Zenit – Dynamo 2:1 (kon.) | Saransk – Lok. Moskva 0:1 (kon.) | Machačkala – Samara 0:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
2:1 (1:1)
Dynamo Moskva
Neděle 19.07.2015, 12:30 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 diváků. • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Příjemné nedělní poledne! Vítám Vás u sledování textového online přenosu z utkání ruské nejvyšší fotbalové soutěže. Hned na úvod si pro nás Premier Liga připravila pikantní souboj mezi týmy FK Zenit Petrohrad a FK Dinamo Moskva. Začínáme ve 12:30!
     
    FK Zenit Petrohrad

    Hráči Zenitu si v minulém ročníku ruské nejvyšší soutěže dokráčeli až pro ligový titul, na druhé CSKA měli komfortní náskok sedmi bodů. Tým okolo hvězdného Brazilce Hulka tak opět uvidíme ve skupinové fázi Champions League. Během letní pauzy klub opustili dva zkušení hráči: středopolař Anatolij Tymoščuk a Andrej Aršavin, oběma skončila a následně nebyla prodloužena smlouva. Zpět z hostování se vrátil krajní obránce Ansaldi, zajímavou posilou je vytáhlý útočník Dzjuba. Přesně před týdnem získali svěřenci kouče Villase-Boase první trofej této sezóny, když si v rámci ruského Superpoháru na penalty poradili s Lokomotivem Moskva.
     
    FK Dinamo Moskva

    Moskevské Dinamo se v loňské sezóně umístilo na čtvrtém místě, na vedoucí Zenit ztratilo propastných sedmnáct bodů. Toto umístění by zajišťovalo přítomnost ve třetím předkole Evropské ligy, ale tým byl kvůli porušení finanční fair play z této soutěže vyloučen a nahrazen Rubinem Kazaň. V nedávné době u týmu jakožto hlavní trenér skončil Stanislav Čerčesov, jehož nahradil Andrej Kobelev. V přípravě odehrál celek z ruského hlavního města čtyři utkání a obešel se bez jediné prohry, když přehrál AS Monaco a tým Anži Machačkala, naopak remizoval s nizozemským Ajaxem a pražskou Slavií.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Garay, Neto, Criscito (C) – Javi García, Witsel, Jusupov – Hulk, Dzjuba, Šatov.
    Náhradníci: Malafejev, M. Keržakov – Ansaldi, Aňukov, Dolgov, Jevsejev, Fajzulin, Lombaerts, Rondón, Rjazancev.

    FK Dinamo Moskva: V. Gabulov – Sosnin, Danilkin, Hubočan, Žirkov – Igor Denisov, Zobnin – Ionov, Valbuena, Dzsudzsák – Kokorin (C).
    Náhradníci: Leščuk, Šunin – Katrič, Kozlov, Levin, Obolski, Rotenberg, Tašajev, Vainqueur..
     
    Aktéři dnešního mače právě vstupují na hrací plochu, za malou chvilku budeme moci začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujali hráči Dinama. Žirkov se hnal po levé straně dopředu, ale neměl komu nahrát, a tak přenáší hru zpět na vlastní polovinu. U míče Hubočan.
     
    2
    Hosté zatím nepustili Zenit k míči, což se nelíbí domácím příznivcům, kteří to dávají najevo pískotem. Valbuena pro svůj tým vybojoval roh.
     
    3
    První šance utkání! Denisov ve středu hřiště obral o míč Witsela, poslal dopředu rychlonohého Valbuenu, jenž přešel přes Garaye a následně vybojoval další rohový kop pro Moskvany.
     
    4
    K jeho exekuci se postavil sám francouzský fofrník, ale pro jeho centrovaný balón si vyběhl Lodygin a dlouhým výkopem ho posílá zpět do hry.
     
    5
    Po Žirkovově nákopu si ve vzdušném souboji s Ionovem až příliš důrazně počínal Neto, rozhodčí to zaznamenal a píská faul.
     
    6
    První útočnou akci Zenitu zhatil kapitán Domenico Criscito velice nepřesným pasem na Šatova, autové vhazování pro Dinamo.
     
    7
    Hosté jsou výrazně aktivnějším celkem. Dzsudzsák využil chyby v rozehrávce a načechraným centrem hledal Kokorina, toho však k hlavičce nepustil důrazný Garay.
     
    7
    Před Witselem se otevřelo moře prostoru. Přihrávka belgického vlasáče však svého adresáta nenašla, protože Hulk se srazil s Dzjubou.
     
