Rusko – Řecko 4:0 (kon.) | Francie – Španělsko 0:2 (kon.)
konec
Francie
0:2 (0:0)
Španělsko
Čtvrtek 16.07.2015, 20:45Mistrovství Evropy U19 • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze semifinále ME U19, ve kterém se střetne Francie se Španělskem! Start utkání je naplánován na 20:45.
     
    ŠPANĚLSKO

    Španělsko postoupilo do semifinále ze druhého místa skupiny B, ta ale byla nesmírně vyrovnaná. Všechny čtyři celky posbíraly shodně 4 body, rozhodlo ale skóre a vzájemné zápasy. Díky tomu zůstaly mimo postupové příčky celky Německa a Nizozemska.

    Španělsko začalo turnaj poměrně jasnou výhrou 3:0 nad Německem. Poté ale následovalo utkání s Ruskem, ve kterém už se ale fotbalistům z Pyrenejského poloostrova tolik nedařilo. Ačkoliv vedli Španělé už od 13. minuty, poté inkasovali tři branky. Snížit se jim nepodařilo ani v závěrečných dvaceti minutách, které Rusové dohrávali pouze v deseti, podlehli jim tedy 1:3. Poslední zápasy přinesly remízy, ta Španělská byla poměrně se štěstím. Nizozemci sice vstřelili dvě branky, jedna z nich byla ale do vlastní branky, a nakonec z toho tedy byla remíza 1:1.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Poslední vzájemné utkání sahá dva roky zpět, do semifinále ME U19 roku 2013. Toto nesmírně zajímavé a hlavně napínavé střetnutí muselo rozhodnout až prodloužení, v něm měli více štěstí Francouzi a postoupili do finále, ve kterém už však ale nezvítězili.
     
    FRANCIE

    Francouzská cesta základní skupinou A byla proti té Španělské o dost jednodušší, fotbalisté ze země galského kohouta totiž ani v jednom zápase nenašli přemožitele, a ze skupiny tak postoupili do semifinále z prvního místa.

    První utkání přišlo proti Rakousku (to nakonec skončilo na 3. pozici ve skupině) a bylo tedy vítězné. Jediná branka přišla krátce po třicáté minutě, a stačila tak tedy na hubenou výhru 1:0. Další zápas přineslo již více branek, výhra 3:1 nad Ukrajinou přinesla Francouzům jistotu postupu do semifinále. Závěrečné utkání o první místo s Řeckem mělo již tedy určitou kvalitu, nakonec se ale radovali Francouzi z výhry 2:0.
     
    NEJLEPŠÍ STŘELCI

    1. M. Dembele – 2 branky
    2. B. Mayoral – 2 branky
    3. A. Blin – 1 branka
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Escales – Lucas Hernández, Diallo, Diakhaby, Fulgini – Cornet, Blin, Kemen "C", Kilic, Coman – Guirassy. Trenér: Patrick Gonfalone
    Náhradníci: Kamara – Senzemba, Pavard, Tousart, Maupay, Dembele, Thuram

    Španělsko: Sivera – Caricol, Meré, Vallejo "C", Borja – Merino, Hernández – Pedraza, Dani Ceballos, Asensio – Mayoral. Trenér: Luis de la Fuente
    Náhradníci: Unai Simón – Marin, Ramírez, Cheikh, Concha, Matías Nahuel, Carlos Fernández

    Rozhodčí: Andreas Ekberg (SWE) – Dennis W. Rasmussen (DEN), Nemanja Petrović (SRB).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání nám právě začalo, u balonu jsou Španělé, kteří si zatím v klidu přihrávají na vlastní polovině.
     
    2
    Francouzi sice napadají, avšak dávají si při tom veliký pozor, aby žádný balon nepronikl za napadající hráče.
     
    2
    Pokud začátek zápasu má napovědět o následném průběhu, můžeme se těšit na vyrovnanou bitvu, propracované šance a zajištěnou obranu, avšak vše se může změnit.
     
