Utrecht – Groningen 2:0 (kon.) | Heerenveen – Zwolle 1:1 (kon.) | Excelsior – Graafschap 3:0 (kon.)
Heracles – Twente 2:0 (kon.)
konec
FC Utrecht
2:0 (1:0)
FC Groningen
Sobota 29.08.2015, 18:30 • Stadion Galgenwaard, Utrecht • Nizozemská Eredivisie • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    FC GRONINGEN
    Groningen předváděl velmi dobré výkony v loňské sezóně a v konečném zúčtování obsadil skvělé osmé místo. Vedení by však jistě svůj tým rádo vidělo na výšších pozicích. Groningen by potřeboval zvládat důležitá utkání s přímými konkurenty, což se v minulé sezóně příliš nedařilo!

    Groningen zvládl generálku na novou sezonu, když porazil prvoligovou Rodu JC 2:1. Hned poté následoval nizozemský superpohár proti úřadujícímu mistrovi, PSV Eindhoven. Bývalý klub Memphise Depye si však dokázal s utkáním poradit a vyhrál 3:0! Groningen vstoupil do nové sezóny Eredivise zápasem s Twente. Zaplněný Euroborg viděl velmi pohledný fotbal s výsldkem 1:1! V dalším utkání vycestoval Groningen na půdu PSV, kde velmi rychle prohrával po brance Luciana Narsingha. Po úvodní brance se hrál vyrovnaný fotbal, nicméně další branka přišla až v závěru. Luciano Narsingh se prosadil podruhé a rozhodl o vítězství domácího celku. V posledním utkání však dokázali "Farmers" zvítězit! Doma přivítali Excelsior a dvěma brankami Mimouna Mahi zvítězili 2:0! Do Utrechtu tak příjíždějí svěřenci Erwina van de Looie v dobrém rozpoložení.
     
    FC UTRECHT
    Utrecht se v loňské sezóně pohyboval v klidném středu tabulky. Nakonec obsadil jedenácté místo, což v klubu nevyvolalo paniku, nicméně tým má jistě na víc. V letošní sezóně by Utrecht jistě rád zaútočil na pohárové příčky, tedy sedmá pozice a výše!

    Utrecht však v přípravě nepředváděl ideální výkon! S druholigovým Derby County prohrál 2:3, což pro tým Erika ten Haga nebyl příliš povzbuzující výsledek. I další utkání s anglickým celkem neskočilo výhrou nizozemského týmu. S Ipswich Town Utrecht remízoval 1:1. Do nové sezóny vstoupil "Utreg" zápasem ve Feyenoordu. Fanoušci viděli velmi divoký zápas a také pět branek. Domácí tým však dokázal zvítězit 3:2! Před vlastními diváky se Utrecht také nepředvedl. V utkání s Heerenveenem pouze remízoval 1:1. Poslední utkání odehráli svěřenci Erika ten Haga na půdě ADO Den Haagu, které rovněž skončilo 1:1. Utrecht tak má zatím na svém kontě pouze dva body za dvě remízy! Dnes jistě bude chtít konečně zvítězit!
     
    Příjemný sobotní podvečer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Nizozemská Eredivise má o tomto víkendu v plánu již své čtvrté kolo. My se společně zaměříme na utkání FC Utrechtu proti FC Groningenu. Úvodní výkop je naplánován na Stadion Galgenwaard v 18:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Utrecht: Ruiter – Klaiber, van der Maarel, Strieder, Letschert, Nganioni – Ramselaar, Ayoub, W. Janssen – Haller, Barazite.
    Náhradníci: Bednarek – Rubin, D. Rosheuvel, Leeuwin, Ludwig, Peterson, Diemers.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet – Tibbling, J. Drost, Hiariej – Antonia, de Leeuw, Linssen.
    Náhradníci: van der Vlag – Bacuna, Hoesen, Rusnák, Larsen, Mahi, Maduro.

    Rozhodčí: Liesvedl – Kleinjan, Hoksbergen (vš. Nizozemsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Richard Liesvel z Nizozemska právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli fotbalisté Utrechtu, kteří se pokoušejí poprvé v zápase ohrozit branku Sergia Padta. Obrana Groningenu je však velmi dobře zformovaná.
     
