Sparta – Riga 6:1 (kon.) | Třinec – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Vítkovice – Minsk 4:2 (kon.)
K. Vary – Blues 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Vítkovice 7:3 (kon.) | Třinec – K. Vary 8:6 (kon.)
Riga – Minsk 2:7 (kon.) | CSKA Moskva – Blues 9:1 (kon.)
konec
HC Vítkovice Ridera
4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
HC Dinamo Minsk
Pátek 07.08.2015, 10:45 • Stará WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • President Cup
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:45.
     
    Krásné dopoledne z Třince přeji všem fanynkám a fanouškům mládežnického hokeje! Vítejte při sledování textového online přenosu z turnaje mladších dorostenců, který pod názvem President Cup pořádají třinečtí Oceláři. Kromě domácího celku na turnaji startují další tři česká mužstva – Vítkovice, Sparta Praha a Karlovy Vary. Zahraničními hosty jsou běloruské Dinamo Minsk, lotyšské Dinamo Riga, ruské CSKA Moskva a finští Espoo Blues.

    V tomto přenosu budeme detailně sledovat utkání mezi týmy HC Vítkovice Steel a Dinamo Minsk. Tento zápas bude druhým duelem ve skupině B, začíná v 10:45 na ledě staré WERK ARENY. Pokud nedorazíte do hlediště, sledujte online přenos, kterým vás provede Ondřej Zoubek. Jste co nejsrdečněji zváni!
     
    PRESIDENT CUP HC OCELÁŘI TŘINEC

    Na turnaji budou startovat mladší dorostenci, tedy hokejisté narození v letech 2000 a 2001. Hlavním organizátorem je manažer mládeže třineckého klubu Jan Peterek. Do Třince se mu podařilo přitáhnout evropskou mládežnickou elitu a zorganizovat zajímavý turnaj. „Sjede se tady elita mládežnického hokeje, diváci mohou vidět různé zahraniční hokejové styly a taková šance se naskytá málokdy. Je to výjimečná akce, jedna z největších, které se v Třinci na klubové úrovni pořádají. Určitě to bude zajímavé, kluci ještě mají kariéru před sebou a možná tady diváci uvidí talenty, které se jednou objeví v NHL a reprezentacích," zve diváky ke sledování turnaje klubová ikona Ocelářů. Ve čtvrtek 6. srpna byl turnaj slavnostně rozlosován, osm týmů byl rozřazeno do dvou skupin a dvou hal.

    Skupina A (nová WERK ARENA)

    HC Oceláři Třinec
    HC Energie Karlovy Vary
    CSKA Moskva
    Espoo Blues

    Skupina B (stará WERK ARENA)

    HC Vítkovice Steel
    HC Sparta Praha
    Dinamo Minsk
    Dinamo Riga

    Systém turnaje

    Osm týmů je rozděleno do dvou skupin po čtyřech, do semifinále postoupí dvě první mužstva z každé skupiny, zbylé týmy si zahrají o umístění. Vyvrcholením turnaje bude ještě po finále utkání All Stars. Turnaj hostí dva zimní stadiony, nová a stará WERK ARENA. Skupina A se odehraje v nové, stejně jako boje o medaile a All Stars Game, zatímco skupinu B a boje o umístění budeme sledovat ve staré aréně. Skupinová fáze a play-off se odehrají v pátek a sobotu, v neděli se těšme na boje o 7., 5. a 3. místo, finále a All Stars Game.
     
    HC VÍTKOVICE STEEL

    HC Vítkovice Steel, to je hokejový klub z Ostravy, který historicky zaujímá čtvrtou příčku v tabulce mužstev s nejvíce odehranými sezonami v českých a československých nejvyšších soutěžích. Vítkovice dosáhly za československé éry na dva tituly a klubem prošli hráči jako František Černík, Marek Malík, David Moravec či Viktor Ujčík. Mladší vítkovický dorost skončil v moravskoslezské skupině v základní části čtvrtý, v play-off pak nejprve vyřadil Olomouc, avšak ve druhém kole skončil na úkor Zlína.

    Nominace Vítkovic na President Cup:
    Dobeš, Piták, N. Malík – Bieniek, Bílý, Kuboš, Z. Malík, Raška, Šulák, Takáč, Vacula, Vícha, Zapletal – Beránek, Fridrich, Konečný, Kylnar, Lednický, Mrva, Pastor, Plánka, Vavřík, Vjačka, Vojtovič, Urban, Žemba, Paroulek. Trenéři: Mojmír Trličík a Roman Ryšánek.
     