    8
    Dnes velice aktivní Žirkov přispěchal s dalším centrem, pro který si v pohodě došel brankář Lodygin.
     
    9
    Maličký Valbuena neměl v souboji s dlouhánem Garayem sebemenší šanci a pro Zenit se tak narodil zajímavý protiútok. Hulk hezkou šajtlí našel na druhé straně Šatova, ten si však balón příliš předkopl, čehož skvělým obranným skluzem využil Sosnin.
     
    10
    Tomáš Hubočan, bývalý hráč Zenitu, nyní ve středu hřiště hodně tvrdě dohrál Witsela. Volný přímý kop.
     
    11
    Hulk to zkusil z nějakých čtyřiceti metrů, ale ukousl si až příliš velké sousto. Jeho rána nepostrádala razanci, ale přesnost ano. Míč končí vysoko nad svatyní hostí.
    11. Hulk (PET)
     
    12
    Domácí vybojovali svůj první roh, ze kterého však pranic nevzniklo. Obrana Moskvanů zatím působí velice soustředěně.
     
    13
    Witsel poslal krásnou uličkou do šance Dzjubu, ten se k míči ve vápně hodně usilovně tlačil, ale Hubočana se mu přetlačit nepovedlo. Ovšem následuje další kop od rohového praporku v podání Petrohradu.
     
    14
    Jenže Jusupov si počínal až příliš důrazně a hráči Zenitu tak musí vyklidit pole a rychle se vrátit zpět.
     
    15
    Hubočan si v souboji s Dzjubou pomohl rukama, což nemohl hlavní sudí ponechat bez povšimnutí.
    15. Žlutá karta
     
    16
    K přímému kopu se opět postavil Brazilec Hulk, ale ani tentokrát svou levačkou nezamířil mezi tři tyče, Gabulov nemusel zasahovat.
     
    17
    Criscito nadýchaným pasem našel přesně nohu Witsela, který si míč zpracoval, ale v následné snaze obejít svého strážce se s kulatým nesmyslem dostal až za postranní čáru.
     
    18
    Hulk si potáhl míč na střed hřiště a tvrdou ranou pravačkou prověřil Gabulova, ten byl připraven a míč vyrazil!
     
    19
    Denisov nedovoleně zastavil Šatova, Hulk se postavil k dalšímu přímému kopu. Tentokráte se rozhodl centrovat a našel přesně hlavu Axela Witsela, který však hlavičkoval doprostřed braky a Gabulov si tak připsal jednoduchý zákrok.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Luís Neto (FK Zenit Petrohrad).
    20. Žlutá karta
     
    21
    Máme za sebou prvních dvacet minut a je opravdu na co se koukat! Hra má spád, týmy hrají ve vysokém tempu. Na začátku byli aktivnějším mužstvem hosté, v posledních minutách přebírá otěže zápasu Zenit.
     
    22
    Valbuena si došel pro faul, volný přímý kop se rozhodl rozehrát na krátko na volného Žirkova, ten však celou akci přivedl do hrobu.
     
    23
    Hulk se blýskl fantastickou přihrávkou na Criscita, jenž se z úhlu řítil na Gabulova. Střela kapitánovi Zenitu nesedla, míč se otřel jen o boční tyč.
    23. Domenico Criscito (PET)
     
    24
    Kokorin dlouho motal hlavu domácím zadákům, nakonec jeho sóloakci vystavil ráznou stopku Luís Neto.
     
    25
    Uprostřed hřiště zůstává ležet Criscito, který zřejmě inkasoval nepříjemný úder loktem. Rozhodčí přerušuje hru, ale vypadá to, že kapitán Petrohradských bude v pořádku.
     
    26
    Hráči Dinama teď dobrou minutku měli míč na svých kopačkách a snažil se vymyslet nějakou kloudnou ofenzivní akci. Bohužel pro ně, nevymysleli nic. Valbuena akci zhatil nepřesným přenesením hry na Ionova.
     
    28
    Witsel si v souboji se Zobninem pomohl faulem, ale rozhodčí nechal hru plynout. Belgický záložník vyslal kupředu Hulka, ten si však v rozhodující moment balón příliš předkopl.
     
    28
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Dinamo jde do vedení! Domácí obrana se nestihla vrátit a hosté se řítili sami tři na brankáře Lodygina, kterého nakonec přízemní ranou k tyči překonal ALEKSANDR KOKORIN.
    - 0:1
     
    30
    Mohlo být srovnáno! Dzjuba obdržel přesný pas do vápna a z otočky dokázal vystřelit, ale Gabulov byl opět na svém místě!
     