    2
    Na pravé straně se dokázal uvolnit Jarchinio Antonia, který poslal do vápna nadýchaný centr, který málem skončil na hlavě Simona Tibblinga. Těsně před mladým švédským útočníkem však míč odhlavičkoval van der Maarel.
     
    3
    Domácí celek se opět ujímá míče na vlastní polovině a pokouší se kombinovat. Hráči Groningenu jsou však velmi vysoko a nepříjemně napadají. Dvojice van der Maarel – Strieder zatím sitauci zvládá.
     
    5
    Domácí tým kombinoval na levé straně, kde si však příliš nerozuměl Nacer Barazite s Sébastienem Hallerem. Utrecht tak přichází o míč a dopředu může zamířit hostující celek.
     
    6
    Utrecht se však velmi dobrým napadáním dostal opět k míči a do vápna poslal hodně zajímavý centr Nacer Barazite. Obrana Groningenu je však zatím stoprocentní a bez problému centr odvrátila.
     
    7
    Hostující Groningen před malou chvílí s rozehrávkou skutečně nespěchal, nicméně po levé straně se dokázal dostat na útočnou polovinu. Jarchinio Antonia si naběhl k postranní čáře, nicméně přihrávka od Jespera Drosta přesná nebyla.
     
    8
    Domácí se konečně dokázali dostat na dostřel branky Sergia Padta, nicméně do zakončení nešli. Louis Nganioni se pokoušel přenést hru na pravou stranu, nicméně poslal míč do prostoru, kde se nikdo nenacházel.
     
    9
    Mladý švédský útočník Simon Tibbling zvedl nohu v souboji s Rico Striederem opravdu vysoko! Hlavní sudí mohl klidně udělit žlutou kartu, nýbrž tak neučinil. Utrecht však má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    10
    Rozehrávky standardní sitauce se ujal Yassin Ayoub, jehož centr však dokázala obrana Groningenu v pohodě odvrátit. Následně mohl jít hostující celek do protiútoku, nicméně Tibbling o míč na levé straně přišel.
     
    12
    Od úvodních minut sledujeme velmi vyrovnané utkání. Oba týmy jsou zatím velmi opatrné a žádnou vyloženou šanci jsme ještě neviděli. Doufejme, že se oba celky proberou a uvidíme pěkný ofenzivní fotbal!
     
    13
    Hostující Groningen je v kombinaci velmi aktivní, nicméně si zatím neumí najít cestu k brance Robbina Ruitera. Hráči Utrechtu zatím výborně napadají, což obráncům Groningenu sitauci neulehčuje.
     
    14
    Domácí tým se postaral o první rozruch před brankou Groningenu! Nacer Barazite poslal zajímavý pas do vápna na Willema Janssena, který míč vracel před branku pro Striedera, jehož rána byla zablokována na rohový kop!
    14. První šance domácího celku
     
    15
    Rozehrávky prvního rohového kopu v tomto se zápase se ujal Yassin Ayoub, jehož centr však nebyl příliš povedený a obrana Groningenu si dokázala poradit. Hostující celek se dostal k míči a míří vpřed!
     
    16
    Groningen zahrozil po levé straně, kde postupoval Burnet. Centr levého obránce však skončil pouze v rukavicích brankáře Robbina Ruitera!
     
    17
    Akitvní Utrecht se dostal do další příležitosti! Před vápnem se dokázal dostat k míči Nacer Barazite, který poslal míč do vápna na Sébastiena Hallera, jenž otřel míč o Sergia Padta a jeho střela skončila těsně mimo!
    17. Velká šance Hallera gólem neskončila
     
    19
    Hodně prostoru dostal ve středu hřiště od obránců Groningenu Mark van der Maarel, který to zkusil z opravdu velké dálky. Rána nizozemského obránce však mířila nad branku Sergia Padta, který tak i nadále drží čisté konto!
     
    20
    Domácí stoper Mark van der Maarel je v posledních minutách velmi aktivní! Před malou chvílí se pokoušel najít za obranou Nacera Baraziteho. Nizozemský útočník však těsně míč nesithl na hrací ploše.
     
    21
    Gólman Sergio Padt své spoluhráče jistě nepotěšil pomalou rozehrávkou, čímž nadělal problémy hlavně Reijnenovi, který malou chvíli odolával tlaku, avšak po chvilce míř ztratil a na útočné polovině kombinuje Utrecht!
     
