Alkmaar – Ajax 0:3 (kon.) | Willem II – Arnhem 1:1 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
0:3 (0:3)
Ajax Amsterdam
Neděle 09.08.2015, 12:30 • AFAS Stadion, Alkmaar • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    AJAX AMSTERDAM
    Slavný nizozemský klub obsadil v loňském ročníku Eredivisie druhou pozici za PSV. Kvalifikoval se tak do třetího předkola nemistrovské části Ligy mistrů, ve kterém vyfasoval Rapid Vídeň. Dvojutkání rozehrál Ajax velmi dobře, když v Rakousku uhrál remízu 2:2. V domácím prostředí však velmi rychle prohrával 0:2. V 75. minutě však Nemanja Gudelj srovnával na 2:2. O dvě minuty později však vstřelil rozhodující branku Schaub, který tak poslal Rapid do play-off. Na Ajax zbylo play-off Evropské ligy, ve kterém narazí na Jablonec!

    V létě odešli z Ajaxu dva důležitý hráči. Islanďan Kolbeinn Sigþórsson odešel do Nantes za 3 M € a mladý útočník Ricardo Kishna do Lazia Řím za 4 M €. Vedení však během letního přestupového období velmi dobře pracovalo a získalo kvalitní hráče! Z Heerenveenu přišel mladý Nizozemec Daley Sinkgraven, z AZ Nemanja Gudelj a z Willemu II přišel obránce Mitchell Dijsk. Polák Arkadiusz Milik si vystřílel trvalý přestup a hodně si Ajax slibuje také od zkušeného stopera Johny Heitingy, který přišel zadarmo z Herty Berlín!

    Ajax výrazně posiloval, nicméně mu začátek sezóny vůbec nevyšel. Náladu si jistě svěřenci Franka de Boera budou chtít spravit v lize, nicméně dnes na ně nečeká vůbec lehký soupeř!
     
    AZ ALKMAAR
    Alkmaar obsadil v loňské sezóně velmi slušné třetí místo, které mu zaručilo účast ve třetím předkole Evropské ligy! Soupeřem byl turecký İstanbul Başakşehir! První utkání v Alkmaaru domácí AZ zvládlo a zvítězilo 2:0, vytvořilo si tak slibnou pozici do odvety. Svěřenci trenéra Johna van dem Broma zvládli i odvetu a po výhře 2:1 postoupili do play-off! V něm se AZ s přemožitelem West Hamu, Astrou Giurgiu.

    Alkmaar přišel v letním přestupovém období o tři klíčové hráče! Za 5 M € odešel do Werderu Brémy americký reprezentant Aaron Jóhannsson. O milion Euro více zaplatil Ajax Amsterdam za Srba Nemanju Gudelja a Steven Berghuis putoval do Wattfordu. Vedení AZ však zatím nepřivedlo adekvátní náhrady. Uvidíme, jak se s těmito ztrátami Alkmaar vyrovná!
     
    Příjemné nedělní odpoledne! O tomto víkendu startuje nizozemská Eredivisie, která má dnes naplánované dvě utkání. My se společně zaměříme na šlágr úvodního kola mezi AZ Aklmaarem a Ajaxem Amsterdam. Úvodní výkop je naplánován v 12:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    AZ Alkmaar: Rochet – M. Johansson, Gouweleeuw, van der Linden, Haps – Henriksen, Ortiz, T. Haye – van Overeem, V. Janssen, dos Santos Souza.
    Náhradníci: Coutinho – J. Wuytens, Hupperts, Tanković, Mühren, Luckassen.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj – El Ghazi, Milik, Sinkgraven.
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, van der Hoorn, Heitinga, Sanogo, Schøne, Viergever..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První útočnou akci zápasu měl na svědomí hostující Ajax. Na pravé straně se krásně uvolnil Anwar El Ghazi, který svým centrem našel hlavu Milika. Polský kanonýr však hlavičkoval vysoko nad branku.
     
    2
    Ve středu pole hodně zariskoval Davy Klaassen, kterému nakonec míč unikl. Od Ortize se míč odrazil na nohu Kenny Teteho, jenž nezvládl zpracování a míč se dostal do zámezí.
     