    3
    Španělé se pomalu ale jistě dostávali kupředu, až vybojovali vhazování z dobrá pozice. Po centru do vápna Escales zachytil balon, ale byl až a čarou, bude z toho tedy první rohový kop.
     
    4
    Ceballos zahrál rohový kop docela dobře, míč se zatočil do vápna, avšak jeden z francouzských obránců ho dovedl odhlavičkovat mimo nebezpečí.
     
    4
    Francouzi, kteří jsou dnes mírnými favority, se zatím k balonu moc nedostali, opět se musí bránit postupnému útoku jejich soupeře.
     
    5
    Mladí Španělé stále kombinovali s balonem na vlastní polovině, až přišel nečekaný rychlý útok. Balon si to namířil po centru do malého brankoviště, avšak obránce byl u míče první a zvládl ho odkopnout před dotírajícím soupeřem.
     
    6
    Na Alfonsa směřoval výborný centr, tomu ale chyběl jeden krůček k tomu, aby si mohl balon nohou zpracovat a postupovat sám na bránu, takto ho stihl zabránit jeden z Francouzů.
     
    7
    Hernández na pravé straně rozdal již několik dobrých přihrávek a ani teď to nebylo úplně špatné, zklamalo spíše zpracování útočníků.
     
    8
    To byla šance! Za obranu se dostal s balonem Mayoral, avšak neměl dostatek rychlosti a těsně před tím, než vystřelil, se k němu stáhli dva obránci a stihli mu ve střelbě zabránit.
     
    9
    Španělé opět kombinují s balonem a od začátku chtějí mít hru jasně pod kontrolou. Francouzi sice zatím jen brání, ale jsou v tom poměrně pečliví a trpěliví.
     
    10
    Po dlouhé době, ne-li dnes poprvé, se Francouzi dostávají na delší chvíli k balonu, ihned se derou kupředu.
     
    10
    Příliš dlouho si ale kulatého nesmyslu neužili, nepřesný centr do vápna v poklidu zlikvidoval Sivera a rychle rozehrál.
     
    11
    Francouzi se oťukávají a trochu častěji se nyní dostávají k balonu, bránu se jim ale zatím ohrozit nedaří, na jejich výraznější šanci si budeme muset ještě chvíli počkat.
     
    13
    Zatímco Francouzi se při zisku míče derou kupředu, jako nyní, tak Španělé se snaží do útoku prokombinovat.
     
    13
    Merino byl při svém průniku faulován, Španělé tak mají k dispozici standardní situaci z výborné pozice kousíček před vápnem!
     
    15
    Tak dlouho se Asensio připravoval, až míč poslal přímo do zdi. Po následném odrazu vybojovali Španělé alespoň rohový kop.
     
    16
    Balon od rohového praporku směřoval na téměř osamoceného Mayorala, k tomu se ale nakonec stáhl obránce velmi na těsno, a Mayoral tak v pádu již nestihl balon trefit přesně.
     
    17
    Krásnou přiťukávanou jsme nyní mohli zhlédnout od Španělů! Tři rychlé přihrávky, z nichž ta finální od Caricola našla na hraně vápna Hernándéze, ta měla oči! Hernándéz si balon efektně zpracoval, avšak trochu mu skočil a zakončení nebylo úplně nejpřesnější.
     
    19
    Své štěstí v útoku zkoušeli také Francouzi, ale během chviličky o balon velmi rychle přišli. Musí se tak opět bránit před nájezdy španělských bojovníků.
     
    20
    Caricol našel centrem přes celou šíři hřiště Asensia, ten ale této pěkné nabídky nedokázal využít. Z následné akce sice Španělé opět tlačili, k zakončení už se ale nedostali.
     