    22
    Do velké příležitosti se dostal i hostující Groningen! Lorenzo Burnet poslal krásnou přihrávku za obranu pro Bryana Linssena. Nizozemský útočník provedl ve vápně skvělou "zasekávačku" a střílel na vzdálenější tyč. Jeho ránu však zablokoval van der Maarel!
    22. Ani velká šance Linssena brankou neskončila
     
    23
    Domácí celek je momentálně opět u své tradiční rozehrávky z vlastní poloviny hřiště. Hostující Groningen se zatím u domácích neinspiroval a jeho napadání je velmi pasivní, což nahrává domácím hráčům!
     
    24
    Středopolař Yassin Ayoub postupoval středem hřiště k vápnu Groningenu. Následně se pokusil najít na pravé straně naběhnutého Seana Klaibera. Nizozemský obránce míč stihl ve skluzu, nicméně jej poslal pouze do zámezí.
     
    25
    Groningen kopal první zajímavou standardní situaci tohoto zápasu! Rozehrávky se ujal Bryan Linssen, který se pokoušel najít na zadní tyči jednoho ze stoperů. Brankář Robbin Ruiter si pro míč však došel!
     
    27
    Další skvělý pas za obranu Groningenu dostal Sébastien Haller, který však míč těsně stihl na hrací ploše. Francouzský útočník jej vracel před branku, nicméně dobíhající Nacer Brazite se do zakončení nedostal.
     
    28
    Sean Klaiber dostal na pravou stranu ideální přihrávku a centr mladého nizozemského obránce našel Sébastiena Hallera, jehož pomalé zakončení Sergia Padta nepřekonalo!
     
    29
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Domácí celek se zcela zaslouženě dostává do vedení! Ve středu hřiště operoval s míčem Sean Klaiber, který poslal přihrávku mezi stopery, tu šikovně pustil Sébastien Haller a najednou se za obranou objevil osamocený BART RAMSELAAR. Mladý nizozemský záložník následně dokázal dostat míč do branky!
    29. Bart RAMSELAAR - 1:0
     
    30
    Sergio Padt před malou chvílí zabrnkal na nervy svých spoluhráčů, když hodně dlouho váhal s rozehrávkou. Míč navíc nizozemskému brankáři skončil a Haller byl již blízko. Padt však nakonec situaci zvládl a míč odkopl.
     
    31
    Odkop Sergia Padta však skončil u obrany Utrechtu, která momentálně kontroluje hru na vlastní polovině. Groningen ani po obdržené brance svou aktivitu v napadání nezvýšil.
     
    33
    Groningen dlouhou dobu kombinoval na vlastní polovině, což se přestalo líbit domácím fanouškům, kteří začali pískat. Domácí hráči však zvýšili aktivitu napadání a míč po chvilce získali na své kopačky!
     
    34
    Po velmi atraktivní desetiminutovce přichází opět slabší období, kde příliš fotbalové krásy k vidění není. Utrecht si vyčkával na svou ideální příležitost. Přihrávka Klaibera na Hallera nebyla přesná a u míče je Groningen.
     
    35
    Hostující hráči zvolil zpětnou přihrávku k Padtovi, který míč razantně odkopl na útočnou polovinu a míč doskákal až do náruče Robbina Ruitera. Utrecht tak může opět začít z vlastní poloviny.
     
    36
    Výbornou práci odvedl ve středu hřiště Willem Janssen, který prošel středem hřiště a dokázal dostat míč na levou stranu, kam si naběhl Nganioni. Jeho centr na zadní tyči poslal před branku právě Janssen, avšak hlavička Ramselaara se do branky nevešla!
    36. Ramselaar druhou branku zatím nepřidal
     
    37
    Groningen se pokoušel o odpověď a vykombinoval příležitost pro Jarchinia Antoniu. Nizozemský útočník vypálil, nicméně jeho přízemní rána brankáře Utrechtu nepřekvapila!
     
    39
    Utrecht si zatím v obranné fázi počíná velmi dobře! Na levé straně se ocitl v nouzi francouzský obránce Louis Nganioni, nicméně vše vyřešil křížnou přihrávkou k van der Maarelovi, který zakládá postupný útok.
     
    40
    Německý záložník Rico Strieder posílal pas mezi obránce pro Nacera Baraziteho, který však měl proti sobě hned dvojici protihráčů a musel s míčem "vycestovat" až na polovinu hřiště.
     