    31
    Dzsudzsák zkusil Lodygina překvapit z velké dálky, ale tento pokus neměl vůbec gólové parametry.
     
    32
    Hulk ukázal některé ze svých technických parádiček, když obešel dva hráče, naznačil střelu, potáhl si míč na svou silnější levačku, ale jeho střela mířila přesně doprostřed branky.
     
    33
    Jusupov si famózně naběhl na hranici vápna, ale vracející se Žirkov ze svého arzenálu vytáhl ještě famóznější obranný skluz.
     
    35
    Poprvé v utkání sledujeme klidnější pasáž prvního poločasu. Hosté v poklidu kombinují na vlastní polovině.
     
    36
    Nakonec doslova obklíčili hráče Zenitu kolem jejich vápna, ale Witsel vystihl Valbuenovu přihrávku a hnal se směrem k bráně soupeře. Posunul balón na Šatova, ten však o míč přišel a následně s pomohl faulem.
     
    37
    Kokorin byl v ofsajdu, rozhodčí to zmerčil a zvedá praporek nad hlavu.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Oleg Šatov (FK Zenit Petrohrad).
     
    39
    Ionov prodloužil hlavičkou na rozběhnutého Kokorina, ale ten si opět nepohlídal ofsajdovou linii, což nemohl pomezní sudí ponechat bez povšimnutí.
     
    40
    Jusupov předvedl divákům vyrovnaný sprinterský souboj s rychlíkem Žirkovem, nakonec byl tělem odstaven a bude z toho pouze odkop od branky Dinama.
     
    41
    Denisov nepřesným pasem zahnal Dzsudzsáka až k postranní lajně, maďarský křídelník však míč ještě stihl zachytit před autovou čárou.
     
    42
    Dzjuba byl faulován ve vápně – penalta pro Zenit!
     
    42
    Tomáš Hubočan stáhl Dzjubu k zemi a od hlavního sudího vidí červenou kartu! Takhle si slovenský zadák utkání proti svému bývalému zaměstnavateli rozhodně nepředstavoval.
    42. Červená karta pro Tomáše Hubočana
     
    44
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! HULK kopl penaltu velice sebevědomě a nedal Gabulovovi šanci!
    44. HULK - 1:1
     
    45
    Ionovovi se nabízel Kokorin, ale záložník Dinama sobecky vzal akci na sebe. Zvolil ale špatně, od míče ho odstavil Garay.
     
    45+1
    Valbuena byl v pravém rohu travnaté plochy faulován, sám se postavil k následnému přímému kopu, ale jeho čechraný centr nenašel hlavu ani jednoho ze spoluhráčů.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle je za námi a musíme přiznat, že bylo opravdu na co se dívat! Hra má neuvěřitelné tempo. V úvodu byli mírně aktivnější hosté, ovšem zhruba okolo dvacáté minuty se hra vyrovnala. První branku dnešního klání vstřelil Aleksandr Kokorin. V závěru prvního poločasu rozhodčí udělil červenou kartu Tomáši Hubočanovi, který v pokutovém území nedovoleně zastavil Dzjubu. Narízenou penaltu proměnil Hulk. Druhá půle začne zhruba ve 13:36.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Balázs Dzsudzsák, přichází Alexej Kozlov.
     
    47
    Rozehrávky se ujali domácí, kteří se postupným tempem ihned sunou směrem k bráně soupeře. Je asi jasné, jaký průběh druhý poločas nabídne – Zenit se bude drát dopředu a chtít zužitkovat početní převahu.
     
    48
    Brazilec Hulk je dnes opravdu při chuti. Nyní zkusil štěstí z opravdu uctivé vzdálenosti, ale rána se mu vůbec nepovedla.
     
    49
    Fotbalová paráda v podání hráčů Zenitu! Witsel vysunul vpřed Hulka, jenž se skvělým manévrem zbavil obránce, nacentroval do vápna, kde se akrobatickým způsobem pokusil zakončit právě Witsel, ale Gabulov vytáhl fantastický zákrok!
    49.
     
    50
    Kokorin se musí smířit s tím, že v druhé půli bude trápit obranu Zenitu téměř sám. Nyní se zkoušel probít mezi třemi protihráči, ale se zlou se potázal.
     
    51
    Šatovův centr neznamenal pro Gabulova sebemenší nebezpečí. Brankář ve službách Dinama Moskva míč v pohodě chytá a posílá ho zpět do hry.
     
