Blues – K. Vary 2:4 (kon.) | Vítkovice – Sparta 6:3 (kon.) | Minsk – Riga 7:1 (kon.)
CSKA Moskva – Třinec 9:2 (kon.) | All-stars – CSKA Moskva 2:8 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
Dinamo Riga
Neděle 09.08.2015, 11:00 • Stará WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • President Cup • O 7. - 8. místo
Partner:
     
    Riga na turnaji nevyhrála ani jedno utkání, Minsk zase dvakrát porazil právě jen ji. S tímto konstatováním se s vámi loučím. Ze staré WERK ARENY je to, co se týče, President Cupu vše. Zůstaňte s námi a sledujte na našem serveru právě probíhající finále, nebo následný zápas All Stars.

    Pro tuto chvíli je to ode mě vše. Přeji příjemný zbytek neděle. Na počtenou! (13:09:28)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ve třetí třetině pokračoval brankostroj Minsku, který vstřelil další gól už po půlminutě. Stěpanovovu střelu vyrazil Bruveris před sebe a Jeramejčyk bekhendem dorazil do prázdné branky. Snížení ze strany Rigy přišlo o tři minuty později, když Lotyši využili přesilovku. Konstantins střelou z první zužitkoval přesnou nahrávku P. Marcinkevičse. Stav 5:1 pak platil docela dlouho. Stěpanov přestřelil bekhendem odkrytou bránu, Čaplin zase ve vyložené šanci střílel jen do Bruverise.

    V přesilovce měla Riga šanci na další korekci, ale Bylinského nepřekonal ani Konstantins, ani bekhendem P. Marcinkevičs. A tak padaly góly na druhé straně. Čaplin si z rohu vybruslil až před branku a zasunul puk za Bruverise. Hattricku pak o minutu později dosáhl Kalbasin, jemuž přihrával mezi kruhy Jeramejčyk. Minsk hrál v závěru ještě přesilovku, kterou už nevyužil. Přesto se může radovat, končí na turnaji na 7. místě, poslední příčku obsadí Riga.
     
    Je dobojováno, je čas vyhlásit nejlepší hráče. Nejlepším hráčem Rigy je vyhlášen brankář Bruno Bruveris. Přestože sedmkrát inkasoval, předvedl několik skvělých zákroků. Z týmu Minsku padá volba na obránce Genadzyje Kasinského (0+0).
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Poslední utkání turnaje ve staré WERK ARENĚ se chýlí ke konci a Minsk už se gólu asi nedočká. Krylovič operuje s pukem u mantinelu.
     
    59:19
    Minsk tak má šanci přidat ještě jednu branku. Sevastsenkevičovu střelu od modré čáry Bruveris vyrazil, Paznjakov se k dorážce neprotlačil.
     
    58:49
    Na závěr se ještě bude vylučovat. Za katr odjíždí Toms Lininš (RIG), aby si odseděl dvě minuty za krosček.
     
    57:59
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Střelecký koncert Minsku pokračuje a máme tady hattrick! Jeramejčyk nakonec vydoloval za brankou puk, přihrál mezi kruhy ARSENIJOVI KALBASINOVI, a ten dnes už potřetí pokořil Bruverise – 7:1! Asistence: Raman Jeramejčyk.
     
    57:49
    Hraje se v obranné třetině Rigy. Milbergs u mantinelu poskládal na led o hlavu většího Jeramejčyka.
     
    57:14
    Po nájezdu Jeramejčyka po pravém křídle je hra přerušena. Jeramejčyk totiž i s obránce vlétli do brány a vychýlili ji ze správného postavení.
     
    56:56
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Zubři přečkali oslabení a hned po návratu Kryloviče na led udeřili pošesté! JAROSLAV ČAPLIN vybojoval puk v rohu kluziště, vyjel před Bruverise a i přes jeho vystrčenou hokejku dokázal puk zasunout do branky! Čaplinův druhý gól v zápase – 6:1! Asistence: Daniil Stěpanov.
     