    22
    Francouzi se k míči dostávají opravdu jen sporadicky, a když už, tak o něj velmi rychle přicházejí. Ani ne tak kvůli Španělům, ale hlavně kvůli vlastním chybám, kterých je poměrně dost.
     
    24
    Kilic si na polovině hřiště počkal na soupeře a do souboje s ním šel velmi tvrdě, kopačkami napřed. Ceballos šel velmi rychle k zemi, Kilic měl štěstí, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    25
    Další útok Francouzů během chvilky, avšak i ten skončil poměrně rychle díky nepřesné přihrávce, stejně jako většina ostatních.
     
    26
    Jestliže Francouzi neměli v zápasech ve skupině téměř žádnou konkurenci, tak nyní asi trochu narazili. Aktivita Španělů, kteří málem nepostoupili z velmi vyrovnané skupiny, jim děla problémy.
     
    27
    Z píšťalky rozhodčího se ozval hvizd, který nám oznamuje občerstvovací přestávku. Počasí v Řecku je i v těchto hodinách tropické, aktuálně by v okolí hřiště mělo být stále přes 30 stupňů.
     
    29
    Přestávka byla opravdu kratičká a hra může v klidu pokračovat, u balonu jsou po autovém vhazování zpět Španělé.
    Francie či Španělsko se střetne ve finále Mistrovství Evropy hráčů do 19 let s Ruskem, které zásluhou dvou gólů Černova zvítězilo nad domácím Řeckem 4:0.

     
    30
    Ani jim se ale příliš nedaří. Ačkoliv mají směrem kupředu docela dost šancí, tak většinou ani nevystřelí, nebo jsou jejich pokusy zblokované, či jdou mimo bránu.
     
    32
    Kilic (FRA) obdržel žlutou kartu poté, co stáhl k zemi pronikajícího Mayorala. Španělé navíc mají k dispozici standardní situaci.
     
    33
    Pokus to byl pěkný, nacvičený. Ceballos hledal svižnou přihrávku po zemi ze standardní situace za zdí nabíhající spoluhráče, tomu ale i ve skluzu chybělo k míči stále pár decimetrů.
     
    34
    Kemen nyní nechtěl jít do vzdušného souboje, zůstal tedy u země a jeden ze Španělů přes něj při výskoku přelétl, Francouzovi je tedy odpískán faul.
     
    35
    Další faul ze strany Francie, Lucas trefil do obličeje Ceballose, žlutou kartu ale naštěstí pro něj od rozhodčího nevidí, je z toho jen klasická rozehrávka.
     
    37
    Krásná akce Francie! Coman dostal přihrávku do běhu za obránce, míč si potáhl až k čáře, od které poslal přihrávku do vápna. Tam už čekal, sic bráněný, Guirassy, která jen natáhl nohu a špičkou kopačky balon tečoval. Ten si to namířil jen těsně vedle tyčky!
     
    39
    Francie po té kratičké přestávce ožila a Španělé začínají být krapet nervózní. Jejich hra již není tak sebejistá, naopak Francouzi se derou za každým balonem a ve valné většině případů jsou u nich první.
     
    40
    Další akce Francouzů musela být přerušena hvizdem rozhodčího, jeden z útočících hráčů se totiž v době rozehrávky pohyboval za obráncem. Pokud se nemýlím, jedná se o úplně první ofsajd tohoto zápasu.
     
    41
    Už nějakých pět minut se Francouzi nevzdali míče a stále se s ním pohybují na polovině Španělka. To je nějaké zaskočené a úplně neví, co přesně dělat. Oproti začátku poločasu je to ve hře Francie příjemná změna.
     
    42
    A nyní se i dostali k zakončení! Blin se krásnou stahovačkou zbavil obránce a vypálil, míč si to namířil jen těsně nad bránu!
     
    43
    Francouzi se stále derou kupředu a ohrožují španělskou bránu! Další akcí mohl otevřít skóre zápasu Kilic, ten ale ve vyložené pozici minul.
     