    DINAMO MINSK

    Dinamo Minsk je hokejový klub z běloruské metropole, který hraje v KHL už od jejího založení v roce 2008. Dinamo bylo založeno v roce 2004 jako pokračovatel klubu Tivali Minsk a v roce 2007 získalo v Bělorusku mistrovský titul. Aktuálně najdeme na soupisce minského A-mužstva jednoho Čecha, a to obránce Lukáše Krajíčka. Kromě něj je v týmu mnoho bělouruských reprezentantů a také zámořských hráčů se zkušenostmi z NHL. Dinamo Minsk bývá základním stavebním kamenem běloruské reprezentace, a tak v Třinci dost možná uvidíme budoucí reprezentanty Běloruska.

    Nominace Dinama Minsk na President Cup: Konjuchov, Bylinskij – Kleščyk, Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla, Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k turnaji nebo přímo k zápasu Vítkovic s Dinamem Minsk, ptejte se na Twitteru. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Pro lepší orientaci pak přidávejte hashtagy #VITvMIN a #PresidentCup. Budu se snažit odpovídat.

    If you have any questions about the tournament or about the match Vitkovice – Dinamo Minsk, then ask me on Twitter. Add @VondraZoubek in front of your tweet and use hashtags #VITvMIN and #PresidentCup because of better orientation. I will try to ask your questions.
     
    If you want to read text liveblog from the tournament in English, then click on Eurolivescores.com.
     
    V prvním utkání turnaje a skupiny B porazila pražská Sparta lotyšské Dinamo Riga jasně 6:1. Sparťané se tak ujali vedení ve skupině hrané ve staré WERK ARENĚ. Jak odpoví Vítkovice a Dinamo Minsk?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Vítkovice Steel: Dobeš (Piták) – Bieniek, Bílý, Kuboš, Z. Malík (A), Šulák, Vacula, Vícha, Zapletal – Beránek, Fridrich (C), Konečný, Kylnar, Mrva, Pastor, Plánka, Vavřík, Vjačka, Vojtovič, Žemba (A), Paroulek. Trenéři: Mojmír Trličík a Roman Ryšánek.

    HC Dinamo Minsk: Konjuchov (Bylinskij) – Kleščyk (A), Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla (C), Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.

    Rozhodčí: René Trombik – Lukáš Puczok, Vladan Bojda.
     
    Do začátku zápasu zbývá něco přes dvě minuty, nyní na ledě probíhá rozbruslení obou soupeřů. Oba kluby vyznávají kombinaci modré a bílé barvy. Minsk nastoupí v bílých dresech, Vítkovice v tmavě modrých.
     
    Týmy jsou na modrých čarách, ještě před zápasem zazní hymny České republiky a Běloruska.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Utkání znovu s malým zpožděním začalo a zdá se, že Vítkovice budou mít v hledišti svou podporu. S prvním nahozením přišel Vojtovič.
     
    00:48
    Po přihrávce Paznjakova střílel z úhlu hodně nepříjemně Pyškajla. Dobeš měl co dělat, aby ránu vyrazil. Bomba Kleščyka od modré čáry pak byla sražena do ochranné sítě.
     
    01:33
    Dinamo pokračovalo v náporu a Dobeš si připsal další zákroky. Totéž potkalo na druhé straně Konjuchova, který lapil lehkou střelu od Mrvy.
     
    01:54
    Čaplin se velmi důrazně vydal napadat Vaculu a sroloval ho na zadní mantinel. Rozhodčí posoudili tento střet jako čistý.
     
    02:35
    Kurilovičovo nahození zachytili vítkovičtí obránci a zkrotili kotouč. Dopředu jej teď středem kluziště vyváží Pastor.
     
    03:26
    Bílého vyhození po hrazení kdosi z minských hokejistů tečoval, a proto se nepíská zakázané uvolnění. Vítkovice bojují o útočné pásmo.
     
    03:52
    Z. Malík se vydal na útočný výlet, vyměnil si kotouč s Konečným a zakončoval. Byla to střela z ostrého úhlu a Konjuchov neměl se zákrokem výraznější problém.
     
