Alkmaar – Ajax 0:3 (kon.) | Willem II – Arnhem 1:1 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
0:3 (0:3)
Ajax Amsterdam
Neděle 09.08.2015, 12:30 • AFAS Stadion, Alkmaar • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! AZ Alkmaar nepředvedl špatný výkon, nicméně Ajax Amsterdam dokázal proměnovat své šance a zvítězil 0:3!

    První poločas na AFAS Stadion nabídl krásnou podívanou! Již ve 14. minutě poslal hostující Ajax do vedení mladý útočník Anwar El Ghazi, který nádhernou střelou vymetl šibenici branky Rocheta. Po úvodní brance byl však lepší Alkmaar, jenž však ze svého tlaku vyrovnávací branku nevytěžil. Ve 39. minutě tak přišel trest v podobě druhé branky. Na centr Gudelja si naběhl Anwar El Ghazi a vstřelil svůj druhý gól v zápase. O minutu později už to bylo o tři branky! Nemanja Gudelj natáhl z dobrých třiceti metrů a mířil přesně!

    Ve druhém poločase AZ opět nepodalo špatný výkon, nicméně k žádnému vážnějšímu ohrožení branky Jaspera Cillessena se nedostalo. Jedinou velkou přiležitosti měl Davy Klaassen, který však Sergia Rocheta nepřekonal.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:22:10)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Následnou standardní situaci rozehrál Jop van der Linden, nicméně jeho prudký centr našel pouze rukavice Jaspera Cillessena, který s rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    89
    Jaïro Riedewald velmi nepříjemně zasáhl Matthiase Johanssona do obličeje a od hlavního rozhodčího vidí žlutou kartu!
     
    88
    Mitchell Dijsk se na levé straně ocitl pod tlakem napadajícího dos Santose. Vše však vyřešil zpětnou přihrávkou ke gólmanu Jasperu Cillessenovi.
     
    87
    Kenny Tete se pokoušel zakombinovat ve středu hřiště s Davy Klaassenem. Hostujícímu kapitánovi však nesedl první dotek a míč mu uskočil.
     
    85
    Markus Henriksen sympaticky přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel Luckassen. Hlavička nizozemského útočníka však přesná nebyla a u míče je Ajax.
     
    84
    Yaya Sanogo je po svém příchodu velmi aktivní a před malou chvílí dokázal vybojovat rohový kop. Ten si vzal na starost Daley Sinkgraven, jehož centr však našel pouze připraveného Gouweleeuwa.
     
    83
    Jop van der Linden svedl další souboj s Yayou Sanogem. Domácí stoper míč nezískal, nicméně raději poslal míč do zámezí na autové vhazování.
     
    82
    Matthias Johanssen se pokoušel o průnik po pravé straně, nicméně včas akci zabrzdil a předal míč do středu, kde se nacházel Vincent Janssen. Jeho rána však nebyla příliš přesná.
     
    80
    Exekuce rohového kopu se ujal Lasse Schöne, jehož centr na přední tyči poslal do vzduchu Gouweleeuw. Následně se dostal k hlavičce Mitchell Dijsk, nicméně obrana AZ míč k Rochetovi nepustila.
     
    79
    Na druhé straně mohl zahrozit také Ajax! Zajímavý míč do vápna dostal Yaya Sanogo, kterého však velmi dobře bránil Jop van der Linden. Ajax bude zahrávat rohový kop.
     
    78
    Na levé straně dostal hodně prostoru Ridgecian Haps, který poslal přízemní centr do vápna. Markus Henriksen sklepl míč pro Vincenta Janssena, jenž střelou z otočky minul branku Jaspera Cillessena!
     
    77
    Ajax velmi zkušeně kontorluje hru a udržeju výsledek. AZ se pokouší útočit, nicméně stále naráží na velmi dobře postavenou obranu AZ!
     
    74
    Následný rohový kop Alkmaaru si vzal na starost Jop van der Linden, jehož centr obrana Ajaxu odvrátila. Následně se však za hranicí vápna střetl Bazoer se střídajícím Sanogem. Oba hráči jsou momentálně ošetřováni.
     
    73
    Střídající Luckassen se hned po svém příchodu zapojil do hry a přesným pasem našel ve vápně Vincenta Janssena. Jeho rána zablokoval Joël Veltman na rohový kop!

    Jan Havlovic

    Branky: 14. El Ghazi, 39. El Ghazi, 40. Gudelj

    Karty:   66. van Overeem (ALK) – 33. El Ghazi (AJA), 69. Klaassen (AJA), 89. Riedewald (AJA)


    AZ Alkmaar: Rochet – M. Johansson, Gouweleeuw, van der Linden, Haps – Henriksen, Ortiz (64. Mühren), T. Haye – van Overeem (71. Luckassen), V. Janssen, dos Santos Souza.
    Náhradníci: Coutinho – J. Wuytens, Hupperts, Tanković, Mühren, Luckassen, Vaarnold.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj – El Ghazi (57. Schøne), Milik (63. Sanogo), Sinkgraven.
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, van der Hoorn, Heitinga, Sanogo, Schøne, Viergever.

    Rozhodčí: Kuipers – Schaap, Zeinstra
    thejrc.org