Vítkovice – Minsk 3:5 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 4:3 (3:0 po s.n.) | HC Slovan – N.Novgorod 2:1 (kon.)
Plzeň – Kladno 3:1 (kon.)
po s.n. (3:0)
HC Olomouc
4:3 (1:2, 2:1, 0:0)
HC Kometa Brno
Úterý 28.07.2015, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc.
    Autorem vítězné branky je JAKUB HERMAN.
     
    58:53
    Parádní závěr nabízí tento zápas. Po ráně Vyrůbalíka nejprve domácí ve valné hromadě před brankou soupeře nedopravili puk za záda Čiliaka. Vzápěti po skončení trestu Stehlíka unikal navrátilec sám na Konráda, který ale jeho úmysl přečetl a bekhendový blafák zlikvidoval!
     
    56:44
    Kohouti mají příležitost získat vedení. Za podražení odjíždí na trestnou lavici Stehlík (KOM).
     
    51:05
    Hanáci málem využili zaváhání hostující defenzivy. Rychlou kombinaci zakončoval Eberle přihrávkou na volného Kafku. Do finálního pasu naštěstí pro hosty ale vložil svou hůl jeden z obránců Brna.
     
    49:01
    Další šance domácích. Nejprve Török minul hostující branku, poté mu puk vracel před Čiliaka spoluhráč Jergl, ale olomoucký hokejista ani tentokrát neuspěl.
     
    34:41
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci využívají druhou přesilovou hru v řadě a srovnávají stav zápasu. U pravé tyčky zůstal osamocený MATĚJ PEKR, který zamíchal s kotoučem a po ledě jej poslal pod hokejkou Čiliaka. Asistence: Michal Vodný.
     
    34:28
    Už mohlo být srovnáno. Kafka zpoza brány předložil puk do volné pozice Zemanovi, který ale trefil jen dobře připraveného Čiliaka.
     
    33:38
    V obranném pásmu Mory to zajiskřilo mezi Škůrkem (OLO) a Koreisem (KOM). Domácí hráč si totiž nenechal líbit sekání v podání jeho soupeře. Hráč Komety inkasuje trest 2+2, zatímco olomoucký obránce jen jeden menší trest. Kohouti tak hrají přesilovku.
     
    32:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    V pořadí třetí přesilová hra Hanáků je již gólová. Od modré poslal puk na branku Skrbek, do jehož rány vložil hůl JAN EBERLE. Čiliak na změnu směru kotouče nedokázal reagovat. Asistence: Pavel Skrbek, Martin Vyrůbalík.
     
    31:20
    Projektil Houdka se odrazil od zadního mantinelu k Hermanovi, který se pokusil z bezprostřední blízkosti poslat puk mezi tyče, Čiliak ale rychle zablokoval cestu pravým betonem.
     
    31:03
    Pekr ztratil puk ve středním pásmu, ale příliš ho to mrzet nemuselo. Hosté při přechodu do útočné třetiny hráli v šesti. Na trestnou odjíždí Honejsek (KOM).
     
    25:58
    Mrázek (KOM) odsedí dvouminutový trest za držení. Domácí tak mají možnost reagovat na nepříznivý stav.
     
    25:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté si berou zpět dvoubrankové vedení. Přihrávku na pravý kruh zpracoval RICHARD STEHLÍK parádně, ránou z první totiž vymetl horní růžek olomoucké branky.
     
    24:57
    Hosté hráli chvíli ve výhodě s šesti bruslaři v poli. Konrád ale Ostřížkovu střelu chytil. Nicméně na další pokusy soupeře se domácí gólman může těšit, Hanáci totiž budou hrát oslabení. Na trestnou jde Houdek (OLO).
     
    22:12
    Prudký nahozený kotouč dojel za brankou Komety jako první Jergl, který v rychlosti obkroužil kolem hostující svatyně a málem zasunul puk za brankovou čáru. Čiliak se ale stačil vrátit a obrovskou šanci Mory zlikvidoval.
     
    18:05
    První početní výhoda pro Kometu. Škůrek (OLO) se provinil držením protihráče, v šanci zastavil obávaného snajpra Tona.
     
    15:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak i domácí hokejisté a především jejich fanoušci si mohou poprvé letos oslavit gólovou trefu. Snad ještě ve středním pásmu napřáhl ROBIN SOUDEK, který překvapivě propálil Čiliaka pod jeho vyrážečkou. Asistence: Aleš Jergl.
     
    12:58
    Za držení protihráče bude pykat autor první branky Vondráček (KOM). Domácí tak mají příležitost k tomu, aby alespoň snížili.
     
    12:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přestože jsou olomoučtí na šance mnohem aktivnější, dostávají se Brňané již do dvoubrankového vedení. PETR TON si několikrát vyměnil kotouč s Honejskem a zakončoval z úhlu do odkryté klece. Asistence: Antonín Honejsek.
     
    11:47
    Po chybě hostující obrany se ke střele dostal Kafka, jehož projektil z první orazítkoval horní tyč Čiliakovy svatyně.
     
    11:11
    Dvě příležitosti Aleše Jergla. Nejprve mladý útočník Mory vystřelil z ničeho nic z otočky a Čiliak musel zasáhnout pravým betonem. Poté obdržel přihrávku zpoza brány, ale ztečovat ji mezi tři tyče nedokázal.
     
    05:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Zatímco olomoučtí své pokusy nevyužili, to na druhé straně inkasuje Konrád z prakticky první střely. TOMÁŠ VONDRÁČEK obdrže kotouč na pravém kruhu pro vhazování, odkud našel mezírku ve výstroji domácího brankáře.
     
    05:28
    Olomoucká útočná trojice parádně přešla do třetiny soupeře, Jergl dostal puk do dobré pozice, ale ani on Čiliaka neprostřelil.
     
    03:32
    Skrbkovo nahození bylo tečované těsně vedle pravé tyče Čiliakovy svatyně!
     
    01:25
    Holec se ve středním pásmu protáhl mez dvěma obránci, z levé strany pak vyslala na brankáře Brna střelecký pokus. Čiliak byl pozorný a betony poslal puk do bezpečí.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 16. Soudek (Jergl), 33. Eberle (Skrbek, Vyrůbalík), 35. Pekr (Vodný), rozh. náj. Herman – 6. Vondráček, 13. Ton (Honejsek), 26. Stehlík

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Ton (KOM)
    0:0   Soudek (OLO)
    2. série:
    0:0   Honejsek (KOM)
    1:0   Herman (OLO)
    3. série:
    1:0   Kaberle (KOM)
    2:0   Kafka (OLO)
    4. série:
    2:0   Němec (KOM)
    2:0   Eberle (OLO)
    5. série:
    2:0   Svoboda (KOM)
    3:0   Zeman (OLO)


    HC Olomouc: Konrád (Urbisch) – Vyrůbalík (C), Skrbek, Rašner, Houdek, Jaroměřský, Škůrek, Valenta, Ondrušek – Eberle, Zeman, Kafka – Vodný, Herman, Pekr – Matai, Holec, Zuzin – Soudek, Jergl, Török.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Slavíček) – Kaberle, Stehlík, Hanzlík, Vágner, Dlapa, Ptáček, Malec, Kuboš – Ton, Hruška, Honejsek, Káňa, Němec, Svoboda, Burian, Koreis (C), Vondráček, Ostřížek, Raška, Mrázek, Zohorna R.
    bahis siteleri