    44
    Těsně před vápnem, skoro na čáře, byl faulován Lucas, strčením byl poslán k zemi. Bude to tedy velmi dobrá šance!
     
    45+1
    Na rozehrávku se čekalo velmi dlouho, až se Kilic dočkal hvizdu a mohl se do toho opřít. Zpočátku to vypadalo nadějně, balon se ale nakonec stočil až moc a prosvištěl kolem tyče mimo bránu.
     
    45+2
    Probíhá druhá, poslední minuta nastaveného času, nikdo se nikam již nežene a čeká se na konec.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi a nabídl nám dva různé fotbaly. Zpočátku hru jasně ovládali Španělé, Francouze k balonu vůbec nepouštěli, sami si ale nedokázali vytvořit nějakou kloudnou šanci. Ty přišly až ke konci poločasu, kdy se do hry dostali více Francouzi. Obrana Španělsko tento nápor moc nezvládla a měla hodně štěstí, že ani jeden z nadějných balonů neskončil v síti.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.
    Souboj mezi Francií a Španělskem během prvního poločasu gól nenabídl. Padne gól po přestávce nebo se dočkáme prodloužení či penaltového rozstřelu?

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas začal průnikem španělského Ceballose, ten byl ale ve vápně od míče odstaven obráncem, nakonec navíc dotekem od něj míč dostal obránce mimo hřiště. Escales tak bude vykopávat.
     
    48
    Z nenápadné akce se málem Francouzi radovali. Z Kilicova centru mohl těžit Cornet, ale Sivera byl u balonu o chvilinku dříve, zakončit tak tedy už nestihl.
     
    50
    Francouzi pokračují ve hře předvádění na konci prvního poločasu, Španělé nyní ale brání o něco pozorněji.
     
    52
    Tohle zavánělo gólem! Kilic poslal centru z rohu na Kemena, který balon ještě sklepával pod sebe, takřka až do brány, na Guirasse, ten se ale k balonu nedostal, na poslední chvíli ho odkopl obránce.
     
    54
    Francouzi drží míč na vlastních kopačkách a v klidu si přihrávají, Španělé vůbec nenapadají. Zdá se, že hra Španělů z úvodu prvního poločasu se je tak nevrátí, Francouzi už se asi dostatečně zahřáli.
     
    55
    Zmatek před brankářem Francie. Ten dvakrát málem zachytil balon, vždy mu ale ještě o kousek uskočil a Španělé se pokoušeli dorážet. Escales balon zachytil až na třetí pokus.
     
    56
    Španělé zahrávali rohový kop, při kterém sice neměli štěstí, avšak vytěžili další rohový kop. Šance se tedy může opakovat.
     
    57
    Ani na druhý pokus se ale nezadařilo, navíc napadající Francouzi zahnali Španěly až před vlastní bránu, kde se jim málem i podařilo vystřelit. Kilic vše ale ukončil zbytečným faulem.
     
    58
    Bojím se bojím, že dnešní zápas bude velmi, ale velmi dlouhý. Pokud to takto půjde dál, tak se dočkáme několik sérií penalt, neproměněných penalt.
     
    59
    Španělé se stále pokoušejí o přechod na útočnou polovinu velmi pomalu, snaží se si obranu rozebrat do posledních kousíčků, to se jim ale nedaří.
     
    60
    Poslední minuty jsou nějaké odpočinkové, ani jeden tým se při zisku balonu nikam nežene, hraje se velmi opatrně.
     
    61
    Ačkoliv se hraje opatrně, tak i přesto se velmi chybuje. Týmy si balony navzájem nijak nepřebírají, jen je sbírají po jejich chybách.
     
    62
    Mikel Merino (ESP) musel zatáhnout za ruční brzdu, a to doslova. K zemi stáhnul unikajícího Comana.
     
    63
    Standardní situace nejsou předností ani jednoho týmu, alespoň ne dnes. Guirassy tuto zamýšlel dobře, ale střel přes zeď mířila nějaký ten metr nad bránu, míč se vůbec netočil.
     
