Adelaide – Liverpool 0:2 (kon.)
konec
Adelaide United
0:2 (0:0)
Liverpool FC
Pondělí 20.07.2015, 11:30 • Adelaide Oval (Adelaide) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
    Úvodní výkop je naplánován na 11:30

     
    Příjemné pondělní dopoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, které vítám u sledování podrobné textové online reportáže z mezinárodního přípravného utkání, ve kterém změří síly Adelaide United a Liverpool FC. Zápasem, jehož úvodní výkop je stanoven od 11:30, vás bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    Adelaide United FC

    Adelaide United FC je mladý australský fotbalový klub , založený teprve v roce 2003, pocházející z města Adelaide. Klub je pravidelným účastníkem nejvyšší australské soutěže, kde se od svého vzniku umísťuje převážně na předních pozicích, čímž se řadí mezi nejúspěšnější týmy této ligy. V uplynulé sezoně skončilo mužstvo z Adelaide po základní části na třetím místě, v následném čtvrtfinále postoupilo po výhře 2:1 přes celek Brisbane Roar, ale zůstalo těsně za branami boje o titul, když v semifinále nestačilo na pozdějšího vicemistra Sidney FC, kterému podlehlo vysoko 1:4.
     
    Liverpool FC

    Liverpool FC netřeba představovat, tento anglický velkoklub oplývající mnoha úspěchy je jedním z nejúspěšnějších celků Premier League. Osmnáctinásobný ligový mistr sedmkrát pozvedl nad hlavu pohár pro vítěze FA Cupu, osmkrát ovládl Football League Cup a hned v patnácti sezonách se stal držitelem trofeje Community Shield. Úspěšný je klub také na mezinárodní scéně, když pětkrát vyhrál nejprestižnější evropskou klubovou soutěž Ligu mistrů, po třech vítězstvích přidal v poháru UEFA (dnešní Evropská liga) a v Superpoháru, kterého se každoročně účastní vítěz Ligy mistrů a Evropské ligy.
     
    Úvodní sestavy:

    Adelaide United: Galeković (C) – Marrone, McGowan, Malik, Elrich – Carrusca, Isaías, Jeggo – Cirio, Goodwin – Djité
    Náhradníci: Sánchez, Mabil, Varland, La Rocca, Smith, Hall, Elsey, Ochieng
    Trenér: Josep Gombau (Španělsko)

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, Lovren, Gomez – Henderson (C), Milner, Allen – Ibe, Origi, Lallana
    Náhradníci: Lambert, Toure, Sakho, Leiva, Moreno, Ings, Wisdom, Bogdán, Rossiter, Marković, Carlos, Cleary, Maguire, Pedro, Wilson, Ojo, Kent
    Trenér: Brendan Rodgers (Severní Irsko)

    Rozhodčí: A. Villarreal (USA).
     
    Hlavní arbitr právě přivádí hráče na hrací plochu, utkání tak bude co nevidět zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Liverpoolu, kteří hrají v červených dresech, fotbalisté Adelaide United nastoupili v dresech žluté barvy.
     
    2
    Momentálně s míčem kombinují hráči australského klubu, děje se tak však zatím pouze na jejich polovině.
     
    3
    Vysunutí fotbalisté anglického celku vytrvale napadali rozehrávku svého soupeře, ale při tom se dopustili útočného faulu, takže domácí zůstanou u míče.
     
    4
    Míč ovšem získali fotbalisté Liverpoolu, Lallana se odhodlal k útočnému výpadu po levé straně, odkud do pokutového území odcentroval míč, ze závaru v předbrankovém prostoru však hosté nedokázali vůbec nic vytěžit.
     
    5
    Lallana se znovu odhodlal k centru z levé strany a v pokutovém území hledal svého spoluhráče Gomeze, kterému ke zakončení chyběl zhruba půlkrok. Míč posléze doputoval až k Ibemu, po jehož zblokované střele bude Liverpool zahrávat rohový kop.
     
    6
    Domácí se však standardní situaci soupeře ubránili, nabíhající protihráče totiž vůbec nepustili k míči.
     
    7
    Aktivní Lallana se nabídl svým spoluhráčům náběhem za obranu, míč mu byl nakonec adresován, ale jen do ofsajdové pozice.
     
    8
    Efektivní zpracování míče předvedl ve středu hracího pole Carrusca, jeho spoluhráči ale o chvíli později míč ztratili.
     