    55:43
    Z úhlu střílel jen do betonu Bylinského Konstantins. O poznání větší šanci měl o chvilku později P. Marcinkevičs, jenže bekhendem branku netrefil!
     
    55:28
    Minsk se jedno dokázal osvobodit, ale nyní je rižské Dinamo opět v útočném pásmu. Zatím předvádí jen kombinaci bez střel.
     
    54:49
    Riga je v útočném pásmu a Rusenka ztratil jednu rukavici. To je další mírná výhoda pro Lotyše, s kotoučem manévruje P. Marcinkevičs.
     
    54:26
    Ilja Krylovič (MIN) při napadání sekl přes nohy Jelenskise a po zásluze je vyloučen na dvě minuty za podražení. Běloruský útočník ani neprotestoval, byl si prohřešku vědom.
     
    53:30
    Paznjakov se společně s Krylovičem řítil do šance, v přečíslení dvou proti jednomu mu však puk utekl a pak jej ztratil na úkor Rudzajse.
     
    52:54
    Minsk znovu v útoku. Čaplin zpoza brány přihrál Jeramejčykovi. Ten se otočil, ale z otočky vypálil jen těsně vedle rižské svatyně.
     
    52:34
    Prohorenkovs zastavil průnik Falby už ve středním pásmu. Ale nerozehrál na spoluhráče, pouze nahodil zpět za Bylinského.
     
    51:49
    Kasinského vyhození zamířilo přímo na Bruverise, který chvilku váhal, ale když ho nikdo nenapadal, rozehrál Vilcinšovi.
     
    50:56
    Minsk zůstává v útočném pásmu a pořádně tvrdí muziku. Bakunovič za brankou dohrál Rudzajse, jenž se zvedá těžko.
     
    50:21
    Kleščyk zaváhal na modré čáře a chybu nenapravil ani pádem pod nohy lotyšskému útočníkovi. Jelenskis mohl unikat dopředu, jenže nechal puk za sebou.
     
    49:59
    A zubři jsou hned v útočné třetině! Fjadosov uvolnil před brankou Čaplina, který si položil Bruverise, ale pak poslal svou střelu do něj, místo do odkryté horní poloviny branky!
     
    49:19
    Z této přesilovky před Bylinským znovu nezapršelo. Kurilovič vrací puk za branku Rusenkovi, rižští útočníci ho ani nedonutili k vyhození kotouče.
     
    48:35
    Minsk teď dokonce drží útočné pásmo zásluhou Sevastsenkeviče. Proti střele Kryloviče zasáhl Bruveris betonem, i bez hokejky.
     
    48:10
    Po střele Matejka se marně snažil vrátit kotouč před branku Grundmanis. Teď však bojuje znovu za brankou a dobře si kryje puk před Kasinským.
     
    47:17
    Raivis Kristians se procpal až před branku, kde se chystal zakončovat. Dzmitrij Kleščyk (MIN) ho sekl přes rukavici a je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    47:03
    Stěpanov vnikl do útočného pásma a užuž napřahoval ke střele, když byl odpískán ofsajd. Běloruský útočník se chytá za hlavu stejně jako před chvilkou při zahozené šanci.
     
    46:25
    Nepřesnost v rozehrávce zubrů využívá ke zvýšenému presinku Polcs. Vybojoval puk pro P. Marcinkevičse, jehož střelu Bylinskij vyrazil.
     
    45:45
    Po dalším zákroku Bruverise operují před jeho brankou Jeramejčyk a Stěpanov! Prvně jmenovanému nesedla střela z mezikruží, volný puk pak dojel Stěpanov, avšak bekhendem prázdnou branku přestřelil!
     
    45:05
    Kasinskij byl dlouho u puku, prodral se po pravé straně do útočného pásma, objel branku a bekhendem se marně snažil zasunout za Bruverise.
     