    52
    No panečku! Dinamo si mohlo vzít ztracené vedení zpět! Denisov prošel středem hřiště jako nůž máslem, jeho rána na vzdálenější tyč nebyla vůbec špatná, skončila jen o vlásek vedle!
     
    53
    Hráči Petrohradu kombinují na útočné polovině hřiště, celou kombinaci ze středu hřiště řídí špílmachr Witsel.
     
    54
    Smolnikov se vydal na ofenzivní výlet, nakonec v pádu i odcentroval, pro míč si však bez problému došel brankář Gabulov.
     
    55
    Valbuena dělá díky svému rychlému pohybu problémy domácí obraně. Nyní na pravé straně přešel přes Smolnikova, ovšem jeho centr odhlavičkoval do bezpečí Garay. Následuje Denisovův faul na Axela Witsela.
     
    56
    Tito dva se v souboji potkali znovu, tentokráte na druhé straně hřiště. Denisov si opět počínal nedovoleně, je tu přímý kop z velice dobré vzdálenosti.
     
    58
    Míč si nemohl postavit nikdo jiný než Hulk! Brazilec zkoušel obstřelit zeď, ale nedal balónu dostatečnou rotaci a kulatý nesmysl tak končí vedle branky Dinama.
     
    59
    Garay předvedl obrovskou hrubici v rozehře, čehož využil Zabnin, když pěkným obloučkem našel Valbuenu. Francouzský štírek ale stál v ofsajdu.
     
    60
    Dzjuba na hranici vápna využil svých kilogramů a centimetrů, odstavil Danilkina a následně předložil míč Smolnikovovi, který ranou z první míří mimo branku.
     
    61
    Smolnikov je v druhém poločase opravdu velice aktivní směrem dopředu. Nyní předvedl další ze svých náběhu, poté z první poslal míč na nabíhajícího Dzjubu, kterého včas předstoupil Danilkin a rezolutním odkopem zažehnal nebezpečí.
     
    63
    Opět v akci Smolnikov. Jeho centr našel přesně hlavu Axela Witsela, který však svá mířidla neseřídil vůbec přesně.
     
    65
    Pravý obránce Zenitu Smolnikov se zdá býti neúnavný. Nyní založil další akci domácích, která však skončila Dzjubovým nedovoleným zákrokem.
     
    67
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Artur Jusupov, přichází Viktor Fajzulin.
     
    67
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácím se tlak podařil přetavit v druhou branku! Hulk se nejprve neúspěšně pokusil o střelu, následně posunul míč na zcela volného OLEGA ŠATOVA, jenž technickou ranou nedal Gabulovovi šanci!
    68. Oleg ŠATOV - 2:1
     
    69
    Další akce Zenitu je přerušena kvůli tomu, že střelec předchozí branky Šatov zahrál rukou.
     
    70
    Šatov prováhal ideální střelecký moment, hra se poté přesunula až ke Smolnikovovi, jehož centr úspěšně zablokoval Žirkov.
     
    71
    V souboji dvou zcela odlišných váhových kategorií Hulk nedovoleně odstavil od míče Valbuenu.
     
    72
    Domácí uzamkli Moskvany v bezprostřední blízkosti branky hostí a vymýšlí, jak vstřelit třetí branku. Trpělivost s tímto počínáním hráčů Zenitu ztratil Žirkov a zfauloval Smolnikova. Rozhodčí kartu udělovat nebude.
     
    73
    Zničehonic se mohl na zteč vydat Valbuena, ale jak jeho akce rychle začala, tak i rychle skončila. O míč ho obral Neto.
     
    74
    Hosté se teď dostali až do malého vápna Petrohradu. Kokorin se snažil akci ještě vyšperkovat přihrávkou na Ionova, ten však stál v ofsajdu.
     
    75
    Hosté sice prohrávají, ale je třeba vyzdvihnout výkon jejich brankáře Gabulova! Dzjuba posunul míč na Fajzulina, který si ale tváří v tvář s čarodějem v brance hostí neporadil!
     
    76
    Zaváhání domácí obrany využil Kokorin, dostal se až ke střele, ale míč trefil pouze holení a Lodygin tak může být zcela v klidu.
     
    77
    Před dotírajícím Dzjubou si pro míč dosprintoval Gabulov, následně dlouhým výhozem našel Žirkova, který už si to pádí směrem vpřed.
     
    78
    Lodygin se zřejmě inspiroval u Manuela Neuera, protože teď, poměrně nepochopitelně, vyběhl z vápna a zapojil se do hlavičkového souboje! Míč odehrál pouze k Ionovovi, ten se však ke střele do odkryté branky nedostal.
     