    3
    Ridgecian Haps si dělal prostor na levé straně a dostal i se k odcentrování míče. Obrana Ajaxu však mohla zůstat v klidu, neboť centr nizozemského obránce šel do zámezí.
     
    4
    Arkadiusz Milik si dokázal zpracovat těžký míč od Gudelja a pokoušel se vysunout El Ghazi. S ním se však výborně vrátil stoper Gouweleeuw, který míč poslal do autu.
     
    5
    Ajax Amsterdam kopa po nedovoleném zákroku Ortize první standardní situaci v tomto zápase. Rozehrávky se zhostil Nemanja Gudelj, jehož centr odvrátil hlavou van der Linden. Za vápnem se opřel do míče Bazoer, jehož rána byla tečována a bude z toho rohový kop.
     
    6
    První rohový kop zápasu si vzal na starost Daley Sinkgraven, jehož centr našel ve vápně hlavu Mitchella Dijkse. Jeho hlavička však brankáře Rocheta neohrozila.
     
    7
    Zajímavý pas do vápna dostal od Hayeho Joris van Overeem, který se pokoušel poslat míč před branku. Stoper Joël Veltman byl však proti a míč zablokoval na roh!
     
    7
    První rohový kop van der Lindena obrana Ajaxu odvrátila na další rohový kop. V pořadí druhý roh si vzal na starost van Overeem, který přesným centrem našel hlavu právě van der Lindena. Nizozemský stoper však hlavičkoval nad.
     
    9
    Autové vhazování Ridgeciana Hapse našlo Markuse Henriksena, který byl však stažen k zemi Davy Klaassenem. Standardní situaice také pro Alkmaar!
     
    9
    Rozehrávku standardní situace si vzal na starost van Overeem, jenž poslal do vápna Ajaxu hodně zajímavý centr. Stoper Jaïro Riedewald byl však na místě a míč odhlavičkoval.
     
    10
    Akce AZ Alkmaar však pokračovala! Z levé strany poslal do vápna centr aktivní Ridgecian Haps, který našel hlavu Vincenta Janssena, jenž byl však tísněn a jeho hlavička neměla dostatečnou razanci.
     
    11
    Alkmaar se dokázal oklepat po trochu slabším začátku a v posledních minutách diktuje tempo hry! Obrana Ajaxu však zatím pracuje na jedničku.
     
    12
    Ve středu pole tentokrát chyboval Davy Klaassen, který dal AZ možnost, dostat se do protiútoku. Joris van Overeem však dostal míč na dlouhou nohu a pouze jej odevzdal Mitchellu Dijksovi.
     
    13
    Na levé straně to udělal parádně Mithcell Dijsk, který přesprintoval van Overeema a poslal centr na zadní tyč, kde míč prodloužil Milik a do zakončení se málem dostal Gudelj. Těsně před ním však míč odkopl na rohový kop stoper Gouweleeuw.
     
    14
    Druhý rohový kop Ajaxu Amsterdam v tomto zápase zahrál mladý záložník Daley Sinkgraven, jehož centr však žádné nebezpečí pro branku Sergia Rocheta neznamenal.
     
    14
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ajax Amsterdam se však prosazuje! Klub z hlavního města Nizozemska velmi rychle rozehrál na levé straně a do míče se opřel ANWAR EL GHAZI, který vymetl šibenici branky Serrgia Rocheta! Nádherná branka!
    14. Anwar El Ghazi - 0:1
     
    16
    Alkmaar se pokoušel o velmi rychlou odpověď a z hranice vápna střílel Thom Haye. Jeho ránu však zablokoval Kenny Tete. Domácí fanoušci reklamovali ruku obránce Ajaxu, nicméně penalta se kopat nebude!
     
    17
    Na levé straně se pokoušel něco vymyslet Thom Haye, nicméně byl zdvojen hráči Ajaxu a o míč přišel. Dopředu tak může zamířit Ajax.
     
    17
    Ajax velmi rychle přešel do rychlého protiútoku a po skvělé práci Davy Klaassena se míč dostal na levou stranu, kde se nacházel nehlídaný Arkadiusz Milik. Střela polského útočníka však mířila hodně mimo!
     