    04:04
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Začátek utkání se nese v duchu vyrovnaného hokeje, vedoucí branku však střílejí Vítkovice! Konečný se protlačil ke střele z mezikruží, Konjuchov vyrazil puk před sebe a kapitán PETR FRIDRICH dorazil do prázdné branky – 1:0! Asistence: Viktor Konečný.
     
    04:32
    Vítkovice vedoucí branka nakopla k dalšímu útoku a proti Beránkově střele byl Konjuchov úspěšný. Pokračuje se před jeho brankou.
     
    05:17
    Vavřík ustál souboj na obranné modré čáře a vysunul do útoku Beránka. Ten měl proti sobě přesilu, a tak pouze nahodil po mantinelu.
     
    05:47
    Vacula se procpal do útočného pásma, pak byla jeho akce přerušena. Bude se totiž vylučovat, na dvě minuty si odjíždí odpočinout Zachar Rusenka (MIN), který se provinil držením protihráče.
     
    06:30
    Mrvu obral o kotouč Platonov, ale nedokázal jej vyhodit z obranného pásma. Na modré čáře totiž skvěle zapracoval Vícha.
     
    06:51
    Vítkovice se proto udržely v útočném pásmu, Konečný dostal před branku nabito, jenže střela z prvního doteku mu nesedla.
     
    07:32
    Vítkovická přesilovka se chýlí ke konci a její druhou pasáž už Ostravané tak dobře nezvládají. Dinamo stíhá vyhazovat a střídat.
     
    08:24
    Zubři jsou v plném počtu a hned se snažili nastěhovat před Dobeše. Maskajlov však neudržel modrou čáru, kotouč mu proskákal do středního pásma.
     
    08:52
    Na buly před Dobešem uspěly Vítkovice, Šulák pak sice vyhodil přes všechny čáry, ale zakázané uvolnění se nepíská díky sprintu Beránka.
     
    09:42
    Kurilovič se blýskl povedenou individuální akcí, namířil si to mezi obránci přímo na Dobeše, který však jeho ránu vytěsnil.
     
    10:14
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice ujely do brejku a přidávají druhou branku! Mrva nadvakrát protlačil puk před bránu, kde se nejrychleji zorientoval PAVEL PAROULEK a bekhendem se trefil pod horní tyč – 2:0! Asistence: Jakub Mrva.
     
    10:43
    Na druhé straně měl plné ruce a nohy práce brankář Dobeš, aby uhájil svou branku před nájezdníky minského Dinama.
     
    11:52
    Minsk zůstává i nadále v útočném pásmu a zaměstnává Dobeše. Vítkovický brankář naposled vyrážel Rusenkovu střelu od modré čáry.
     
    12:45
    Bílý udržel pro Ostravany útočné pásmo, ale o chvilku později byl o kotouč připraven Vavřík.
     
    13:17
    Jeramejčyk zavezl puk do útočného pásma, kde byl však u mantinelu tvrdě zpracován Pastorem. Pokračuje boj o kotouč.
     
    13:58
    Vítkovice se nakonec po tuhém boji u hrazení dostávají do středního pásma, a to zásluhou střídajícího Vojtoviče.
     
    14:33
    Kurilovič nedosáhl na přihrávku Platonova po mantinelu a Minsku je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    14:53
    Na buly před Konjuchovem Vítkovice neuspěly, ale útočné pásmo udržely zásluhou Z. Malíka. S kotoučem však hrají Bělorusové.
     
    15:30
    Kurilovič ze střední třetiny pouze nahazuje po mantinelu a odjíždí střídat. Dinamo se v posledních minutách nemůže dostat do hry.
     
    15:50
    Až nyní to vypadá pro zubry nadějněji. Falba udržel u mantinelu útočnou třetinu a vrací puk do dalšího boje za Dobeše.
     
    16:33
    Po zakázaném uvolnění Vítkovic se puk dostal do středního pásma, Dinamo o něj později přišlo vinou nepřesné rozehrávky.
     
    16:57
    Dobeš po delší době zasahuje. Vítkovický gólman chytil střelu Pyškajli a nenechal se rozhodit ani následným tlakem Paznjakova, se kterým mu už pomohli obránci.
     
    17:21
    Dinamo se usadilo před brankou Vítkovic a další zajímavou možnost měl na holi Kalbasin! Jeho střelu z mezikruží vyrazil Dobeš vyrážečkou!
     