    9
    Do pokutového území vnikl ze strany Origi a vytvářel si v něm prostor na střelu, ta nakonec byla z jeho kopačky vyprodukovaná, ale levý horní roh brány zhruba o metr minula.

     
    11
    Hosté po faulu zahrávali přímý volný kop od levé postranní čáry, k jeho exekuci se postavil Milner, avšak centrovaný míč defenziva Adelaide odvrátila do bezpečí.
     
    12
    Hostující fotbalisté opět podnikli útočnou akci po levé straně, ale znovu z ní nedokázali nic vytěžit. Bude se tak pouze odkopávat od brány, kterou hájí Galeković.
     
    13
    Balon je v moci fotbalistů ve žlutých dresech, kterým se však nedaří proniknout přes středovou čáru, kterou pečlivě střeží záložní řada celku z Premier League.
     
    14
    Domácím se nakonec podařilo dostat k centru do vápna, který měl na svědomí Carrusca, jenž ale v šestnáctce žádného ze svých spoluhráčů nenalezl.
     
    15
    Také na druhé straně přilétl do pokutového území nadýchaný centr, ale i v tomto případě si poradila pozorná obrana Adelaide United.
     
    16
    Liverpoolští se pokusili zaútočit pomocí dlouhého nákopu, později se však ukázalo, že míč nabral příliš vysokou rychlost a dobíhající hráč jej už na hrací ploše zastihnout nedokázal.
     
    18
    Protlačit do šestnáctky se posléze pokusili hráči Adelaide, přes obranný val v červeném ale neprošli.
     
    19
    Hra se ustálila ke středu hřiště, kde v tuto chvíli probíhají četné souboje o míč, který velmi často mění svého majitele.
     
    20
    K vidění bylo první zakončení na bránu, do kterého se po přesné přihrávce do běhu dostal jeden z hostujících hráčů, jehož střelecký pokus však postrádal větší razanci a navíc mířil jen doprostřed brány, takže Galeković neměl problém připsat si úspěšný zákrok.
     
    22
    Poblíž středové čáry se nedovoleného zákroku dopustil Origi, možnost založit ofenzivní akci tak budou mít domácí fotbalisté.
     
    23
    Hráči Liverpoolu poměrně dlouho obléhali pokutové území svých protihráčů a na levé straně hrozil především Lallana. Útočná akce anglického velkoklubu však posléze byla zastavena pro ofsajd Gomeze.
     
    25
    Na opačné straně došlo k centru přímo do šestnáctky, ten byl ale odvrácen. Adelaide bude moci v útočném snažení pokračovat pomocí autového vhazování.
     
    26
    Nic vážného se však po uvedení míče do hry nestalo, kulatý nesmysl totiž po několika přihrávkách skončil v rukavicích gólmana Mignoleta.
     
    27
    Střelecký pokus uvnitř vápna vyslal Ibe, ale s jeho střelou letící jen do středu brány si Galeković poradil.
     
    29
    Útočná akce domácího celku nebyla úspěšná, následovat bude pouze odkop od Mignoletovy svatyně.
     
    30
    Hráči australského klubu se pokusili zaměstnat obranu soupeře vzdušným centrem, který však nebezpečí nepřinesl.
     
    31
    Ofenzivní tažení hráčů ve žlutých dresech zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, jehož signalizaci ofsajdového postavení o chvíli později stvrdil svým hvizdem také hlavní arbitr.
     
    32
    Adelaide se poté opět vydalo na útočnou polovinu a vybojovalo rohový kop. K jeho exekuci se postavil Goodwin a gólmana Liverpoolu překvapil přímou střelou, která zamířila jen těsně nad břevno!
     
    34
    Ve středu hřiště předvedl dobrý obranný zákrok Škrtel, který v souladu s pravidly odstavil od míče Djitého.
     
    35
    Do pokutového území se pokusil s míčem vniknout Cirio, ale po kontaktu s protihráčem v něm upadl. O faul se však v žádném případě nejednalo a hra tak pokračuje plynule.
     
    37
    Liverpool zakombinoval na levé straně a získal alespoň výhodu autového vhazování, které ovšem nic užitečného nepřineslo.
     