    19
    Aklmaar po úvodní brance viditelně ožil a vybojoval další rohový kop. Rozehrávky se ujal Thom Haye, jehož centr hledal ve vápně Jopa van der Lindena. Nizozemský stoper se jen těsně nedostal k hlavičce!
    19. van der Linden se málem dostal k hlavičce
     
    20
    Davy Klaassen dostal trochu prostoru ve středu hřiště a pokoušel se křížnou přihrávkou vysunout Anwara El Ghaziho. Náběh střelce úvodní branky však nebyl ideální a centr zablokovala obrana AZ.
     
    21
    Na druhé straně zahrozil Alkmaar! Na levé straně dokázal udržet míč Vincent Janssen, který dostal míč k van Overeemovi, jehož tvrdá rána však letěla nad branku Jaspera Cillessena.
     
    22
    Aklmaar hraje v posledních mintuách opravdu výborně! Po levé straně se pokoušel uniknout Vincentr Janssen, nicméně výbornou práci odvedl Joël Veltman, který raději zahrál míč na rohový kop.
     
    23
    Z rohového kopu však domácí celek nedokázal zahrozit. Na zemi však zůstal ležet Riechedly Bazoer, který byl zjevně otřesen z jednoho ze soubojů. Po lékařském ošetření se však zdá být v pořádku.
     
    25
    Riechedly Bazoer je již zpět v plné síle na trávníku a před malou chvíli se pokoušel ve středu pole vybojovat míč, úspěšně. Následně se míč dostal na kopačku Davy Klaassena, který zbytečným nákopem akci Ajaxu zazdil.
     
    26
    Daley Sinkgraven se ocitl netradičně na levé straně a přes obránce Matthiase Johanssona dokázal odcentrovat. Jeho přetažený centr však přelétl všechny ve vápně a skončil v zámezí.
     
    27
    Ve středu hřiště se hezky uvolnil Markus Henriksen, který našel pasem za obranou Dabney dos Santose. Střelu domácího útočníka zablokoval stoper Riedewald. Všechno vzrušení však bylo zbytečné, neboť hráč AZ vybíhal z ofsajdu!
     
    28
    Další povedená akce Aklmaaru! Joris van Overeem si ve středu pole narazil s Celsem Ortizem a postupoval do vápna. Byl tísněn Mitchellem Dijskem, i tak se dokázal dostat ke střele, ta však mířila nad branku!
     
    29
    Ajax je v posledních minutách opravdu neškodný. Jeho kombinace většinou končí ztrátou, což je voda na mlýn domácímu celku!
     
    31
    Nedovoleným zákrokem si v souboji s Jopem van der Lindenem pomohl hostující Kenny Tete. Devantenáctiletý hráč Ajaxu za svůj počin žlutou kartu nedostal.
     
    32
    Ajax Amsterdam se po delší době dostává k postupné kombinaci, kterou začíná od vlasntího brankáře. Domácí celek však velmi dobře napadá.
     
    33
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává mladý útočník Anwar El Ghazi, který zcela zbytečně poslal k zemi domácího Ridegeciana Hapse!
     
    34
    Zajímavý pas do vápna dostal Riechedly Bazoer, který míč dokázal udržet před stoperem Gouweleeuwem a vybojoval rohový kop pro Ajax!
     
    35
    Rozehrávku si vzal na starost opět mladý Daley Sinkgraven, jehož centr obrana AZ zablokovala. Za vápnem se k míči dostal Bazoer, jenž tvrdě vypálil. Vincent Janssen však střelu dokázal zablokovat!
     
    37
    Hodně ostrým nedovoleným zákrokem se tentokrát prezentoval domácí Matthias Johansson, který zajel pod nohy Mitchella Dijkse. Mladý hráč Ajaxu zůstává ležet na zemi a přichází k němu lékař.
     
    39
    Ajax právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí tým hodně kruté! Po úvodní brance bylo AZ jednoznačně lepším týmem, nicméně Ajax se prosazuje podruhé! Rozehrávku standardní situace si vzal na starost Nemanja Gudelj, který přesným centrem našel za obranou ANWARA EL GHAZIHO, jenž i s trochou štěstí dostal míč za záda Sergia Rocheta!
    39. Anwar El Ghazi - 0:2
     
    40
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí hráči dostávají po minutě hry již třetí úder! Mitchell Dijks dokázal ve středu hřiště udržet míč a následně jej předal do míst, kde se nacházel NEMANJA GUDELJ. Krásná střela srbského záložníka nakonec skončila v brance! Jako bývalý hráč AZ však Gudelj branku neslavil!
    40. Nemanja GUDELJ - 0:3
     
    42
    Aklmaar je pochopitelně z této děsivé dvouminutovky opařený a u míče jsou momentálně hráči Ajaxu, kteří v pohodě kombinují na vlastní polovině!
     