    78
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Arťom Dzjuba, přichází Alexandr Rjazancev.
     
    79
    Valbuena vybojoval balón zpět pro hostující mančaft, ovšem následným pasem zahnal Žirkova zpět na vlastní polovinu. Proti ruskému rychlíkovi si faulem pomohl důrazný Hulk.
     
    81
    Rjazancev obdržel přihrávku od Smolnikova, pokusil se odcentrovat, ale nikoho ze spoluhráčů ve vápně nenašel.
     
    82
    Poslední střídání domácích. Za hlasitého potlesku domácích příznivců odchází Brazilec Hulk, kterého nahradí Rondón.
     
    83
    Z rohového kopu domácí nic nevytěžili. Posledních pár minut to vypadá, že se dnes už nikam bezhlavě hnát nebudou, ale radši si pohlídají jednobrankové vedení.
     
    84
    Witsel poslal k zemi Denisova, volný přímý kop pro Moskvany.
     
    85
    Kokorin byl důrazným způsobem obrán o balón a dožaduje se odpískání faulu, rozhodčí však zůstává klidný.
     
    86
    Valbuena se dopustil faul vůči Šatovovi, který potřebuje ošetření. Rozhodčí ho posílá za pomezní lajnu.
     
    87
    Ionov s Kokorinem se snaží něco vymyslet. Nyní se dostali až k vápnu, ale proti dvoučlenné zdi ve složení Garay – Neto úspěšní nebyli.
     
    88
    Dnes velice aktivního Valbuenu nahrazuje Obolski.
     
    89
    Ten o sobě dává ihned vědět, i když ne úplně v dobrém světle. Jeho skluz zezadu proti Criscitovi trestá sudí žlutým kartónkem.
     
    90
    Garay zabrnkal svým spoluhráčům na nervy, když směrem ke Smolnikovovi poslal velice pomalý pas. Jeho zaváhání ale pravý obránce Petrohradu dokázal napravit.
     
    90
    Rozhodčí bude nastavovat tři minuty!
     
    90+1
    Gabulovův dlouhý výkop našel jen Witsela, který chytrým pasem vyslal do útoku Rjazanceva. Ten přihrával Rondónovi, ale ten celou akci zbrzdil. Hráči Petrohradu ale stále zůstávají u balónu.
     
    90+3
    Domácí kontrolují hru a vypadá to, že o tři body už se obrat nenechají!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je tomu tak! Dnešní utkání je u konce, po výhře 2:1 si první tři body do tabulky připisuje Zenit! K vidění bylo opravdu velice atraktivní utkání, které nabídlo i penaltu a červenou kartu. V úvodu byli mírně aktivnější hosté, postupem času přebíral iniciativu Petrohrad, ovšem bylo to Dinamo, kdo vstřelil první branku. Protiútok zakončil kapitán Moskevských Aleksandr Kokorin. Asi klíčový moment se odehrál ve dvaačtyřicáté minutě, když viděl Tomáš Hubočan po zákroku na Dzjubu červenou kartu. Nařízenou penaltu proměnil Hulk a ve druhé půli domácí využili převahy jednoho muže na hřišti. O rozhodující branku se v sedmašedesáté minutě po Hulkově přihrávce postaral Oleg Šatov.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 9:4.
     
    Ode mě je to vše, přeji Vám hezký zbytek dnešního dne a úspěšný vstup do příštího týdne! U dalších online přenosů se budu těšit, na počtenou! (14:31:55)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 44. Hulk (pen.), 67. Šatov – 28. Kokorin

    Karty:   20. Neto (PET), 38. Šatov (PET) – 15. Hubočan (DMO), 89. Obolski (DMO)   42. Hubočan (DMO)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 9:4.
    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Garay, Neto, Criscito (C) – Javi García, Witsel, Jusupov (67. Fajzulin) – Hulk (82. Rondón), Dzjuba (78. Rjazancev), Šatov.
    Náhradníci: Malafejev, M. Keržakov – Ansaldi, Aňukov, Dolgov, Jevsejev, Fajzulin, Lombaerts, Rondón, Rjazancev.

    Dynamo Moskva: V. Gabulov – Sosnin, Danilkin, Hubočan, Žirkov – Igor Denisov, Zobnin – Ionov, Valbuena (88. Obolski), Dzsudzsák (46. Kozlov) – Kokorin (C).
    Náhradníci: Leščuk, Šunin – Katrič, Kozlov, Levin, Obolski, Rotenberg, Tašajev, Vainqueur.
    bahis siteleri