    44:38
    Bylinskij nejprve chtěl nahození od mantinelu rozehrát a odkryl kotouč. Bukanovič ale nejevil zájem o hru, a tak raději Bylinskij přerušil hru.
     
    43:45
    Riga právě vstřelila branku!
    P. Marcinkevičs se k puku za brankou znovu dostal, všiml si volného spoluhráče mezi kruhy a přihrál mu. KORKUS KONSTANTINS se do kotouče opřel z první a trefil se přesně k tyči! Alespoň čestný úspěch pro Rigu – 5:1! Asistence: Patriks Marcinkevičs, Rudolfs Polcs.
     
    43:35
    P. Marcinkevičs prověřil pozornost Bylinského, ten jeho střelu vyrazil před sebe a hokejkou poslal puk raději za branku.
     
    42:56
    Právě Artsjom Kanavalov (MIN) si o chvilku později pomohl faulem a Riga si zahraje přesilovku. Kanavalov je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    42:32
    Bylinskij odkryl puk schovaný pod lapačkou a rozehrál spoluhráčům. Rozjetého Kanavalova zastavil ve středním pásmu Pontags.
     
    41:54
    Krylovič pak spadl na led a následoval ho také Raivis Kristians. Rižští ale nepřehledné situace ke střele na branku nevyužili.
     
    41:34
    Na druhé straně předvedl povedenou individuální akci Raivis Kristians, ale pak jeho přihrávku před branku na Grundmanise nepustil Krylovič.
     
    40:30
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Z další akce už se Minsk prosazuje a vede již o pět branek! Bruveris vyrazil střelu Stěpanova před sebe, RAMAN JERAMEJČYK dorazil bekhendem do prázdné branky a ke dvěma asistencím přidává také vstřelený gól – 5:0! Asistence: Daniil Stěpanov.
     
    40:09
    Rychlý začátek třetí třetiny obstaral Stěpanov. Hned po vhazování se vrhl do útočení a Bruveris skryl do lapačky jeho střelu tahem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jako první jsou na ledě před startem poslední periody hokejisté Minsku. Ti se o minulé přestávce trochu zapomněli, v první den turnaje byli za toto potrestáni dvěma minutami, a tak už si dávají pozor.
     
    Minsk začal také druhou část lépe a Rigu nadále přehrával. Po čtyřech minutách hry skóroval Čaplin, jeho gól z levého kruhu znamenal využitou přesilovku. O minutu později vychytal Bruzeris ve velké šanci Kalbasina. V polovině druhé periody vystřídali zubři brankáře, místo Konjuchova mezi třemi tyčemi zaujal Bylinskij. V dalších minutách padaly góly na druhé straně. Jeramejčyk s Rusenkou dostali puk na volného Kalbasina, a ten z první prostřelil Bruverise.

    Lotyšský brankář byl naprosto bezmocný za dalších pětatřicet sekund. Před jeho brankou se strhla obrovská skrumáž, Bruveris nevěděl, kde je puk, když tu se v brankovišti zjevil Kalbasin a svým druhým gólem v krátké době zvýšil na 4:0. Minsk poté hrál přesilovku a jen díky Bruverisovi Riga neinkasovala popáté. Bruveris vyrazil ránu Jeramejčyka a také pokus Sevastsenkeviče. Dorážka Stěpanova naštěstí pro něj mířila vedle. Před třetí částí vede Minsk o čtyři branky a o sedmém a osmém místu se zdá být rozhodnuto.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Třetina se ovšem dohrává před brankou zubrů. Grundmanis vybojoval za brankou puk, Milbergsovu střelu od modré čáry Bylinskij na poslední chvilku vyrazil mimo bránu.
     
    39:15
    Běží poslední minuta druhé třetiny. Milbergs s P. Marcinkevičsem dostali puk jen do středního pásma, kde už znovu hraje Minsk.
     
    38:39
    Po souboji v útočném pásmu se z ledu jen těžce zvedá Kurilovič a odjíždí střídat. Mezitím střílel těsně vedle z oblasti mezi kruhy Čaplin.
     