    43
    Ajax však opět potkala nepřesnost v kombinační hře a u míče je momentálně Aklmaar, který míří vpřed!
     
    44
    Stoper Jop van der Linden hledal dlouhým pasem za obranou Markuse Henriksena, který se však ke zpracování nedostal, neboť byl lehce postrčen Mitchellem Dijksem. Penalta se však pískat nebude, což se pochopitelně nelíbí domácím fanouškům!
     
    45
    Po nedovoleném zákroku Gudelja AZ velmi rychle rozehrálo a do zakončení se dostával Vincent Janssen. Jeho zakončení však zablokoval Riedewald na rohový kop.
     
    45+1
    Ve vápně Ajaxu vznikl velký zmatek, neboť se míč nejdříve odrazil na nohu dos Santose, který jej akrobaticky vrátil před branku. V tomto prostoru vypálil Haye, jenže jeho rána zablokoval Klaassen!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

    Domácí fanoušci zatím nemůžou být s dosavadním výsledkem spokojeni
     
    První poločas na AFAS Stadion nabídl krásnou podívanou! Již ve 14. minutě poslal hostující Ajax do vedení mladý útočník Anwar El Ghazi, který nádhernou střelou vymetl šibenici branky Rocheta. Po úvodní brance byl však lepší Alkmaar, jenž však ze svého tlaku vyrovnávací branku nevytěžil. Ve 39. minutě tak přišel trest v podobě druhé branky. Na centr Gudelja si naběhl Anwar El Ghazi a vstřelil svůj druhý gól v zápase. O minutu později už to bylo o tři branky! Nemanja Gudelj natáhl z dobrých třiceti metrů a mířil přesně!

    Druhý poločas začne na AFAS Stadion přibližně v 13:31!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Stoper Jop van der Linden poslal hodně dlouhým nákop za obranu, za který směřoval Vincent Janssen. Stoper Joël Veltman však situaci kontroloval a nechal míč doskákat do zámezí.
     
    48
    Markus Henriksen ve středu pole nezvládl zpracovat těžkou přihrávku od Matthiase Johanssona a založil tak rychlý protiútoku Ajaxu. Obrana Alkmaaru však zafungovala velmi dobře a hosty do zakončení nepustila.
     
    49
    Aklmaar je ve druhém poločasu jednoznačně aktivnější. Z pravé strany poslal nadýchaný centr do vápna Joris van Overeem, který si hrudí zpracoval Janssen. Stoper Joël Veltman následně zahrál míč do zámezí, ale sudí nepochopitelně ukázal za odkop od branky!
     
    50
    Dlouhý výkop Jaspera Cillessena směřoval na hlavu Arkadiusze Milika, kterého však předskočil stoper Gouweleeuw a Aklmaar se dostává do kombinace.
     
    51
    Domácí celek velmi rychle vhodil míč do hry, nicméně Thom Haye pokazil jednoduchou přihrávku na dos Santose a u míče je opět celek z Amsterdamu!
     
    52
    Thom Haye si teď však napravil reputaci, když dokázal dostat míč na Markuse Henriksena. Norského záložník zezadu fauloval Davy Klaassen a výhodu postupného útoku budou mít i domácí.
     
    53
    Vincent Janssen svedl další tvrdý souboj se stoperem Joëlem Veltmanem ve vápna. Domácí útočník byl tentokrát úspěšnější a dokázal se dostat do zakončení. Jeho střelu však zpomalil právě Veltman a Cillessen měl již jednoduchou práci.
     
    54
    Domácí AZ je ve druhém poločase zatím jasně lepší! Z pravé strany poslal do vápna přízemní centr Matthias Johansson, který našel Celsa Ortize, jehož rána letěla těsně mimo!
     
