karty:   5. Solomin (TKA), 50. Mamajev (TKA), 70. Zasavitči (TKA) – 90+1. Sachetti (APN)

    bahis siteleri