    38:06
    Riga je v plném počtu a zásluhou Bruverise oslabení přečkala bez inkasované branky. Lotyšský brankář se zaskvěl také teď, když vyrazil Platonovovu střelu a pak si kotouč našel v nepřehledné mele před svou brankou.
     
    37:32
    Ze strany Minsku je to skvělá přesilovka, chybí jen gól. Kanavalov přihrával před branku Krylovičovi, puk se mu vrátil shodou náhod zpět, ale na místě byl včas znovu brankář Bruveris.
     
    37:12
    Kleščyk přihrál po modré čáře Platonovovi, a ten okamžitě střílel. Jeho pokus byl pro Bruverise lahůdkou, stáhl puk do lapačky.
     
    36:56
    Bruveris vyrazil několik dalších kotoučů. Potom za brankou náhle změnil směr Kalbasin a snažil se zasunout kotouč do brány. Bruveris natáhl beton a udržel puk kdesi pod sebou.
     
    36:22
    Sevastsenkevičovu střelu příklepem vyrazil Bruveris přímo před sebe, kde čekal na dorážku Stěpanov, ale branku netrefil!
     
    35:49
    Komplikaci pro Rigu přináší vyloučení Arturse Barovskise (RIG). Ten je potrestán dvěma minutami za podražení a zubři si zahrají přesilovku.
     
    35:27
    Jeramejčyk je dnes všude a byl i u další nebezpečné akce před Bruverisem. Jeho střelu rižský brankář vyrazil, Stěpanov se k dorážce neprotlačil.
     
    35:10
    Brzy se Bělorusové dostali do útočné třetiny. Střelou z první se prezentoval zadák Sevastsenkevič, Bruveris byl připraven.
     
    34:50
    Útočnou akci Minsku přibrzdil ofsajd. Nyní zakládají zubři ve vlastním obranném pásmu novou, u puku je Jeramejčyk.
     
    34:28
    Kasinskij rozehrál velmi špatně a do šance by mohl postupovat Grundmanis, kdyby nebyl tvrdě, ale čistě naražen na mantinel Bakunovičem.
     
    33:50
    Na branku Bylinského mířilo nahození z velké dálky. Pro Bylinského to byl v zápase první kontakt s kotoučem, a tak jej raději přikryl lapačkou.
     
    33:14
    Kanavalov v další dobré střelecké pozice střílel jen do Bruverise, dorážku přejel a Riga posouvá puk do středního pásma.
     
    32:47
    Zubři nemají dost a stále pokračují v útočném pásmu. Paznjakov si dělal prostor ke střele, byl však zastaven obránci.
     
    31:37
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    V téže minutě přidává tentýž hráč čtvrtý gól a zdá se, že je rozhodnuto! Jeramejčyk s ARSENIJEM KALBASINEM vytvořili obrovský tlak na Bruverisovu branku, lotyšský brankář ležel na ledě, Kalbasin si vyjel před bránu a zakončil do horního rohu – 4:0! Asistence: Raman Jeramejčyk.
     
    31:02
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Pohledná kombinační akce zubrů končí třetí gólem! Přes Jeramejčyka a Rusenku se kotouč dostal až k ARSENIJI KALBASINOVI, který ranou z první propálil Bruverise – 3:0! Asistence: Zachar Rusenka, Raman Jeramejčyk.
     
    30:45
    V témže čase střídá Minsk brankáře. Maxim Konjuchov odjíždí na střídačku, zachytá si Vladislav Bylinskij.
     
    30:45
    Konjuchov musel proti Milbergsově jedovaté střele od modré čáry vytáhnout zákrok vyrážečkou. O chvilku později se puk octl mezi střídačkami.
     
    30:11
    Trochu se štěstím prošla přihrávka Milbergse na Grundmanise, ale Riga je v útočném pásmu a Bruveris v její brance si může na chvilku oddechnout.
     