    55
    Nějaký zdravotní problém má zjevně Anwar El Ghazi, který je momentálně ošetřován. Za postranní čárou už se tak rozcvičuje Lasse Schöne. Uvidíme, zda-li se tento dánský středpolař dostane do hry.
     
    56
    Vincent Janssen si nedokázal pohlídat ofsajdovou linii, čehož si všiml pozorný pomezní rozhodčí!
     
    57
    Ajax skutečně poprvé v tomto zápase střídá! Zdravotní problémy Anwara El Ghaziho jsou natolik vážné, že nizozemský útočník nemůže pokračovat ve hře. Na jeho místo jde Dán Lasse Schöne!
     
    59
    Lasse Schöne se hned po svém příchodu provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Thomem Hayem, kterého poslal k zemi. Domácí fanoušci se dožadovali udělení žluté karty, hlavní rozhodčí však tak neučinil.
     
    60
    Po delší době jsme viděli ve hře také Arkadiusze Milika, který dostal od Davyho Klaassena zajímavý pas za obranu. Polský útočník se do zakončení nedostal, nicméně vybojoval rohový kop.
     
    61
    První rohový kop druhého poločasu si vzal na starost střídající Lasse Schöne, jehož přetažený centr našel na zadní tyči Daleyho Sinkgravena. Mladý Nizozemec se však do zakončení rovněž nedostal.
     
    62
    Kenny Tete teď nasadil slušný hokejový bodyček Henriksenovi, který nepříjemně upadl na zem. Hlavní sudí však tento souboj jako nedovolený neposoudil.
     
    63
    Frank De Boer sahá k dalšímu střídání! Polský kanonýr Arkadisuz Milik dnes nepředvedl ideální výkon, možná i proto odchází ze hřiště. Na jeho místo míří Yaya Sanogo, ktetý je v Ajaxu na hostování z Arsenalu!
     
    64
    Hodně nevýrazný výkon předvedl také Celso Ortiz, který nebyl příliš vidět. Kouč John van dem Brom tak tohoto středopolaře stahuje ze hry a na jeho místo posílá Mührena.
     
    66
    První žlutou kartu domácího celku dostává domácí Joris van Overeem, který zatáhl Kenny Teteho zezadu. V tomto případě hlavní rozhodčí udělil kartu správně!
     
    67
    Ajax Amsterdam se po nevýrazném začátku druhého poločasu pomalu dostává do tempa! Na levé straně se dokázal uvolnit Lasse Schöne, který odcentroval. K hlavičce se málem dostal Davy Klaassen!
     
    68
    Lasse Schöne výborně zapracoval ve středu hřiště a posunul míč na volného Davy Klaassena. Nizozemský středopolař vyslal dobrou střelu, nicméně Sergio Rochet dokázal míč vyrazit! Následná střela Schöneho byla zablokována.
    68. Velká šance Davy Klaassena
     
    69
    Žlutou kartu dostává také hostující kapitán Davy Klaassen, kterému se nelíbila nějaká situace na trávníku a diskutoval s rozhodčím.
     
    70
    Výborný výkon zatím předvádí Davy Klaassen, který ve středu pole našel volného Riechedly Bazoera. Tomu však rána nesedla a Rochet zasahovat nemusel.
     
    71
    Kouč John van den Brom provádí druhou změnu v zápase! Ze hřiště odchází Joris van Overeem, který předvedl velmi dobrý výkon. Na jeho místo přichází Luckassen.
     
    73
    Střídající Luckassen se hned po svém příchodu zapojil do hry a přesným pasem našel ve vápně Vincenta Janssena. Jeho rána zablokoval Joël Veltman na rohový kop!
     
    74
    Následný rohový kop Alkmaaru si vzal na starost Jop van der Linden, jehož centr obrana Ajaxu odvrátila. Následně se však za hranicí vápna střetl Bazoer se střídajícím Sanogem. Oba hráči jsou momentálně ošetřováni.
     
    77
    Ajax velmi zkušeně kontorluje hru a udržeju výsledek. AZ se pokouší útočit, nicméně stále naráží na velmi dobře postavenou obranu AZ!
     