    41
    Na polovině hřiště ztratil míč domácí Sean Claiber, který "vyslal" Bryana Linssena do útoku. Aktivní útočník hostujícího celku se dostal ke střele, nicméně Robbin Ruiter je v brance Utrechtu zatím velmi jistý!
     
    42
    Domácí celek se pokouší první poločas dohrát bez inkasované branky, nicméně by rád své vedení i navýšil! Zajímavý centr si před vápnem zpracoval Sébastien Haller, který se dostal i ke střele. Přízemní rána francouzského útočníka mířila mimo!
     
    44
    Groningen se opět dostal do zakončení! Tentokrát spoluhráči vytvořili zajímavou pozici pro Jarchinia Antoniu, který pálil z nadějné pozice, avšak jeho střela mířila hodně vysoko nad branku Robbina Ruitera.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas na Stadion Galgenwaard nabídl velmi zajímavý fotbal! Na první vážnější šanci jsme si museli počkat až do čtrnácté mintuy, když střelu Janssena srazil hostující hráč na rohový kop. V další šanci se objevil Haller a později i hostující Linssen. Ani jeden však uspět nedokázal! Po necelé půlhodině hry jsme se dočkali! Skvělou přihrávku za obranu dostal Bart Ramselaar, který se dokázal prosadit! Svou druhou branku mohl vsítit Ramselaar o sedm minut později, jenže hlavičkoval z malého vápna mimo!

    Druhý poločas začne na Stadion Galgenwaard přibližně v 19:30!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Simon Tibbling, přichází Hedwiges Maduro.
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Lorenzo Burnet, přichází Danny Hoesen.
     
    47
    Hostující trenér Erwin van de Looi zareagoval na vývoj utkání dvojitým střídáním! Groningen je zatím ve druhém poločase aktivnější a drží míč na útočné polovině.
     
    48
    Na levé straně se pokoušeli o kombinaci Danny Hoesen a Bryan Linssen. Druhý jmenovaný však nepochopil myšlenku a míč skončil v zámezí. Do prvního útoku druhého poločasu míří domácí!
     
    49
    Utrecht však zatím nedokázal navázat na dobrou kombinační hru z prvního poločasu a míč velmi rychle ztratil. Nutno říci, že napadání hostujícího Groningenu je ve druhém poločase zatím jednoznačně aktivnější.
     
    50
    Domácí Timo Letschert se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Hedwigesem Madurem. Groningen velmi rychle rozehrál a ke střele ze střední vzdálenosti se dostal střídající Danny Hoesen. Jeho rána však mířila nad!
     
    51
    Dlouhý výkop brankáře Robbina Ruitera hledal na útočné polovině Sébastiena Hallera, nicméně francouzský útočník vůbec nešel do výskoku a míč odhlavičkoval Reijnen. Problém byl, že poslal míč přímo na nohu domácího Ayouba a Utrecht pokračuje v kombinaci.
     
    53
    Na pravou stranu dostal zajímavou přihrávku střídající Hedwiges Maduro, kterému však nesedlo zpracování a domácí Timo Letschert zvolil razantní odkop do zámezí. Groningen bude vhazovat!
     
    54
    Groningen je v držení míče ve druhém poločase jednoznačně aktivnější, nicméně do zakončení se hostující celek dostal pouze jednou. Střela střídajícího Hoesena navíc mířil hodně vysoko nad.
     
    55
    Na útočné polovině vybojoval míč Sébastien Hallar, který roztáhl hru na levou stranu, kam si naběhl Nganioni, jehož centr ve vápně málem našel Ramselaara. Střelec úvodní branky však na míč těsně nedosáhl!
     
    56
    Groningen rozehrával z vlastní polovině, nicméně většinu času byl míč u gólmana Sergia Padta, neboť Utrecht se velmi vysunul a nepříjemně napadal rozehrávku!
     
    58
    Hans Hateboer poslal zajímavý pas na pravou stranu, kam si naběhl Johan Kappelhof. Centr nizozemského obránce se snášel na malé vápno, kde míč odhlavičkoval na rohový kop van der Maarel.
     
    59
    Následného rohového kopu se ujal Bryan Linssen, nicméně jeho centr odvrátila obrana Utrechtu. Hostující celek následně dostal míč na levou stranu, odkud odcentroval Hoesen. Hra je však přerušena, neboť se v ofsajdu nacházel de Leeuw.
     