    29:50
    Teď si však volný kotouč u hrazení našel Raivis Kristians, protáhl se až na střed hřiště a přes Kleščyka vystřelil. Konjuchov střelu bez větších potíží pokryl.
     
    29:12
    Barovskis zablokoval střelu Čaplina z bezprostřední blízkosti. Riga je pod neustálým tlakem Minsku a sotva stíhá střídat.
     
    28:33
    P. Marcinkevičs zvedl za Konjuchovem hůl Kleščykovi a znemožnil mu rozehrávku. Na pomoc přijíždí také Polcs.
     
    27:48
    Na jedné straně spadl na led při zakončení Rudzitis, na druhé měl další dobrou možnost ke skórování Fjadosov. Bruveris mezeru mezi betony včas zakryl.
     
    27:14
    Zubři zůstávají v útočném pásmu a zavání to jejich dalším gólem. Brikmanis zablokoval ještě před Bruverisem Kanavalovovu střelu z mezikruží.
     
    26:41
    Hra je přerušena až po ráně Rusenky od modré čáry. Na tu Bruveris dobře viděl, ukryl puk ve výstroji a udržel jej.
     
    25:57
    A za další půlminutku likvidoval Bruveris další obrovskou šanci Minsku! Před branku se tentokrát z pravé strany dostal Jeramejčyk, ale zakončil podobně špatně jako Kalbasin.
     
    25:30
    Minsk mohl vézt už o tři góly! Kalbasin se protlačil až před Bruverise, naznačil střelu, ještě si puk stáhl, ale přesto Lotyš dokázal zakročit!
     
    24:53
    Riga se na chvilku podívala do útočné třetiny, avšak dlouho tam nevydržela. V souboji dvou šestnáctek uniká P. Marcinkevičsovi Bakunovič.
     
    24:01
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Zubři využívají zkrácenou přesilovou hru a na začátku druhé třetiny navyšují své vedení! JAROSLAV ČAPLIN zůstal nekrytý na levém kruhu, vybruslil si před branku a bekhendovou střelou překonal Bruverise – 2:0! Asistence: Kiryl Fjadosov.
     
    23:50
    Zákrok už si připsal také Bruveris. Minsk je nadále v útočném pásmu, po vhazování pálil příklepem vedle Kleščyk.
     
    23:15
    Minsk je v plném počtu, ale přesilovku nezačíná zrovna dobře. D. Marcinkevičs zaměstnal svou střelou Konjuchova, jenž zasáhl vyrážečkou.
     
    22:48
    Nyní se hraje ve čtyřech na obou stranách, za malou chvilku ale začne zkrácená přesilovka Minsku, první v zápase pro zubry.
     
    22:13
    Avšak po ztrátě kotouče se do velké šance hnal Paznjakov, zbavil se Itala Milbergse (RIG), ale zakončoval vedle. Milbergs je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    21:56
    Vilcinš střelou od modré čáry nastřelil jen Kryloviče. Teď už se ale Riga alespoň drží v útočné třetině.
     
    21:32
    Přesilovku začíná Riga nesměle, ještě se nestihla usadit v útočném pásmu. Minsk už stihl dvakrát vyhodit.
     
    20:58
    Arsenij Kalbasin (MIN) je vyloučen na dvě minuty za podražení. Rize se skoro podařilo ponechanou výhodu využít. Polcs objel branku, přihrál Konstantinsovi, ten však nadvakrát Konjuchova nepřekonal.
     
    20:21
    Jeramejčyk ztratil lacino kotouč v útočném pásmu a mohl z toho být problém. Konastantins přihrál do dobré střelecké pozice Polcsovi, tomu však sjel puk z hole.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina souboje o 7. a 8. místo na turnaji je minulostí. Minsk nad Rigou vede o jednu branku, přestože jeho náskok mohl být i výraznější. Zubři začali dobře a mladšího soupeře zatlačili. Avšak první velkou příležitost měli po chybě Maskajlova Lotyši. Grundmanis ale dotáhl bekhendový blafák pouze mimo branku. Prakticky z brejku neproměnil první tutovku Minsku Stěpanov. Ten stažením puku vyřadil ze hry Vilcinše, pak ovšem jeho bekhend zlikvidoval Bruveris.