    17:43
    Zubři v posledních okamžicích aktivněji a agresivněji napadají vítkovickou rozehrávku, což nese ovoce.
     
    18:32
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A najednou je tady snížení v podání běloruského celku! Jeramejčyk dostal u mantinelu příliš mnoho prostoru, přihrál před branku ILJOVI KRYLOVIČOVI, který se opřel do puku a prostřelil Dobeše – 2:1! Asistence: Raman Jeramejčyk.
     
    18:48
    Přichází druhé vyloučení v zápase a opět na straně Minsku. Alexej Sevastsenkevič (MIN) je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    19:24
    Vítkovice začaly přesilovku dobře a usadily se v útočném pásmu. Teď honí puk po mantinelu a snaží se jej dostat pod kontrolu.
     
    19:36
    Po přihrávce od Fridricha zaměstnal Konjuchova Vícha. Běloruský brankář kotouč vyrazil, při další střele Ostravanů už jej podržel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:34.
     
    Máme za sebou prvních dvacet minut utkání mezi Vítkovicemi a Dinamem Minsk, které začalo docela zostra. Vyrovnaný úvod rozsekl v páté minutě vítkovický kapitán Fridrich, když dorazil do branky střelu Konečného. Potom sice Ostravané nevyužili přesilovou hru, jenže v jedenácté minutě udeřili podruhé. Brejkovou situaci vyřešil přihrávkou před bránu Mrva a Paroulek nedal bekhendem Konjuchovovi šanci.

    Zaskočené Dinamo začalo znovu naplno ve druhé desetiminutovce. Zubři začali agresivně napadat vítkovickou rozehrávku a šance přišly. Kalbasinovu střelu z mezikruží ještě Dobeš vyrazil, ale o minutu později kapituloval. Jeremejčyk pronikl kolem mantinelu, přihrál pod sebe Krylovičovi, který zacílil přesně. Do dalších třetin tak zůstává osud zatím velmi pohledného utkání otevřený.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Vítkovice na začátku druhé části ještě dohrávají sedmačtyřicet sekund přesilovky. Vícha na modré přihrál Z. Malíkovi, který nakonec jen nahodil po hrazení.
     
    20:48
    Konečný si nabruslil do střelecké pozice, ale vypálil jen vedle. Mezitím už se na led vrací z trestné lavice Sevastsenkevič.
     
    20:55
    Po ostrém souboji v rohu kluziště zůstal na ledě ležet Fridrich a hra byla přerušena. Kapitán Vítkovic se zvedá sice ztěžka, ale vypadá to, že bude pokračovat.
     
    21:14
    Zatím se hraje ve druhé třetině stále před Konjuchovem. Ten lapil střelu z kruhu a pak se před jeho brankou strhla menší strkanice mezi Beránkem a Jeramejčykem.
     
    21:48
    Šulák chyboval při rozehrávce a odevzdal puk Stěpanovovi. Běloruský útočník se naštěstí pro Vítkovice sám vytlačil z ideálního úhlu.
     
    22:20
    Na opačné straně ujeli do přečíslení dva Ostravané, Vojtovič přihrál Beránkovi trochu na dlouhou hůl a vítkovický útočník pouze orazítkoval tyč!
     
    22:49
    Druhá perioda začala také ve slušném tempu a nadále sledujeme velmi pohledné utkání. Po zakázaném uvolnění Vítkovic se vhazuje před Dobešem.
     
    23:21
    Dobeš zvládl obtížnou situaci ve vlastním brankovišti, když si nadvakrát poradil s bekhendovými střelami Falby.
     
    23:41
    Kapitán Pyškajla nabral ve středním pásmu rychlost, prodral se na levé křídlo, pak ovšem vystřelil znovu jen do jistého Dobeše.
     
    24:08
    Platonov si na obranné modré čáře podal Vjačku. Najel do soupeře a ukázkovým stromem ho poslal k ledové ploše.
     
    24:25
    Od Platonova to byl čistý hit, zatímco na druhé straně Vítkovice faulovaly. Pyškajlu zastavil nedovoleně Patrik Pastor (VIT) a odsedí si dvě minuty za hákování.
     
    25:13
    Dinamo se na pár sekund usadilo v útočné třetině, ale záhy o ni přišlo. Fridrich s Konečným dostrkali puk až ke Konjuchovovi, následně se Minsk provinil zakázaným uvolněním.
     