    38
    Razantní střelecký pokus vyslal z hranice šestnáctky Milner, míč prolétl mezi nohama obránce, takže to Galekovićovi zákrok značně stížilo, ale gólman Adelaide střelu přesto dokázal zneškodnit.
     
    40
    Zpoza pokutového území byla vyslána zblokovaná střela, po které se však míč dostal k Origimu, jehož však dokázal v souladu s pravidly odzbrojit Elrich.
     
    42
    V závěru úvodního dějství sledujeme souboje ve středu hracího pole, hráči si skutečně nenechají ani metr prostoru zadarmo.
     
    44
    Fotbalisté hostujícího celku obléhali pokutové území Adelaide, ale do zakončení se znovu nedostali, obrana soupeře jejich tlaku odolala.
     
    45
    Na opačné straně podnikli po zisku míče brejk domácí a proti centru z levé strany musel vyběhnout ven z brány Mignolet, který svou úlohu zvládl a před dotírajícím útočníkem odhlavičkoval míč do zámezí.
     
    45+1
    Hlavní arbitr se v úvodním poločase rozhodl nastavit jedinou minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas je minulostí. Mírnou územní převahou v něm disponoval hostující celek, jinak byla hra poměrně vyrovnaná. Gól se nepodařilo vstřelit žádnému z mužstev, takže hráči do druhé části vstoupí s bezbrankovým skóre.

     
    Fotbalisté obou celků už se vrací na hrací plochu, druhá polovina zápasu tak za malou chvíli započne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Gomez, přichází Moreno.
     
    47
    Liverpoolští se vydali kupředu a jejich útočný výpad byl zastaven jen za cenu faulu. Centr z přímého volného kopu vyprodukoval Henderson, ale obrana Adelaide se ubránila.
     
    49
    Roh pro Liverpool.
     
    50
    Po Hendersonově centru přilétl míč na hlavu Lovrena, jehož pokus skončil nad břevnem.
     
    51
    Z pravé strany vyslal centr do vápna Origi a došlo k dalšímu hlavičkovému zakončení, kterému však scházela větší razance.
     
    53
    Po levé straně podnikl individuální průnik střídající Moreno, ale přes žlutou obrannou hradbu se nedostal.
     
    54
    Na opačné straně se míč do šestnáctky pokusil procpat Elrich, ale balon tečoval jeden z protihráčů, od něhož se odrazil do zámezí.
     
    55
    Do předbrankového prostoru pak kopl míč Clyne, ale balon pokutovým územím pouze proletěl.
     
    56
    Před pokutovým územím domácího celku došlo k nedovolenému zákroku, kterého se dopustil Jeggo. Liverpool tak bude zahrávat standardní situaci z velmi nebezpečné pozice.
     
    57
    Do míče se z nějakých dvaceti metrů opřel Milner, avšak nedokázal trefit nic jiného, než dobře postavenou obrannou zeď.
     
    58
    Šance Liverpoolu! U pokutového území si udělal prostor Ibe, který ukličkoval svého strážce a poté vyslal razantní přízemní pokus směřující ke vzdálenější tyči, kterou míč minul jen o několik centimetrů.
    58. Střela Ibeho proletěla těsně vedle tyče
     
    59
    Ibe přihrávkou před pokutovým územím oslovil Lallanu, který se vůbec nerozpakoval a vyslal okamžitý nebezpečný pokus na bránu, kde však úřadoval Galeković, jenž míč s vypětím všech sil vyrazil na roh.
    59. Pokus Lallany
     
    60
    Hosté ale z rohového kopu nedokázali zahrozit, obrana australského celku se totiž úspěšně ubránila.
     
    63
    Střídání v týmu Adelaide United: ze hřiště odchází Djité, přichází Sánchez.
     
    64
    Adelaide bude zahrávat rohový kop.
     
    65
    Míč do šestnáctky vyslal od rohového praporku Carrusca, ale jeho spoluhráčům se bránu Mignoleta ohrozit nepodařilo.
     
    66
    Nebezpečný centr do předbrankového prostoru vyprodukoval Milner, ale míč nikdo z nabíhajících hráčů nedokázal mezi tři tyče usměrnit.
     
    67
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Anglický celek se dostává do vedení! Skóre otevřel JAMES MILNER, který na hranici ofsajdového postavení, a dost možná i za ní, usměrnil za brankovou čáru míč po centru Ibeho z pravé strany.
    67. James MILNER - 0:1
     
    68
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Origi, přichází Ings.
     