    V sedmé minutě padla dosud jediná branka zápasu. Sevastsenkevič přihrál na levé křídlo Paznjakovovi, jenž se důrazně natlačil před branku a zasunul puk za Bruverise. Ještě čtyři minuty před koncem mohl vedení favorita navýšit Jeramejčyk, když dostal dostatek prostoru na dorážku Platonovovy střely, jenomže zamířil vedle. Riga byla ve svých dvou přesilovkách skoro neškodná.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Matejko přes počáteční problémy rozjel poslední útok první části, probil se po pravé straně a přihrál ke střele Rudzitisovi. Jeho střela míří vedle.
     
    19:07
    Rozběhla se poslední minuta první třetina a začíná před brankou Rigy. Ke střele se procpal přes obránce Listopadov, ale Bruveris ránu vytěsnil.
     
    18:33
    Čárový rozhodčí se upískl a vhazovalo se uprostřed hrací plochy. Bezprostředně poté střílel z dálky Grundmanis, Konjuchov puk vyrazil.
     
    17:55
    Do brejku ujeli v oslabení Kurilovič s Čaplinem, ale druhý jmenovaný si přihrávku od Kuriloviče nezpracoval a nevystřelil.
     
    17:28
    Hráči lotyšského celku vytvořili tlak na Konjuchovovu branku a nebyli tak daleko od vyrovnání. Polcs však dorážel jen do výstroje brankáře Minsku a pak byl sražen k ledu obránci.
     
    16:43
    Riga se dostala do útočného pásma a z pravého kruhu chtěl otestovat pozornost Konjuchova Polcs. Bránu ale minul.
     
    16:08
    Vyloučen Arsenij Kalbasin (MIN) na dvě minuty za vysokou hůl. Kalbasin fauloval v útočném pásmu a Riga si zahraje přesilovku.
     
    15:54
    Po střele Platonova měl na holi obrovskou příležitost Jeramejčyk! Sebral odražený kotouč, položil si Bruverise, ale pak netrefil odkrytou branku!
     
    15:18
    Jeramejčyk se zprava natlačil na středovou osu kluziště a vypálil. Vilcinš jeho ránu přizvedl a puk se odráží od tvrzeného skla.
     
    14:49
    Kleščykovu střelu od modré čáry zastavil bruslemi Raivis Kristians a snažil se ujet po levém křídle. Byl včas dostižen.
     
    14:20
    Zubři jsou v plném počtu a oslabení v pohodě přečkali. P. Marcinkevičs se snažil procpat mezi dva protihráče, byl obrán o puk Falbou, kterého následně zastavil ofsajd.
     
    13:42
    Raivis Kristians dostal na pravé křídlo přihrávku do jízdy od Rudzajse, ale střelu si rozmyslel. Nakonec skončil v rohu kluziště.
     
    12:54
    Riga se ale od začátku přesilovky marně snaží usadit v útočném pásmu. Naopak, na druhé straně ujel Čaplin a zasahovat musel Bruveris.
     
    12:12
    Alexandr Platonov (MIN) ze souboje s D. Marcinkevičsem vystřelil puk do ochranné sítě a je vyloučen na dvě minuty za zdržování hry.
     
    11:31
    Už docela dlouho se hraje bez přerušení. Jelenskisův útok překazil Paznjakov, který rižského útočníka připravil o puk a rozehrává.
     
    10:48
    Na druhé straně přečkal Konjuchov bez potíží ojedinělý výpad hráčů Rigy. Ani nakonec nemusel zasahovat.
     
    10:25
    Stěpanov se s kotoučem octl za brankou Bruverise, ale neprotlačil kotouč do brankoviště přes bránícího Matejka.
     