    78
    Na levé straně dostal hodně prostoru Ridgecian Haps, který poslal přízemní centr do vápna. Markus Henriksen sklepl míč pro Vincenta Janssena, jenž střelou z otočky minul branku Jaspera Cillessena!
     
    79
    Na druhé straně mohl zahrozit také Ajax! Zajímavý míč do vápna dostal Yaya Sanogo, kterého však velmi dobře bránil Jop van der Linden. Ajax bude zahrávat rohový kop.
     
    80
    Exekuce rohového kopu se ujal Lasse Schöne, jehož centr na přední tyči poslal do vzduchu Gouweleeuw. Následně se dostal k hlavičce Mitchell Dijsk, nicméně obrana AZ míč k Rochetovi nepustila.
     
    82
    Matthias Johanssen se pokoušel o průnik po pravé straně, nicméně včas akci zabrzdil a předal míč do středu, kde se nacházel Vincent Janssen. Jeho rána však nebyla příliš přesná.
     
    83
    Jop van der Linden svedl další souboj s Yayou Sanogem. Domácí stoper míč nezískal, nicméně raději poslal míč do zámezí na autové vhazování.
     
    84
    Yaya Sanogo je po svém příchodu velmi aktivní a před malou chvílí dokázal vybojovat rohový kop. Ten si vzal na starost Daley Sinkgraven, jehož centr však našel pouze připraveného Gouweleeuwa.
     
    85
    Markus Henriksen sympaticky přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel Luckassen. Hlavička nizozemského útočníka však přesná nebyla a u míče je Ajax.
     
    87
    Kenny Tete se pokoušel zakombinovat ve středu hřiště s Davy Klaassenem. Hostujícímu kapitánovi však nesedl první dotek a míč mu uskočil.
     
    88
    Mitchell Dijsk se na levé straně ocitl pod tlakem napadajícího dos Santose. Vše však vyřešil zpětnou přihrávkou ke gólmanu Jasperu Cillessenovi.
     
    89
    Jaïro Riedewald velmi nepříjemně zasáhl Matthiase Johanssona do obličeje a od hlavního rozhodčího vidí žlutou kartu!
     
    90
    Následnou standardní situaci rozehrál Jop van der Linden, nicméně jeho prudký centr našel pouze rukavice Jaspera Cillessena, který s rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce! AZ Alkmaar nepředvedl špatný výkon, nicméně Ajax Amsterdam dokázal proměnovat své šance a zvítězil 0:3!

    První poločas na AFAS Stadion nabídl krásnou podívanou! Již ve 14. minutě poslal hostující Ajax do vedení mladý útočník Anwar El Ghazi, který nádhernou střelou vymetl šibenici branky Rocheta. Po úvodní brance byl však lepší Alkmaar, jenž však ze svého tlaku vyrovnávací branku nevytěžil. Ve 39. minutě tak přišel trest v podobě druhé branky. Na centr Gudelja si naběhl Anwar El Ghazi a vstřelil svůj druhý gól v zápase. O minutu později už to bylo o tři branky! Nemanja Gudelj natáhl z dobrých třiceti metrů a mířil přesně!

    Ve druhém poločase AZ opět nepodalo špatný výkon, nicméně k žádnému vážnějšímu ohrožení branky Jaspera Cillessena se nedostalo. Jedinou velkou přiležitosti měl Davy Klaassen, který však Sergia Rocheta nepřekonal.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:22:10)

    Jan Havlovic

    Branky: 14. El Ghazi, 39. El Ghazi, 40. Gudelj

    Karty:   66. van Overeem (ALK) – 33. El Ghazi (AJA), 69. Klaassen (AJA), 89. Riedewald (AJA)


    AZ Alkmaar: Rochet – M. Johansson, Gouweleeuw, van der Linden, Haps – Henriksen, Ortiz (64. Mühren), T. Haye – van Overeem (71. Luckassen), V. Janssen, dos Santos Souza.
    Náhradníci: Coutinho – J. Wuytens, Hupperts, Tanković, Mühren, Luckassen, Vaarnold.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj – El Ghazi (57. Schøne), Milik (63. Sanogo), Sinkgraven.
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, van der Hoorn, Heitinga, Sanogo, Schøne, Viergever.

    Rozhodčí: Kuipers – Schaap, Zeinstra
    thejrc.org