    65
    Ceballos se pokoušel přidat do hry trochu té fotbalové krásy, málem mu to vyšlo, avšak jeho stahovačka nakonec úspěch nepřinesla, střel byla zblokována. Z dorážky ho poté navíc trefil spoluhráč přímo do hlavy.
     
    66
    Sivera pro jistotu svůj odkop namířil do autu, kousíček od jednoho ze španělských hráčů, který se připravuje na první střídání.
     
    67
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Alfonso, přichází Nahuel.
     
    69
    Španělé mají aktuálně míč ve své moci, snaží se propracovat opět kupředu, obrana Francie je ale neprostupná.
     
    70
    Ceballos byl těsně před vápnem faulován Diakhabym, ošklivý šlapák. Toto je obrovská příležitost pro Španělsko!
     
    71
    Ani teď, ani teď... Ale už se blíží, tentokrát balon šel z kopačky Caricola, který skoro lízal břevno. Ještě pár pokusů a možná uvidíme i nějakou branku.
     
    72
    I ve druhém poločase se najde čas na přestávku pro ochlazení, hráči se ale velmi svižně vracejí na hřiště.
    Úvodní semifinále loňského ME mezi Německem a Rakouskem skončilo výsledkem 4:0 a Portugalsko ve druhém semifinále remizovalo bez branek se Srbskem. Dnes Rusko porazilo Řecko 4:0 a Francie hraje se Španělskem stále 0:0. Bude se historie opakovat?

     
    73
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Guirassy, přichází Dembele.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Dembele (Francie).
     
    74
    Sotva přišel Dembele na hřiště, hned se ukázal, avšak v tom špatném světle. Před vlastním vápnem poslal k zemi Hernándéze, kterého museli ošetřit lékaři. Přitom je Dembele nejlepším střelcem týmu, kdyby se vykartoval, byla by to pro Francii škoda.
     
    75
    Coman se protáhl po levé straně a svým centrem hledal právě Dembeleho, k tomu se ale balon nedostal, obránce ho odhlavičkoval mimo hřiště.
     
    76
    Oba týmy mají na hřištích své nejlepší střelce, španělský Mayoral měl již několik šancí, ale neproměnil. Je nyní na řadě Dembele?
     
    77
    Kilic zahrál standardní situaci po faulu na něj samotného velmi dobře, míč proskotačil vápnem tak překvapivě, že ho nečekal ani Cornet, který stál přímo proti Siverovi, avšak jen lehce ťukl do balonu, za čáru ho nedostal.
     
    78
    Coman u postranní čáry motal hlavy čtyř obránců, nakonec ale umotal i sám sebe a míč mu utekl až za čáru.
     
    79
    V posledních minutách jsou ale aktivnější Francouzi, případný neúspěch si asi vůbec nepřipouští. Ono také po třech klidných zápasech by to bylo překvapení.
     
    80
    Lucas Hernández (FRA) fauloval, čehož si všiml asistent rozhodčího a praporkem to oznámil. Hernánder po něm ihned vystartoval a jasnou gestikulací mu dal jasně najevo, že je "asi slepý". Samozřejmě za to dostal žlutou kartu.
     
    82
    Ceballos se pokusil vysunout svého spoluhráče za obranu, jeho přihrávku si ale obránci pohlídali, nakonec si pro bralo došel až Escales.
     
    83
    Záběr na lavičku Španělska jasně nastínil, jaký nervozita panuje. Nehty mladý Španělů po zápase asi nebudou zrovna výstavní.
     
    84
    Nervozita je patrná i na hřišti, ani jeden tým nechce nyní už vůbec chybovat. V této fázi hry by to bylo patrně rozhodující.
     