    09:57
    Vyhození Milbergse letělo přesně na branku Konjuchova. Minský brankář si s přehledem poradil a z první rozehrál hokejkou.
     
    09:31
    Riga nechala za brankou až příliš prostoru Kalbasinovi, který si vyjel do brankoviště, pak mu ale puk sjel z bekhendové strany hole.
     
    08:54
    Tentokrát se Barovskisovi nepodařilo ani posunout kotouč do středního pásma. V útočné třetině Minsku krouží s pukem Jeramejčyk.
     
    07:56
    Když už se Riga protlačí ke kotouči, dlouho jí na holích nevydrží. Minsk zakládá v obranném pásmu novou útočnou akci.
     
    07:25
    Falba se dostal ke střele z mezikruží, tu však srazil mimo branku Mežnieks. Pokračuje tlak minského Dinama.
     
    06:46
    Minsk se hned po vstřeleném gólu znovu natlačil do útočného pásma. Nahození od modré čáry tečoval těsně vedle Čaplin.
     
    06:12
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Favorit tohoto utkání se v sedmé minutě ujímá vedení! Sevastsenkevič uvolnil na levém křídla PAVLA PAZNJAKOVA, ten se natlačil až před brankáře Bruverise a bekhendem zasunul puk za jeho záda – 1:0! Asistence: Alexej Sevastsenkevič.
     
    05:36
    První vážnější možnost měli tedy na holích hokejisté Rigy, kteří však hned poté přečkali šanci Minsku. Nyní rozehrávají Bělorusové.
     
    04:53
    Na opačné straně zase obrovskou šanci neproměnil Stěpanov! Najížděl před branku zprava, povodil si Vilcinše, ale Bruverise bekhendem nepřekonal!
     
    04:11
    Maskajlov zaváhal u mantinelu a odevzdal puk Raivisi Kristiansovi! Ten přihrál před branku volnému Grundmanisovi, jehož bekhendový blafák ale končí vedle!
     
    03:41
    Mežnieks vystřelil od modré čáry a Konjuchovovi nadělala starosti teč P. Marcinkevičse. Konjuchov kotouč nakonec vyrazil, na druhé straně podržel puk pod lapačkou Bruveris.
     
    03:25
    Konjuchov poprvé v akci. Běloruský gólman vyrazil nahození Geldnerse, po zakázaném uvolnění se vhazuje před jeho brankou.
     
    02:54
    Rána Kuriloviče byla zase tečována mimo hrací plochu. Ani po dalším vhazování se ale Riga nemůže dostat z obranné třetiny.
     
    02:27
    Lotyši nestíhají a hraje se prakticky jen v jejich obranném pásmu. Čaplinova střela byla sražena do rohu kluziště.
     
    01:52
    Riga zahrála jen na zakázané uvolnění a od začátku je pod tlakem. Střelu Rusenky od modré čáry tečoval do Bruverisovy lapačky Kurilovič.
     
    01:30
    Do slibné možnosti se po levé straně vřítil Krylovič, avšak Bruverise střelou nepřekonal. Lotyšský brankář při zákroku sice upadl, ale kotouč zalehl.
     
    01:06
    Po buly před Bruverisem se ke střele z mezikruží dostal Paznjakov. Do jeho rány však vložil hůl Barovskis a puk skončil v ochranné síti.
     
    00:54
    Na opačné straně se z pravého křídla před branku neprotlačil Jeramejčyk. Minsk přišel o puk, ale Riga zahrála jen na zakázané uvolnění.
     
    00:13
    Okamžitě po úvodním vhazování se do útočného pásma natlačil Geldners a nadělal problémy bránícímu Platonovovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Nemohou chybět státní hymny Lotyšska a Běloruska.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Konjuchov (Bylinskij) – Kleščyk (A), Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla (C), Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.

    Dinamo Riga: Bruveris (Šilovs) – Barovskis, Mežnieks, Milbergs (C), Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Rostoks, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis. Trenér: Juris Ozols.