    60
    Hostující útočník Jarchinio Antonia se dokázal uvolnit na hranici vápna a přes dva obránce vypálil. Robbin Ruiter však mohl zůstat v klidu, neboť střela mířila nad branku.
     
    61
    Gólman Sergio Padt velmi chytře rozehrál do středu hřiště na Jespera Drosta, který poslal pohotový centr za obranu pro Antoniu. Nizozemský útočník si však nedokázal poradit se stoperem Striederem.
     
    62
    Utrecht svůj útok nedokázal dovést do zakončení a na druhou stranu se velmi rychle dostal Groningen. Bryan Linssen se však na hranici vápna ke střele nedostal, neboť bránící Klaiber dokázal dostat míč na rohový kop.
     
    63
    Druhého rohového kopu Groningenu ve druhém poločase se ujal Bryan Linssen, jehož centr se snášel na malé vápno. Obrana Utrechtu však dokázala centr odvrátit! Domácí tým se navíc velmi rychle dostal na útočnou polovinu a z levé strany poslal míč do vápna Nganioni, který našel svého krajan, Sébastiena Hallera, který hlavičkoval těsně mimo!
    63. Hlavička Hallera mířila těsně mimo
     
    64
    Hostující kapitán Michael de Leeuw zatím nepředvádí ideální výkon. Před malou chvílí svedl u postranní čáry těžký souboj s van der Maarel, nicméně rohový kop nevybojoval.
     
    65
    U postranní čáry se velmi aktivně rozcvičuje mladý slovenský záložník Albert Rusnák! Půjde klíčový hráč Groningenu do hry?
     
    66
    Domácí tým se opět velmi snadno dostal na útočnou polovinu a před vápnem Groningenu operoval s míčem Ramselaar. Střelec první branky poslal míč na lépe postaveného Hallera, který však svou střelu mezi tři tyče nenasměroval.
     
    68
    Utrecht teď zažívá skutečně velmi dobrou pasáž hry! Na hranici vápna se opět k míči dostal Ramselaar, který přihrál za sebe, kde se nacházel Sébastien Haller. Francouzký útočník vypálil na zadní tyč, avšak těsně minul!
    68. Hallerova rána prolétla těsně vedle levé tyče!
     
    69
    Na druhé straně posílal do vápna Utrechtu centr Hans Hateboer, nicméně velmi dobře zformovaná obrana domácího celku dokázala centr odvrátit.
     
    70
    Utrech opět zahrozil! Na pravé straně si dokázal udělat prostor Sean Klaiber, který poslal do vápna velmi pěkný centr. K hlavičce se ve vápně dostal Nacer Barazite, nicméně Sergio Padt dokázal zasáhnout!
     
    71
    Groningen podnikl rychlý protiútoku a Hedwiges Maduro hledal za obranou naběhnutého Danny Hoesena. Nizozemský záložník však míč nestihl a stoper Rico Strieder míč odkopl do zámezí!
     
    72
    Domácí provádí první střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Nacer Barazite, který odvedl opravdu velmi dobrý výkon a výraznou měrou přispěl k tomu, že Utrecht vede. Na jeho místo přichází americký útočník Rubio Rubin!
     
    74
    Zajímavou přihrávku mezi obránce dostal do středu hřiště střídající Danny Hoesen, kterému však nesedlo zpracování a následně byl obrán stoperem Striederem, který dnes podává rovněž skvělý výkon.
     
    75
    Poslední střídání hostujícího celku! Trenér Erwin van de Looi posílá ze hry Bryana Linssena, který rozhodně patři k tomu lepšímu z týmu Groningenu. Na jeho místo přichází Mimoun Mahi!
     
    78
    Na trávníku zůstal ležet domácí Bart Ramselaar, který se postaral o první branku dnešního utkání. U nizozemského středopolaře je lékař a probíhá ošetření!
     
    79
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Bart Ramselaar, přichází Andreas Ludwig.
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Sean Klaiber, přichází Ramon Leeuwin.
     
    80
    Groningen má před sebou posledních deset minut základní hrací doby, což ji příliš času není. Domácí obrana navíc pracuje velmi dobře a momentální výsledek je zcela zasloužený!
     