    25:44
    Listopadov napravil své zaváhání ve středním pásmu, kde obral vítkovického soupeře o puk. O něco později ale Vítkovičtí při střele zablokovali Paznjakova.
     
    26:35
    Hosté hrají v plném počtu, Beránek se vydal napadat rozehrávku Platonova, ale pomohl si faulem. Zubři mají ponechanou výhodu a hrají v šesti.
     
    26:44
    Situace skončila zákrokem Dobeše a Adam Beránek (VIT) teď odjíždí na trestnou lavici. Je vyloučen na dvě minuty za držení Platonova.
     
    27:00
    Dinamo začalo přesilovku povedeně, a sice střelou od modré. Na Krylovičovu ránu sice Dobeš dobře viděl, ale musel puk podržet před dojíždějícími soupeři.
     
    27:35
    Konečný nadvakrát zdržel rozehrávku Dinama. Nejprve posunul puk bekhendem po jednom mantinelu, o něco později vyhodil druhou stranou.
     
    28:15
    Další fáze přesilové hry už Dinamu tak dobře nevychází a sotva se udrží v útočné třetině. Kurilovič si netroufl vystřelit, a tak má puk na holi Z. Malík.
     
    28:52
    Beránek je na ledě, Vítkovice jsou v plném počtu, ale zubři zatím ještě zůstávají v útočném pásmu. S kotoučem manévruje Stěpanov.
     
    29:39
    Vojtovič si zpracoval přihrávku Kylnara, odevzdal puk a pak byl za hranicí pravidel na modré čáře dohrán Dmitrim Kleščykem (MIN). Kleščyk byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání za faul kolenem. Pětiminutový trest za něj odpyká Palchovskij.
     
    29:54
    Vítkovice tedy dostávají velkou možnost, jak navýšit své vedení. Doufejme, že Vojtovič bude po hrůzném faulu v pořádku.
     
    30:30
    Na začátku dlouhé přesilovky zahrály Vítkovice jen na zakázané uvolnění. Teď už se tlačí dopředu, Žemba branku těsně minul.
     
    30:49
    Na ledě se pořádně přitvrdilo a každý souboj u mantinelu teď musí o něco více bolet. Dinamo se snaží vyhodit z obranné třetiny.
     
    31:08
    V útočném pásmu se stal obětí dalšího tvrdého ataku Kylnar. Hra musela být přerušena, ale vylučovat se tentokrát nebude. Kylnar odjíždí na střídačku za pomoci spoluhráčů a drží se za hlavu.
     
    31:49
    Šulák na modré čáře chyboval a Vítkovice za to mohly krutě zaplatit! Stěpanov předal kotouč do jízdy Kurilovičovi, který se natlačil před Dobeše, ale nedotáhl bekhendový blafák až do branky!
     
    32:06
    Přestože hrají Ostravané v početní výhodě, v posledních sekundách to tak nevypadá. Zasahovat musel znovu Dobeš.
     
    32:31
    Nepřehledná situace před Konjuchovem po střele Bienieka. Na brankovišti se tlačili k dorážce Beránek s Paroulkem, kotouč nakonec bránu přelétl.
     
    33:21
    Vítkovicím se dlouhá přesilovka nedaří a nemohou se usadit před Konjuchovem. Zbývá ještě minuta a osmnáct sekund, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    33:56
    Konečný si najel na střed kluziště, ale jeho střela bekhendem byla přizvednuta mimo branku. Vítkovice přesto pokračují za brankou Konjuchova.
     
    34:16
    A přišla jejich největší příležitost v této přesilovce! Po střele Z. Malíka se k dorážce na brankovišti dostal Žemba, ale bekhendem z bezprostřední blízkosti Konjuchova neprostřelil!
     
    34:23
    Po další střele se na brankovišti strhla pořádná mela, Rusenka svalil na zem Žembu a pěstmi do něj bušil, než se zapojili i další hráči. Uvidíme, jaký rezultát rozhodčí vynesou.
     
    34:23
    Současně byli vyloučeni Zachar Rusenka (MIN) na dvě plus dvě minuty za hrubost. Tadeáše Víchu (VIT) z Vítkovic, který přijel Žembu pomstít, postihl pouze dvouminutový trest za hrubost.
     
    34:30
    Vítkovice si teď na patnáct sekund zahrají v pěti proti třem. Pak se jejich přesilovka smrskne na klasickou.
     
    35:13
    Tak Dinamo je sice ve čtyřech, ale momentálně se nastěhovalo do útočného pásma. Těsně vedle branky pálil Kasinskij.
     
    35:36
    Po přihrávce od Šuláka se do puku opřel razantně Bieniek, avšak nastřelil jen bránícího Kryloviče. Vítkovice se v přesilovce nadále trápí.
     
    36:34
    Nyní už hrají oba týmy v plném počtu. Uprostřed ledové plochy se v dalším tvrdém souboji střetli Platonov a Šulák, tentokrát čisté.
     
    37:12
    Pyškajla se protáhl okolo vítkovických obránců po levém křídle a přihrál před branku na volného Kalbasina! Jeho nebezpečnou střelu vyrazil Dobeš vyrážečkou!
     
    37:38
    Zubři jsou v posledních minutách aktivnější a od tlaku je brzdí akorát častá vyloučení. Teď je hra znovu okolo vítkovické brány.
     
    38:19
    Na opačné straně střílel nejprve vedle Paroulek, o něco později ho napodobil Mrva. Probíhají poslední dvě minuty druhé periody.
     
    38:47
    Platonov prozkoušel nahozením od modré čáry Dobešovu pozornost, brankář Vítkovic lapil kotouč do lapačky.
     
    39:15
    V závěrečné minutě druhé části se tlačí dopředu Vítkovice. Konečného střela ale Konjuchova v brance neohrozila.
     
    39:45
    Z. Malík rozehrál po hrazení na Žembu, jenže ten zrovna odjížděl na střídačku. Za něj naskakující Vojtovič pokračuje v boji o kotouč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:23.
     
    Ve druhé třetině jsme ve staré WERK ARENĚ branku neviděli, ale gólových příležitostí bylo k vidění mnoho. Už po dvou minutách přihrál Vojtovič v přečíslení Beránkovi, ten však dlouhou holí označkoval pouze Konjuchovovu tyčku. V dalších minutách se na ledě pořádně přitvrdilo. Utkání předčasně skončilo pro Kleščyka, který kolenem zákeřně fauloval Vojtoviče a byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání. Vítkovice se však v přesilovce trápily a mohly inkasovat. Kurilovič se v úniku natlačil před Dobeše, ten ale dobře přečetl jeho bekhendový blafák.

    Nejvýraznější možnost Vítkovic přišla až na konci dlouhé přesilovky, ale Žembova dorážka střely od Z. Malíka skončila na brankáři Konjuchovovi. O něco později se strhla před brankou zubrů řádná potyčka, ve které byl nejaktivnějším hráčem Rusenka. Vítkovice však nevyužily ani další přesilovku. Tři minuty před koncem je pak před vyrovnáním Dinama zachránil Dobeš, když vyrazil nebezpečnou ránu Kalbasina. Ve třetí dvacetiminutovce se ještě máme na co těšit!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Třetí třetina začala za rovnovážného stavu na ledě. Rusenka od červené čáry nahodil puk za Dobešovu branku.
     
    40:44
    Dinamo propadlo ve středním pásmu a Vítkovice ujížděly ve třech proti jednomu! Fridrich to vzal na sebe, avšak jeho bekhendovou střelu Konjuchov vyrazil před sebe a za čáru nepustil ani dorážky Konečného!
     
    41:25
    Vojtovič si vyměnil ve středním pásmu puk se Šulákem a teď už spěchá za nahozením Kylnara, které míří za branku Minsku.
     
    41:59
    Vítkovicím nevyšla rozehrávka, Paroulek si nezpracoval přihrávku od obránců a píská se zakázané uvolnění. Vhazování po levici Dobeše.
     
    42:30
    Mrva se rozjel po levém křídle, ale bekhendová střela mu nevyšla podle představ. Konjuchov vyrazil tak, aby Paroulek nemohl dorážet.
     
    42:56
    O kotouč se teď bojuje okolo minské branky, Vavřík se jej snaží vydolovat zpod bruslí soupeřů u mantinelu.
     
    43:30
    Fjadosov se v útočném pásmu protlačil až ke střele, kterou ovšem Dobeš bez větších potíží vyráží k hrazení.
     
    43:56
    Fjadosov stál také u zrodu další akce, na jejímž konci však bylo pouze nahození za brankáře Dobeše, který jede pro puk z brány.
     
    44:25
    Z. Malík udržel útočné pásmo pro Vítkovice a následně svádí souboj o puk s Paznjakovem. Rozhodčí nechtějí přerušovat.
     
    44:53
    Zadní mantinel za Dobešem pořádně zaduněl po střele Maskaljova. Ten tak ale logicky branku netrefil.
     
    45:27
    Dlouho se hrálo bez přerušení, až po zákroku Dobeše je pískáno a bude se vhazovat po pravé ruce vítkovického gólmana.
     
    45:53
    Rusenka zachytil kotouč na modré čáře a po mantinelu jej vrací zpět za branku Dobeše. Minsk je v posledních chvílích často v útočné třetině.
     
    46:18
    Po delší odmlce musel na druhé straně zasahovat Konjuchov. Vítkovice totiž zahrozily z brejku, na jehož konci střílel jen do prostředka brány Vojtovič.
     
    46:47
    Kuboš si ve vlastním obranném pásmu svou kličkovanou ztížil život a může být rád, že nakonec puk alespoň dostrkal do střední třetiny.
     
    47:29
    Minsk je v posledních okamžicích aktivnějším mužstvem a často se hraje okolo Dobešovy branky. Do střeleckých pozic se však zubři nedostávají.
     
    48:08
    Fjadosov obral na obranné modré čáře Bílého o puk a uháněl vpřed. Bílý se stačil vrátit, znemožnil Fjadosovovi pořádně zakončení a bekhend běloruského mladíka už si pohlídal Dobeš.
     
    48:18
    Na opačné straně se Žemba prodral po pravém křídle až před branku, pak byl sražen obránce na led a vychýlil konstrukci brány z její pozice. Hra je přerušena.
     
    49:10
    Po přihrávce od Fridricha střílel z nadějné pozice před brankou Konečný, ale Konjuchov jeho střelu dokázal vytěsnit.
     
    49:23
    Dinamo Minsk si zahraje v početní výhodě a má tak šanci na vyrovnání. Rychlého Pyškajlu fauloval Vojtěch Šulák (VIT) a je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    49:41
    Jako první prověřil Dobeše střelou od modré čáry Rusenka. Ale nejednalo se o žádnou jedovku, pro vítkovického gólmana žádný problém.
     
    50:31
    Po přihrávce od Jeramejčyka se ke střele od modré čáry znovu dostal Rusenka. Tentokrát spíše nahazoval a branku přestřelil.
     
    50:58
    Zubři drželi Vítkovické dlouho zavřené před Dobešem, až teď se hráči v modrých dresech vyhozením osvobodili.
     
    51:32
    Dalšímu vstupu do útočného pásma zamezil Dinamu ofsajd. Nyní už jsou Vítkovice v plném počtu a hned se hraje před Konjuchovem.
     
    51:49
    Pravou stranou unikl Vítkovicím Stěpanov, jeho střelu ale Dobeš vyrazil za branku. Následně se Stěpanov marně snažil tečovat ránu Kasinského.
     
    52:12
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice přidávají důležitou třetí branku a odskakují do dvougólového vedení! Krásnou individuální akci převedl JAKUB KYLNAR, objel bránícího hráče a pak našel mezeru mezi Konjuchovovými betony – 3:1! Bez asistence.
     
    52:56
    Sedm minut před koncem tedy Vítkovice vedou o dvě branky a jsou na koni. Za dalším útokem spěchá dopředu Vavřík.
     
    53:38
    Dobeš zasáhl proti střele Stěpanova z mezikruží, po strkanici, která následovala poté, se však vylučuje. Szymon Bieniek (VIT) je vyloučen na dvě minuty za hrubost.
     
    53:59
    Zubři však přesilovku s díky odmítají a sami musejí do čtyř. Arsenij Kalbasin (MIN) je vyloučen na dvě minuty za hrubost v souboji s Víchou.
     
    54:30
    Oba týmy teď hrají ve čtyřech. V útoku jsou Vítkovice a snaží se definitivně rozhodnout. Žembovu střelu vyrazil Konjuchov.
     
    54:55
    Na druhé straně stál na konci útočné akce Minsku znovu brankář Dobeš. Pět minut před koncem třetí části se vhazuje po jeho levici.
     
    55:30
    Konjuchov nepochopitelně nepokryl kotouč, který ležel u jeho tyče a měl problémy! Vojtovič se otočil okolo branky, ale narazil jen na beton běloruského gólmana, Vacula záhy bekhendem přestřelil odkrytou klec!
     
    56:03
    Oba týmy už hrají v plném počtu. Konjuchovovi vypadla rána Z. Malíka od modré čáry, avšak kotouč zamířil mimo branku.
     
    56:42
    Minsk rozehrál špatně, pouze na zakázané uvolnění. Na buly před Konjuchovem se rovnají Pastor a Kurilovič.
     
    57:26
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    ARTSJOM KANAVALOV snižuje a dramatizuje konec utkání! Nejprve na obranné modré čáře zboural Bienieka, potom ujel po levém křídle a trefil se přesně k pravé tyči – 3:2! Bez asistence.
     
    58:46
    Vítkovice se najednou octly pod tlakem, naštěstí pro ně Dobeš všem střelám úspěšně čelil. Vítkovice si vybírají oddechový čas.
     
    58:56
    Zubři pokračují v útočném pásmu a tohle ještě bude dlouhá minuta pro Vítkovice. Rusenkova střela byla tečována nad bránu.
     
    59:02
    Také Dinamo si vybralo oddechový čas a na led se vrací bez brankáře! Vhazuje se před Dobešem.
     
    59:21
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Rusenkovu střelu tečoval Kalbasin jen vedle, a tak se k puku dostaly Vítkovice. Z. Malík přihrál kotouč VIKTORU KONEČNÉMU, jenž se trefil z obranné modré čáry přesně do prázdné branky Dinama – 4:2! Asistence: Zack Malík.
     
    59:56
    Střelu od modré čáry vyrazil Konjuchov jen před sebe a ještě musel v závěru utkání čelit dorážce Kylnara.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, a to znovu vítězstvím českého mužstva. Vítkovice porážejí Minsk 4:2. Nejlepšími hráči se stali brankář Jakub Dobeš – VIT a útočník zubrů Artsjom Kanavalov – MIN (1+0).
     
    Třetí třetina začala lépe pro ostravský celek, který mohl hned v první minutě utéct na rozdíl dvou branek. Konjuchov však vychytal únik Fridricha a také dorážku Konečného. Dinamo dostávalo Vítkovice pod tlak, avšak v třiapadesáté minutě přišel z brejku právě zásah Vítkovic. Kylnar předvedl hezkou individuální akci a zakončil mezi betony Konjuchova. Rozhodnout mohl Vacula za další tři minuty, jenže do branky nedorazil pokus Vojtoviče.

    Minsk nesložil zbraně a dvě minuty před koncem ještě snížil na 2:3. Kanavalov povalil Bienieka u mantinelu, ujel po levém křídle a vystřelil nechytatelně k tyči. Dinamo přitlačilo a v závěru to zkoušelo bez brankáře se šesti bruslaři v poli. Avšak všechna snaha byla marná. Devětatřicet sekund před závěrečnou sirénou totiž zacílil přesně do odkryté branky Konečný a přidal pojistku na vítězství Vítkovic.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ve skupině B je tedy odehrána první várka zápasů. V čele je pražská Sparta, na druhém místě Vítkovice. Právě tato mužstva proti sobě nastoupí už v 15:00. Buďte u toho na našem serveru!

    Pro tuto chvíli se s vámi rozloučím, abych se zanedlouho ze staré WERK ARENY znovu přihlásil. Dnes nás tady čekají ještě dvě utkání President Cupu. Prozatím, na počtenou! (13:11:36)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 5. Fridrich (Konečný), 11. Paroulek (Mrva), 53. Kylnar, 60. Konečný (Z. Malík) – 19. Krylovič (Jeramejčyk), 58. Kanavalov


    HC Vítkovice Ridera: Dobeš (Piták) – Bieniek, Bílý, Kuboš, Z. Malík (A), Šulák, Vacula, Vícha, Zapletal – Beránek, Fridrich (C), Konečný, Kylnar, Mrva, Pastor, Plánka, Vavřík, Vjačka, Vojtovič, Žemba (A), Paroulek. Trenéři: Mojmír Trličík a Roman Ryšánek.
    HC Dinamo Minsk: Konjuchov (Bylinskij) – Kleščyk (A), Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla (C), Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.

    Rozhodčí: René Trombik – Lukáš Puczok, Vladan Bojda
    bahis siteleri