Alkmaar – Ajax 0:3 (kon.) | Willem II – Arnhem 1:1 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
0:3 (0:3)
Ajax Amsterdam
Neděle 09.08.2015, 12:30 • AFAS Stadion, Alkmaar • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    Jaïro Riedewald velmi nepříjemně zasáhl Matthiase Johanssona do obličeje a od hlavního rozhodčího vidí žlutou kartu!
     
    71
    Kouč John van den Brom provádí druhou změnu v zápase! Ze hřiště odchází Joris van Overeem, který předvedl velmi dobrý výkon. Na jeho místo přichází Luckassen.
     
    69
    Žlutou kartu dostává také hostující kapitán Davy Klaassen, kterému se nelíbila nějaká situace na trávníku a diskutoval s rozhodčím.
    68. Velká šance Davy Klaassena
     
    68
    Lasse Schöne výborně zapracoval ve středu hřiště a posunul míč na volného Davy Klaassena. Nizozemský středopolař vyslal dobrou střelu, nicméně Sergio Rochet dokázal míč vyrazit! Následná střela Schöneho byla zablokována.
     
    66
    První žlutou kartu domácího celku dostává domácí Joris van Overeem, který zatáhl Kenny Teteho zezadu. V tomto případě hlavní rozhodčí udělil kartu správně!
     
    64
    Hodně nevýrazný výkon předvedl také Celso Ortiz, který nebyl příliš vidět. Kouč John van dem Brom tak tohoto středopolaře stahuje ze hry a na jeho místo posílá Mührena.
     
    63
    Frank De Boer sahá k dalšímu střídání! Polský kanonýr Arkadisuz Milik dnes nepředvedl ideální výkon, možná i proto odchází ze hřiště. Na jeho místo míří Yaya Sanogo, ktetý je v Ajaxu na hostování z Arsenalu!
     
    57
    Ajax skutečně poprvé v tomto zápase střídá! Zdravotní problémy Anwara El Ghaziho jsou natolik vážné, že nizozemský útočník nemůže pokračovat ve hře. Na jeho místo jde Dán Lasse Schöne!
    40. Nemanja GUDELJ - 0:3
     
    40
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí hráči dostávají po minutě hry již třetí úder! Mitchell Dijks dokázal ve středu hřiště udržet míč a následně jej předal do míst, kde se nacházel NEMANJA GUDELJ. Krásná střela srbského záložníka nakonec skončila v brance! Jako bývalý hráč AZ však Gudelj branku neslavil!
    39. Anwar El Ghazi - 0:2
     
    39
    Ajax právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí tým hodně kruté! Po úvodní brance bylo AZ jednoznačně lepším týmem, nicméně Ajax se prosazuje podruhé! Rozehrávku standardní situace si vzal na starost Nemanja Gudelj, který přesným centrem našel za obranou ANWARA EL GHAZIHO, jenž i s trochou štěstí dostal míč za záda Sergia Rocheta!
     
    33
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává mladý útočník Anwar El Ghazi, který zcela zbytečně poslal k zemi domácího Ridegeciana Hapse!
    19. van der Linden se málem dostal k hlavičce
     
    19
    Aklmaar po úvodní brance viditelně ožil a vybojoval další rohový kop. Rozehrávky se ujal Thom Haye, jehož centr hledal ve vápně Jopa van der Lindena. Nizozemský stoper se jen těsně nedostal k hlavičce!
     
    17
    Ajax velmi rychle přešel do rychlého protiútoku a po skvělé práci Davy Klaassena se míč dostal na levou stranu, kde se nacházel nehlídaný Arkadiusz Milik. Střela polského útočníka však mířila hodně mimo!
    14. Anwar El Ghazi - 0:1
     
    14
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ajax Amsterdam se však prosazuje! Klub z hlavního města Nizozemska velmi rychle rozehrál na levé straně a do míče se opřel ANWAR EL GHAZI, který vymetl šibenici branky Serrgia Rocheta! Nádherná branka!

    Jan Havlovic

    Branky: 14. El Ghazi, 39. El Ghazi, 40. Gudelj

    Karty:   66. van Overeem (ALK) – 33. El Ghazi (AJA), 69. Klaassen (AJA), 89. Riedewald (AJA)


    AZ Alkmaar: Rochet – M. Johansson, Gouweleeuw, van der Linden, Haps – Henriksen, Ortiz (64. Mühren), T. Haye – van Overeem (71. Luckassen), V. Janssen, dos Santos Souza.
    Náhradníci: Coutinho – J. Wuytens, Hupperts, Tanković, Mühren, Luckassen, Vaarnold.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj – El Ghazi (57. Schøne), Milik (63. Sanogo), Sinkgraven.
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, van der Hoorn, Heitinga, Sanogo, Schøne, Viergever.

    Rozhodčí: Kuipers – Schaap, Zeinstra
    thejrc.org