    69
    Momentálně s míčem kombinují fotbalisté Adelaide, kterým se ale nedaří proniknout přes středovou čáru.
     
    70
    Žlutou kartu dostává za nedovolený zákrok Carrusca (Adelaide United) a je tak prvním takto potrestaným hráčem v zápase.
     
    72
    Nebezpeční jsou ale také domácí! Zpoza šestnáctky se totiž odhodlal ke střele Elrich a míč se otřel o tyč!
     
    73
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Milner, přichází Leiva.
     
    75
    Do konce utkání zbývá závěrečná čtvrthodina hry, podaří se australskému celku během této doby se zápasem něco udělat, nebo si vítězství připíše Liverpool?
     
    76
    Po zblokované střele z úhlu rozehrávali domácí rohový kop. Míč letěl na přední tyč, kde jej však uklidil do bezpečí první obránce.
     
    78
    U míče jsou fotbalisté v červených dresech, kteří kontrolují průběh zápasu kombinační souhrou na vlastní polovině hřiště.
     
    79
    Střídání v týmu Adelaide United: ze hřiště odchází Goodwin, přichází La Rocca.
     
    80
    Hosté po faulu získali výhodu přímého volného kopu. Centr z něj vyslal Henderson a nalezl hlavu střídajícího Ingse, jehož pokus ale břevno vysoko přeletěl.
     
    81
    Teď se ale útočného faulu dopustil Ings, míč pro Adelaide United.
     
    82
    Střídání v týmu Adelaide United: ze hřiště odchází Jeggo, přichází Mells.
     
    83
    Hra se v tuto chvíli přelévá ze strany na stranu a týmy se střídají v držení míče.
     
    84
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Allen, přichází Marković.
     
    85
    Domácí se snaží vyrovnat, konkrétně po střele Ciria, který pronikl až k pokutovému území a míč po střele z mírného úhlu poslal zhruba půl metru nad břevno.
     
    87
    Utkání přímo v Adelaide Oval sleduje 53008 diváků.
     
    88
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Liverpool definitvně rozhoduje o svém vítězství! Přesnou přihrávku za obranu obdržel na hranici ofsajdového postavení pohybující se DANNY INGS, který udělal pár kroků vpřed, kličkou do strany oklamal vyběhnuvšího Galekoviće a poté míč poslal do zcela odkryté brány.
    88. Danny INGS - 0:2
     
    89
    Útočnou akci australského klubu zastavilo ofsajdové postavení. Nepřímý volný kop pro Liverpool.
     
    90
    Střídání v týmu Adelaide United: ze hřiště odchází Carrusca, přichází Smith.
     
    90+1
    Hlavní arbitr nastavil k řádné hrací době tři minuty.
     
    90+3
    Domácí ještě získali možnost ohrozit bránu soupeře z přímého volného kopu, odražený míč se v šestnáctce dostal k Malikovi, jenž jej ale poslal vysoko nad bránu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Hráčská kvalita byla jednoznačně na straně Liverpoolu, který svého soupeře udolal až po změně stran. Skóre nejprve v 67. minutě otevřel Milner a vítězství anglického velkoklubu pečetil v závěru střetnutí Ings. (13:30:50)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 67. Milner, 88. Ings

    Karty:   70. Carrusca (ADE)


    Adelaide United: Galeković (C) – Marrone, McGowan, Malik, Elrich – Carrusca (90. Smith), Isaías, Jeggo (82. Mells) – Cirio, Goodwin (79. La Rocca) – Djité (63. Sánchez)
    Náhradníci: Sánchez, Mabil, Varland, La Rocca, Smith, Hall, Elsey, Ochieng
    Trenér: Josep Gombau (Španělsko)

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, Lovren, Gomez (46. Moreno) – Henderson (C), Milner (73. Leiva), Allen (84. Marković) – Ibe, Origi (68. Ings), Lallana
    Náhradníci: Lambert, Toure, Sakho, Leiva, Moreno, Ings, Wisdom, Bogdán, Rossiter, Marković, Carlos, Cleary, Maguire, Pedro, Wilson, Ojo, Kent
    Trenér: Brendan Rodgers (Severní Irsko)

    Rozhodčí: A. Villarreal (USA)

    Diváci: 53008
    bahis siteleri