    85
    Mohlo být rozhodnuto! Borja dostal přihrávku za obránce, došel si pro balon a poslal jej do vápna, kde už číhal Asensio, jenž z první vypálil. Escales stihl zareagovat na poslední chvíli a balon jemným dotykem dostal mimo bránu, fantastický zákrok!
    85. Asensio byl blízko vstřelení rozhodujícího gólu
     
    88
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečné! Když se nezadařilo před chvílí, tak nyní už ano! MARCO ASENSIO vzal vše na sebe, s míčem prošel přeš půlku hřiště, v klidu si obehrál obránce a střelou po zemi na vzdálenější tyč nedal Escalesovi šanci a rozvlnil síť!
    88. Marco ASENSIO - 0:1
     
    88
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Kilic, přichází Tousart.
     
    89
    No, posledních pár minutek bude ještě zajímavých. Uvidíme, jak se s tím Francouzi poperou. Bude se určitě nastavovat, avšak Španělé ještě pozdrží hru střídáním.
     
    90
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Merino, přichází Cheikh.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty!
     
    90+2
    K první střele se dostal Lucas Hernandéz, avšak z první se netrefil zrovna nejlépe a míč šel mimo bránu.
     
    90+2
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Fulgini, přichází Thuram.
     
    90+3
    Po lehké střele Sivera drží balon ve své náruči a s rozehrávkou si asi dá chvilku na čas.
     
    90+4
    Dlouhý nákop na Dembeleho už vypadal nadějne, avšak Francouzský útočník sám před brankářem zaškobrtl při zpracování hlavou.
     
    90+4
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Mayoral, přichází Fernandez.
     
    90+5
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! MARCO ASENSIO se dostal po hlavičce svého spoluhráče do rychlého protiútoku, se kterým se nijak nemazlil, doběhl před brankáře a chladnokrevně zakončil.
    90+5. Marco ASENSIO - 0:2
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Bylo to krásné semifinále, které ukázalo, jak je fotbal nevyzpytatelný! Téměř devadesát minut jsme neviděli žádnou pořádnou gólovku, až přišla 88. minuta a krásné sólo Asensia. Po této brance už neměla Francie moc šancí utkání zvrátit, do útoku dala všechny síly, což se ji nevyplatilo, jelikož z následného rychlého protiútoku skóroval opět Asensio, a definitivně tak poslal Španělsko do finále, ve kterém se utká s Ruskem. To v prvním semifinále porazilo Řecko 4:0.

    Ve finále tedy uvidíme odvetu skupinového zápasu, ve kterém Rusko zvítězilo nad Španělskem 3:1. Ode mě je to dnes vše, děkuji vám za sledování a budu se těšit u dalších přenosů, dobrou noc! (22:42:50)

    Tomáš Hála

    Branky: 88. Asensio, 90+5. Asensio

    Karty:   32. Kilic (FRA), 73. Dembele (FRA), 80. Lucas Hernández (FRA) – 62. Merino (ESP)


    Francie: Escales – Lucas Hernández, Diallo, Diakhaby, Fulgini (90+2. Thuram) – Cornet, Blin, Kemen "C", Kilic (88. Tousart), Coman – Guirassy (73. Dembele). Trenér: Patrick Gonfalone
    Náhradníci: Kamara – Senzemba, Pavard, Tousart, Maupay, Dembele, Thuram

    Španělsko: Sivera – Caricol, Meré, Vallejo "C", Borja – Merino (90. Cheikh), Hernández – Alfonso Pedraza (67. Nahuel), Dani Ceballos, Asensio – Mayoral (90+4. Fernandez). Trenér: Luis de la Fuente
    Náhradníci: Unai Simón – Marin, Ramírez, Cheikh, Concha, Matías Nahuel, Carlos Fernández

    Rozhodčí: Andreas Ekberg (SWE) – Dennis W. Rasmussen (DEN), Nemanja Petrović (SRB)
    bahis siteleri