    Rozhodčí: Vladan Bojda – René Tomis, Martin Konvička.
     
    Nyní už jsou na ledě nějakou tu minutku také hokejisté rižského Dinama. Ti nastoupí v bílých dresech.
     
    Osm minut před začátkem zápasu jsou na ledě zatím jen hokejisté Minsku. Ti budou hrát v modrých dresech.
     
    NEDĚLNÍ PROGRAM PRESIDENT CUPU

    Stará WERK ARENA:

    8:00 – utkání o 5. a 6. místo: Karlovy Vary – Espoo
    11:00 – utkání o 7. a 8. místo: Minsk – Riga

    Nová WERK ARENA:

    8:30 – utkání o 3. a 4. místo: Sparta – Vítkovice
    11:30 – finále: Třinec – CSKA Moskva
    půl hodiny po skončení finále – All Stars Game (hráči z finálového bloku)
     
    CESTA OBOU TÝMŮ TURNAJEM

    Oba soupeři byli nalosováni do skupiny B, a tak hrají celý turnaj ve staré WERK ARENĚ. Minsk vstoupil do turnaje těsnou porážkou 2:4 v zápase s Vítkovicemi, ještě v první den si ale spravil chuť vítězstvím 7:2 právě nad Rigou. V posledním utkání skupiny podlehli zubři Spartě Praha 1:2 a do semifinále nepostoupili. Když bylo v odpoledním utkání nad jejich síly také finské Espoo (3:4), byl Minsk odsouzen k boji o 7. a 8. místo. Nejproduktivnějšími hráči Minsku na turnaji jsou útočníci Mikita Pyškajla a Arsenij Kalbasin (oba 3+2).


    Riga přijela do Třince již týden před začátkem turnaje na předsezónní kemp. Avšak má nejmladší a nejmenší mužstvo na turnaji, což je v zápasech znát. Částečně i kvůli výškové převaze soupeřů podlehli Lotyši ve skupině B pražské Spartě 1:6, Minsku 2:7 a ve druhý den turnaje také Vítkovicím 1:3. Nejhorší debakl utrpěli hokejisté z Pobaltí v utkání o umístění, kde obdrželi od karlovarské Energie deset gólů a sami vstřelili jen dva. Nejproduktivnějším hráčem Rigy na turnaji je útočník Patriks Marcinkevičs (4+1).
     
    Krásné ráno přeji všem hokejovým fanynkám a fanouškům! Vítejte při sledování textového online přenosu z posledního dne President Cupu, turnaje mladších dorostenců v Třinci. Posledním zápasem ve staré WERK ARENĚ bude utkání poražených týmů ze včerejších duelů o umístění, tedy zápas o konečné 7. a 8. místo.

    Jde o souboj mužstev HC Dinamo Minsk a Dinamo Riga. Zubři se s lotyšským týmem střetli hned první den turnaje v základní skupině B a tehdy zvítězili zcela jednoznačně 7:2. Jenže Riga je jediným týmem, který Bělorusové na turnaji porazila, ona sama nemá naproti tomu na svém kontě ještě ani bod. Zápas startuje v 11:00 ve staré WERK ARENĚ. Jste srdečně zváni ke sledování přenosu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 7. Paznjakov (Sevastsenkevič), 25. Čaplin (Fjadosov), 32. Kalbasin (Rusenka, Jeramejčyk), 32. Kalbasin (Jeramejčyk), 41. Jeramejčyk (Stěpanov), 57. Čaplin (Stěpanov), 58. Kalbasin (Jeramejčyk) – 44. Konstantins (Marcinkevičs, Polcs)


    HC Dinamo Minsk: Konjuchov (od 31. Bylinskij) – Kleščyk (A), Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla (C), Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.
    Dinamo Riga: Bruveris (Šilovs) – Barovskis, Mežnieks, Milbergs (C), Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Rostoks, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis. Trenér: Juris Ozols.

    Rozhodčí: Vladan Bojda – René Tomis, Martin Konvička
    bahis siteleri