    81
    Do vápna Utrechtu posílal ze středu hřiště centr hostující Jesper Drost, který se pokoušel najít de Leeuwa. Ve vzduchu však kraloval gólman Robbin Ruiter, který může ušetřit pár cenných vteřin!
     
    83
    První žlutou kartu tohoto utkání dostává Jesper Drost, který zastavil slibně se rozvíjející protiútok Utrechtu! Domácí celek má navíc k dispozici velmi zajímavou standardní sitauci!
     
    84
    Rozehrávky se ujal mladý Yassin Ayoub, který svou střelou však trefil pouze tyč branky Sergia Padta! Teď měl Groningen opravdu velké štěstí!
    84. Ayoub napálil tyč z přímého kopu
     
    86
    Na trávníku zůstal ležet domácí Sébastien Hallar, který si přivodil v jednom ze soubojů nějaký zdravotní problém. Francouzský útočník také jistě rád ušetří nějaké ty vteřinky!
     
    87
    Utrecht kombinoval na útočné polovině, nicméně střídající Rubio Rubin o míč přišel a dopředu mohl jít Groningen. Na centr Madura si nabíhal střídající Mahi, nicméně se nacházel v ofsajdu.
     
    88
    Domácí Utrecht zvládá skvěle závěr zápasu po taktické stránce. Groningen se zatím nemůže dostat na dostřel branky Robbina Ruitera a čas se krátí ...
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celke čtyři minuty, což je způsobeno zejména ošetřováním Hallara a Ramselaara. Groningen tak má ještě čas na vyrovnání!
     
    90+1
    Groningen se dostal na dostřel branky Robbina Ruitera, nicméně na levé straně zastavil akci hostujícího celku Leeuwin, který poslal k zemi Mahiho.
     
    90+2
    Následné rozehráky standardní sitauce se ujal právě Mimoun Mahi, jehož střílený centr se snášel do branky. Výborně však zasáhl gólman Robbin Ruiter, který míč vyboxoval.
     
    90+3
    Výborně to teď udělal střídající Rubio Rubin, který dokázal udržet míč na útočné polovině a ještě vybojoval autové vhazování. Groningenu již moc času nezbývá!
     
    90+4
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Utrecht se v samotném závěru prosazuje počtvrté! Stoper Timo Letschert vybojoval míč na vlastní polovině a dostal jej k Hallerovi. Francouzský útočník poslal nizozemského stopera do úniku a právě TIMO LETSCHERT poslal míč pod břevno!
    90+4. Timo LETSCHERT - 2:0
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Utrecht podal výborný výkon a FC Groningen porazil zaslouženě 2:0!

    První poločas na Stadion Galgenwaard nabídl velmi zajímavý fotbal! Na první vážnější šanci jsme si museli počkat až do čtrnácté mintuy, když střelu Janssena srazil hostující hráč na rohový kop. V další šanci se objevil Haller a později i hostující Linssen. Ani jeden však uspět nedokázal! Po necelé půlhodině hry jsme se dočkali! Skvělou přihrávku za obranu dostal Bart Ramselaar, který se dokázal prosadit! Svou druhou branku mohl vsítit Ramselaar o sedm minut později, jenže hlavičkoval z malého vápna mimo!

    V 63. a 68. minutě měl dvě obrovské šance domácí Sébastien Hallar, nicméně v obou případech mířil těsně mimo! V 84. minutě trefil Ayoub z volného přímého kopu tyč! V samotném závěru se prosadil stoper Timo Letschert, který upravil na konečných 2:0!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:00:39)

    Jan Havlovic

    Branky: 29. Ramselaar, 90+4. Letschert

    Karty:   83. J. Drost (GRO)


    FC Utrecht: Ruiter – Klaiber (79. Leeuwin), van der Maarel, Strieder, Letschert, Nganioni – Ramselaar (79. Ludwig), Ayoub, W. Janssen (C) – Haller, Barazite (72. Rubin).
    Náhradníci: Bednarek – Rubin, D. Rosheuvel, Leeuwin, Ludwig, Peterson, Diemers.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet (46. Hoesen) – Tibbling (46. Maduro), J. Drost, Hiariej – Antonia, de Leeuw (C), Linssen (75. Mahi).
    Náhradníci: van der Vlag – Bacuna, Hoesen, Rusnák, Larsen, Mahi, Maduro.

    Rozhodčí: Liesvedl – Kleinjan, Hoksbergen (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri